Ev işi bilmeyen erkek alamam. Erkek dediğin bulaşıkları da, çamaşırları da halledecek, sonra o çamaşırları gocunmadan asıp kurumasını bekleyecek sonra toplayıp tek tek özenli katlayacak. Evi silip süpürecek, çocuğunu emzirecek, altını değiştirecek, karnını doyuracak, onun her eksiğini halledecek, akşama kadar yemek işini aradan çıkaracak. Kapıların, eşyaların tozunu alacak, ütü yapacak, markete gidecek, anama hizmet edecek, onun ve benim sözümün üstüne laf etmeyecek.
Bu durum erkeklere cazip gelmiyor çünkü onlara böyle öğretiliyor. Ben kadınların yemek ve temizlik yapma zorunluluğunun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bazı şeyler ortaklaşa yapılmalı, sonuçta aynı evde iki kişi yaşıyor ve belki her ikisi de çalışıyor, yoruluyor. Ellerini hiçbir işe sürmeyen, bütün ev işlerini karşısındaki kadına yükleyen bir erkekle yaşamak ne derece doğru olur bilemiyorum :)
Yumurta pişirmek kadar en kolay işi nasıl beceremediler hayret yani erkek halimle yumurtadan gayet güzel kahvaltı türü şeyler yapıyorsam bir kızın bizden daha iyi ve fazlasını yapabilir
Baştan tanımalı insan. Şahsen mesela gel elinde baklava aç mı diyeceğim? Kirli çamaşırlarını banyoya atsın, ben yemek yaparken sofrayı kursun, birlikte kaldıralım isterim. Çünkü bunların altında karşılıklı saygı vardır. O kadın o yapsın, ben yoruluyorum erkek yapsın demek saçma. Evlilik demek hayatı paylaşmak demek. Mutlulukları paylaştığı gibi işleri, zorlukları da paylaşmalı insan. Evlendiğim zaman karşımda saygılı ve sevgi gösteren bir insan görmek isterim çünkü aynı şekilde benim de yapmam gereken budur.
Evişi ihalesinin direkt kadınlara yıkılması zaten baştan yanlış. İslamda bile bunun yeri söz konusu değildir. Ama oturmuş bir gelenek ve kadınlar çalışsa bile hala tüm evi onlar çekip çeviriyor. Böyle bir haksızlık olamaz insan eşine bunu yapmaz. Ya kendisi de yardım eder ya da haftada 1-2 gün için yardımcı çağırır. Anlayışlı insana rastlamak şart
Hanımlar biz tamirat tadilat elektrik internet Tv sorunlarının üstesinden gelmeye mecbur değilsek erkek işiyse erkekler neden ev işi yapsın anlamak zorunda olsun. Yardım etmesi ayrı tabi ama erkekten de mükkemmel ev işi beklemek malaklık değil mi?
Bu soruyu sormak saçma. Adam büyürken ev işlerini hep annesi yapmış, kız kardeşi yapmış. Öyle görmüş büyümüş. Evlendikten sonra da hemen alışmasını bekleyemezsın. Zaten kadın çalışmıyorsa bir zahmet ev işlerini de yapsım
İşte sorun tam olarak Burda başlıyor zaten. Erkek olarak büyürken hiç değilse kendi pisliğini toplamayı ne bileyim ev işinde anneye kız kardeşe yardımcı olmayı basit ev işlerini yapmayı bilmeli bir erkek ve evet hemen alışmasını bekleyemeyiz ama bile isteye ‘yap işin ne’ diyen bir kesim de var ne yazık ki...
Bakın eğer bir evde sadece erkek çalışıyorsa kadın ev işlerini tek başına halletmeli zaten bütün gün dışarıda olan erkek yoruluyor. Ancak ikiside çalışıyorsa erkek becerebileceği ev işlerinde tabii ki karısına yardım etmeli.
Annem ev hanımı tek çalışan babam ve babam kirli çamaşırını kirli sepetine kendi atar, mesela su içti bardağı mutfakta bırakmaz öylece makinaya koyar, temizlik yapılır misal perdeleri babam asar ağır iş yapılıyorsa mesela koltukları, dolapları çekmek gibi babam bize yardım eder. İşten kastım buydu yoksa gerçekten bende eşimden eline süpürge alıp evi düşürmesini veya bulaşık yıkamasını beklemiyorum.
Yani çalışan erkekte belli işlerde eşine yardım edebilir, bütün çalıştım yoruldum diyip yan gelip yatmak bencilce, kadında bütün gün çalışıyor ev işleride yorucu işlerdir İnanın😊
Hafta da bir ev süpürüp silmek 3 günde bir yemek yapmak diğer günler sadece yemeği ısıtmak. Sabah kalkınca yatağı toplamak bir de sabahları kahvaltı hazırlamak emin olun çoğu işe göre daha az enerji harcatır. Benim annem günde 8-9 saat oturup hint dizisi izliyor.
Bende her gün evimizi süpürüyorum, siliyorum, toz alıyorum, evimizde de yemekler genel olarak günlük yapılır, nüfus 6 haliyle çamaşırda çok oluyor, haftada en az bir kere de ütü yapılır. Lütfen kendi annenizle diğer kadınları kıyaslamayın. Evin büyüklüğüne ve nüfusuna göre yapılan iş değişir, kişiye göre de değişir kimi çok titizdir bu saydıklarımdan daha fazlasını yapar. Sizin anneniz (saygılarımı sunarım yanlış anlaşılmasın) oturup 8-9 saat hint dizisi izliyor olabilir ben ve annem bunları yapıyoruz. Üstüne bide küçük kardeşim var ona da bakıyoruz. Diğer kız kardeşim sürekli ders çalıştığı için bize pek yardımı dokunmuyor takdir edersiniz ki. Kısaca her kadının temizlik anlayışı farklıdır. Annenizin günde 8-9 saat hint dizilerini izliyor olması bütün kadınlar bunu yaptığını ve evde hiç bir şekilde yorulmadığını göstermez. Kadının derdini kadın anlar beyefendi size burda daha fazla dert anlatmak istemiyorum çünkü konuyu çok farklı yerlere sürüklediniz.
Anlatmak istediğim erkeğin eşine yardım etmesi gerektiği ve kendi dağıttığını kendi toplaması gerektiğidir. Günde 8-9 saat hint dizisi izleyen bir kadında olsaydık olması gereken Budur bence. Çünkü hiç bir kadın sizin arkanızı toplamak zorunda değil ev hanımı oluşumuz evin hizmetçisi vasfına bürünmemiz anlamına da gelmiyor. Kendinize eş mi istiyorsunuz hizmetli mi? Ha hizmetliyse az yiyin ve kendinize bir hizmetli tutun
Fotoğrafa kesinlikle katılıyorum erkeğim ben elimi bişeye sürmem diyen erkek iticiliği var bu ülkede ve bunların bir tarafını kaldıran kadınlarımız. Görüşümü gizliyorum çünkü kaldıramayan linç etmeye çalışan erkekler olacaktır. Muhattap olmak istemiyorum
Benim fikrim erkeğin ev işlerine karışmamasından yana ama tabi bir yere kadar. Kirli kıyafetini kirli sepetine atmıyorsa, su içtiği bardağı makinaya koymuyorsa vb. Gitsin annesinin evine. Babasının uşağı yok sonuç olarak
Ev hanımı diye bir saçmalık olamaz. Ev işleri ortaktır. Yok erkek çalışır eve para getirir, kadın da yemek yapar, temizlik yapar, kocasına hizmet eder. Neymiş eşit olmalıymış her şey. Burada bir eşitlik yok, düpedüz odunluk var. 😂😂😂
yok öyle bir şey o zaman her konuda erkek bilgisizse veya yapıyorsa annesinin evine gönderilecekse evlenilecek erkek bulamaz kızlarımız bence lüks sayarım bu hareketi efendim
Kavanoz sıcak suyun altında biraz tutup bir bez yardımı ile hafif hafif oynatarak açabilirsiniz olmuyorsa gücünüz yetmiyorsa o zaman mecbur erkeğin yardımına ihtiyacıniz oluyor
Ben açıyorum sıkıntı yok her zaman gerektiği yerde yardımcı okuyorum kadının yapacağı iş vardır birde yapamayacağı gücünün yetmediği anlar vardır o zaman yardım edilir
Tamam gelip de evi süpürmesine falan gerek yok illa da, misal yemek yediği tabağı kaldırmaya üşenmesin bir zahmet. Kendi isteklerini kendisi kalkıp alsın.
@ugur-37 hayır, verilir. Kastetmek istediğim kadın kendisine ne deniyorsa yapmalı mantığıyla suyunu çıkarıp kadını hizmetçi konumuna düşürmemek. Yoksa insanlık hali. Bende isterim bir bardak suyu ondan.
Eşim hasta olduğunda tabii ki destek oluyorum yapamayacağı bişey olduğunda tabii ki yardımcı olurum kendi şahsımca söylemek gerekirse erkek olmak sadece çalışıp eve para getirmek değildir
Evet !! Çok haklı ! Kadin da çalısıyorsa ozellikle. Tüm isler ortak yapilir. Beğenmeyen almasın paşa oğluna. Hiiiçç umrumda değil. Sıkıyosa yapmasın. -.-
Ulen arkadaş ben 10 senedir yalnız yaşıyorum herşeyimi kendim yapıyorum , evde herşey tamam bir hatun lazım bana yardım edicek hayatımı paylaşacağım okadar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizde burda perde asalım, sofra kurup kaldıralım ama yalnızlıktan çürüyelim.. 😒
Anlamak mümkün değil yapandan şikayet edende var yapmıyandanda en iyisi biz erkekler top yekün ölelim sizde rahat edin 😔
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Iyi fikir valla. Ama anneleri buna gelemez. Cunku anneleri onlari oyle ogretti. Benim annem erkek kardesime evde bir cok is yaptiriyor. Ogren ilerde esine yardimci olcaksin diye. Babamda anneme yardimci oluyor zaten.
Evet maalesef oğullara kıyamıyorlar sinir oluyorum. Eline yapılmaz sonuçta. Asıl öğretsin ki kimseye muhtaç olmasın. Kız çocukları kimseye hizmet için gelmiyor dünyaya ben onun için gelmedim
Yollamaliyiz tabi. Kiyamet kopar evde. Ne o öyle kavanozuda acmiyorsa ne diye evleneyim onunla. Diyelim hata ettim evlendim, anasinin evine yollarim. Bu olmamis derim..
@Hayatgercek Erkeklerin zaten böyle bir iddiası yok ki. Evet ampul patlarssa erkek değiştirmeli bir arıza olunca erkek ilgilenmeli. Sofrayı toplarken yardım etmeli ama kalkıpta erkek camları silsin, yemek yapsın, bulaşık çamaşır yıkasın dersen öyle bir erkek bulamazsın.
Toplumun yobazlığı yüzünden. Yetiştirirken sen otur ablan getirsin. Annen yapsın sen erkeksin. Erkek adam iş mii yapar tarzında söylemlerle yetiştirilen insanlardan ne beklenir ki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onu zamanında düşünecektin, sana yardım etmeyen biriyle evlenmeyecektin
En İyi Cevaplar