İnsanların dış görünüşlerini küçümseyenlere ne demeli ?

Yakışıklı bir erkek değilim, resmime bakarsanız görürsün. Benim gibi olanlarda hayli fazladır. Ve ben Allah'a her zaman şükrederim sağlıklıyım Allah'a çok şükür bu bana yeter.

Allah'ın takdiri olan birşeyi sen yargılayamazsınız. Çünkü özünde sizi de Allah yarattı ve herşeyi... Bir insanı çirkinsin diyerek dışlamak,kırmak mesela sende kimsin önce aynaya bak gibi şeyler söylemek Allah'ın çok gücüne gider ve herşey Allah'ın elinde olduğundan dolayı er ya da geç bu sana ve sizin gibi düşünenlere ve söyleyenlere bir şekilde döner.

Fakat kiminde Allah tarafından yakışıklılık olmaz.(Bu durum kişiden kişiye değişir tabiki) Belki adam yakışıklı değildir, ama onda öyle bir yürek ve o yürekte öyle bir sevgi vardır ki bu anlatılmaz, yaşanması lazım. Sevdiğini korur kollar,hiç kimseye ezdirmez, bu yakışık olmayan çirkin olan beğenmediğiniz insan kimi zaman sizi öyle utandırır ki anlayamazsınız, size daima arka çıkar, sizi kendini beğenmiş yakışıklılar gibi yarı yolda bırakmaz başka bir kıza asla ve asla bakmaz. Tabi bu dediklerim herkes için geçerli değil ben pencereden sadece güzelliği olmayan ama kalbi güzel olan bir adamın gözüyle baktım...

Güzellik geçidir. Karakter kalıcıdır. İnsanlar öldüğü zaman rahmetlinin burnu ne kadar güzeldir o gözleri varya hep gülerdi, fiziği o kadar güzeldi ki kendimi alamazdım gibi söylemlerle anılmazlar. Vay be ne iyilik etmişti, çok yardımseverdi, sevdi mi adam gibi severdi, kimseye kötülüğü olmadı vs.. gibi düşüncelerle hatırlarlar. Burda da neyin çok önemli olduğu açıkça ortada zaten "KARAKTER"

Bu yazdıklarım karşı cins içinde aynen geçerli şeyler. Güzel olmayan bir kızı yakışıklı erkeğin beğenmemesi gibi...

Düzgün karakter her insanda bulunmaz.

(""Dürüstlük denilen şey, pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz."" )

Yorumlarınızı bekliyorum...
Güncellemeler
+1 yıl
Kelime bozuklukları falan olmuş normalde bunu farklı bir konuya cevap olarak yazmıştım bu sitede ama aylar önce yazılmış. Orda bi kız küçümserce başlık açmış. Ondan dolayı sen,siz kelime bozuklukları olmuş anlarsınız zaten siz okuyunca :)
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.Beni dış görünüşten dolayı bi kaç defa küçümseyenler oldu umrumda da olmadılar da hiçbir zaman yalnız dediğim gibi;

AYLAR ÖNCE açılmış bir konu

link

bu konuya cevap olarak yazmıştım güncelliğini yitirmiştir diye tekrar konu açtım kendim görüşlerinizi almak için :)
Güncellemeler
+1 yıl
Cevaplardan anladığım kadarıyla ve daha çok yorum yapanlarında bayanlar olduğunu düşünürsek.

Demek ki; genel olarak bayanlar erkeklere oranla dış görünüşe daha az önem veriyor ve kişide ön planda düzgün karakter istiyor...
İnsanların dış görünüşlerini küçümseyenlere ne demeli ?