Merhaba Bu nasıl bir soru diyebilirsiniz. Aynı evde yaşamak için evlenilir zaten diyebilirsiniz. Ancak evli olup ayrı evlerde yaşayan İngiliz bir çift var. İngiltere'nin Bradford şehrinde yaşayan Claire ve David Burke 16 yıldır birlikte, 7 yıldır evli ancak asla aynı evde yaşamıyorlar! 'Nasıl yani?' diye boşuna şaşırmayın.. Hatta down sendromu olan çocukları bile kararlarını değiştirmemiş. Yine gün içinde birlikte yaşıyor, birlikte ağlayıp birlikte gülüyorlar. Ortak çocuklarıyla ilgileniyorlar ama akşam oldu mu erkek 6 km uzaktaki evine gidiyormuş. Ayrı ev, ayrı yatakta uyumak ama ortak bir yaşam. Mutlu bir aile.. Peki sizin için ayrı evlerde bir evlilik fikri nasıl bir şey..
Evlilik aynı evde yaşamak demek
Evli olup ayrı evlerde yaşamak fikri kulağa hoş geliyor
Kanada'lı bir arkadaşım bana; '' benim oğlan 2 aya 18'ine giriyor daha rahat edeceğiz '' dediğinde '' Neden? '' dedim ve şöyle söyledi : '' Artık iki seçeneği var; ya hamile olan kız arkadaşıyla evlenip kendi evine çıkar, ya da ona bir oda inşa ederiz burada; ya da ufak odalardan birine razı olur ve bize kira verir. Bize yük olamayacak artık; burada herkes küçük bir emeklilik yaşar çocukları 18'i geçince ''. Ve o an ne kadar bambaşka dünyalarda yaşadığımıza bir kez daha kanaat getirdim.
Bu tip haberleri duymak şaşırtmıyor beni yani, ve bana çok ters...
Garip bulmadığım gibi ilişkinin ömrünü uzatmak bakımından gerekli olduğunu düşünüyorum. Gerçi buradaki örnekte birbirlerinin evine asla gitmeme durumu var ki buna katılmıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Sertap Erener'in şimdiki evliliği benzer şekilde devam ediyor. İngiltere'ye gitmeye gerek yok hani :)
Aynı evde olmak gerekli ama bazen ayrı olup özlemek cok sık beraber olamyınca onu aramak ihtiyac duymak sanki daha bir iyi gelir gibi ama ben şu an bu konuda kararsızım. Evlenmeyede şimdilik sıcak bakamıyorum Tabi öyle biri çıkar ki bütün kararların değişir :)
Bende ayrıyım haftada bır gidiyorum ama oluyor yani. :) sart demek yanlış olur belki. Yanı ilk ıkı uc sene aynı ev olabilir de sonrası ayrı olabılırgıbı :)
Sevdiğim adamın her halini görüp onunla çokça zaman geçirmeyeceksem en basitinden kendi mutfağımızda birlikte yemek bile yapamayacaksak :) Evliliği de güzelce yaşamak gerekiyor ilişkinin her evresi önemli ve bu şekilde olması çok mantıksız
adam istediğini istediği zaman ve saatte atar ama türkiyede böyle bişi var mı yok erkek yan baktı diye ağzına sıçar neredesin takılma hemen gel çabuk aşkım göremediğim her dakika ölüyorum vs. vs. sence düşünce nedir
En İyi Cevaplar