Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hiiiiişşşttttttt... Evlat senin Dünyan nire..!
Yada şöyle mi demeliydim " Yavvrummm sen kızı yanlış anlıyon bak..! "
Eğer sevildiğini bilipde , buna rağmen bu sebepten ayrılacaksan Harbiden " Dingil'in " önde gidenisin.
- Sebebini sordun mu ?
- Sıkıntıyı öğrendin mi ?
- Bu konularda Kızların da erkekle kadar rahat olduğunu mu düşünüyorsun?
- " Erkek yaparsa Çapkınlık, Kadın/kız yaparsa O...dur" diye düşünen bir zihniyetin içinde yaşadığının farkında değilmisin?
- Sevgilinin Aile yapısının ve ebeveyinlerinin xihniyetini öğrendin mi?
- Kavun neden tatlı hiç sordun mu ?
- Süt neden beyaz hiç düşündün öü?
- Sevgilini zorlamanın neye yararı var hiç düşündün mü?
- Bu kızı gerçekten sevdiğine emin misin?
- Kar yağmıyor Kuraklık olacak, bu memleket ne yapacak hiç düşünüyon mu ?10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer geleneksel yapıya sahip bir ailenin kızıysa bu sebep gerçek olabilir; ancak bu bir bahane de olabilir. Seni seviyordur, ciddi düşünüyordur ama uzun vadede sana güvenme konusunda hala tereddütleri vardır, o yüzden geciktiriyor olabilir. Senin de hayatında gerçekten önemli bir yere sahipse ve sen de ciddiysen ayrılmak mantıklı değil diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılTabıkı gercek sebep... Senı gercekten sevıyorsa bence gercek sebeptır. Arkadasın nerelı ... Yanlıs anlama cunku yoreden yoreye gelenek görenekler degısır ve evde ondan buyuk kızlar varsa onun önce gıtmesı yasak degıldır ama hos karsılanmaz kendını bı kız arkadasının yerıne koysana o gıdecek ondan buyuk ablaları hemen elestırı oklarına maruz kalacak. Aklını basına devsır arkadasım cıddı düşüncek birini bulmusun böle sacmasapan bı neden den dolayı ondan vazmı gececeksın sevdıgıne ve sevgıne sahıp cık. Ha ıkı sene erken ha gec ?
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılbu yüzden ayrılacaksan sevmiyorsun demektir.Ya kız değil ailesi tanışmak istemiyor olabilir biz türk kızlarıyız öyle geniş ailelere sahip değiliz aileler tutucu bir anlayın siz erkekler kadar rahat babaya gidip seni erkek arkadaşımla tanıştırmak istiyorum denmiyor..bunu yapamamış olması seni sevmediğinden ya da ciddi olmadığından değil bu sebeptendir ancak.
63 Yorumla- +1 yıl
ee daha ne sevmeyen ama ailesiyle tanıştıran bir kızmı tercih edersin? kıza yazık etme.Azıcık anlayış ya çok bişey değil ben yaptım sende yaplardan vazgeçin bencil olmayın empati kurun ben şimdi bunu bu kızdan istiyorum ama o bu durumda nasıl bir duruma düşer iyimi olur kötümü de ya.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılKızlarda durum biraz daha farklı ve zor oluyor evet ama bunun gerçek sebep olduğunu düşünmüyorum.Arada okul vs. gibi bir engel yoksa ve seninle ciddi düşünüyorsa en azından bir adım atardı tabi ne zamandır berabersiniz nasıl bir ilişkiniz var bilmediğim için biraz genel bir yorum yapabilirim.Tanıştırmamasının sebebi babanın tepkisi olsada kız kafaya koyduysa annesinden ya da ablalarından destek alarak babayı yumuşatabilir bu konuda.bence kafana takılanları açık bir dille sorarsan sorunu çözebilirsiniz ciddi düşündüğün bir ilişkiyi boşu boşuna bitirme.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende tanıştırmadım ama annem öğrenmişti bir ara ama ayrıldığımızı sanıyor. Erkek arkadaşımda senin gibi tepki gösteriyor ama bunun nedenini anlayamayan erkekleride ben anlamıyorum. Ya her aile böyle konulara sıcak bakamazki. Herkesin bir görüşü var. Sevgili işleri onlara ters geliyodur. Zaten seninle ciddiyse o zaman gelince ailesine söylicektir. Sende istemeye gidiceksin filan sonra hop evlisiniz. Yani kızın ailesiyle tanışmamış olmayı bu kadar dert etme. Kızın ciddiyetinden bu sebeple endişe duyma. Gereksiz.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevgilimle 1 sene 7 aydır beraberiz ciddi düşünüyoruz onun ailesinin ilişkimizden haberi var ısrarla tanışmak istiyorlar ama ben gitmiyorum. sebep, benim ailemin henüz haberi yok.. bu yeterli bir sebep. çünkü önümde bazı eğitim engellerim var onları aşınca önce ailem öğrenecek, sonra sevgilimle tanışacak ondan sonra 'aile iznim ile' ben onun ailesiyle tanışacağım. ama benim sevgilim senin gibi ailemle tanışmak istemiyorsun ayrılayım demiyor aksine ailesini karşısına aldı, bir daha bu konuyu açmayacaksınız, sevgilimin bir bildiği var ki gelmiyor ısrar etmeyin kalbinizi kırarım zamanı gelince gelecek diye konuşmuş. sevgiline güven.
10 YorumlaSana şöyle diyeyim. 3 yıldır bir birlikteliğim var. Hani ciddide düşünüyoruz ama aileyi geç annemle bile daha tanıştırmadım. ilk basta ben utanıyordum ama şimdi de annem pek istemiyor ondan zorlamıyorum. Benim nedenim bu bir de ciddiyet açısından benim için erken annem böyle düşünüyor. Kız arkadaşının sebebi de doğru olabilir. Ailenin en küçük kızıysa biraz daha sorun olabilir bu . Aileden aileye değişir ayrılmak çok büyük bir şey pişman olabilirsin kız arkadaşına biraz daha zaman ver . Seninle ciddi olmadığını falan düşünme kesinlikle ilişkinizi bozma derim :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende erkek arkadasımı ailemle tanıstırmadım isteme mevzusu olmadığı sürecede tanıstırmam .benim ailem cok tutucu ,evin tek kızıyım.bi erkek önemsemez bu tanısma mevzularını cünkü aile erkektir deyip gecistirir ama kız için cok önemli aile kızını sana emanet etmesi için söz falan olması lazım .gelin ata binmiş ya nasip demiş tanıstırsa yarın bir gün ayrılmayacagınız ne malum .o zaman işte kzıın bası önüne egilir .biraz anlayıslı ol lütfen .erkege yakısır ama kıza yakısmaz böyle durumlar.tabi yetiştirme tarzınada baglı :)
00 YorumlaCunki bir orf adet var.. Kiz seni alip nasil ailesiyle tanistirsin.. Sen onun ailesiyle ancak istemeye gittinde tanisirsin.. O ailede ondan sonra seni tanir.. Evlenme meselesina gelince.. Evlenmeye hazir hissetmiyor olabilir bu normal. Sen hazirsin diye illa oda hazir olcak diye bisey yok.. Ayrilcagina onu evlilige nasil hazir hissettirebilirim bunu dusun.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılsevgili ivan,
kız haklı olabilir. Ablaları kendilerine bir eş adayı bulamadıysa psikolojik bir çöküntü içinde olabilir. Kızcağız tutup seni tanıştırsa, ablalarının üzzerindeki baskı ve mutsuzluk ister istemez daha da artar. Bence fazla zrolama, güvenmeyi dene. Sevgilin yalan söylemiyo bence, ona zaman ver, destek ol hatta.10 Yorumla Seviyorsan ve sevildiğinden eminsen sorun olmamalı bence kızlar erkek arkadaşlarını ailesi ile tanıştırmak için en uygun olan anı bekler eğer sıra olayı falan varsa mutasıp bir aileye mensup demekki haklı olarakta doğruyu söylüyor demekki aile buna önem veriyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 685 cevap paylaştı. Şöyle bir şey olabilir en küçük kızıysa ablalarına ayıp olur diye beklemek ister çünkü ailesi de bu duruma tepki verebilir neden diye sorarsan ablanlar duruyor da sen nereden nasıl buldun hemen evlenecek adamı diye ailesi belki kızabilir yanlış düşünebilir bence bir kere daha düşün
00 Yorumla
+1 yılyaşlarınız kaçtır bilmiyorum fakat henüz evlilik aşamasına gelmediyseniz türkiye gibi bir ülkede gayet normal bir durum. kız ailesinin öğrenmesi, erkek askerliği halledip düzgün bir işe başlamışsa ve kızın da okulu bitmişse ve evliliğe hazırsa taraflar ancak o zaman mümkün.
babası öğrenince bir paranoya sahibi olacak ayrıca "niye gecikti, nerde kaldı" vs. rahatınız kaçacak hepten, bu kadar hevesli olacak bir şey yok bence :)00 YorumlaAyrılmayı düşünerek hata yapmışsın başta yaşını belki söylemek istemezsin o yüzden şöyle diyim 20 ve 20den küçükse ailesinin tepkisini kestiremiyordur büyüksede kariyerini oturtmasını bekleyen bir ailesi vardır bence adam akıllı al karşına başta anlayışlı olacağını vr çok sevdiğini söylerek gerçek nedenini sor
00 Yorumlabu konuda sakın ayrılma seviyosan eğerr aynı durumdayım evin küçk kızıyım 4 yıldır ilişkim var ama ailemle yüz yüze getiremiyorum çnkü benden önce bekar ablalarım vardı şimdi sıra bendeeee :D kçk ablamda nişanlandıı düğününden sonra bizm nişanımz olcak aileler hep böyledir sırayı bozmak istemez haklı olarak o yuzdenn kız haklı
00 Yorumla
+1 yılArkadaş 1.ailesine layık görmüyordur. 2.ailesinin ona layık görmeyeceğini düşünmüştür. 3.kendini evliliğe hazır hissetmiyordur. 4. sizin evliliğe hazır olmadığınızı düşünüyordur. Abla olayı bahane bence. Kısmetin kime geleceği belli olmaz. Ablası hiç evlenmez belki o da mı evlenmeyecek
00 YorumlaAilesinden korkuyordur tepkilerinden Babasından korkuyor olabilir haberleri olursa kız için kötü olur Aile yapısı böyledir Ya da seni sevmiyordur başka sevdiği ama söyleyemediği biri vardır evlenmeye hazır değildir ciddi düşünmüyordur bukadar basit net
00 YorumlaYani bu soruyu sorarken ve bizden medet umarken nasıl bir zihniyet içerisindesin bilemedim.
Senin sevdiğin , can yoldaşın az çok aile yapısını vs biliyor olman gerek. yani gözlerinde ki yalan mı gerçek mi bilemiyorsan zaten sen oyalama artık o kızcağızı30 YorumlaKız haklı kardeşim o kıza her türlü sahip olabilirsin sadece ailesiyle tanısarak değil.Ona güven vererek onu evrenin en mutlu sevimli karakteri yaparak..Kızlar ailesinden korkarlar bu konuslarda ailesi muhafazakar bir aileyle onlara sevgili mevzusu cok ters gelir.Biraz sabret sende yazık etme kıza :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilinin geçmişi kabarıkta ondan tanıştırmak istemiyor ailesiyle. Bak ya seni sevdiğinden emin değildir ya da ailesine kadarşı çok hatasıı vukuatları var daha önce çok kişi olmuş hayatında ailesi bliyor o yüzden çekiniyor bir de seni söylemeye. Demedi deme. ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılabicim kac yillik iliskim var benim.O tanistirdi ailesiyle ama ben tanistiramadim daha.Bende tanistirmak isterdim.İlk iliskim ve ailem oyle seylere sicak bakmadigi icin cekiniyorum birde yarin birgun ayrilirizda aileme nasil aciklarim korkusu var.Tam ciddiyete bindigindetanistrmayi planliyorum ve o da anlayis gosterdi.Sen neden gosteremiyorsun.Biz kizlarin dezavantajlari var her iliskide.Kizi anla boyle bisey icin ayrilmayi dusunme zamana birak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki ciddi sebep , ablaları varken onun gelin çikması hic dogru degil
Bizim ailede cok onemli bir konu
Benim halam benden 3 yas buyuk onun yuzunden ben evlenemiyorum
Ayrica bence istemeye ne zaman gidersiniz o zaman tanisirsin , niye tanısmak istiyosun ki00 Yorumlaailesinin tepkisinden korktuğu için olabilir sen de dedin daha ablaları varmış.ailesi diyebilir ablaların varken bu yaşta ne evliliği diye.bide evlilik ciddi bir mesele ha diyince oluck bir olay değil.sevgili olmaya benzemez
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Kız için kolay bir şey değil ki bu dediğiniz. Hele ailesi tutucu bir aileyse, ailesi ve sizin aranızda kalmıştır mutemadiyen. Biraz anlayışlı olurdunuz gerçekten sevmiş, değer vermiş olsaydınız...
20 Yorumla
+1 yılYa seni ne kadar severse sevsin,ne kadar ciddi düşünürse düşünsün..Bir gün ayrılıp ayrılmayacagınız kesin değil ki...Bence anlayısla karşılamalısın.Sen onu tanıstırdın tamam evet ama sen erkeksin.
10 Yorumla
+1 yılGerçek bir neden değil. Ama utanıyor olabılır kızmalarından korkuyor olabılır sonucta bu bır kız ve herkesın aılesı aynı tepkıyı vermıyor maalesef ver herkesın aıle ıcı ılıskılerı yolunda gıtmıyor onu fazla üzme.
00 YorumlaNiye anlamak istemezsiniz bilmem ki. Aynı olay benim de başıma geldi. Ablaları abisi için henüz bir gelişme olmayıp evin en küçüğünün çıkıp sevgilim var ciddi düşünüyoruz derse aile içinde yadırganır olayın içinde olmadan bilemezsin.
00 YorumlaSonucta evlilik ciddi birsey kendini hazir hissetmiyodur.detay vermemissin okulu bitmemistir,ailesi tutucudur kesin emin olmak istiyodur bir ton sebep olabilir.
00 Yorumla
+1 yılevet bu sebep sayılabilir ya da ailesinin kafasında farklı bir düşünce var olabilir yani ne bilim ona uygun görcekleri biri değilsindir ve ona uygun başkası vardır ailesinin aklında
00 Yorumlaailesinin tepki koymasından cekiniyo olabilir böyle aileler mevcut hala ülkemizde... halbuki tanısmaları daha iyi olur değil mi..
10 Yorumlabu işte bir bit yeniği var ilk defa duyuyorum sevmiyor demek ki sevse ciddi düşünse hiçbir kız boş bırakmaz çünki kız ailesi ile tanışmaya bir çok erkeğin g.t yemez. (ciddi değilse)
00 Yorumlababasından korkuyor olamazmı dostum kolaymı öyle bir kız için sen amerikan filmi çevirmiyosun
20 Yorumla
+1 yılHiiiiççç sorma güzel kardeşim seninki yine tanıştırmak isteyip de çekiniyor.Benimkinin ailesi beni komple istemiyo :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsebep diil bence hem tanışma ya nolucak ki snçta demiyosun ki hadi evlenelim tanışıcaksın sadece görüştüğü biri oldunu bilicekler hepsi bu.ben fikrimi söylüyorum sebep diil artık bilmiyorum yni belki olabilir ama yinede söyledim gibi düşünüyorum
00 YorumlaEvet gercek bır sebeb olabılır belkı aılesın kızacagını dusunuyoda olabılır sakın ayrılma zamana bırak
00 YorumlaSöz konusu bayan ise, bu durum illa ciddi düşünmediği anlamına gelmez.* Ayrılmak yerine, zamana bırakmalısınız gibime geliyor.**
00 Yorumla
+1 yılAilesinin olumsuz düşünmemesini istiyordur.En iyise her şey olumluyken bozmamış gibi yapmaktır belki de.
Peace ^^ brother.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. ailesiyle ilgili bir durumdur belki belkide senden daha tam emin olamıyordur ailesinin karşısına çıkaracak kadar
00 Yorumlabende zamanında aynı sıkıntıyı yaşamıştım kız çekiniyor olabilir . kendini hazır hissetmiyor olabilir. Kız seni hiç kendi ailesiyle tanıştırmak istedimi? İstemediyse ciddiyet konusunda bir sıkıntı olabilir
00 YorumlaTabi ki de gerçek bir sebeptir. Bazı ailelerin düşünceleri farklı olabiliyor. Bu yüzden ayrılmaya değmez bunlar sudan sebeplerdir.
00 YorumlaKiz utaniyordur oyle kolay degil ne var bunda.. boyle bir nedenden ayrilmayi dusunuyosan hic yola cikmasaydin keşke
00 Yorumla
+1 yılBencede geçerli bir sebep olabilir,belkide aile yapısından dolayı çekiniyordur, malum bu devirde bile sevgililik durumunu kabullenemeyen aileler var
00 Yorumlaevet bence gerçek bir sebep ayrıca belki aiilesinden çekiniyo olabilir bence onu yanlız bırakma ayrılmayın yanii
00 Yorumla
+1 yılbelki kızın ailesi ogrenirse iliskiniz icin iyi olmayacak? eger oyle bir durum varsa, sende ciddi dusunuyosan beklemen gerek biraz daha
00 Yorumlaciddi düşünmek evet ama ne kadar ciiddi zamanı geldiğinde elbet söyleyecektir. ama bir kız babasıyla ailesiyle sadece evlenceği erkeği tanıştırmalı bence. hemen yarın mı evleniyorsunuz . sabret
00 Yorumlayaşayış ve aile yapısıyla ilgili gerçek sbep olabilir ama ailesine bahsettimi o da önemli... en azından ablalarına, annesine bahsetmiş olması gerekir...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılola bilir bence.. bende evin kucuk kiziyim buyuklerimden one dusucek digilim. sevgilimde ayni sekilde... ancak ailelerimiz biliyo tanismasakda biliyolar yani
00 Yorumla
+1 yılEğer kendi işi parası varsa ailesine muhtaç olmadan yapar ama eğer dügünü herşeyi ailesi karşılayacaksa önce onlar tabi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 20b cevap paylaştı.
+1 yıldur bakalım daha erkendir ciddi düşünmediği anlamına gelmez bu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılZamanı gelince tanıştıracak belki henüz zamanı değildir fazla üsteleme :)
00 Yorumla
+1 yılKızın ailevi sorunları da olabilir bir kızın bunu ailesine demesi pek kolay değil bide ailesinden çekiniyosa biraz zaman vermen gerek :)
00 YorumlaMesela bende tanıstıramam ailemle hos karsılamazlar. bence guven
00 Yorumla
+1 yılkızlar bu konuda daha çekingendir zaman vermek gerek...
00 Yorumlaseni kekliyolan bu kız ayrıl gitsin ne demisler gidene yol verirlir bilader :)
00 Yorumlaeğer kız ciddi ise seni gerçekten sevdiğini düşünüyosan eminsen biraz zaman vermelisin
00 Yorumla
+1 yılAilesinin acik olmadigini dusunuyordur konuya girecek firsat bekliyordur. Ya da ciddiyim diye yalan soyluyordur
00 YorumlaBu sebepten ayrılcaksan ee yuh be. Kız haklı az kızı anlamaya çalış. Senin gibi insanlardan nefret ediyorum zaten. Gerçek seven bekler kardeşim. Bir yere kaçtığınız yok.
00 Yorumla
+1 yılailesiyle ilgili bence çekiniyordur belki ailesi sıcak bakmıyordur bu tarz durumlara
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılciddi düşünmüyor . sebep o değildir mutlaka sen ve senin ailen den dolayı kafasında oluşan soru işareti vardır, bu ayrılıkla sonuçlanacaktır demedi deme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılkorkuyor..çekiniyor..yada ailesi yok ..aslında kimse yok ..hepimiz yokuz...
11 Yorumla Demek ki ciddi duşunmuyomuş korku falan hikaye bıraksın o ayakları ;)
10 Yorumla
+1 yılTurkiye`de erkekler icin oldugu gibi gayet rahat bir sey degil ki bu cekiniyodur bunun icin ayrilmayi dusunuyosan kusra bakma ama once kendine bir gercekten kizla ciddi dusunup dusunmedigini sor eger ciddi dusunuyosan kizi zor duruma sokma.
10 Yorumladaha erken olduğunu zmanın gelmediğini düşünüyodur.
00 Yorumla- Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat