- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılEv içindeki tarzını, alışkanlıklarını, takıntılarını bilmediğiniz insanla evlenip aynı evde yaşamaya başlamak büyük risk. Adam belki dağınık, işlerken klozetin oturma yuvarlağını kaldırmıyor, kirletiyor sarı sarı, banyo aynasını ıslatıyor, kurulamıyor. Su içtiği bardağı lavabonun yanına öylece bırakıyor, sakal tıraşından sonra maşrapayı dökmeyip öylece bırakıyor. Yemekten sonra tabağını sofrada bırakıp kalkıyor. Kirli çorabını çamaşır sepetine atmayıp çıkardığı yerde bırakıyor. Kadın mutfağa girmiyor, yemek her gün dışarıdan söyleniyor. Veya, kadın da dağınık, düzensiz. Ev işi yapılacağı zaman biri kaytarıyor. 6 ay bunları tecrübe etsen, "ömür böyle geçmez" deyip evlenmekten vazgeçersin. Mevzu evlenecek çiftin aynı evde kalması halinde seks yapmaları olasılığı bile değil. Ev halini bilmediğin insanla evlenmek büyük risk. Adamı evlendikten sonra mı terbiye etmeyi düşünüyorsun? Veya adam, annesinin evinde el bebek gül bebek büyütülürken kadına yaptırılmayan işleri mi bekleyecek karısından?
23 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlar hepinizin aklı cinselliğe mi çalışıyor? Hasta mısınız, sapık mısınız? Karşı cins iki yetişkin bireyin evlenmeden önce aynı evi paylaşmasında, seksten
daha önemli sorunlar var. - +1 yıl
@alfia çok güzel soru sormuşsun... Tartışmaları uzar gider de, umarım birilerinin aklında bie ampul yanar, klişelerin sorgulanmasına neden olur...
- +1 yıl
*bie=bir
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılBenim için doğru. Herkesin kendi tercihlerine ve inançlarına saygı duymak önemlidir. Eğer senin için evlenmeden aynı evde yaşamak doğru bir seçenekse, bu kararı cesurca ve kendinden emin bir şekilde alabilirsin. Önemli olan, ilişkini sağlıklı bir şekilde yönetmek ve partnerinle açık bir iletişim içinde olmaktır. Kendi değerlerine sadık kalarak ve ikinizin de mutlu olabileceği bir dengeyi bulmak önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılDoğru bulmuyorum. Ortalık, evlilikte yaşanacak herseyi önden önden yaşayıp sonra birbirlerinden sıkılan çiftlerle dolu. Ne dinen ne mânen hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor.
Nikah kadinin ve dünyaya getireceği cocuklarının güvencesidir. Aynı evde yaşayıp da evlilik hayatı yasanmayacağınin garantisi de yok. İnsanların babasına bile güvenemedigi bir devirde aynı evde yaşayacağı sevgilisinden bir çocuğunun olabilme ihtimali de korkutucu. Ya nikah yok diye sorumluluk almazsa...
Yani sebep-sonuç ilişkisi uzar da gider...
00 Yorumla
+1 yılHayır doğru değil. Farkı şu; evlilik olmadığı için iki tarafta sorumluluk hissetme konusunda zayıf kalırlar ve herhangi bir sorun yaşadıkları zaman o kapıyı vurup gitmek çok daha kolay gelir. Oysa evlilik aracılığı ile tüm çevreye bunu ilan etmenin verdiği sorumluluk ve yasal haklara sahip olmanın verdiği bağlayıcılık iki tarafa da yaşanılan sorunlarda mücadele etme ve sorunları çözümleme duygusu kazandırır
51 Yorumla- +1 yıl
Gidecek olan bu devirde evliliğe bile bakmadan gidiyor yalnız, üstelik kadınsa nafakası ile beraber gidiyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 21,6b cevap paylaştı.
u +1 yılDoğru olup olmaması umrumda değil. Herkes istediği gibi yaşasın ne yaşıyorsa.
50 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru ya da yanlış olarak değerlendirmiyorum, tercihtir..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bence sonuçta aynı eve girmeden anlaşılmıyor
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 269b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bu kişiye göre değişir yani isteyen yaşayabilir herkesin kararı farklıdır doğru ya da yanlış yok yani kişinin bakış açısına göre değişir iki kişi de seviyorsa istiyorsa kime ne? ne karışabilirler yani
10 Yorumla Modern yaşam tarzı bunu sevmeyeni eleştirir geri kafalı sıfatı yükler, hâlbuki evlilik yapmak zaten aynı evde yaşamak barındırıyor, bana kalırsa sorumluluk almak istemeyenlerin tercihi oluyor genelde, ne evlilikler var aşkla 50 yılları aşan, aşkından bu denli emin olmayan zaten mümkünse evlenmesin, bana mantıksız geliyor, bunu şu şekilde açıklamaya çalışanlar var evlenmeden önce evdeki uyumumuza bakıyoruz, boşanmaktan korkmak ki artık boşanmakta modern yaşam açısından gayet normal olan bir olay, çocuk varsa zor ve çocuk açısından kötü oluyor ama pekala evdeki uyumu ölçmek için 2, 3 yıl tabiidir o yıl süresince korunarak bebek riskini önleyebilirler, kafamdan geçenleri direkt yazdığım için biraz karışık oldu affola 🙏
10 Yorumlabence bu tamamen iliskiye ve kisilere bagli. sevgili olmak degil iyi arkadas da olmak gerekiyor bana kalirsa ayni evde yasamak icin. bizim insanlarimiz direkt cinsellik dusunuyor ama ayni evde yasamanin getirecegi sorumluluklar da var. ayrica bence kimseyi ayni yerde yasamadan tam anlamiyla iyi taniyamazsiniz.
31 Yorumla- +1 yıl
Bir hanımefendiden beklenen mantıklı cevap...
+1 yılEğer evlilik gibi bir düşüncen varsa bence doğru değil, evlendikten sonra heyecanı kalmaz çünkü. Ama ben mesela resmi nikah olmadan da, baya ciddi bir ilişki yaşıyorum evlilik hayatı diye bilirim. Benim için evlilik aşırı gereksiz hani bi imzayla noluyorki? Şu an 4 senelik bir ilişkim var. Aynı evde yaşıyoruz her anımız birlikte ve çok mutluyuz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru değil çünkü aynı evde yaşadığın zaman evlilikten bir farkı olmaz özlem ve merak duygusu olmaz tartışma ortamı daha çok oluşur ve sürekli gördüğün için heyecan olmaz ve çabuk sıkılırsın ben şahsen istemezdim aynı evde yasayacaksam evlenirim daha iyi
10 Yorumla Kesinlikle doğru değil dini açıdan bahsetmiyorum, orası tercih ve hassasiyet meselesi. Evli olmayan, yani sorumlu olmayan iki insan aynı evde en ufak sıkıntıda bile ters düşebilirler birlikte yaşamak gerçekten kolay değil. Atıyorum 20 sene ailenle aynı evde yaşamışsın doğduğun günden beri tanıyorsun karakterlerini biliyorsun ve uyum sağlamışsın fakat erkek arkadaşını her ne kadar tanıdığını düşünsen de ilk kez aynı evde uyanacaksınız ve bilmediğin birçok şeyi ortaya çıkacak. O yüzden ortada evlilik olmadan bağlılık ve sorumluluk olmadan ev birleştirmeye karşıyım ben.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı. Elbette değil! Af edersin ama O zaman evlilik senin için ne ifade ediyor? Kâğıt üzerinde imza mı? Evlilik öncesi her şeyi yaşayıp sonrasında evcilik mi oynamayı düşünüyorsun? (Elbette inanç - kültür- yaşam tarzı bu durumu etkileyen faktörler)
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 521 cevap paylaştı.
+1 yılBen de bulmuyom. Aslında evlenmenin Bi avantajı var yasaya döküyon ya kaçıp gidemez. Mesels bazıları kandırıyo kızı hamile bırakıyo kaçıyor. Ama evlenirsen sorumluluk alma zorunda olur yasalar gereği garantiye almak varken kendijü
10 Yorumla
+1 yılOlumlu yanı evlilik öncesi staj gibi düşünülebilir eğer aynı evde yaşamak iyiyse soru işareti olmadan evliliğe gidilebilir kötü yanı ise evlilik heyecanını öldürebilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılyasanabilir guven duyuyorsan seviyorsan falan neden olmasin ama olayi ahlak namus gibi taraftan bakarsan o zaman sevgilinin elini bile tutma sacina bile bakma diye gidersin kafan yerde yasarsin
10 Yorumla
+1 yılneden yanlis olsun ki. kisilerin kendi tercihi iki tarafta mutlu ve memnun ise. ortada yanlis yoktur. ha siz benimsemezsiniz olabilir. ama siz benimsemediniz diye bu yanlis da sayilmaz.😊🙏
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Bence doğru evlenmeden insanların tanıması açısından tanımadan evlenip boşanmak daha mı iyi? Gerçi evlenince bile taniyamiyorsun basen
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanların hayatına karışmayı doğru bulmuyorum. Evlenmeden aynı evde yaşayan çiftlerin çevreye bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Ben yaşamam.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılMeşrebine göre...
Eskiden uygun bulmazdım. Artık uygun buluyorum 😊
20 Yorumla
+1 yılYaşarım tabi. Alan razı, veren razı. Kime ne? Yaşayacağım gönül ilişkisi yani.
28 Yorumla- +1 yıl
Bir tane pembeli prenses, benden 3 dk sonra cevap yazmış soruya. Benim yazdığımın taban tabana zıttı. Burası şeffaf ortam PİLLİ BEBEĞİMMM. Engellesen de bi şekilde görünüyor bi yerlerden 😁🤣😂 Asıl mesele O değil sen beni engelledin. Bir gün sonra sorularına yaptığım yorumlardan birisi Bİ BOT seçildi. Bebeğim senin sayfanda kazandığım o Bİ BOT benim için şeref madalyasıdır artık.
- +1 yıl
Pilli bebeği boş ver, o evliliğin topluma karşı ilan edilerek meşru olmasının derdinde... İki kişilik bir hayat kuruluyor, topluma b*k yemek düşer.
- +1 yıl
@Banker_Bilo Görüşüne katılıyorum ama neyi boş verip vermeyeceğimize de bırak biz karar verelim aga.
- +1 yıl
boş ver derken, sallama anlamında dedim... Evlenmeden birlikte yaşanmaz kafasında, topluma koyun gibi uyan tipik Türk kızı işte...
- +1 yıl
@Banker_Bilo Evet bu konuda da haklısın maalesef. Ondan hiç beklemem böyle bir görüş. Liberal feminen bi anlayışı var normalde. Benim yorumumu görüp gıcık oldu sırf onun için taban tabana zıt bir cümle kurmuş. Yoksa yıllardır takip ederim onu. Böyle sığ görüşleri savunacak bi tip değil.
- +1 yıl
Türkiye'de eeenn feminist geçinen kadın bile, evlilik sözkonusu olduğunda ataerkil kodlara bürünür. Türk kadınının feminizmi, işine geldiğinde, çıkarına uyduğunda geçerlidir, çünkü Türk kadını feminizmi tamamen g**tünden anlamıştır.
- +1 yıl
@Banker_Bilo 😂🤣😁Sende de ne laflar var be. PESSS. Ekşi sözlük yazarı gibi konuştun valla. Altına imzamı atarım. Erkeğin sırtından hayatı bedavaya getirirler sonra da kadın erkek eşitliğinden dem vurular. Cinsiyet eşitliğini savunurken cinsiyetçiliğin dibine vururlar.
- +1 yıl
Aynen öyle birader... Cinsiyetten bağımsız olarak adalet inancı ile yetişseler böyle olmazdı...
+1 yılKırmızı çizgimdir. Şimdiden ahlaksız muhabbeti yapacaklara da cevaben de söyleyeyim. aynı çatı altında uyuşabilme ihtimalimin %50 olduğu biri için hayatımla kumar oynayamam. Oynamak isteyene de cesaretinden dolayı saygı falan da duymuyorum :D
00 YorumlaDetaydaki cümleyi okuyunca aklıma Özgür Turhan'ın Gandal'a yaptığı Abdullah Gül benzetmesi geldi;
-Abi orglar geliyor
+ 😁Ben doğru bulmuyorum. Ben köşke çıkıyorum, siz beşinci günün şafağında doğuya bakarsınız artık.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 715 cevap paylaştı.
+1 yılAynı evde yaşarsan evlenemezsin zaten sjxbnsnd Ben çorabı ordan oraya atıyorum znnxnsnnx
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenmenin anlamı kalmıyor, yaşayabiliriz ama evlenmem onunla.
10 Yorumla
+1 yılEtik olarak bakılacak tek bir yanı bile söz konusu olamaz
10 Yorumla
+1 yılHayır
Evlenme ihtimalini azaltır
Evlensen dahi boşanma ihtimalini arttirir10 YorumlaBen kendimle zor anlaşıyorum başkası ile çok sıkıntı. Zaten annem pompalı ile vurur 😅😅😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılhaftanın belirli günleri olmalı
çünkü aynı eve girdiğin anda herkes değişiyor10 Yorumla Çok güzel bir şey keşke öyle imkanımız olsaydı zamanında 😄
10 Yorumla
+1 yılPeki ya evlenmekten vazgecerseler.. bir sonraki adayın hiç hoşuna gitmez bu durum
10 YorumlaBir evi geçindirebileceğinize inanıyorsanız engel yok.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılHani okuyoruz ya da burada görüyoruz ya"eşim beni mutlu edemiyor" "eşim bana kaba davranıyor" "eşim beni dövüyor" "eşim şöyle eşim böyle " gibi durumları ortadan kaldırmanın yegane yolu bence bu
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben evlenmeden ayrı evde yaşarım ama benimle aynı evde yaşayan kızla evlenir miyim orası farklı...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılToplumsal açıdan yanlış ama bence doğru. Bir insanın gerçek yüzünü aynı eve girdiğinde görürsün.
20 YorumlaSevdiğim insanla olayım da bana fark etmez
10 Yorumla
+1 yılBana biraz doğru gelmiyor. Yapan da beni ilgilendirmiyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Teknik olarak doğru ama iş pratiğe gelince çok sakıncalı 😄
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Yanlış ama zaten gidip geliniyor sürekli evlere
10 Yorumla
+1 yılGüzelde hijyenik değil kanka kayda değer bişi olamaz yani, evlilik hala düşünüyorum diyende yarılıyodur net. ✘
10 YorumlaEvlilik simülasyonu bi nevi bence evlenmeden 1-2 yıl net aynı evde yaşanmalı
215 Yorumla- +1 yıl
Aferin... Genç kuşaktan bunu duymak güzel. Ev halinden rahatsız olduğun adamla ömür geçirme fikrinden vazgeçersin, ya da tam tersi olur, adam vazgeçer.
- +1 yıl
Ahahahaaa bunun somut ve yaşayan örneği benim... Yemek yapmayı seviyorum, eşimin hiç buna isteği, hevesi olmadı, 17 yıl boyunca üzerime kaldı. Bilseydim evlenmezdim 😂😂😂
- +1 yıl
Ben "olsun" dedim, "benden görür heveslenir, çocuğumuz olunca onlar için yapar" dedim, yok... İki çocuğun bütün yemeklerini de ben yaptım.
- +1 yıl
@Banker_Bilo genç kuşak rahat geniş zaten çoğu zina yapıyor aynı evde de kalır bir ben genç kuşak olup da böyle şeylere karşıyım galiba
- +1 yıl
@pistantrofobist Güzel kardeşim, aynı evde kalmanın mutlak sonucunun seks olacağı düşüncesini aklından bi çıkar. Ev halini bilmediğin insanla, ömür boyu sürecek bir sözleşmeye İMZA ATACAK KADAR S**AK olamazsınız.
- +1 yıl
@Banker_Bilo niye herkes evde nikahsız mı yaşıyor evlenenlerin sanki nesi s. al. aklık yahu
- +1 yıl
@pistantrofobist Yanlış anladın... Ev halini bilmeden evlenmek risk diyorum, canlı örneği benim. Bir çift çorabını kirliye atmayı unutsam demediğini bırakmayan, kendisi kirlisini ortada bırakıp da ben uyardığımda "söyleneceğine kirliye atsan eline mi yapışır" diyen bir kadınla 17 yıl evli kaldım ben. Aklınızı başınıza alın, saçmalamayın, hayatınızı kendi ellerinizle zehir etmeyin.
- +1 yıl
Etmem Evet edene de saygı duymam aşırı sağcı ve dindar biri olarak
- +1 yıl
18 yaşında bir genç hanımefendinin "Allah yok" dediğini gördüm ya... Ölsem de gam yemem artık... Aferin güzel kızım
- +1 yıl
@pistantrofobist Aşırı düzen ve temizlik takıntılı birine, veya aşırı dağınık birine denk gelmemeni umuyorum evlilikte.
- +1 yıl
@Banker_Bilo dağınık olması sıkıntı olur ama aşırı düzen ve temizlik takıntılı olmasını sorun etmem
+1 yılTabularıMızdan kurtulmamız gerekiyor. Sağlıklı Bir evlilik için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılOlabilir ama olmya da bilir. Şahsım adına hiçbir sorun yok.
10 Yorumla
+1 yılDoğru çünkü evlenince aynı evde geçinebilecekmiyiz yoksa geçinemicez mi diye kontorol ederim
10 Yorumla
+1 yılBir şeyler netleşmeden birlikte kalmak cahillik gibi geliyor bana
10 YorumlaDeğil nikah olmadan karı koca gibi yaşanmaz
10 YorumlaBence doğru evleneceğin insanı anca böyle tanıyabilirsin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 66,1b cevap paylaştı. Doğru bulmuyorum nedense
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil nikahın yoksa namahrem oluyor.
21 YorumlaBenim için doğru değil.
20 Yorumla
+1 yılBu konuda doğrular ve yanlışlar göreceli
20 YorumlaYanlış oldugunu düşünüyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılben de doğru bulmuyorum
10 Yorumla O zaman evlenmeye gerek yok bence
10 Yorumla
+1 yılSevince sen de kalırsın. Herkes kalır.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 902 cevap paylaştı.
+1 yılBence evlilikten daha çok avantajları var.
10 Yorumla
+1 yılDoğru gelmiyor bana da
10 YorumlaBen doğru bulmuyorum
10 Yorumla
+1 yılBenim kişiliğime ve aile yapıma ters
10 Yorumla
+1 yıldeğil, evliliğin ne anlamı kalıyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük çok büyük hata. Tavsiye etmem
10 Yorumla
+1 yılBende doğru bulmuyorum, her şey bitirilmemeli
10 YorumlaBana göre uygun değil.
10 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler