Valla bence kocaman bir eksi bu durum. Artık ev işini kadınlar yapar, erkek sadece çalışır algısı büyük oranda kırılmış durumda. Sizce bu devirde ev işi bilmeyen erkek evde kalmaya mahkum mu?
Bu devirde ev işi bilmeyen erkek evde kalmaya mahkum mu?
EVET. Hayat müşterektir Cahil Cahil konuşmasınlar.
Maalesef Ülkemizde bir çok erkek Daha karnı acıktığında mutfağa gidip bir sandviç yapmaktan aciz. Hayatları boyunca önlerinde her istediklerini anında yapan Anneleri, kız kardeşleri, ablaları olan erkeklerin eşleri kendilerinden böyle bir şey istediğinde 'Ben Garı miyim?' Diye öküzce, Cahilce konuşması Normal (!)
Kesinlikle. Ev işi bilmiyorsa doğal secilimle elenir zaten. Düğmesine basınca ev aletleri çalışıp temizliği yapıyor zaten, onu da yapamayanda zeka kırıntısı yoktur. Hele yemek falan yapamayanlar oksijen israfı resmen. Kadın erkek fark etmez, on yaşın üzerindeki herkes kendi yemeğini yapabilmeli fotosentez yapmıyorsa.
Standart ev işlerinden, basit elektrik ve su tesisatı işleri yapabiliyorum. Dünya değişti artık, herkesin ev işlerini kendi başına yapabilmesi lazım. ‘Evde kalmak’ bambaşka bir konu, benim kişisel tercihim olur.
Valla işin aslına bakarsak ev işi bilen erkek pek yoktur. İlla ki hayat müşterek olur. Ama gel gelelim kadınlar ev işinde erkeğin yardım dahi etmesini istemez. Çünkü erkeğin eli kaba olduğu için kadınlar kadar ince işleri yapamazlar. Çoğu zaman kırıp dökerler.
Yani cokta işime karısılmasını sevmem, lakin hastalık ve misafir durumları müstesna, yaparsada incelik etmiş olur, aksi halde kendi işimi kendim yaparım...
Erkek ev işi yapmaz sen yapıcaksın anladın mı sen yapıcaksın çamaşır ütü aşçılık karılık vs vs sesin çıkmasın sakın biz erkekler her daim aynıyız sadece saf kalpli olanlarımız ayrı. Ya kendine saf birini bulucan ya da benim gibi adamla evlenirsen sesini çıkarmıycaksın tamam mı karşılık verme sus.