bayanlarda 32 ile 34 yas arası risklimidir?
Bayanların hamile kalma yaşı var mıdır?
bayanlarda 32 ile 34 yas arası risklimidir?
Uzun yazmak isterim ama bizim memlekette kadınlar 20- ve 30 yas arası verimli gözüyle bakılıyor.Bu bakış açınızı ben burada bir şey yazarak değiştiremem ve tabiki biolojik olarak kadınların 30 yasindan sonra (bazı kadınların) çocuk yapması zorlaşıyor ve hatta 35 yaşından sonra çocuk yapmaları çocuğun özürlü doğması için yollar açıyor ama bir çok avrupa ülkesine bir çok kişi 40 yasindan sonra bile anne olabiliyor :).Bence anne olmak doğurmakla bitmiyor.Bir insan anneliğe veya babalığa hazır değilse işte yaşım geldide dogurim diye çocuk yapılmasını doğru bulmuyorum çünki böyle bu şekilde doğrulmuş çocuklar başı boş anne baba sevgisiz ve ilgisiz sokaklarda dolaşıyor.Çocuk istiyorsanız çocuk dünyaya getirin, seveceksenin , eğiteceksenin bakabileceksenin bu evreni doldurun.
ırklara göre değişebilir tabii. örneğin afrikada kızlar ergenliği 14 yaşında bitiyor.
Ama biz afrikali değilizki :) ve Afrikanın bir çok yerinde çocuklar o zaman çocuk doğuruyor? Cinsel ilişkiye belki 10 yaşlarında giriyor? Bu ne kadar sağlıklı olabilirki?
Allah anne olmak isteyen herkese anne olma şansı versin ve hepsine bakabileceği kadar
Bayanın biyolojik yapısına göre çocuğun sağlığı şekilleniyor. Hem kadında rahat bir hamilelik geirmek hem de çocukla dhaa dinç bir yaşta ilgilenmek için erken yaşları tercih ediyor. Aslına bakarsan 30 yaş öncesi daha uygun ama iş eğitim geç evlenme gibi nedenlerden dolayı 30 sonrasına sarkıyor.Kadınlar bunu pek geciktirmezler bu sebepten ötürü.
kemik erimesi başlamadan evvel çocuk düşünülmelidir. 32 yaş sonrası riskli dönemdir. 20 yaşında evlendiğini farzet en azından 5 yıl evliliğin güzelliğini yaşamalı daha sonra meyveleri toplamalısın. yani demem oki
25-30 yaş arası en ideal yaştır
Kişiden kişiye değişir ortalama menopoz yaşları 40-45 arası..Ama dersen ki en uygun zaman hangisi 25-30 arası derim.
Cevap
13Cevap
40'lara yaklaştıkça kadın vücudu gençliğinin ve doğurganlığının son demlerine gelmiş demektir. menopoza girince kadın doğurganlık yetisini kaybetmiştir, haliyle menopoza girmeden 'hemen çocuk yapmalıyım' diye düşünebilir insan.
40-45 yaşlarındaki hamilelikler risklidir çünkü taşıyıcı vücut artık genç değildir, kaslar rahat gevşeyemeyeceğinden doğum zor olur, çocuğun sakat doğma ihtimali yüksektir.
doğurmaya gerek yok. dünyada çok insan var zaten.
32 34 ideal bence. ama 40dan sonra risk taşıyor hem de anneyle çocuk arasında yaş farklı çok olması iletişim açısından iyi değil bence.
yanılıyorsun 30lu yaşlar risklidir. 20li yaşlar idealdir.
annem kardeşimi 34 yaşında doğurmuş ve sonra tüplerini bağlatmak istemiş o zamanın doktoru daha gençsin bir tane daha yaparsın diye bağlamamış yani 30lü yaşlar gayet normal. 20li yaşların sonu uygun 20li yaşların başında ise insan çok tecrübesiz olduğu için pek uygun değil.
Menapoza giriyolar o yüzden doğurganlık bitme seviyesine geliyo ve zorlaşıyo.Nedeni ise zigotu oluşturacak yumurta üretimi minimum seviyeye düşüyo.Ha çocuğu olmazmı olabilir orası ayrı
Adeti kesilip menapoza girmediği sürece hamile kalabilir.40 yaşında da menapoza giren var,60 yaşında da...Bünyeye göre değişir.
Tabi ki var. En basit örneğinden kadınlar adet olmamaya başladıklarından sonra hamile kalmazlar.
40 ta anne olmak doguru degil
torun sahibi olma yasi 40
menapoz sonrası kalınmaz ama artık o sekilde bile istisnalar var
30dan sonra riskmiş
artık kanserde yaygınlaştıya meme kanseri,rahim kanseri o sebepden olabilir..
kanser zaten yaygındı. eskiden bu kadar iletişim yoktu. şimdi biri kanser oluyor haber çıkıyor.
bence şimdi daha çok yaygınlaştı en azından tedavi aşaması geçkmiyor iyi oldu
30dan sonra bebek için, kadın için doğum ve sağlık risklidir. sonra anne sütü vereceksin 30 yaşında ki biri ile 20 yaşında ki birinin vücutları bir değil.
kişiden kişiye değişir vucut yapısı ve genetikle ilgili
kimisi 20 yaşında hamile olur riskli olur kimisi 40 yaşında hamile olur bişiy olmaz
ama en güzel annelik dönemi 27-30 gibidir...
hyr 30 dan önce vucüd daha iyidir.
bayanların yeniay dönemleri wardır bu ay her olduğunda bir yumurtaları gider ve yaş ilerledikçe ne kadar çok bu ay geçirirlerse yumurtalıkları azalır ve hamile kalma olasılığı çok az olur..
en sağlıklısı 25-30 arası diye biliyorum ama tıp gelişti artık.
annem beni 30'da çıkarmış sorun yok bünyeye göre değişir
sanırım olmaz ya haberlerde görmüştüm baya yaşlı biri hamile kalmıştı sorunsuz dogurmuştu çocugunu.
kimin siki kimin aminda kimin ami kimin sikinde belli degil...
bilmiyorum ama ben hemen kalmak istiyorum evlenince
bütün hayatın biter.
fazla heveslenme bence. hiç bir istediğini istediğin zaman yapamazsın.
tamam 2 yıl sonra :D
alakası yok
bence 27 28 iyi ama sosyal hayattan dolayı bence 30a sarkıyor o yas.
annem beni 45 de çıkarmış sorun yok ama riskli işte..dikkat edilmesi gerekiyor..son kestiyim :)) işte öyle yanii..öle
artık kadınlar 70 yasında bile doğura bilir tıp ilerledi
Pek çok kadında anne olma isteği artar o yaşlarda.
Millet evliliğe hazır değilki çocuk geride dursun
neden evlenmiyor artık gençler
ergenlige girme yaşına göre alaka kurulabilinir
bence 15 yaşından sonra 45 yaşına kadar olabilir
17-35 arası en güzel dönemi en uygun dönem.
30 bile çok geç. Doğum zor yani, o açıdan.
Annem beni 18 19 gibi çıkarmış :(((8888
20-35 yaş olarak düşünüyorum
30 yaş hiçte geç değil.40 yaştan sonra risklidir.
Güncelleme: Değildir.
30dan sonra risk var.
Hayır.
25
40tan sonrası kötü
32-34 riskli değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar