Kendi içinde onu ne kadar sevdiğini, onun için ne fedakarlıklara katlanabileceğini irdele.
Terazinin 1 kefesine kocana olan sevgini koy
Diğer kefeye ne zorluklarla elde ettiğin hayalini kaybetme ve yalnız kalma ve "ayrılırsam çevrem ne der?" korkularını, endişelerini koy.
Muhakeme yap!
1. kefe ağır basıyorsa kocanı tanımaya çalış ve sebeplerini irdele, konuş açık, açık. Sonuçları terazinin doğru kefelerine ekle başa dön.
2. Kefe ağır basıyorsa sonradan, "ayrıldığıma pişman olurum" diye ayrılmadığına "neden daha erken ayrılmamışım" diye pişman olacağına yollarınızı ayırmanın daha mantıklı olacağı hakkında düşünce sarf edin.
Umarım düzelir ama darbe maalesef çok derin!
Her zaman bir seçenek vardır ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir.
. mi yok sevgininmi seni31 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer böyle davranmakta direniyorsa çocuğunun olmadığını nimet bilmelisin ve boşanmalısın çünkü bu durumlarda çocuk bağlayıcı sebep oluyor beraber yaşamak zorunda kalıyorsun ailenede uygun bir dille anlatmalısın ve hiç kimse kimseye eziyet edemez eşin sana psikolojik şiddet uygulamış ve devam edecek muhtemelen sen ona uyarını yap böyle gitmeyeceğini sana değer vermesi gerektiğini anlat ve son bir şans ver oldu oldu olmadı mahkeme.
84 Yorumla- +1 yıl
söyledim bosanmak istedigimi. gidebilirsin diyor, kaybeden sen olcaksin diyor bana. psikolojim cok bozuldu, ayriligi kaldirabilirmiyim onuda bilmiyorum.
- +1 yıl
O seni asla hak etmiyor o zaman seni insan gibi görse aslında kendisinin sana bağımlı olduğunu bilirdi cahillik konusunda ısrarcı devam edecek anlaşılan boşan hakkında hayırlı olanı iste durumu ailene anlat senin değerin ve hakların engellenemez ister eşin olsun ister kardeşin
- +1 yıl
beni insan olarak gördügünü sanmiyorum. bir hizmetci olarak görüyor, ailenin icine alinmayan bir hizmetci.
- +1 yıl
Şimdi bir plan çizelgesi oluştur sağa sola ailene durumu anlat ve boşanmak istediğini söyle zaten çalışıyormuşun hayatını bir rutine bindirir gidersin inşaAllah hakkında hayırlısı olsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba bende 2 yıldır evliyim 10 aylık bir kızım var ve eşim sürekli güvercinlerle uğraşıyor sabah 6 da gidip öğle 2 de geliyor akşam saat 7 ye kadar güvercinlerin yanında yemek yiyip giyinene kadar 7.30 oluyor ve kahveye gidiyor ayda 1 veya 2 defa izin alıyor plan yaptım gezelim diye benim işim var gidemeyiz dedi evlendik evleneli sürekli kuş evde kaldığı zaman bile kusa vakit ayırıyor ben söyleyince de kavga ediyoruz ne yapmalıyım caresizim
11 Yorumla- +1 yıl
Profilimdeki soruyu yanıtlar mısın senii davet edemiyorum!
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım aynı dertteyiz. Benim eşimde oyun bağımlısı eve geldiği an oyun oynamaya başlıyor. Benim varlığım yokluğum umrunda değil
511 Yorumla- +1 yıl
evet bendede öyle. yemegi önüne koyulsun yeter. bir nasilsin veya bir sohbet yok malesef.
- +1 yıl
Sanırım biz çok zor şartlarda büyüdük elimize geçen insanın kıymetini iyi anladık ve bildik, ama bu zamane insanları evinin için de bulunan en değerli kıymetli eşini bırakıp bu oyun denen illete koşarak bizi mumla arttırır olu.
Ne sevgisi var ne de kendi olmasın böyle erkek daha iyi.
Cevap sahibi+1 yılEvet canım benim çocuğum var ben onunla ilgileniyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Maket_Bıçağı çok haklısınız
- +1 yıl
Erek dediğin Eşi ve ailesi arasında en iyi dengeyi kuran terazi olmalı.
Eş dediğin bu yüce varlık, Hem peygamber efendimiz hemde bir çok çağın en değerli hazinesi ve mirası emaneti olarak bildirilmiştir.
Ben erkeğim ama bu tarzda düşünüp eşini rezil eden, değer vermeyen, onu koruyup kollamayan, duygularına yön vermeyip önemsemeyen, cinsellik ve görsellikte mutlu edemeyen ben dahi olsam kendime erkek sıfatını yakıştırmam, gider etek giyer kendimi Ankara kalesinden aşağı atarım. - +1 yıl
@Maket_Bıçağı evet allahin bir emanetidir aslinda bir kadin, ama benim gibi kadinlar hizmetci görülüyolar, ailenin icine alinmiyolar.
- +1 yıl
Yazık, gerçekten çok yazık. Kadın bir erkekten; Aşk, sevgi şefkat ve huzur mutluluktan başka ne isteyebilir ki? Anlamıyorum bu zihniyeti, kadın uçuk kaçık olur sürekli kocasını atlatır anlarım ama siz böyle değilsiniz emin yoksa burada o derdi yanmazsınız.
- +1 yıl
@Maket_Bıçağı evet konusmak icin birisi olsa buraya yazmam derdimi. tesekkür ederim
- +1 yıl
İstersen mesaj atabilirsin, konuşabilir derdini dinler arkadaş olabiliriz.
Benim de bir sohbete ihtiyacım var. - +1 yıl
bu zamana kadar sana nice fikir veren olmuştur. Sende illaki denemiş bir yol izlemişsindir.
Sence eşin düzelir mi, ban sorarsan hayır.
Can çıkar o huy çıkmaz.
Sen bilirisin yine de
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılMerhaba.
Evlilik zamanla değişkenlik gösteren bir müessesedir.
Çocuğu det etme zamanla illaki olacaktır bu o olur başkası olur!
Seni bir aile gibi görmemesi çok üzücü. Çünkü senin de bir nefsin var.
Sen hem çalışan bir bayansın hem de emeğine saygı görmeyen bir ev hanımısın bu derinden etkiler insanı sarsar bile.
Kendisi ne kadar egolarını tatmin etsede bizim gözümüzde karinca kadar değeri yok eşinin.
Eşini yanına almadan dışarı çıkmak da nedir, evdeki süs bitkisi mi ayıp etmiş burada.
Hep bu tarz erkeklerin arkasında fitne fücür aileleri oluyor bu konuda çok yalnızsın anlaşılan.
Sen yine de bunu ailenle paylaşma zamanla onlar da eşine diş biler ve iyice hayat çekilmez olur.
Det etme konuşmak istersen ve bu konuyu paylaşacağın bir derdin olursa dinler konuşabiliriz. Bana kalırsa şimdide hayat dolu bir kadınsın, sadece kaderine küsmekle kendini bilmeden tehdit ediyorun, bunu yapma.. seni sevecek ve seni kollarına aldığında mutlu bir eş istemen gayet normal, mutluluk diğerinin olduğu senin de hakkın, almalısın da. Sana dokunmaması ve seni istememesi çok çok af ederin ama bildiğin eşeklik. Kadını mutlu edemiyorsun be adam madem hayatını zehir etme değil mi?
Yapacak konuşulacak bir çok şey var, dertleşmek istersen takip et ben sana mesaj atarım lütfen daha fazla üzülme ince ruhunu kötü etme.20 YorumlaBekara boşamak kolay gelir derler, burada ayrıl mayrıl diye atıp tutan çok olur ama evlilik tecrübesi olan biri olarak bunları söylemek zorundayım. Sizin film son 1 dakikasında, ya sezon finali yapacak, ya da yayından kaldırılacak. konuşma ya da başka birşey, yapabileceğin birşey varsa son kez dene, olmuyorsa olmuyor, 1 yıldır dokunmamak ne arkadaş, ne saçma şey bu, dokunmuyorda bu ne yapıyor, kendinimi seviyor, eğer öyleyse durum daha da kötü,
20 YorumlaSen yolunda dost dogru yuru de
Pesinden gelmeyenler utansin,
Degisme hic kimse icin,
Seni oldugun gibi sevmeyenler utansin.
Elinden gelenin en iyisini yap
Yureginden kavra butun sevdiklerini,
Sonrasini hic dusunme arkadas,
Birak kiymetini bilmeyenler utansin.60 YorumlaAile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı. Boyle beyler icin iyi ve ilgili beyleri üzdünüz kizlar.
Zor durumdasin, oncelikle nerede hata yaptigini bulmaya calis, hata yok ise cocuk konusunu konus. Eger cocugunuz olmuyorsa evlatlik alma gibi konular gorusulebilir. Oda olmazsa zamana birakmaktan baska birsey yok.
Bana ilgi gostermiyorsun gibi konusma yaparsan ters teper ve bosanmaya gider
Bence00 YorumlaAile & Toplum konusunda 15,3b cevap paylaştı. Bu konuyu aile içinden biri ile paylaştın mı? Eşini alıp karşına oturtun mu? şu an ki tablo bu hayat böyle gitmez gibi. Bir şeyler yapmalısın ama eşin ailesinin etkisi altında. Çok yönlü uğraşmak, emek ve sabır gerekiyor.
08 Yorumla- +1 yıl
hayır konusmadim kimseyle. ailemle konussam beni esimin elinden alirlar, bir daha birlesmeme müsade etmezler. konusmaya calistim, ama her konusma kavgayla bitti.
- +1 yıl
tabikide. insan yipraniyor.
- +1 yıl
esimin annesiyle konustum.. ama anlattigim gibi aile üyesi olarak görülmedigim icin yorum gelmedi. beni bastan beri istemiyolarlardi zaten. ama böyle devam ederse biriyle konusmam gerekli olucak.
- +1 yıl
herkesi kendim gibi iyi niyetli zannetigimden olabilir ya da bir anne olarak bana yardim eder diye
+1 yılKendin için bir şey yap ve kurtul ondan..
Ayrılsan 3-5 ay üzülürsün evli kalsan sonsuza dek..
Seni gerçekten sevseydi buraya kadar yazmış olmazdin. Düşünür algilardi. Ve emin ol onun umrunda olmayacak bu durum. Kendini mutlu et zor biliyorm yikilan hayaller umutlar geçen onca zaman.. ama her şey bı gün biter gençliğin bitmeden kurtul41 Yorumla
+1 yılBoşanmak istiyosan evlilik sözleşmesi imzalattir ustune olan birşey varsa atıyorum bir ev var 250 milyar civarinda para ediyor evlilik sözleşmesine yanasmayacagi için içir bi güzel bolca imzalattir sonrada hadi ordan git dersin olur biter böyle olmaz diyorsan bul bi kadın sok koynuna bas onlari bir guzel ac zina davasi 100 milyar al tazminat otur oyle kuru kuruya boşanma bence süründür onu
10 YorumlaOncelikle gercekten uzuldum yasadigin duruma, fakat bu hayat senin ve bu hayata herkes bir kere geliyor, en onemli seyinin "psikolojin" oldugunu bil ve asla onu kaybetme, kaybetmemek icin ne gerekiyorsa da yap.
Duzeltmek cok zor cunku.00 YorumlaGoogle de gördüm bu soruyu okudum sonuna kadar. üzüldüm senin için şu an aranız nasıl cevap verirsen mutlu olurum
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcı olsun kardeşim zor bir durum bu konuyu eşinle konuşmayı dene olmadı ilgisini çekecek farklı şeyler yap
00 Yorumla
+1 yılSizin evlilik malesef bitmiş sadece evrak üstünde evlisiniz ve mutlu değilseniz sırf çevre ne diyecek diye düşünerek bosanmaktan kaçmak da bence çok mantiksiz.
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşımın daha başına böyle bişey geldi. Oturup konuşarak anlaşabilirsiniz bence. Çözülmüycek bişey varsa boşanılır ama öyle hemen kestirip atma, çünkü evlilik bitirmek kötü bir durum :/
00 Yorumla
+1 yılkonusmaktan baska çaren yok.. anlamiyorsa da anlayacaği bir dil bulmalisin.. eger anlatamiyorsan uzatmanin faydasi yok.. ama cabuk vazgecme alternatifler dene..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce de böylemiydi zor bir durum eşinle bunları konuştun mu neden böyle davranıyor agresif olman normal polyannacılık oynuyorsun bir çoğumuz gibi
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Aldatma kacinilmaz sen evlisin o evli degil ayrica sende onu takma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. sorunun kaynağına inebilirsin. ailesi ile görüşmesin.
10 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm. Allah yardımcın olsun inşallah hakettiğin ilgiyi değeri alırsın.
ailen biliyor mu bu durumu?06 Yorumla- +1 yıl
kimse bilmiyor bu durumu. aileme söylersem eger esimin elinden alirlar birdahada görüsmeme izin vermezler.
- +1 yıl
konuş onunla. ailene yansıtacağını söyle. kendine çeki düzen versin. ben 4 yıllık ilişkimi bitirdim nişanlılık sürecinde. şu an evliydim eğer onun annesi karışmasaydı herşeye. sen yuvana sahip çık ama ilerde daha çok üzülmeni istemez kimse. konuşmalısın
- +1 yıl
ne desem takmiyorki. bosanabiliriz diyip geciyor.
- +1 yıl
büyüklerin görüşlerini almalısın biz yabancıyız ne kadar yardımcı olmaya çalışsakta onlar seni tanıyor. anlat ailenede konussunlar onunla üzülme sakın. veda hutbesinde rasulullah kadınlar sizlere allah ın emanetidir dedi ümmetine. allah korkusu versin onun kalbine
- +1 yıl
aileme araya sokmak istemiyorum faciya cikabilir. Büyük bir kavga cikabilir büyüklerin arasinda.
- +1 yıl
keşke senin gibi olsaydı benimde 4 yıllık ilişkim nişanım bitti kızın annesine herşeyimizi anlatmaları yüzünden mesajları okuyordu annesi ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılCocuk yoksa bısanın cocuk olsaydı biraz daha dahan duzelır dicektm ama yol yakınlen dön bu rvlilikten
00 Yorumla
+1 yılben senin bu evliliğe neden devam ettiğini anlayamdım amaç ne?
07 Yorumla- +1 yıl
esimi seviyorum, ondan önce ne görüstügüm bir erkek ya da sevgilim oldu. ayrica kücük bir kasabada yasiyoruz, toplumun baskisida ayrica üzerimde.
- +1 yıl
iyi hoş sev tamam da bu mu yani evlilik bir ömür bu şekilde yaşanır mı seviyorum dediğin adam dan değer kıymet görmeden daha bide üstelik maddi durumu iyi olmasına rağmen sen çalışıyosun ve paranıda elinden alıyor bu nasıl bir eş dir böyle
- +1 yıl
artı 1 yıldır seni sarıp öpmediğinden bahsediyosun senin cinsel ihtiyaçlarınıda göz ardı ediyor kendi gecelerde çıkıp dolaşıyor diyorsun büyük ihtimalle kendi ihtiyacını karşılıyor dışarda
- +1 yıl
o kadar mutsuzumki o seyi bile düsünmüyorum ve istemiyorumda artik. kendisi ne yapiyor ondan malesef haberim yok. beni aldatiyosun dedigimde sinirleniyor ve gidiyor.
- +1 yıl
bence kesin yapıyordur sana 1 yıl elini sürmeyen adam gceleri dışarda boşunamı geziyor sanıyosun ayrıca küçük kasabada yaşıyorum toplum baskısı dyosunya allah kahretsin zaten o toplumun algılarını aynı şeyi yapan kadına f. hişe derken erkeğe çapkındır yapar elinin kiri der hiç takma kimseyi kendi bildiğini yap
- +1 yıl
yapcak hic birsey yok. insan sadece yipraniyor.
- +1 yıl
yapcak bişey var elbette çekip restini boşanıcaksın ve hayatını bildiğin gibi yaşıycaksın o ne der bu ne der diye değil
Bunları eşinlenkonuştun mu mutsuz olduğunu biliyor mu? Acaba başka birimi var hayatında
00 YorumlaEşin çok bencil.. Yapacağın herşeyi hak etmiş..
00 YorumlaKeeske senle konuşma dertleşme şansım olsaydı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynı evin içinde iki yabancı ne kadar kötü
06 Yorumla- +1 yıl
evet dediginiz gibi gercekten. oysaki ne kadar zor sartlar altinda evlenmistik.
Cevap sahibi+1 yılbelkide çok zorlamamanız gerekiyormuş. belkide o şartlar sizi çok yıpratmıştır
- +1 yıl
evet cok zorlattim. evlilige hazirlik dönemini hatirlamak istemiyorum cok kirginliklar oldu, o kalan yaralari hala kendimce sarmaya calisiyorum.
Cevap sahibi+1 yılya işte bunu anlamıyorum neredeyse bütün evlilikler dah abaşlamadan yıpranıyor. neden neyi o kadar zorluyorsunuz ki. Bak ben eşimi kaçırdım benden tek birşey istemedi hatta dediki gelinliğ ebile gerek yok sen varsan herşey vardır ben onu gözümden sakındım ne kendi ailem ne onun ailesine tek 1 laf ettirmedim. kimsedn ekonomik olarak tek 1 kuruş kabul etmedik. 7 sene oldu öyle huzurlu ve mutluyuzki anlatamam.
- +1 yıl
evet herseyi zorlattim. herseyin en pahalisini aldirdim, zorlayarak. ama yaptiklarim icin cok pismanim. bunuda itiraf ediyorum ona karsi, özürde diledim.
ne güzel, allahim mutlugunuzu daim etsin.
Cevap sahibi+1 yılbir çok arkadaşım snein durumunda ama malesef bazı şeylerin dönüşü yok. sizin evlilik zatn bitmiş sanırım sadece kağıt üzerinde evlisin 1 yıl dokunmamış ne demek yaa. Ben 1 ay eşime dokunmayayım 2. ay boşarım derimki biz bitmişiz had geçmiş olsun
kocanın seni sevdiği falan yok
00 YorumlaBoşanman en iyisi çocuğunda yok.
00 Yorumlaçocuk yoksa alternatif arama direk boşan
00 Yorumlaeşinle ilgilen ve değrli olduğunu hissetir ona
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 31,8b cevap paylaştı. Ayrıl ya da başka birini bul
00 Yorumla
+1 yılkesın metresı vardır bu kdar rahatsa :
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBul birini yaşa veya bosan
00 Yorumla
+1 yılCocuk yok bu iyi bisey niye katlaniyosunk
00 Yorumla
+1 yılBana takıl boşa eşini
00 Yorumla
+1 yılKonuşabiliriz istersen
01 Yorumla- +1 yıl
Ne dersin