Bir de ne kadar zaman sonra gebelik testi yapabilirim
Kızlar, Doğurgan dönemde hamile kalınır mi?
Bir de ne kadar zaman sonra gebelik testi yapabilirim
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Sperm rahimde 3 gün kalır. Gebelik testleri doğru yanıtı gösterir ve adetinden bir hafta önce en erken yapman gerekir. Ertesi gün hapı aldığın İçin hamile olma ihtimaliniz çok düşük bir ihtimal
Ertesi gün hapı kullanmissin bişey olmaz ama bidaha o hapı kullanma çok zararlı yılda 1 kere kullanılıyor o
Ertesi gün hapı kullanmışsın zaten kalmazsın ama çok stres oluyosan 10 15 gün sonra kan testi yaptır zamanında ertesi gün hapı kullanıp hamile kalan oranı yok sayılacak düşüklükte
Evet arkadaşım hemen içtim. o ilacı aynı günde hemen içtim ama 3 gün sürüyor Muş etkisi sonrasında bitiyor ama benim yine doğurgan dönemim yüksek görünüyor yine hamile kalma olasılığı olur mu ki?
Bı sperm rahimde kaç gün kalıyor bı bilgin var mı
Tatlım sence hamile kalmak bu kadar kolay olsa insanlar aylarca dener mi ertesi gün hapı yoğun hormon içerir ve şu an normal periyodunda değilsin hamile kalmazsın tavşan değilsin bir kere ilişkiye girip 1 sene hamile kalabilesin yumurtaya ulaşamayan sperm ölür
Yumurtaya ulaşmasını da ilaç kullanarak engellediğine göre ve 3 gün sperm içinde yaşamayacağına göre boşuna stres yapıyosun yanlış hatırlamıyorsam 16 saniye gibi bir ömrü var
Anladım ama korktum o yüzden sormak istedim 🤗 gerçekten ertes72 kullandım ama 3 gün etki ediyormus ve etkisi geçtikten sonra benim yine doğurgan dönemim devam ediyor yüksek görünüyor sperm kalsa bile içerde hamile kalırım diye korkuyorum
Fark etmez etkisi 72 saattir yani ilişkiden sonra 72 saat içinde kullanmazsan bir fayda etmez ilk 12 saat içinde kullanımı tavsiye edilir ilişkiye girip 10 gün sonra kullanırsan etki etmez manasında süre veriyorlar
O süre eğer kullanmak için geç kaldıysan mesela ilişkiden 1 gün sonra kullandıysan ve o esnada yumurta döllendiyse gelişip rahme tutunmasını engelleyen süre
Anladım benim durum şöyle ilk ilişkiye girip boşalma oldu sonra aradan bı saat sonra yine iliskioldu ve yine boşalma oldu bı saat sonrasında hemen ertes72 kullandım
İlaç sonrası ilişki olmadıysa korur paniğini anlayabiliyorum fakat ilişkiden sonra arayı açmadan kullanmışsın sorun olmaz bu süreçte kusma olmadıysa ilaç bir şekilde emilmeden çıktıysa sorun teşkil eder diğer şekilde etkisini yitireceği bir problem yaşanmamış
Bir de zaten 72 saat korur diye sonrasında rahim içine boşalma olmadıysa sakin ol ara kanama olabilir yan etkileri arasında baş dönmesi halsizlik vs var bunları olası bir gebelik olarak algılama
Eee yani doğurganlığının yüksek olduğu dönem hamile kalma olasılığın yüksektir beraberlikten yaklaşık 1 hafta sonra belirtiler başlayabilir test için 10 15 gün beklemelisin
Regl oldunuz mu acaba
Kaldım
Gerçekten mi ya çok korkuyorum nişanlıyim ama yine de korkuyorum
Bişey olmaz be kızım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?