Çevremde bir sürü örneğini görüyorum hatta annemden babamdan yola çıkacak olursam. Annem ile babam ayrı partileri tutarlar ama bu onlar arasında hiç problem olmadı. Saygı duydular birbirlerine ve tanıdığım kaç kişi var böyle. Sorun teşkil etmemeli. Tuttuğu partiyi namusu gibi sahiplenen insanlarda sorun çıkıyor. Kaldı ki birisine aşık oldun sırf bu yüzden aşkından vazgeçer misin?
Buna evlenmeden dikkat etmeyince bir bakıyorsun ki hayat arkadaşının , hayata bakış açısı çok farklı , çocuklarına istemediğin açıklayamadığın şeyler yansıyor.. Hemde öyle bir etkiliyor ki..
Siyasi görüşü farklı biriyle evlenmek ve bu evliliği sürdürmek çok zor. Hele bu kişi gerçeklerden bir haber yaşıyor ve ona göre konuşuyorsa bu daha kötü olsa gerek.
Ailem chp li. Ben bu sene ilk oyumu kullandım ve chp ye vermedim. Ak partiye de vermedim zaten. Ama öyle bir muamele yaptılar ki abim nerdeyse chp ye vermedim diye dövecekti beni. Bana bunu yapan ilerde karısına neler yapar. Düşünmek bile istemiyorum gerçekten midem bulandı. Geri kafalının teki bunlar kime oy verdiğine değil kafasındaki düşünceye bakicaksin bir insanın bunu bugün daha iyi anladım gerçekten. Kendi ailemden tiksindim bu siyaset hayatı cidden çok değişik siz siz olun siyaseti hayatınıza bu kadar sokmayın boşu boşuna sevdiklerinizin ve sizi sevenlerin gönlünü kırmayın.
Kocam Akp'li ve lise mezunu, ben Chp'liyim üniversite mezunuyum, kedi köpek gibiyiz hiç anlaşamıyoruz sürekli şeriat gelsin iran gibi olalım diyen bir adamla aynı evde yaşıyorum aklı var ama fikri yok okumadan araştırmadan A haberden gördüğü her seyi tekrar ediyor sevgiliyken siyasi görüşünü söylemiyordu bilseydim evlenmezdim ama nereye kadar dayanabilirim bilmiyorum.
Fanatık biriyse ve düşünceme saygı duymuyor ve senin tuttuğun partiye göre sana hakaret ediyorsa çok etkiler. Ben parti tutan biri değilim ve eşimin de fanatık şekilde parti tutan biri olması istemem. Adam gibi araştırıp karan veren biri olmalı başkalarından duyarak değil. Kendi düşüncesi olmalı ve saygılı olmalı. Bunu uyduğu sürece anlaşırım.
Biraz futbol maçı gibi yaklaşacaktım olaya ancak onda da adam bıçaklayıp, öldürüyoruz vazgeçtim. O yüzden etkiler. Ancak kişisel olarak ben kültürel uyuşma oldugunda siyasi partilerin çok önemli bir ayırt edici konu oldugunu düşünmüyorum. Nihayetinde aynı yatakta yatıyorlar birbirlerini birbirlerinin siyasi görüşlerine karşı bir türlü yumuşatırlar. Çevrem de böyle durumlara şahit olduğum arkadaşlarım var))) Kamuspotu: "bekara karı boşamak kolaydır."
Sevgilimle siyasi görüşlerimiz çok farklı aileler de öyle ama bu benim mutluluğuma neden engel olsun aynı evin için de konusu açılmaz siyaseti eve girdikten sonra dışarı da bırakırız ki şuanda da pek siyaset konuşmuyoruz konuşuyorsak ta neden bu yüzden sevgilimin kalbini kırayım ya da neden o benim kalbimi kırsın ki? Saygı duymak zorundayız
Mevcut siyasi iktidarın özellikle de cunhuriyet ve Atatürk değerlerine karşı yıkıcı tutumu sayesinde insanlar kutuplaştı. İsimleri değiştirme, köklü cumhuriyet kurumlarını bölme, tekke ve zaviyelerini el altından destekleme ve Atatürk e sövdürtecek kadar şımartılmış olması... vs insanların arasında onarımı mümkün olmayan zedelenmeler yapmıştır. Asla ama asla bu kaygıları yok sayan bir ideolijik kişilikle evlenmem.
Etkiler. Artık bu öyle bir hal aldı ki, tepedeki zat ve ekibi herkesi birbirine bu konuda düşman ettiği için, doğal olarak kimsenin siyasi görüşüne saygı gösteremez olduk. Ayrıca, cehalet seviyesi yüksek biriyle asla birlikte olmam, o yüzden ilişkiye başlama durumu varsa bunu başlamadan konuşurum.
Akpli biriyle bir ömür geçer mi diye kendime soruyorum. Ya da dün tayyibe haaretler edip bugün onu yalayan mhpli biri ile kendimi yan yana koyuyorum. Sonuç? Gezegenden sayılmayan Plüton ile Dünya arasındaki uzaklık kadar.
Elbette etkiler. Vatan , millet , bayrak , Ata sevdası olan biri ile saygı dahi duymayan biri nasıl ortak paydada buluşabilir ya da bir şeyleri görmeyen - görmemek için direten. Ve siyasi görüş farklılığı yaşadığım biri ile evlenmem.
keske birlikte olduğum insan farklı düşüncelerde olsa mantıklı cümleler kursa da tartışabilsek farklı görüşlerdeki iki insanın mantık çerçevesinde siyaset konusması cok zevkli bence
Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız. Zira siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam ederken; Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.”
Herkesin görüşü kendini ilgilendirir. Evin huzurunu bozmayacak, beni bunaltmayacak şekilde kendi içinde ve aile ortamının dışında istediğini yapabilir. Zaten benim için fark etmiyor fanatik solcu ya da fanatik sağcı sıkıntı yaratır.
etkiler, ciftler zit partileri destekliyorsa, ya da biri fanatik derece olursa ve digerin fikirlerine, düsünceleri saygi duymasa olumsuz yöne götürür.. Hdp destekleyen biriyle asla olamam.. digerlerinde olabilir, parti desteklemiyorum..
etkilemez çünkü;sevgi varsa terminoloji dili sevgiyi işaret eder... yerim siyaseti dili dini ideolojik farklılıkları ... insan olduk sevmesini öğrendik hak ettikte , siyasi görüş faklılığı şöyle dursun...
Eşler arası ve evde aile içinde siyaset konuşulmaması taraftarıyım Böyle erkek varsa (ki yoktur bence) beni bulsun Siyaset kirlidir ve konuşulduğu yeri de kirletir
Benim görüşlerimden tamamen farklıysa ve saygı çerçevesinde konuşulamıyorsa, evlenmem. Her ne kadar saygı çerçevesinde konuşulabiliyorsada, bu genel vizyonunu da gösterir. Siyasi görüşü birden oluşmaz insanın. Hayata bakışıyla da alakalı aslında. Hani neden o partiyi tuttuğunun bilincindeyse ve tamamen savunuyorsa, senin görüşlerinle çok farkliysa etkiler elbette. Zaten fikirler uyması lazım deriz biriyle evlenme amaçlı tanıştığımızda.
Eşimin siyasi görüşü önemli değil ama siyaseti evliliğe karıştırıp kendi görüşünü empoze etmeye çalışan birisiyse hangi partiden olursa olsun olumsuz etkiler
eger ikiis de saygi duyuyorsa hayir ama zorlamalar ve ikna etmeler varsa evet ama bence siyasi farkililar karakteri etkiliyonsojucta o adayi severken inandigi sey dusundugu farklidir
Evlenirim tabi düşünce özgürlüğü diye bir şey var öyle değil mi? Tek şartın hdp ye vermesin verirse zaten selam bile vermek istemem kendisine
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Etkiliyordur herhalde ben sevgilimle bile tartisiyorsam bu konu hakkinda 😂 Aslinda cok sacma görüş ayriligi yüzünden hic kimsenin birbirine saygisizlik etmemesi lazim sonucta herkes kendi seciminde özgür ve herkes kendi icin düsüne bilir.
Herkesin siyasî görüşü muhakkak olmalı ama bence ölçüsü kadar dışarı yansıtmalı. Evde siyaset çok fazla konuşulmamalı. Evet insan eşiyle birtakım şeyler konuşabilir ama bunun ölçüsü kaçmamalı
Aşırı partizanlık olursa etkiler yoksa saygı duyup gündeme getirmedikten sonra sıkıntı teşkil edeceğini sanmıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben AKP'yi destekliyorum evleneceğim adam istediği partiyi tutabilir buna saygı duyarım fakat kesinlikle teröristlere oy vermemeli polisime askerime silah tutan kansizlara oy vermemeli
Etkiliyor bu yüzden ayrılanlar oldu hatta ülk bile bölünmüş durum da vazitet kötü yani bu işler evliliği etkiliyor aynı düşünceye sahip birini sevmek şart yoksa sakat.
En İyi Cevaplar