Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bana göre olmaz. Evlilik sadece aşk ve romantizmden ibaret değil, hayatı paylaşmak demek. Ev işine elini sürmeyen, hiçbir şeye yardımcı olmayan biriyle yaşamak, bir süre sonra karşı taraf için ciddi bir yük haline gelir. Birlikte yaşamak, birlikte sorumluluk almak demek. Kadın da erkek de çalışıyorsa, neden sadece biri evi çekip çevirmek zorunda olsun? Bu tarz adamlar genelde “benim annem yapıyordu” kafasında büyümüş oluyor ve evlendiklerinde de eşlerini anneleri gibi görmeye devam ediyorlar. Ama kadın bir eş, anne değil. O yüzden ev işlerinde elini taşın altına koymayan bir adam benim gözümde iyi bir eş olmaz.
11 Yorumla
Soran3 ayHiç büyümemiş oluyorlar
En İyi Cevaplar
1 yılHer evliliğin dinamiği kendi içinde farklıdır, bu sebeple bu şekilde cımbızlanmış soruların pek de bir manası yok. Üç farklı senaryo ile cevaplayayım:
- Herkesin eşit kazandığı ve ortalama eşit süreler ile çalıştığı, evliliğin masraflarına ailelerin karışmadan çiftler tarafından eşit karşılandığı bir evlilikte karı ya da koca "ben ev işine karışmıyorum" diyemez.
- Ama geleneksel bir evlilik yapılmışsa, evlilik masrafları geleneksel olacak şekilde erkeğin ailesine daha fazla yüklenmişse, koca ailenin geçimini sağlamak için çalışırken, karı ev hanımı ise bu durumda ev işlerine kocanın karışması beklenemez.
- Türkiye'de görmedim ama yurtdışında olan bir senaryo. Koca, karısının kariyerindeki ilerlemesi sayesinde kendi işini bırakmışsa bu durumda da tüm işleri kocanın yapması, karının hiçbir işe el sürmemesi gerekir.
00 Yorumla
1 yılBana göre olmaz yani tam evleniyorsun da yani evlendiğin kadına da eve hizmetçi olarak almıyorsun yani sonuçta onu da bir hayatı var ve hayat müşterektir yani erkeğin de bulaşık yıkamasını çamaşır yıkamasını ev temizliğini yemek yapmasını bence bilmesi gerekiyor
00 Yorumla
1 yılEv işi sadece kadınlara özel bir durum değildir, o evde kim yaşıyorsa herkesin sorumluluğudur. Bu yüzden evleneceğim kişi bana yardım etmeyecekse kocam olmasın ben onun hizmetçisi değilim sonuçta. İkimiz çalışıyorsak ev işini ikimiz de yapmak zorundayız.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu soruyu sorman bile gerçekten rahatsız edici bir durum yaşadığını hissettiriyor. 😟 Evlilik, sadece maddi yükümlülükleri yerine getirmekten ibaret değil, hayatı birlikte paylaşmak demektir. 🏡💞 Ev işleri, duygusal destek ve günlük sorumluluklar da bu paylaşımın bir parçasıdır. Eğer bir taraf sürekli yükü omuzluyorsa, zamanla ilişkinin dengesi bozulur ve bu büyük bir mutsuzluk kaynağı olabilir.
Belki eşinin bu konudaki farkındalığı düşük olabilir. 🤔 Ancak bu, sonsuza kadar böyle kalacağı anlamına gelmez. Konuşarak, duygularını ve beklentilerini açıkça paylaşarak bir farkındalık yaratabilirsin. Eğer seni anlar ve bir çaba içine girerse, bu olumlu bir başlangıç olur. Ama çaba göstermez, değişmeye niyeti yoksa, o zaman "eş" olmak konusunda gerçekten eksik kalıyor demektir.
Unutmadan, Ramazan ayı empati ve paylaşımın en güzel zamanlarından biridir. 🌙💫 Birbirinizin yükünü almak, dayanışma içinde olmak, sadece evliliği değil, insan ilişkilerini de güçlendirir. Sevgi, sabır ve anlayışla birçok şey çözülebilir ama bunlar tek taraflı olmamalı. Bir evlilik, ancak iki taraf da elini taşın altına koyduğunda güçlü bir şekilde yürüyebilir. 💪✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSirf bu yuzden nişan attim ben. Calisan kadinim. Daha ev temizlerken, bir seyleri yapmak gerekirken kaytardigini gordum. Ben bunu surekli oturdugu yerden kaldirmak icin enerji harcayamam, bunun icin surekli kavga edemem, bir yuva kuruyorsal, evleniyorsa bazi seylerin sorumlulugunu alarak evlenmeliydi.
Erkeklerin kafasinin degismesi lazim. artik modern dunyada ben calisir, para kazanir eve gelirim diye bir sey yok. Erkeklerin calismak ve paradan baska daha fazla sey, daha fazla sorumluluk koymasi getektigi bir donemdeyiz. Ozellikle calisan kadinla evlenmek istiyorsa.
Baktim bu sekilde evlilik olma, yurumez de. Ikimizde sabahtan aksama kadar calisacagiz ama eve girdigimiz an sirf secemediğim cinsiyet yuzunden bende işte yorulmusken evdeki gorevler bana yıkılacak ve benden yemek vs beklenecek. Olmaz oyle. Beraber calisip yiyorsak beraber yemek yapip, beraber temizleyip oturacagiz. Bunu yapmayan, bu becerilere sahip olmayanlara da mecbur yol veriyorum.
Ailem beni kocaya hem hizmet et, hem ona maddi destek sun, o sana hicbir sekilde destek olmasin diye buyutup okutmadi sonucta. Herkes bir seylerin gorevini almak zorunda. Erkek olmasi siyrilabilecegi anlamina gelmiyor
42 Yorumla
Soran1 yılNe kadarlık ilişkiniz vardı
Soran3 ayNasıl oldu
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHayır eşşek gibi yapmak zorunda. Erkekler karısına yardım falan demiş. Sanki kadının göreviymiş gibi. Kadın evin hizmetlisi değil. Herkes üzerine düşeni yapacak. Yoksa anasının evinde kalsın. Anası baksın ona.
10110 Yorumla- 1 yıl
O zaman ne için alıyorum seni? Süs olsun diyemi essek gibi yapacaksın o zaman bende gidip para için çalışacağım
- 1 yıl
@Ferhat_yldzw mal mı alıyorsun kadın işten gelip bide tüm ev işini mi üstlenecek
Soran1 yıl@Ferhat_yldzw bu düşünceyle evlenmeyin
- 1 yıl
Kadın bizim hizmetçimiz değilse siz niye gidip paranızı kazanmak yerine kocanızdan istiyorsunuz parayı
- 1 yıl
@SoaringDragon kafan basmıyor mu yazdığımı okusana
- 1 yıl
Ayrıca mesele hizmetçi olmakla alakalı değil elbette hiçbi insan hiçkimsenin hizmetçisi değil ama o mantıkla baktığımız zaman da erkekler bankamatik değilki size sürekli para versin madem hayat muşterek kusura bakmayın ama kadın ev işi yapmak MECBURİYETİNDE
- 1 yıl
@SoaringDragon ibrahim tatlısesin mağrasında mı doğdun
- 1 yıl
Çünkü erkek zaten evini korumaya çalışmak için para kazanmak ve kadını kaybetmemesi için para kazanmak dışında başka yükü yok adamın ev işleri dışardan daha kolaydır emin olun
Soran1 yıl@SoaringDragon böyle erkekler terk edilir zaten daha iyileri var
- 1 yıl
@angaramessiangara seninkini okumadım daha ben ustte yazilana cevap verdim
- 1 yıl
@angaramessiangara ben çalışmayan kadınlar için yaptım yorumumu
Soran1 yıl@SoaringDragon ev isi kolaysa yardım et ne var bu kadar laf edecek
- 1 yıl
Siz niye erkeğin maddiyatında yardımcı olmuyorsunuz
- 1 yıl
gsli erkek red flagdir uzak durun
- 1 yıl
@angaramessiangara 🤣🤣 evet ve böyle olmaktan da gurur duyuyorum 🥰
- 1 yıl
Çok kötüsün devam
- 1 yıl
* iğrnçsindevam
Soran1 yıl@SoaringDragon en iyisi zengin erkek o halde yardımcı tutar. Tekrar emin oldum.
- 1 yıl
@angaramessiangara pardon da kadın çalışmıyo ev hanımı olmaya karar veriyosa erkek işten sonra ev işi yapmaya niye mecbur olsun siz böyle nankörlük yapmaya devam ederseniz sadakatli erkeği değil burada rüyanızda bile elde edemezsiniz
- 1 yıl
Zengin erkek de sizin ev işi yapmanızı ister o zaman da ev işi kadının değil dicek misiniz 🤣
- 1 yıl
@SoaringDragon sadakat ne alaka lan kadın ev işi yapmak istemiyorsa kriterine uygun değilse evlenme aldatmak ne alaka aq ayrıca ben kadınlarında çalışmasını ayakları üzerinde durmasını destekliyorum
- 1 yıl
@snaçkır0 erkek kadının hizmetçisiyse o zaman kadın da erkeğin hizmetçisi olmak zorunda
Soran1 yıl@SoaringDragon niye istesin birini tutar çevremde öyle
- 1 yıl
Çünkü hiçbir erkek boş duran kadınla evlenmez
- 1 yıl
@angaramessiangara sadatak dediğim sizi seven bi erkekten bahsediyorum sürekli bütün yükü erkeğin üzerine atarsanız size saygısı ve sevgisi kalmaz bundan bahsediyorum
Soran1 yıl@SoaringDragon öyle bir evleniyorlar ki
- 1 yıl
@angaramessiangara tamam desteklemene bişey demedim ben
- 1 yıl
Ben burada sadece çalışmayan kadından bahsettim
Soran1 yıl@SoaringDragon bu yaşta hala annenix mi hizmet ediyor? Annesine acımayan karısına hiç acımaz zaten
- 1 yıl
O zaman ben de zengin birini bulim de hiç iş yapmim 😏😏
- 1 yıl
@SoaringDragon eğer iki kişide çalışıyorsa biri yemeği yaparken diğeri bulaşıkları makineye yerleştirebilir veya biri ütü yaparken diğeri çamaşır katlayabilir olması gereken
- 1 yıl
@snaçkır0 Hiçbir kadını ezmedim ama onlar beni ezmeye kalkarsa kusura bakmasınlar ben de onları ezerim
- 1 yıl
Nankörlük üstüne nankörlük görürler
- 1 yıl
@angaramessiangara tamam ben buna itiraz etmedim zaten sadece çalışmayan kadınlar için yorum yaptım
- 1 yıl
Annem bana hizmet ediyor ben de ona hizmet ediyorum sayın soran hayat müşterek ama ben herşeyi kendim yapmam
- 1 yıl
@snaçkır0 kardeşim yukarda yazılanı okumadın mı kadın ev işi yapmaya mecbur değil ne demek ben hiçbişey için mecbur değilim demek hiçbişeye mecbur değilse erkek ne diye evlenirki o kadınla
- 1 yıl
@SoaringDragon kalk yardım et arada annene ölmezsin
- 1 yıl
ayrıca burada mevzu hizmetçi olmak değil eğer erkek evin geçimini sağlıyor karısına bakıyorsa o parayla kadın da ona hizmet etmesi gerekir yani erkek nasıl oluyor da kadına hizmet etmek zorundaysa kadın da ona hizmet etmek zorunda burada bahsettiğim şey iki kişinin çalışması halinde kadının hala ev işi yapma mecburiyeti değil çalışmayan kadının erkeğe hizmet etmesidir
- 1 yıl
@angaramessiangara Sen de çalış adamın maddiyatına yardımcı ol
- 1 yıl
@SoaringDragon bana bir yardım edene ben iki yardım ederim paramıda kazanırım sorumluluk bilinci olmayan erkeğide anası sevsin
- 1 yıl
Ne alakası var saçmalamışsın iyice , en azından çalışan kadınlar diye belirt , peki akşama kadar evde oturan kadınların işi ne? Bi zahmet evini temizlesinler.
- 1 yıl
@angaramessiangara bilmukabele
Soran1 yıl@SoaringDragon ev isi yapsanız eşinizle aranız daha iyi olur yine sizin avantajiniza
- 1 yıl
dalga mı geçiyorsun benle sayın soran hem bütün yükü erkeğin üzerine atsın sonra da araları iyi olsun diye erkek ev işi yapsın siz hani diyorsunuz ya kadın erkeğin hizmetçisi değil şu an siz kendinize tek başınıza hizmetçi arıyorsunuz erkek bütün işleri yaptığında nasıl eşimizle aramız daha iyi oluyor
- 1 yıl
ben diceğimi dedim aq bildirimleri nasıl kapatıyoz
- 1 yıl
Ah kadınlar, her konuda şikayetçi olurlar.
- 1 yıl
Yorum yaptığıma pişman oldum ya gerçekten. Ne çok kişi yazmış.
- 1 yıl
Bu ne bicim bir üslup eskorta gider seni eve kadin diye sokmaz adam olan
- 1 yıl
Erkek ev işi yapmaya mecbur falan değil madem ev işini erkeğin yapmasını istiyosunuz siz de erkekler kadar çalışıp yardım edin o zaman
- 1 yıl
Konu burada kapansın uzuyor zira
- 1 yıl
@Ferhat_yldzw ne için alıyorum ne demek? Sigortasını yap maaşa bağla o zaman. Yatılı bakıcınız mı insanlar sizin? Tutturmuşsunuz çalışacağım çalışacağım en çok siz çalışıyorsunuz. Aylık 100bin lira kazanmıyorsan bu devirde geçinebilmen için zaten ikinizin de çalışıyor olması lazım. Kadının evde oturup erkeğin çalıştığı versiyonlar şu zaman için baya azınlıkta bilgin olsun. He aylık 100 bin lira kazanıyorsan ve ben çalışıp para kazanıyorum benim evimin işini görmeyecekse neden aldım bu kadını o zaman gibi bi kafa yapın varda zaten hiçbi annenin evladını karın yapıp başını yakma. Tutarsın bi tane gündelikçi ödersin parasını olur biter.
- 1 yıl
@seleynağğ Hanımefendi sigortasını yap maaşı bağla diyorsun da zaten erkek çalışan erkeğin kadının istediği şeyleri almaya mecbur değil mi kadın elbise istediğinde parayı kim veriyor telefon almak istediği zaman kimin parasından çıkıyor bütün giderleri kim karşılıyor biz burada çalışmayan kadınlardan bahsediyoruz çalışanlardan değil kaldıki bu devirde çoğu 100b kazanmak kolay değil ki kolay bile olsa eminim kadın yine ben ev işi yapmaya mecbur değilim gitsin hizmetçi tutsun o parayla der hadi kadın da çalışmak istiyor desek mesela eğer erkek 100b maaş alıyorsa ve o kadının geliri asgari ücret kadar olduğunu düşünürsek bu para sadece o kendi isteklerini kocasından para istemeden karşılamasını sağlar adam zaten 100b maaşıyla evi geçindirirken o kadının 22b kazanıyor olması onun maddi yükünü önemli ölçüde azaltmaz veya yaşam kalitenizi hala 0a indirir büyük bir katkı sağlamaz böyle bir durumda erkeğe ev işleri yapmak zorundasın diyemez çünkü evin geçimini esas olarak erkek sağlıyor eğer hayat müşterekse ve erkek kadına ne kadar para vermeye mecbursa kadın da o kadar adama hizmet etmeye mecburdur
- 1 yıl
@SoaringDragon Kimse hiçbir şeye mecbur değildir beyefendi. Evlilikte mecburiyet olmaz birbirini seven insanlar bu dediğiniz şeyleri görev olarak gördüğü için değil keyif aldığı için yapar zaten. Gösterdiğim tepkinin sebebi beyefendinin “ev işini yapmayacaksa neden onu alıyorum” cümlesiydi. Birini sevdiğiniz için değil de işiniz görülsün diye evleniyorsanız gidip nikah kıymak zorunda değilsiniz parasını verip hizmetçi tutabilirsiniz dedim. Konuyu başka yerlere çekiyorsunuz. Hiçbir cümlemde kadın çalışmasın evde yatsın erkek çalışsın gelsin bi de ev işi yapsın gibi bir imada bulunmadım. Ha bir de erkeğin 100 bin kazanıp kadının asgari ücret kazandığında erkeğin yükünün maddi olarak hafiflemeyeceği konusunda haklı olabilirsiniz ama manevi olarak kimin daha çok yorulduğunu da bilemezsiniz. Öyle ya da böyle ortada bir emek bir çaba var. Ben iki tarafın da çalışıp ev işlerini de paylaşması taraftarıyım. Maddi anlamda da manevi anlamda da tek bi kişinin üzerine yük bindirilmemeli
- 1 yıl
Kadın milletine fazla yüz verilmez. Ben bunu bilirim, bunu söylerim
Soran1 yıl@xgökkuşağıx kadın gider o zaman
- 1 yıl
@seleynağğ Kusura bakmayın ama fikrinize katılmıyorum erkek çok fazla efor sarf edip zorluklara katlanmak durumunda kalıp parasını kazanıyor o para geçmese ne o ev durur ne de ailenin huzuru kalır kadınların çoğu çalışmıyor çalışmayı da tercih etmiyor madem maddi yükü erkeğe bırakacak o zaman kadın mecbur ev işi yapmak durumunda hangi kadın mesela evin geçimini yapmayan hiçbir işe yaramayan erkekle evlenip yuva kurar bu mantıkla da kadının da bi uğraşı olmasa erkek o kadının evlenmeme gibi bi hakkı var parasını kazanmayan hiçbir erkeğin evlendiğini gördünüz mü hiç göremezsiniz o zaman gelip de bana evlilikte saygı ve sevgi olmalı diye imada bulunmayınız hizmetçiye gelince adam 100b kazanıyorsa kadın 22b kazanıyorsa kendisi hizmetçi tutsun o zaman neden adam hem evin geçimini sağlamasına ve evin giderleri karşılamasına karısına çocuğuna bakmasına rağmen hizmetçiye bütçe ayırsın
- 1 yıl
Kadınla* evlenmeme
- 1 yıl
kaının görevi elbette. nasıl ki hem kanunlarda hem kültürümüzde eve para getirmek erkeğin göreviyse ev işleri de elbette ki kadının görevi. aile içinde işbölümü cinsiyetler arasında ister istemez bu şekildedir. Kadınların çoğu çalışıyor bile olsalar eve para getirmeyi erkeğin görevi ve sorumluluğu olarak görür.
Soran1 yıl@noperva1975 kadın yorgunsa erkeği de mutlu edemez. Yani sizin faydanıza
- 1 yıl
@snaçkır0 Çok merak ediyorsan özelden yaz anlatayım
- 1 yıl
Giden gider
Soran1 yıl@xgökkuşağıx zengin bulmak en mantıklısı zaten
- 1 yıl
Asıl erkek yorgunsa kadını mutlu edemez... cinsellik neden erkek için "becermek" diye ifade edilir? Çünkü zor iştir. Kadının gün içinde bastığı bir kaç elektrikli ev aleti düğmesi onu cünsellikten uzak tutacak kadar yormaz. Tüm bunları neden gücüyle yapan ninenelerimiz zamanında çok daha fazla cinsellik yaşıyordu emin olun
Soran1 yıl@noperva1975 madem kolay siz de yapın. Neyse
- 1 yıl
@noperva1975 ya ninenin daha iyi sevştiğini nerden biliyorsun? ne alaka
- 1 yıl
@noperva1975 Çok doğru söylemişsin.
- 1 yıl
@SoaringDragon Neden anlamamak için bu kadar çaba sarfettiğinizi anlayamadım? Karısı varken gidip hizmetçi tutsun demedim. Biriyle evlenmesinin tek sebebi buysa boşuna kimseyle evlenmesin direkt gidip bir hizmetçi tutabilir dedim. Siz hala niye kendi bütçesinden ayırsın diyosunuz. Kaldı ki 10 saat garsonluk yapıp asgari ücret alıyorum hammallık yapmıyosanız bana hayır erkekler daha fazla çalışıyo diyemezsiniz. Erkeğin çalışıp kadının çalışmadığı yerde ev işlerini kadının yapması daha sağlıklı olur deseniz buna zaten okeyiz. Kalkıp da ay ben daha çok para kazanıyorum sen az para kazanıyosun evin işini sen yap derseniz işi bencillikten bi adım öteye götürmezsiniz
- 1 yıl
@seleynağğ Asıl siz beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz buradaki mesele zaten zorunlulukla alakalı olmayabilir belki ama maddi imkanını yerine getirmeyen bi erkekle evlenmemek kadının tercihiyse erkek de o yönde kadından ev işini yerine getirmesi de onun terchidir yoksa hiçbir insan bi zorunluluğu bi uğraşı olmayan bi insan evlenilmez parasını kazanıp ailesine bakmakla yükümlü olan erkekse yani evin ihtiyacını kadının ihtiyacını karşılayacak olan erkekse ev işini de mecbur yapacak olan da kadındır yani yani maddi imkan sağlamayacaksa ev hanımı olmayı kendisi tercih ediyorsa o zaman ev hanımlığını kendisi tercih etti diye de erkekten ev işi yapmasını bekleme hakkı yok bunları yapmıyorsa da o erkek de o kadınla evli kalmak zorunda değil ondan da bi eş olamaz bu bi zorunluluk zaten bu yüzden size çalışmayan ve parasını kazanmayan bi erkekle evlenen kadın var mı diye örnek verdim ben de hepinize bundan bahsediyorum diyorumki kadın da maddi anlamda erkeğe destek olmayacaksa ve eğer erkek parasını kazanıp evine karısına çocuğuna bakıyor ama kadın hiçbir iş yapmayacaksa erkek ne diye evlenir kadın maddi anlamda güçlü bir erkek tercih ediyorsa erkek de bi uğraşı olacak kadın ister 100b kısmına gelince o parayla maaş alma örneğini siz getirdiniz ben erkekler 100b kazanıyor diye bi iddiam olmadı ama kazansaydı da kadın yine de ev işi yapmak kadının görevi değil derdi diyorum ok?
- 1 yıl
@seleynağğ Sen hangi dünyada yaşıyorsun?
- 1 yıl
Bu ne biçim laf... asıl siz erkekten ev işi beklemezdenşz kocanızla aranız daha iyi olur... akşama kadar çalışıp didinip eve ekmek getiren adamdan bulaşık bekleyen kadınla aram iyi olmasın zaten
- 1 yıl
@seleynağğ
Amaç tabi ki sadece hizmet almak değil ancak evlilik de olsa her zaman iyi kötü bir al-ver dengesi olmalı... adamdan hem eve bakmasını evin ekmeğini getirmesini hem de eve geldiğinde de ev işi yapmasını bekleyen kadın da kocasını sömğrğlecek bir varlık olarak görmüyor olabilir mi? - 1 yıl
Kadında evde yatsın oyle mı ben neden evlenıyorum bana bakmak zorunda yoksa kapı orada ben çalışacagım eve gelıp bıde ona mı yardım edecegım nıye evlenıyorum o zaman
- 1 yıl
@noperva1975 Çok doğru söylemişsin.
Buradaki bazı kadın arkadaşların gerçeği görmesi lazım. Ancak bunun için önyargısız bir anlayış lazım. - 1 yıl
@SoaringDragon Arkadaşım sabahtan beri çalışmayan kadınlar diyip duruyorsun geldin yanıtıma kendin salça oldun benim kadın çalışmasın temizlikte yapmasın erkek çalışsın eşine yardım etsin gibi bir yorumum olmuş mu? İkimiz de aynı şeyi savunuyoruz niye sürekli muhalefetsiniz onu anlamadım? 100bin örneğini verme sebebim de tam olarak yine senin savunduğun şey içindi. Geriye dönüp okursan zaten bu devirde kadın da erkek de çalışıyor kadının çalışmaması için erkeğin 100bin maaş alıyo olması lazım bu da azınlıkta dedim. Yani genele bakarsak şu devirde işe gitmeyen kadın nadir çünkü tek maaşla geçinmek zor dedim. Bu yüzden de iki taraf çalıştığı için ev işlerini de iki taraf paylaşmalı dedim. Erkek gitsin 100bin kazansın demedim. Aynı şeyleri söyleyip söyleyip duruyorsunuz kim diyo size Allah aşkına işten gelin de temizlik yapın kadın da evde yatsın diye? Kendiniz diyosunuz ya erkeğin görevi çalışmaksa kadının görevi de ev işi diye. O kadın senin görevini seninle paylaşıp seninle birlikte çalışıyorsa sen de onunla birlikte senin de yaşıyor olduğun evi derleyip toparlayacaksın. Bitti gitti ya
- 1 yıl
@seleynağğ Son yorumumu yapacağım çünkü ciddi anlamda tartışmaktan sıkıldım hanımefendi benim de yorumum zaten ÇALIŞMAYAN KADINLARLA alakalıydı yukarda siz şunu yazmışsınız kadının evde oturup erkeğin çalıştığı versiyonlar şu zaman için baya azınlıkta aylık 100b lira kazanıyorsan ve ben çalışıp para kazanıyorum benim evimin işini görmeyecekse _neden aldım bu kadını o zaman gibi bi kafa yapın varsa zaten hiçbi annenin evladını karın yapıp başını yakma tutarsın bi tane gündelikçi ödersin parasını olur biter_ demişsin yani alt tire içinde yazmış olduğum kısımda farklı yazmışsınız burada aynı fikirde değiliz yazdığınız şey farklı çünkü evlilikte kadınların erkeklerden beklentileri var erkeğin ise de kadından beklentileri var yani ben iki defadır aynı örneğini verdim bi daha mı vermem gerekiyo bilmiyorum ama tekrar veriyorum hiçbi kadın boş duran para kazanma azmi olmayan erkeği tercih eden kadın var mı bunu ne diye söylüyorum evlilikte mecburiyet olmaz birbirini seven insanlar bu dediğiniz şeyleri görev olarak gördüğü için değil keyif aldığı için yapar zaten demişsiniz de ondan peki erkek hiç çalışmasa kadının onu boşama hakkı var mı var neden çünkü erkek para kazanmıyor diye bunu bundan dolayı örnek verdim
- 1 yıl
@seleynağğ o yüzden yukarda yani yazdığınız şey kadın yine ev işi yapma mecburiyetinde değil gibi bi cümleniz ortaya çıkıyor deseydiniz ki ilk başta çalışan ve eşit bütçeyle gelir elde eden her iki tarafın görevi tek bi kadının görevi değil deseydiniz o zaman yorum yapmazdım ama yapmamışsınız ayrıca çalışmayan kadınlar hala günümüzde var ve çalışmamaya ve ev hanımı olmaya devam eden kadınlar var isterseniz bununla alakalı kaynak gösterebilirim bu bir ikincisi evet 100b kazansın demediniz ama 100b maaşla çalışıp benim savunduğum şey üzerinde 100b örneğini verdiniz ama ben de diyorum ki erkek 100b kazansa da kadın ev hanımı olduğunda ev işi kadının işi değil evde yaşayan herkesin işidir erkek gitsin hizmetçi tutsun o kadar kazanıyorsa o zaman der yani yine kendine bi sorumluluk bunu taşımaz bunu anlatmaya çalışıyorum he bu arada demişsinizki kim diyo size Allah aşkına işten gelin de temizlik yapın kadın da evde yatsın diye mesela şu an bu sorunun sahibi diyo ve alttaki kadınların yorumlarını okursanız görürsünüz kimlerin dediğini ayrıca buyrun evde oturan kadınlar azınlıkta dediğiniz kısmın yanlış olduğunu ve katılım oranlarını gösteren istatistikler
data.tuik.gov.tr/.../Index - 1 yıl
Bakın tekrar tekrar söylüyorum iyi analiz edin ben çalışan kadınlar yine ev işi yapmalı erkek çalıştıktan sonra yan gelip yatmalı demedim ya da bu fikri savunmadım burada mutabıkız fakat sitemim şu çalışmayan kadının dışarda çalışan bir beyinin ev işi yapmasını beklemesi benim sitemimdir çünkü kadının kendi tercihine göre ister çalışıp ister çalışmayabiliyor ha evlenmeden önce konuşursun kendinize göre istişare edersiniz olmuyorsa da evlenmek zorunda olmazsınız burayı ayrı tutacam fakat diyelimki erkek çalışmayan ve ev hanımı olan kadınla evlendi çalışmayan kadının şu cümleyi mesela söylese siz olsanız mantıklı bulurmusunuz kadın deseki mesela eşim işten eve geliyor benden yemek bekliyor çay yapmamı bekliyor kendisi niye yapmıyor ben onun hizmetçisimiyim dese siz bunu doğru bulurmusunuz
- 1 yıl
@seleynağğ haa pardon yukarda ikinci yorumunuzda her iki tarafın da çalışmasından ve ev işi yapmasından yanayım dediğiniz yeri atlamışım özür dilerim 🙏🙏🙏 o zaman tamam şimdi anlaştık
- 1 yıl
Ama maalesef ki yine de çoğu çalışmıyor bu da bi gerçek
- 1 yıl
hepsi ysnlış anlaşılmadan bide erkeklerin eşekliğinden uzamış biraz
- 1 yıl
@angaramessiangara Yanlış anlaşılma falan yok baya eşek gibi yapmak zorunda diyen bi kadına erkeklerin tepki vermesi normal kadın dışarda çalışmak ve ev işi yapmak zorunda değil ama erkekler dışarda çalışmak para kazanmak ve ev işi yapmak zorunda gibi bi cümle kuran kadına tepki veriyoruz
- 1 yıl
@seleynağğ valla kadınlar da eve para getirmeyecekse neden evleneyim ki diyorlar ve emin ki erkekler dahil hiçkimse buna tepki vermiyor... yazdıklarınız hoş ama bir noktadan sonra boş maalesef. Demişsiniz ki "Evlilikte mecburiyet olmaz birbirini seven insanlar bu dediğiniz şeyleri görev olarak gördüğü için değil keyif aldığı için yapar " ... bu güzel bir kamu spotu cümlesi ama gerçekçilikten uzak. Hiçkimse seve seve bulaşık yıkamaz, temizlik yapmaz, hiçbir kimse de sanatçılar sporcular hariç işini öyle bayıla bayıla yapmıyor. Sabahın karanlığında yerin bilmem kaç yüz metre dibine madende çalışmaya giren adamlar mesela çok sevdikleri için inmiyorlar oraya. Yaşadıkları eve bir ekmek girmesi gerekiyor. Bu bir gereklilik ve mecburiyet yani erkeğin görevi. Yoksa adam ciğerlerini neden çürütsün. Madencilik uç örnek bile olsa diğer meslekler de ilkesel olarak aynı. Para veriliyor olmasa kimse işe gidrt mi? Mümkün olsa o paralar havadan gelsin ister. İşte o mecburiyet kapsamında çalışıp eve para getirmeyi mecburen görevi belleyip kabullenen ve bunu tek başına yüklenen erkeğin eşi de bir zahmet ev işlerinde kocasından yardım beklemeden bu işleri görevi belleyip yapsın... erkeğin çok kadının az kazandığı senaryoda da kadın evet bir çaba ve emek sarf ediyor ama bu çaba ve emeği kendisi için, ekonomik özgürlüğü olsun diye sarf ediyor. Kadının kendi kararıyla kendisi için giriştiği çaba erkeği yükümlülük altına sokabilir mi?
- 1 yıl
@noperva1975 Haklısınız. Ben temizlik yapmaktan da çalışmaktan da keyif aldığım için yapıyorum onlar olmasa hayatım boş olur gibi geliyo ama keyif almasaydım da buna mecbur olacaktım doğru söylüyorsunuz. Belki de ben sırf mecburiyet olarak görmediğim için böyle konuşabiliyorum her şey benim gözümden gözüktüğü kadar kolay olmayabilir tabi ki
- 1 yıl
@seleynağğ Aynen öyle o yüzden işte hayat müşterek olması gerektiğini savunuyoruz yoksa hiçbi insanoğlu kaşı gözü var diye evlenmiyor keşke öyle bişey olsa sonunda anlaşabildiğimize sevindim en azından sizinle diğerleri hala aynı fikirde maalesefki
- 1 yıl
Biz zor olanı yapıyoruz... sizinki de aynı zorluktaysa evde iş yapma zorluğunun yarısından kurtulup siz de dışarıda çalışmaya başlayın o zaman... hem zor olanı yapalım; sizin o zora girmeme lüksünüz olsun sonra da 2 tuşa basmaktan yorulup erkeğe ev işi yaptırın... buna itiraz gelince de aile huzurunu rehin alır gibi tavırlar takının... oldu canım! Görürsem söylerim!
- 1 yıl
@angaramessiangara
Daha kötü olduğuna dair bir veri mi var? Bugün hiç seks yapmayan milyonlarca çift var. O dönemki çocuk sayıları bile veri teşkil ediyor... ama burada önemli olan şu:
Soru soran kişi aslında kadınları da aşağılama pahasına evde oturan dışarıda çalışmayan kadınların da gece daha aktif olmaları için ev işinde destek almaları gerektiğini söylüyor - 1 yıl
@noperva1975 çocuk sayısı neyi gösterir ki eskiden kadınların büyük kısmının karşı gelme imkanı bu kadar fazla mıydı kadın sks ve ev işi yapan bi robot olarak görülüyordu muhtemelen ekonomik özgürlükleride yoktu. soranında fikirlerini onaylamadım hepsini ne alaka
- 1 yıl
@angaramessiangara
Hiçbir şey göstermese de bir şeyler gösterir. Burada sorana cevaben yazdığım bir mesajdı. Kalkıp da ev işi yapın yoksa yatakta yorgun kadın sizi mutlu edemez diyen sorana verilecek doğru cevap da budur. Maden soranım fikirlerini paylaşmıyorsunuz o zaman ona itiraz edin...
1 yılKadın çalışmıyorsa, ev hanımıysa, sadece erkek çalışıyorsa. SEVE SEVE ev işlerini YAPACAK, erkek işten geldiğinde, zaten anası ağlıyor iş yerinde o yorgunlukta bir de ev işi mi yapsın? Onun dışında
Hem erkek, hem de kadın çalışıyorsa, bi zahmet erkek de el atsın ev işlerine, sonuçta kadın da işte yoruluyor. Tabii erkek fiziksel olarak da daha ağır işlerde çalışıyorsa, kadınlar bu durumda da ev işlerinde skor tutmamalı. Mal paylaşımı gibi görmemeli ev işlerini, kişisel düşüncelerim bu şekilde..
20 YorumlaErkek çalışıyor evine bakıyor ailesini koruyor. Eşi ve çocuklarıyla ilgileniyorsa, ev işi yapmak zorunda değil. Sen çalışıyorsan yorgunluk durumuna göre ortak yapılır. Anlayış içinde.
Ev hanımı isen çöp atmak, evin tamirat tadilatı dışındaki işleri sen yapacaksın. Yok olmaz diyorsan eve saldırı olduğunda gecenin geç saatlerinde aileyi korumak için sende savaşmak zorundasın. Ama kadın bu işleri asla yapamaz.
burada bazı erkek düşmanı kadın feministler var onlar kendilerinde olmayan aklı sana vermeye çalışıyor. Senin iyiliğini düşündükleri için değil senin kötü olmanı ve eşinle kavga etmeni bosanmani istiyorlar kiskaniyorlar. Şunu da unutma kadınların düşmanı gene kadınlardır. Feminizm kadın dusmanligidir. O yüzden kocana karşı durma yanında ol. İnan mutlu evliliğin sırrı anlayıştır.3104 Yorumla- 1 yıl
Soru gayet açık bence erkek çalışsa da ev işi yani adamın kendi işi çamaşırı bulaşığı yemeği kirlisi temizi çorabı gömleği bunları kadın niye üstlensin tek başına hem çocuk hem evin yükü hem yemek.. Erkek mesaisini bitiriyor kadının mesai bitiyor mu? İş bölümü olmalı erkek işten gelip hepsini yapsın diyen yok zaten. Ayrıca izin günlerinde gayet yapar.. Çalışan kadının yerinde olsanız ölürsünüz be kesin
- 1 yıl
Aldın o zaman cevabı ✌️😉
- 1 yıl
kalsın öylesi annesinin evinde evcil hayvan beslemiyoruz
- 1 yıl
sende ömrünün sonuna kadar yalnız kal sonun belli zaten 🤣
- 1 yıl
senin gibi erkekleri kimse almaz kimse sizin arkanızı toplamak zorunda değil tembel ukala erkek müsveddeleri
- 1 yıl
Senin gibi kafada olan kadınıi 2 aya bosuyorum zaten. Neyin hesabını yapıyorsun. Benim yanlız kalmam sorun değil. İstediğim hayatı yaşıyorum ben merak etme. Benim gibi adamlar boş kalmaz😉 senin gibi feminizm kölesi olanlar sadece hayvan pisliği içinde ölüyor yapayalnız görüyoruz bunları toplumda 😹
- 1 yıl
hee hee seni tercih eden mi var varsa malın tekidir zaten kadın değildir o
- 1 yıl
hayvan sizin gibi mal erkeklerden iyidir feminist olduğumu kim demiş ben üstünüm gctü bcklu erkeklerle eşit olmak gibi bi çabam yok
- 1 yıl
senin gibileri anca para için kullanıp atarlar köşeye sizde zırlarsınız
- 1 yıl
2. el erkeği kimse almaz zaten
- 1 yıl
sen yanlış biliyorsun öğrende gel
- 1 yıl
sonra paramızı yedi attı diye zırlayan sizsiniz biz değil nedenini hiç düşünmediniz mi 🤣
- 1 yıl
senin gibi erkekleri kullanan kadın alfadır başka becerisi yok çünkü
- 1 yıl
hem iş yapma hem cimri ol bck alır seni hayatına
- 1 yıl
kullanılıp atılmaya lâyık sizin gibiler
- 1 yıl
alfa dul erkeğe denir maskülen erkek dediğin aslında çöpten ibarettir egoist aptllrın kullandığı bi kelime her zaman kaybetmeye mahkumdur kadından giden bişi yoktur ama erkek çok şey kaybeder her zamanda böyle olucak kendini avutmayı bırak artık
- 1 yıl
para gelip gittiği için her mecrada bu kadar ağlıyorsunuz galiba aynen 🤣🤣🤣
- 1 yıl
her zaman kullanılmaya mahkumsunuz buna ne kadar çabuk alışırsan o kadar iyi olur
Soran1 yılTamirat her gün mu oluyor? Zaten usta geliyor eve. Ev isi bilmek zorundasınız.
- 1 yıl
işe yaramaz olduğunu kanıtlamaya çalışıyor işte
- 1 yıl
@Bedenimsağ_amaruhum kadınların mesai yaptığı falan yok kardeşim elektronik eşyalar sayesinde (bulaşık çamaşır mutfak robotları yerleri silme robotları) epey bi zaman kazanıyorlar siz de komşunuzun yanına gidip çay içmeye tv izlemeye vakit bulursunuz eğer bi erkek para kazanıp evine getiriyosa o zorluklara göğüs gererek alıyordur o parayı kadınların evdeki işleri bizden daha rahat eğer öncesinde bu elektronik aletler olmadan ev işi yapsalardı o zaman dediğin doğru olurdu fazla mesai yaparlardı ama günümüzde bu elektronik aletleri kullanarak daha fazla zaman kazandığının bi kanıtı
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm erkek de size para vermek zorunda değil :)
- 1 yıl
versin diye bişi demedim zaten kadında size para vermek işinizi yapmak zorunda değil ne ayaksın mk sen
- 1 yıl
ev işi kolaysa s g sen yap o zaman
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm yapmadım mı zannediyosun ben de ev işi yaptım zamanında hiçte zorlandığım gün hatırlamıyorum yine olsa yine yaparım ailem İzmir'e gidip gelirken ben hem çalışırdım hemde ev işi yapardım ama hiçte sandığımız kadar zor bi iş değil para meselesine gelince kadınların çoğu zaten çalışmıyo biz burada ev hanımı olan kadınlara erkeklerin yardım edip etmemesi durumunu konuşuyoruz eğer kadın ev hanımı olmayı kendisi tercih etmişse erkek niye ev işi yapsın
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm ayrıca benle düzgün konuş bak ben sana küfürlü konuşmuyorum kendine gel haddini bil
- 1 yıl
ya hee hee çoğu çalışmıyormuş 🤣🤣 mağara devrinde mi kaldın
- 1 yıl
sana ne lan istediğim gibi konuşurum sana fikrini soran oldu mu
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm Çalışmıyo tabi ev hanımı olan kadın tanıyorum ben abimin karısı ve bizim evli olan akrabaların eşleri
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm bana soracaksın küfürlü konuşamazsın istediğin fikrini dile getirebilirsin ama küfürlü konuşamazsın kendine gel
- 1 yıl
sen kendine gel yüzsüz muhatap olmayacaksın o zaman benle
- 1 yıl
bir sürü dediği de ailesini söylemiş istatistiklere de bakmıyor enayi
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm ben zaten kendindeyim ve farkındaysan sana küfür etmedim küfürü başlatan sensin bu durumda kendimde olduğumu gösterir adam akıllı cevap vermeyi öğren önce muhattap almadığın bi adamın yorumuna gelip kalsın öylesi annesinin evinde evcil hayvan beslemiyoruz diye yorum atıyosan ben de sana istediğim yorumumu yaparım hiçbi küfür söz ve kötü söz olmadığı sürece
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm ben baktım rahat ol sen
- 1 yıl
senle muhatap olan yok beğenemediysen konuşmaya çalışmayacaksın ayağını denk al ben başkasına benzemem napacağımı da başkasına sormam sen fazla çene çalma
- 1 yıl
baksan böyle demezdin boş yapma
- 1 yıl
gelmiş etrafını örnek veriyor bende vereyim o zaman bizde de çalışmayan yok tek maaşla burada yaşayamazsın
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm kime benzersen benze zerre umrumda değil istediğim kişinin yorumuna yanıt atarım bu benim kendi özgür hür iradem buna da sen karar veremezsin çalışmayan kadınların istatistiğini mi istiyosun al bak kaynak
tr.wikipedia.org/.../Cinsiyet_e%C5%9Fitsizli%C4%9Fi
tr.wikipedia.org/.../T%C3%BCrkiye%27de_kad%C4%B1n_haklar%C4%B1 - 1 yıl
eşitsizlikten bahsediyor
- 1 yıl
istediğimle de istediğim gibi konuşurum o zaman muhatap olacaksan buna da katlanırsın
- 1 yıl
haftalık kazanç diyor saçma sapan şey atmışın
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm tamam işte kadınların yüzde kaçı çalıştığı da yazıyor o oranlarda bak orada görürsün başka kaynağım da var al istersen
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm data.tuik.gov.tr/.../Index
- 1 yıl
O zaman bende mi küfür edim bunu mu istiyosun
- 1 yıl
Ben hayatım boyunca gerek ne sitede gerek ne kadına yüzüne karşı küfür etmemişimdir saygımdan ötürü
- 1 yıl
bu yüzden de gelip bana sen istediğin gibi küfür edemezsin
- 1 yıl
o zaman muhatap olmazsın
- 1 yıl
bu beni ilgilendirmez
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm İlgilendirir burada fikir paylaşıyoruz hakaret etmiyoruz
- 1 yıl
bana ne senin fikrinden
Soran1 yıl@SoaringDragon her gün yemek yapmak kolay mi
- 1 yıl
O zaman erkek hiçbi işe yaramayan bi kadınla evlenmenin bi anlamı olmamalı hayat muşterek
- 1 yıl
Sanki işte çalışıp para kazanmak kolay 😂
- 1 yıl
@SoaringDragon efendi bir adamsın takdir ettim.
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm Kes tamam
- 1 yıl
yarım saatir yazmıyorum mal mısın m k
- 1 yıl
sanki işte çalışmak zor ajfkfkdk lafa bak sanki madende çalışıyor
- 1 yıl
okul okumayan sensin sen git madene
- 1 yıl
madende olan ben değilim benim işim masabaşı ağla sende sabahın köründe işe git 🤣
- 1 yıl
1 tane yetmemiş 2. yi okumuş niye acaba 😂
- 1 yıl
diğeri işine yaramadı mı
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm Kolay olan bi meslek söyle gidim orada çalışiyim :) hani patron rahat bi işte çalışan elemana para vermiyo ya :)
- 1 yıl
yoo veriyor grafiker çok alıyor
- 1 yıl
karakter tasarımına saatlik ücret alıyorsun dolar olarak
- 1 yıl
ne sandın sen podyum falan mı 🤣
- 1 yıl
iki üni okumuş hâlâ cahil
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm El becerisi iyi olan adamın yapacağı iş o ama benim el becerim iyi değil eğer iyi olup da yapan varsa da zorlanmayacağı anlamına gelmez mesela futbolu iyi anlayan adam bile zor maçı kazanıp kupasını alabiliyosa bu da böyle bişey ki kaldıki zaten o senin kolay diye verdiğin meslek adam belkide kendini senelerce kendini geliştirerek ya da zor riskler taşıyarak giriyordur o mesleğe yoksa patron masa başında duran eleman bile bi halta yaramadığı hiçbi konuda kendini geliştirmemişse o adam masa başında duran elemana bile para vermez
- 1 yıl
hemen ilk bahaneyi sundu el becerisi gerekmiyor bilgisayar üstünde bu iş
- 1 yıl
çalışma alanı oldukça geniş bi meslek eğer iyi yerde iş bulursan 100.000 maaş alırsın
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm Grafik tasarım diyon o meslek ne işi aklınla mı çalıştırıp da yapıyosun ne bahanesi
- 1 yıl
resim bölümüyle mi karıştırıyon 😂
- 1 yıl
sen önce cümle kurmayı öğren öyle gel kuş beyinli
- 1 yıl
grafik tasarımda hayal gücünün iyi olması lazım sadece
- 1 yıl
ne zırvalıyon sen
- 1 yıl
amcanın aklı başka yere gitti anlaşılan
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm photoshop 3d veya UI/UX gibi programlamayı yapamayı bilmeyen veya bunları yeni keşfeden adam yapamaz önce o işe senelerce kendini vermesi gerekir yoksa kolay bi iş değil
- 1 yıl
öğretiyorlar zaten herşeyini kullanmayı işin bu sonuçta
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm öğretiyor olması adamın o işte zorlanacağı anlamına gelmiyo işte o da diğer meslekler gibi uğraş gerektirir
- 1 yıl
Zorlanmayacağı*
- 1 yıl
bölümde olan herkes çok sevdiği ve ilgilendiği için pek zorlanan olmuyor herkes keyifli buluyor
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm Her işin kendine göre zorlukları vardır kolay işlerden büyük kazançlar elde etmek pek mümkün değildir önemli olan kişinin kapasitesine uygun alanlarda kendini geliştirerek verimli olmasıdır ancak her işin zorluk derecesi her zaman yüksektir
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm Bak sana şöyle bi ornek verim eve para getirmek sürekli olarak başkalarının da elde etmeye çalıştığı bir ekmeği kazanmak gibidir bir erkek para kazanırken aslında başka birinin kazanabileceği geliri kendi hanesine yönlendirir kendi işini yapan kişi hem müşterilerle hem de rakipleriyle mücadele eder çalışan işçiler ise teknolojik yenilikler nedeniyle işlerini kaybetme riski taşırken bir yandan da patronlarıyla pazarlık halinde olur işsiz kaldığında yeni bir işe girerken başka bir işçiyi işsiz bırakabilir ya da o pozisyonu bekleyen birinin umudunu söndürmek zorunda kalabilir teknolojiyle de bir rekabet söz konusudur örneğin bir fabrikaya yeni bir makine alındığında işveren şu soruyu sorar bu makine kaç kişiyi işten çıkaracak yani kaç işçinin ekmeğinden olacağını hesap eder gibi sorular sorar
- 1 yıl
Bu durumdan dolayı da hiçbi erkek kolay iş yapamaz
- 1 yıl
Lann yeter bi susun beeee... Gidin özelde konuşun. Zart zurt bildirim geliyo
- 1 yıl
@Bedenimsağ_amaruhum
o çamaşırın yıkanması için alınan deterjanın satın alınması için dışarıda çalışmayı erkek neden tek başına üstleniyor? Aynı çamaşırın yıkanması için harcanan elektriğin faturasını neden erkek tek başına ödüyor?
erkeğin mesaisi bitiyor evet zira patronu ondan karşılığında para vermeye razı olacağı performansı alıyor.
Kadının mesaisi dediğiniz şey zaten 60 sene önce olmayan elektrikli ev aletleri, 60 sene önce olmayan hazır bezler; bugün lüks değil olmazsa olmazların hiç olmadığı dönemlerde de yapılıyordu ve gün yne 24 saatti. Demek ki tüm bu teknoojik ilerlemeler ev işlerini artık günde adece bir kaç saatlik bir emekle çok rahat halledilecek kadar kolaylaştırdı. Durum bu ken çalışmayan kadının akşam mesaisini bitirip eve gelen kocasından iş beklemesi utanazlığın dibidir
Soran1 yıl@noperva1975 hiç küçük bir çocuğa bakmadiniz herhalde. Hem çocuk bakıp hem ev işlerini yetiştirmek çok zor
- 1 yıl
La noperva çok konuşacağına karınla yer değiştir bir ay, sen evi yüklen o senin işine gitsin. Yoksa kafanız basmıyor duruma
- 1 yıl
@Bedenimsağ_amaruhum Bana uyar hatta bu sınırsız olsun sonuçta ben ev işi de yaptım zamanın da hiçte yorulmadım :) çalışan kadın bana baksın ben de ev işi yapim
Arada yardımlaşmasi lazim yan gel yat olmaz. Bu bir hizmet değildir yardımdir merhamettir kalbinin ılıklığıdır
20 Yorumla
1 yılİki durum var bu konuda eğer ki kadın çalışıyorsa her şey ortak yapılmalı. Ev işi olur , yemek olur artık aklınıza ne gelirse ama kadın çalışmıyor evde vakit geçiyorsa durum değişir yani o zaman da şunu düşünmeli kadın sonuçta adam çalışıyor akşam geliyor e bir zahmet de bütün işleri yapmak için eşini bekleme bazı şeyleri yap zaten illaki eşin sana destek olacaktır.
13 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılİnsan sihirli lambaya bir el sürer be belki içinden çıkan cin tüm dileklerini gerçeğe dönüştürür 😂 yardım sağlam bir kelimedir karşılıklı yardım uzaktan yardım yakından yardım ilk yardım bunlar toplum aşk hikayeleri topluca yaşam için kıymetli bir hazine içeriğinde olan kavramdır. Yardım edin birbirinize yoksa yardım eden başkaları olur
00 Yorumla
1 yılEv işi yapmayan, sorumluluk almayan bir eş, zamanla sadece fiziksel değil, duygusal olarak da yorucu hale gelir. Koca olmak, sadece evin içinde bulunmak değil; o evi paylaşmak, birlikte sorumluluk almak ve hayatı kolaylaştırmak demektir. Eğer bir insan eşinin emeğini görmezden gelip evdeki işlere tamamen kayıtsız kalıyorsa, bu, ilerleyen zamanlarda büyük bir kırgınlık yaratabilir.
02 Yorumla- 1 yıl
kadınların %60'ı da dışarıda çalışmıyor, para kazanmıyor yani evin ekonomik sorumluluğunu kocasıyla paylaşmıyor... geri kalan %40'ın önemli bir bölümü de ev için para harcamayı kocası ile eşit bir sorumluluk olarak görmüyor
- 1 yıl
Haklı olabilirsiniz. Yukarıda yazdıklarım, her iki tarafın benzer koşullarda çalışıyor olması ve ev ekonomisine birlikte katkı sağlamaları durumu için geçerli bir yorumdu. Bahsettiğiniz durumlarda ise erkekler için kırgınlıklar oluşmaya başlayabilir. Evliliklerde en kritik konulardan biridir denge…
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılTotosunu da eşi yıkayacak heralde. Ya ben demiyorum ki her işi erkek yapsın etsin. Kadın evse ise eğer ev işlerinin çoğu ile zaten kadın alakadar oluyor ve olsun da zaten. Fakat bazı şeylere de yardımcı olabilecek donanımda olması da elzem. Yani nato kafa nato mermer ot gibi gelip gitmesin dünyadan.
00 Yorumla
1 yılŞahsen ev işlerinde vs yardım edebildiğim kadar ederim. İsterse mutfağa da girerim. Ama araya illa ki yorgunluk, yoğunluk temposu girebilir.
Ancak ev içinde anlayış , saygı ve sevgi olduğu müddetçe bunlar pek büyük detaylar değil açıkçası10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhayir olmaz tabii ki seneye erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz sürekli söylüyorum eğer böyle böyle olacaksa hiç adım atmayalım çünkü ben yapamam diye, kaç tane arkadaşım akrabam var böyle boşanma aşamasına gelmiş, artık günümüzde erkek çalışsın kadın evde otursunla olmuyor maalesef ekonomi buna müsait değil
01 Yorumla
Soran3 ayNe diyor
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Benim küçüklüğümde sizin beklediğiniz adamlar gibi adamlar yoktu. Çok da seviliyordu. Kadınlarda Erkek evde durmaz mantığı vardı. Adam şimdi oturup sizinle bulaşık mı yıkasın? Temizlik mi yapsın? Ba ba ba ba ba ba :) Eski köye yeni adet.
016 Yorumla
Soran1 yılÇok sevildiklerini sanmıyorum. Çok kazanıp yardımcı tuttularsa olabilir. Benim ailemde hasta karısına yemek yapan erkekler var. Onlar gençken de kadın yapıyordu. Birlikte yapıyorlar.
- 1 yıl
Bak şimdi hasta olur yapar o ayrı bir konudur. Buradaki iş farklıdır. Çok kazanıp yardımcı tutmak... Sanırım fazla Dizi izliyorsun. Kimse Sabancı veya Koç değil. Çevremde o kadar zengin insan var ama eve başkasını tutmuyorlar. Hem bu yaşam tarzı bize göre değil. Bizim kendi kültürümüz var TV den gördükleriniz değil. Bunu hatırlatmak isterim.
Soran1 yılÇok var tutan haftada bir ya da 2 haftada bir.
- 1 yıl
Ayrıca başlığa yazdığın başlık da o iş öyle ilerlemiyor, Hiçbir zaman böyle adamı hayatınızda istemezsiniz. Hiç bir erkek dışarıda Kurt evde Kuzu olmaz. Kurt ise Kurttur, Kuzu ise de zaten istemiyorsunuz. Öyle kendinizce boş boş hayallere kapılmayın. Bu dediğiniz adam olsa bile bak yemin dahi edebilirim, yüzünüzü dönüp bakmazsınız. Onun için boş hayal kurmayın olur mu?
Soran1 yılAdam dediğin evde de iş yapar. Karisinin yorgun olmasına dayanamaz. Vicdan meselesi. Yemek yapıp süpürge tutsanız erkekliğiniz eksilmez. Çocuklarınıza örnek olursunuz.
- 1 yıl
Tabi tabi sen ara onu.
Bak sana söylüyorum, böyle adamı hayatına almazsın vallah bak yemin ediyorum almazsın.
Nerede ne idüğü belirsiz kişiler var ise gidip onları seversiniz. Onun için sevmeyeceğin erkeğin hayalini kurma. Bak bir daha söylüyorum böyle adam bulsanız is-te-mez-si-niz... Bir şey biliyorum da söylüyorum. Hayal kurmayın yaa.
Erkekleri de iyice hanımcık yaptınız. Ondan sonra da Prenses Erkek diye sesleniyorsunuz. Ne istediğinize dikkat edin. Erkekler sizin oyuncağınız değildir.
Soran1 yılKadin çalışıyorsa nasıl yetişsin her seye? Çalışmasa bile yorulur. Kadin vücudu narindir. Niye bu kadar zor geliyor ev isi yapmak? Elinize mi yapisacak?
Soran3 ayEvde her iş ortaktır. Ayrıca kocasını çok seven yasli kadın da görmedim.
Soran3 ayCalisan kadın çekmez. Her iş ortaktır yemek de ütü de temizlik de
- 3 ay
Evlenirken o zaman erkekten Altın istemeyin, Mihriniz olmasın. Madem ortağız. Herkes elini taşın altına koysun.
Tamam kabul
Arabasına bineceksin yaaa her az belli miktarda yakıta ortak olacaksın.. MTV de de aynı, Sigortasında ve Muayenesinde de aynı. Yağ bakımlarında ve Lastiklerinde de ortaksın. Çünkü sen de biniyorsun.
Benim evimde kalacağın için, bana kira vermen lazım. Yok öyle beleş oturmak
Evdeki Elektrik su, doğalgaz, ne kadar fatura varsa yarı yarıya.
Market alışverişi vs dahil, ne harcanırsa yarısı senden.
KABUL, buyur gel.
Anladın mı
Soran3 ayOlur
Gizli Üye(36-45)1 yılEğer çalışmıyorsan ev kadınıysan evine bakması için çalışan kocana hizmet etmezsen o adam seni peçete gibi siler atar başka karıya gider er ya da geç. Amma boşsunuz lan. Feministler sizi etkisi altına almışlar yazık. Sonra diyorlar ki erkekler eril değil. Sen erilliği kocanın elinden almışsın kendin seçmişsin erkeğin eril olmasına gerek var mı senin gibi karılarla?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılVallah 7 yıldır evimin temizliği çocuklarımın her şeyiyle kendim ilgilenirim, bazen hayat seni bunla aşıştırıyor işte bu yüzden gençlere nasihatım mecbur kalmadan önce bişeyleri öğrenin , yarının ne getireceğini kimse bilmez.
02 Yorumla
Soran1 yılDaha önce yapmiyor muydunuz
- 1 yıl
Evliyken yapmıyordum çünkü zaten yoğun çalıştığım zamanlardı
Toplumumuzda oluyor ama ilerleyen zamanda kadınlar eşlerine aşırı öfke besliyor aynı ev içinde iki yabancı oluyorlar. İş yükünü en azından zarurî zamanlarda eşlerinden alsalar bu kadar sorun olmaz.
20 Yorumla
1 yılKoca değil adam da olmaz ondan.. İnsanın yükünü başkasına yıkaması kadar zulüm yoktur
23 Yorumla- 1 yıl
🥰😎😎
- 1 yıl
Aynen kanka yer ve cam silmeyen, yemek yapmayan biri koca değil erkek bile değildir olsa olsa kadın olur
Ben yogun calisiyorsam ancak yardim edebilirim. Oda oncelikle esimin zorlandigini gormeme ve kanaat getirmeme kalmis birsey. Bunu problem edecek bir kadin kendisine zahmet olacak ama anasinin evinde kalsin, istemez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. olmaz tabiki. o evde karı koca iki kişi yaşıyor. evi onlar dağıtıyor dolayısıyla toplamakta ikisine düşüyor.
30 Yorumla
1 yılGayette olur erkek evi geçindiriyo ama kadın hiçbi işe yaramıyosa o zaman o kadından da eş olmaz derim bende
14 Yorumla
Soran1 yılHer türlü yapmalı
- 1 yıl
Niye yapmalı
- 1 yıl
kadın her türlü çalışıp para getirmeli diyemeyip evin tüm maddi yükünü çeken erkeğe "ev işi yapsın" demek midir sizin evlilik anlayışınız?
Soran1 yıl@noperva1975 çalışma saatlerine göre ayarlanır.
1 yılOlmaz, biz demiyoruz bizim için gelsin kadınlık yapsın, tüm evi işlerini görsün. Biz sadece diyoruz ki hastalandığımızda, zor günlerde ve s. en azından ellerini uzatsınlar, yardım etsinler.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkek ev işi mi yapar ya iyice birbirine karıştırınız herşeyi. Eee o zaman neden evleneyim kız arkadaşımla baş başa ev tutup oturayım. Oyle bir erkekle ben evlenmek istemem.
215 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYardım eder o ayrı. Ama erkek ev işi yapan erkek tipi bana göre değil. İyice bulandı her şey bu devirde
- 1 yıl
Hayret doğruyu konuşan bir kadın
Soran1 yıl@HAYATveİNSAN eşinize yardım ederseniz daha az yorgun olur. Araniz daha iyi olur.
- 1 yıl
Çok şükür evli değilim kendi işlerini hal ediyorum, ama şunu belirteyim blr erkek dışarda akşama kadar eşek gibi çalışıyorsa kadın ev hanımıysa bi zahmet evinide temizlesin yani , hasta olur zamanı olmaz tamam erkek orada yardımcı olur olmadı hizmetci çağırır , ama zamanı varsa hali vakti yerindeyse ev işi yapmıyorsa o zamanı sıkıntı
- 1 yıl
Sen bu yeni nesile akşama kadar yardım et , yatağa girince başım ağrıyor der. Kısacası ne yaparsan yap kıymetin olmaz her zaman bir üstünü isteyecek
Cevap sahibi1 yıl@HAYATveİNSAN Ya hemcislerime sorsan kadın çalışmak zorunda değil isterse eşine destek olur derler. Ev ısı konusunda da erkek ev işi yapmak zorunda derler. burada ezilen kadın olmuyoki erkek oluyo. Egri oturup doğru konuşmak lazım.
- 1 yıl
Yani feminen kadın , saygılı kadın yok denecek kadar azaldı. Şükür 41 yaşında , saygılı feminen bir kadın. Buldum. Yoksa makyaj yapıp , sadece güzel olmanın kendisine yeteceğini düşünen, İnstagramda reels izlemeyi, netflixten dizi izlemeyi entellektüellik ve kültür zanneden bazı kadınlara tahammül etmek, kendini yetiştirmiş bir erkek için çok zor. Birde böylesi, bakmaz kendisine , erkek hayatı boyunca çalışmış ve okumuştur, cv’si doludur. Kendisini bu erkekle kıyaslar ve kampanyadan 5 bine aldığı sertifika ile hava atar. Öylesi daha fena. Burada işte eşşek gibi yapacak diyenler bu kesim. Al karşına seninle hiçbir konuda uzman seviyesinde konuşamaz sohbet edemez. Allah yeni nesil erkeğe yardım etsin.
- 1 yıl
Vallah benim görüşüm bir erkeğin maddi durumu elverişliyse kadının çalışması yanlıştır , evet kadının tahsili olsun mesleği olsun, eşiyle beraber sosyal hayatı olsun beraber gezip dolaşınsınlar berabere tatillerini yapsınlar , ama dediğim gibi erkeğin maddi durumunun olmasına rağmen kadının çalışması yanlış illa çalışacaksa eliyle beraber çalışsın , diğer görüşlere saygım var bu benim düşüncelerim , erkek çalışsın kadın çalışsın eee çocuklar ne olacak? Çocuklara kim bakacak elin yabancısı mı?
- 1 yıl
Bu düşünce, maskülen erkek düşüncesidir ve çok doğru bir düşüncedir. Çünkü erkeğin kazandığı para , aile için harcanır. Kadın ise parasını kedisi için harcar. Kızamazsında kadına fıtratı bu. Erkeğin işi gücü düzgünse evet kadın çakışmamalı. En azından, doktor, öğretmen değilse çalışmasın. Bu iki meslek biraz , zaruri iki meslek.
- 1 yıl
Aynen öyle , hele ki bir erkek eşinin herşeyi karşılıyorsa ve buna rağmen kadın önemli bir mesleği olmamasına rağmen gidip konfeksiyon gibi yerde çalışıyorsa veya çalışmaya çalışıyorsa bu gerçekten sinir bozucu , çevremizde örnekleri sürüyle var , bence kadının burada ki amacı kesinlikle çalışmak değildir.
- 1 yıl
kırmızı hap csrt curt bunların kafayı yakmış
- 1 yıl
Cart curt değil hayatın gerçekleridir , iş dünyasında olan biri olarak o kadar çok şey gördüki bu gözler buraya yazmaya kalksam yaza yaza bitmez ,
Soran3 ayKadinlar da çalışıyor bu zamanda
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ev işi neden yapıyor eşler çalışmıyor ise
kadin da rahatsız değil ise adam işten gelip yapması saçma20 Yorumla
1 yılEğer kendi işinde yoruluyorsa yapmasada olur ama eğer hem kadın hem erkek çalışıyorsa ev işinide beraber yapmak şart
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOlmaz tabikide evlilik sadece karısı işleri yapsın ben yatayım akşam da isim düşünce işimi göreyim demek değildir
20 Yorumla
1 yılÖyle erkeğe adam denmez. Adam dediğin eşini sever ona saygı gösterir eşinin yorulması ona rahatsızlık verir kısacası eşini bir hizmetçi olarak görmez ona göre davranır.
00 Yorumla
1 yılHayır olmaz. Her şeyi sen yapamazsın yarı yarıya olması lazım. Hem seni düşünen seni seven bi adam muhakkak sana bu konuda yardım eder yani. Mesela benim babam annemin en ufak bi başı ağrısın sen yat canım ben yaparım deyip bize akşam yemeği hazırlıyor. Hem de öyle menemen falan gibi basit yemekler değil baya baya bize karnıyarık falan yapıyor.
00 YorumlaDuruma bağlı.
O da benim hiç bir zaman cüzdanıma el sürmeden her istediğimi bana sunuyor ve beni şımartıyorsa olabilir.
Ama bunu yapmıyorsa hayır, kalksın halletsin bazı şeyleri.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılher şey saygı sevgi çerçevesinde eşler arasında konuşulur yardım etmesi gereken yerde zaten eder bunu bu şekilde çekişmeli kavga konusu yapmaya ne gerek var seviyesiz bir kavga olur gerek yok.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Arada ufak dokunuşlar olmalı. Bulasik makinesini boşaltma gibi haftada bir iki yemek yapmak gibi. Medeni olmalı açık eskidenmis o hanımı kullanayim kafası
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılÖzellikle kadın hasta olunca yapması lazım. Diğer günler de ise sofra kaldırırken eşine destekleyici tutumu olması yerinde olabilir. Ağır şeyleri kaldırmada keza.
00 Yorumla
1 yılHaklısın ama sonuçta koca da iste çalışıyor bide sen sürekli evdeysen onun halinden anlamazsın çünkü evin içindekiyle koşturan bir değildir Bı de koca yol geliyor yorgun halde eve bakması pek doğru olmaz ekmek getirir ya da çopü atar ama temizlik yapamaz Allah kadını ev kadını yaratmış erkek anlamaz o tarz seylerden
02 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yani 😂
- 1 yıl
Benlik sıkıntı degil 😂 soru sormuş bende cevap yazdım o kadar 😂
1 yılOlmaz aga :) hayat zor her şeyi kadına görev gibi bırakan adamla olmaz o iş. Bunu eski babalar yapardı, Devir değişti Artık Olması gereken şeyleri biliyoruz
00 Yorumla
1 yılEv işi kadının görevi gibi gözükür ama şöyle söyleyeyim şahsen bi erkek olarak aynı evde yaşadığı kadına kendi pisliğini temizletip daha da o kadına yardım etmiyosa en azından etmeye çalışmıyosa koy poposuna gitsin :)
32 Yorumla
Soran1 yılYani
Soran3 ayYemek ütü temizlik
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılBenden bahsetmişsiniz
Ben yapmam eşim olacak kişi de yapmasin yapmak zorunda değil
Temizlikçi tutariz yemek disardan söyleriz olur biter
Maddiyatim güclü değilse yaparim ayrı konu00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Sen ev işi yapmam dedi diye nişanı atan arkadaşsın dimi:))
16 Yorumla
Soran1 yılSen kimsin
- 1 yıl
:) asıl sen kimsin. Ben gizli üye değilim. Gizli üye olan sensin abicim. Yahu erkek ev işi yapmam dedi diye nişan mı atılır. Ev içinde erkeğin sorumluluk ve görev alanı ayrıdır. Kadının ayrıdır. Erkek , tabiki de kadına yardımcı olur. Ama ihtiyaç olursa. İhtiyaç yoksa neden kadın otururken evi erkek süpürsün. Zaten yaptığı temizliği beğenmezsiniz , çünkü erkek bunun için yetiştirilmedi. Erkek , maskülen enerji üretir. Kadın , feminen enerji , geliştirir. Bunun kadının hizmetçi olması ile ne alakası var. Evde hizmetçi değilim deyip , eşine bir bardak kahve yapmazsın, ayda 25k maaş altı üstü günde 10 saat hizmet edersin elin işinde. Az kendinize gelin. Eğer bir erkeğin , maskülen enerjisini kabul edemiyorsanız, çerçevesine giremiyorsanız zaten sizde feminen enerji yoktur. Evlenmeyin o zaman.
Soran1 yılYapacak esek gibi
- 1 yıl
Be yorumları okuyorum. Çok çirkin benzetmelerle yorumlar yapılmış. Seninde var o şekilde yorumun. Ne demek eşşek gibi yapacaklar? O zaman sizde kadınsınız , sizde eşşek gibi yapacaksınız? Öyle mi demeliyiz? Bu cümleler yakışı kalır cümleler mi?
Demem o ki , bir evlilikte , evliliği en işi yürütmez. Yemekte yürütmez. Saygı yürütür. Gördüğüm senin yorumlarında da , saygı sende yok. Ve bir kadının kocasına sevgisini gösterme şekli , ona duyduğu saygıdır. Senden zaten bir eve , eş, bu saygısızlık ile bir çocuğa anne olmaz abicim. Kusura bakabilirsin. Gerçek seni sinirlendirebilir, ama bu benim umrumda değil. - 1 yıl
Evlilik , sevgi , sadakat ve aşk ile değil, saygı ile yürür. Zaten diğerleri olmadan evlenilmez , aynı yastığa baş konulmaz. Onca aşkından ölen çiftler görüyoruz , senesi dolmadan boşanıyorlar neden? Saygı olmadığı için. Ama görücü usulü evlenip bir ömür mutlu olanı da görüyoruz , neden? Saygı olduğu için.
Soran3 ayEvde her iş ortak olur
Hayır olmaz. Kendi başına yaşasa hayatını nasıl idame ettirecektiyse evlilikte de aynı sorumlulukları var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlur, erkeğe hizmet etmeyi kendime görev biliyorum, bana iyi ve aşk dolu davrandığı sürece her istediğini yaparım. Kocam değil mi sonuçta.
42 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler @Eagle60
1 yılben öyle biriyle yapamam babamda dedemde hanımlarına yardım ederdi ben bunu gördüm evde olması gerekende budur
00 Yorumla
1 yılNeden olmasın ki? Üstelik ev işi yapmak kadının işidir. 😁
014 Yorumla
Soran1 yılYok artık. O halde ev hanımına evlenin. O zaman bile yapmanız gerekir.
- 1 yıl
Şaka yapmıştım. Ev işlerinde hanımına yardımcı olmak sünnettir, ama her erkek kadınlar gibi becerikli olamayabilir. O yüzden bence sadece yapabildikleri işlerde yardımcı olmaları yeter. Fazlasını beklemek karşı tarafı zor durumda bırakabilir.
Soran1 yılNiye beceriksiz olsun? Kuvvet isteyen işleri yapabilir cam ve kapı silme gibi
- 1 yıl
Yok daha neler... 😂
- 1 yıl
Cam silerken başına eşarp da bağlamasını ister misin? 😂
Soran1 yılNe yapacak o halde?
- 1 yıl
Ben sadece etrafı toplamak, bazen bulaşıkları yıkamak gibi basit, günlük işleri kastetmiştim.
Soran1 yılEşine bir şey olur korkusuyla silen çok adam var
Soran1 yılYemek de yapacak temizlik de. Onları küçük çocuklar da yapıyor. Yardımcı tutacak parası yoksa mecbur yapacak.
- 1 yıl
Peki ya o korkuyla eşine değil de kendisine bir şey olursa? Bencw öyle düşünürken bunu da düşünmeliler.
Soran1 yılErkek adam güçlü olur
- 1 yıl
Yemek yapabilir, ama şahsen bir erkeğin kadın gibi cama çıkıp cam silmesi bana çok komik gelir.
- 1 yıl
Erkek adam güçlü olur
Ama güçlü olmak her işi yapabilmek demek değildir.
Soran3 ayEv isleri ortaktır
Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. Yorumlar çok komik 🤣
Kadınlar yine erkeğe tasma vurma gayesinde.01 Yorumla
Soran3 ayEv isleri ortaktır
1 yılHayat müşterek eşine yardım edeceksin tabiki böylece daha fazla birbirinize vakit ayırmış olursunuz ben şahsen ederim eşimde çok memnun
00 YorumlaTürkiye'de erkeklerin %90 bu şekilde zaten çoğunluk neyse o doğrudur 😂😂
05 Yorumla
Soran1 yılÇevremdekiler böyle değil neyse ki
Soran1 yılKadin çalışıyorsa esek gibi yapacaklar yoksa terk edilirler. Zaten vicdanli insan rahatsız olur. Vicdan yok galiba sizin çevrenizde
Soran1 yılAnneniz mi hizmet ediyor hala?
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılAnnesinin bakmaktan usandığı bir adamı sevabına eve alıp birazda ben bakayım diyorsun yani
01 Yorumla
Soran1 yılHayır
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılOlmaz tabi. Bunu cinsiyete bağlayan kadınlar cahil, erkekler ise bencil olduğu için p*pisinin arkasına sığınıyor.
03 Yorumla- 1 yıl
para getirme işi erkeğin görevi diyen kadınlar var ama kadınlar da çalışıyo bununla alakalı ne diceksin?
- 1 yıl
Dedim ya cahil diye? Kadınların çalışmasına okey olduğum bu yazdığımdan anlaşılıyor değil mi? Kadınlar sadece hamile ve çocuğunu bırakacak kimse olmadığında çalışmayabilir ama şahsen uzaktan da yapabileceğim bir iş istiyorum ben ileride. Çünkü kimseye güvenmem.
- 1 yıl
Peki 👍
- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
1 yılSanki tayibin yaptırdığı 1000 odalı sarayda oturacak evlenince. Seve seve yaparsınız kızlar bütün ev işini kandırmayın kendinizi
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 529 cevap paylaştı. Bosa bosa abicim ondan kari da olmaz. Es de olmaz. Uzerine nafaka talep et.
09 Yorumla
Soran1 yılErkek olmaz
Soran1 yılKoca olmaz.
Soran1 yılErkek ne yapıyor? Karısına yardımcı tutsun.
Soran1 yılYardım etmeli
Soran1 yılKöle arıyorsunuz herhalde
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılİkinizde çalışıyor mu olacaksınız yoksa sadece adam mı çalışacak 🤔
03 Yorumla
- 1 yıl
Ne güzel dünya bee 😂
Soran1 yılÖyle.
- Aile & Toplum konusunda 909 cevap paylaştı.
1 yılneye el. sürecektir ki ev de yatiyor ise gitmiyorsa
04 Yorumla
Soran1 yılSürmeli
- 1 yıl
çalışıyorsa hayir ama hamile ve saglik durumun iyi degilse surme. eli
- 1 yıl
hayirrrr
Eğer kadın dışarıda çalışmıyorsa kadın yapmak zorunda ev işlerini.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kadının çalışmasına gerek kalmayacak kadar kazanıyorsa olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılolmaz. ergen olur oğlan olur ama ona adam denemez. g. tünü toplayaman oğlanlardan koca olmaz.
10 YorumlaÖyle adamdan olmuycağı gibi Öyle kadından da olmaz zaten daha bunu beceremeyen biri evlenmemeli
10 YorumlaErkek adam dediğin her türlü işi yapabilmeli evlilik paylaştıkça güzeldir
10 Yorumla
1 yılYani yardım etmeli tabiki her işi kadına yüklememeli
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılSiz yapanı da sevmiyorsunuz... Sorun temizlik yapıp yapmaması değil. Genelde karşı tarafta sevmediginiz bir şey var demekki
18 Yorumla
Soran1 yılAlakası yok
Cevap sahibi1 yılO kadar çok var ki...
Evde elimden her iş gelirdi. Yemek, Tamirat, Bulaşık aklına ne geliyorsa... Tek istediğim güzel bir seksti... Baktım istediğim olmuyor boşandım 🥳
Soran1 yılÇalışıyor muydu
Cevap sahibi1 yılEvet ikimizde çalışıyorduk
Soran1 yılYapan erkek en iyisi
Cevap sahibi1 yılValla libidosu iyi olsaydı yapan erkek yatakta da mutfakta da iyi olmaya devam ederdi...
Cevap sahibi1 yılErgenleri ve tecrübe yoksunlarini pisstten alalım lütfen...
1 yılEğer evine iyi bakıp sahip çıkıyorsa başka alanlarda fazla fazla koyuyorsa gayette olur
00 YorumlaSorumluluklar ortak paylaşıldıkça hayat daha kolay ve mutlu geçer kimse kimseye yük olmamalı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılerkek calisiyor kadin calismiyorsa, bir zahmet erkekte dinlensin
00 Yorumla
1 yılOlmamalı yardım etmeli anlayışlı olup temiz ve düzenli olmalı
10 Yorumla
1 yılYemeğe yardım etsin başka bir şey istemem hiç sevmem yapmayı
00 Yorumla- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem