Bugünlerde “evi, arabası, iyi bir işi ve maaşı olsun” cümlesini kadınlar tarafından çok sık duyarız. Peki evi ve arabası olmayan erkeklerle evlenilmez mi? Artık herşey maddiyat üzerine mi?
Ne yazık ki evet, bugünlerde insanlar ve özellikle de kadınlar maddiyata daha da endeksli. Karakter, kişilik, fiziksel uyum, düşünce birliği ya da hobilerde çiftler hemfikir olsa da eğer erkek; statü açısından düşük bir işte çalışıp, düşük bir maaş alıyorsa, birikimi az veya evi ve arabası yoksa o hoşlanan kadın soğuyor. Ve benim en çok sinirimi bozan, tasvip etmediğim şey de bu maddi kaynaklı soğuma. Bugün çoğu kadın paraya tapıyor tıpkı çoğu erkek gibi. Eğer ailesi maddi açıdan belli bir seviyedeyse ve eş adayı buna sahip değilse özverili davranmak ve hayat müşterektir ilkesine uygun düşünmek yerine ev kızı olduğu dönemin imkanlarını, rahatlığını göz alarak ilişkisini bıçak gibi kesip atıyor. Para bir gereksinim ama hayatını paraya adamak bence onun kulu, kölesi ve köpeği olmaktır. Yani, çoğu kadının totosu yemiyor! Hz. Ali'nin bu konuya ilişkin çok sevdiğim bir söz var. Onu da buraya bırakıyorum ve sevgili kadınlara; "HER ŞEY MADDİYAT DEĞİLDİR" diyorum. "Ölüm geldiği zaman herhangi bir hükümdara sorun; nefsini muhafaza etmek için beslediği askerleri, atları, sarayları, önünde yere kapanan kulları nerede?" Umarım anlayan olur.
Evlilikte maddiyat gerekliyse bu doğacak çocuklarin refahı için önemli Yani bir insan çalişmayi seviyo ve sorumluluklarini biliyosa hiçbişeyi olmasa da eşi ve çocuklari için en iyisini sağlayacaktir ama kişi babadan varlıklı diyelim çalişma adabı sorumluluk duygusu yoksa hayattaki tüm sirunlari size yükliycektir parayı amaç edinmeyin yani tek başina yetmiyo..
Her şey maddiyat değildir elbette ama geçimini sağlayamayacak biriyle de evlenilmez. Önce kişi o düzeye kendini getirmelidir. Realist olalım ve sahneye oynamayalım.
Genel algı budur. Genellemeler üzerinden yanıtladım soruyu, ben tek kişiye yüklenilmesi taraftarı değilim. Lakin türk erkeklerinin çoğu evin reisi benim havasında olduğundan eşlerinin çalışmalarına izin vermediğinden reisse ev geçindirmelidir diye düşünüyorum. Haliyle geçindirmeyenle de evlenilmez.
Sen net olarak geçimi sağlayamayacak biriyle evlenilmez demişsin. Şu an yok reis, yok çalışmasına izin vermez falan çevirmeyelim. Güzelce yanlış anlattım demek yerine çeviriyorsun.:)
Neden yalnış anlatmış olayım? Soruda bana onu sormuş ben ona yanıt veriyorum. Geçim sağlayamayacak bir erkekle evlenilmez neden evin geçimini ben sağlamak zorunda olayım? Bence siz şu an kendinizce köşe kapmaca oyunu yaratmaya çalışıyorsunuz.
Tamam o zaman sen evi geçindiremeyecek biriyle evlenmezseniz, geçindirecek kişiye de ev temizliğini, yemeğini, çocuğunu yapmayı kabul ediyorsan okeydir:) Geçirdirmede ortaklık yoksa evde de ortaklık beklenmez. Sözüm sana değil.
Yok ya anlaşamıyoruz siz baya köşe kapmaca oyunuyla üstünlük taslamaya çalışıyor ve sözlerimi erkek ev geçindirir kadında ev hanımı olur olarak çarpıtıyorsunuz.
Siz evi geçindirmek zorunda değilseniz erkek de ev işi yapmak zorunda değil. Köşe kapmaca değil, açıkça söyledim. Ama bence her konuda hayat müşterek. Tepkim senin evi geçindiremeyecek biriyle evlenilmez diyerek topu sadece erkeklere atmandı:)
Ben burada sadece erkeklere laf yapmıyorum işte. İlk cümlem erkeklereydi, sonrasında kişi kendini o düzeye getirmelidir derken geneli baz almıştım. Sadece erkeği baz alsam erkekler kendini o düzeye getirir derdim. Yersiz yere uzayan bu sohbette yapmaya çalıştığınızı ben çok net algıladım. :) O yüzden diyorum ben kendimi açıklamaya çalıştıkça saldıracak yer arama tavrını bırakıp algılarsanız güzel olur. İyi günler.
Kadın'ın evliliği nasıl gördüğüne göre değişiyor tabi bu durum.. Maddiyata bağlı olmayan kadınlarda var. Paranın gerekli olduğunu ama herşey olmadığının farkında olan kadınlar işte onlar bu düşünceye sahip erkeklerle birliktelik yaşayınca huzur zamana ve ilişkilerine yayılıyor mutluluk gelince de birlikte o mutluluğu anda iken yaşayabiliyorlar. Bunun yani sıra o insnalar evini de arabasını da babasından miras kalmadı ise birlikte alabiliyorlar.. bunlar küçük şeyler günümüzde iliskilerde para için sevdiğini söyleyen kadın/erkek kadar tiksinç bir durum daha yok. Yoksa var mı varsa söyleyin bilelim.
Böyle düşünen bir kadın zaten kendisini çok af edersin ama araç gibi görür duruma gelmiş diyorum. Erkeğin iyi bir arabası ve evi bir de güzel işi olursa zaten tercihini o yapar kıza bırakmaz seçme tercihini. zaten o potansiyele sahip bir erkek çalışan ve istikrar sahibi bir kadın alır. Mühim olan kadın ve erkeğin birlikte her şeyin üstesinden gelebiliyor mu yoksa gelemiyor mu bunu atlatması lazım. Ben 1600 tl ile çalışandım, eşim devlet memuruydu. Sonra ben ticarete atıldım, çalıştığım yerin işini ve şeklini öğrendim kendim yapmaya başladım. Kısa zamanda eşimin ve kendi desteğim ile 700 bin liralık mal mülk dükkan ve imkana kavuştum. Her şey Allahın izniyle olur.
Evlenilir neden evlenilmesin. Evlenilmez diyen kişi zaten maddiyata değer veriyordur. Ahlaki olarak, kültürel olarak, dini olarak evlenilir. Hatta burada yazı yazan cenahın %70 inin babaları evlendiğinde evi Arabası falan yoktu. Klasik türkiye milli gelir dağılımı yani. He birde işe şu yönden bakalım; Sırf evi Arabası var diye biriyle evlenen kadın yarın olası bir ekonomik krizde herşeylerini kaybederse ne yapacak, büyük ihtimalle terk edecek. Bu ahlakimi değil, Tabi siz kendinize ben ahlaksızın bayrak tutanıyım derseniz de onada saygı duyarız nispeten.
Benim gördüğüm örneklerdeki kadınlar; kişiliğe, tipe, hayat tarzına yahut fikirlerine değil de cüzdanına bakıyor. Kimse kusura bakmasın, kadınların büyük bölümü '' artık '' maddiyata bakıyor. Bu ne kadar doğru? Zamanla anlarlar ne kadar da '' doğru '' olduğunu ;) Evlilik, hayatın en zor kararıdır; düşünsenize her şeyinizle karşınızdaki sizi kabul etmeli, siz de her şeyiyle karşınızdakini kabul etmelisiniz, tüm gün beraber bambaşka bir yaşam kuruyorsunuz. Bunlar basit şeyler değil; sevdiği yoğurt şekli bile mühimdir ya evlilikte :))))
Araba bir kriter değil ama ev olabilir. Ev yoksa da orta veya iyi bit maaş lazım aile geçindirecek şekilde çünkü başka türlü geçinilmez.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınlar sadece para odaklanmışlardır gözleri ne yakışıklı ne çok iyi adam kriterine takılır yalnızca para. Hedefte sadece para vardır. O kadar ki dünya'nın en yakışıklısı olsun parası yoksa çoğu kadın o adamı istemez kadınlarda aşk duygusu yok malesef buna emin olun, sebepleri var tabi ki de bu da kadın olmalarından dolayı sürekli ilgi görmeleri aşk veya duygusal yönlerini köreltmiştir. Elimi sallasam aşk diyorlar, o yüzden gözleri paraya kaymıştır. Kadınlar insan mıdır sorusunu sormak lazım tabi ki
Sevdiğim beyin ne evi ne de arabası var , şimdi evlenmeyeyim ki kendisiyle? Ev , araba ve daha nicesi evlilik sürecinde birlikte çalışarak elde edilebilecek kazanımlar. Varsın arabamız olmasın, evimiz kira olsun ama kendisi " adam gibi adam " olsun , zaman içinde birlikte çalışarak el ele omuz omuza alırız arabamızı da evimizi de. Başkalarını bilmem ama benim için maneviyat ağır basar , sonradan kazanılabilecek bir şey değil nede olsa.
Iyi bir karakteri ve iyi bir işi olmasi yeterli. Çalışkan biraz da atılgan bir adam zamanla evini de alir arabasini da. Eşler de yardim ediyor zaten artik. Bunun için üni. okuduk bunun için çalışma hayatindayiz. Evde oturup kocam bana baksin diyenler azınlıkta kaldı bence
Kadınlar evi olsun arabası oldun işi iyi olsun istiyor evde akşama kadar oturup lak lak yapan kadınlarsınız çoğunuz bu standartları sağlayan erkek sizi ne yapsın allah aşkına Biraz denklik arayın kocanızla kendi aranızda şartlarınız yakın olsun maddi manevi olarak sonra hayvan gibi muamele görüyorsunuz ağlıyorsunuz buralarda sevin lan parayla değil mk sevgisi sevdiğinizle evlenin parayla değil
Ben kız olsam kriterim itibarı yüksek olan biriyle evlenirdim ev, araba, mülk birlikte mücadele ile kazanılan ya da kaybedilen seyleedir. Ama itibarı yüksek bir adamın tekrar toparlaması kolay olur. İtibarini kaybederse bir insan tekrar kazanılacak bir şey değil
bu devirde kac tanenize evlenecek yasta evi arabasi ve iyi bir isi olan bir godoman cikabilirki o zaman hepiniz evde kaldiniz o dedikleriniz artik eskisi gibi 35 yasindan önce olmuyo ee beklersen de senin sermaye yerinde durmuyo malum yer cekimi diye bisey var 😂😂😂😅 bence geleceyi parlaklardan secmen lazim artik bitane simdi hersey el ele
Anne ve Babam evlendiğinde hiçbir şeyleri yokmuş. Daha sonra çalışarak 3 ev ve 1 dükkan sahibi oldular. Biraz emek ve zaman gerekir. Öyle ben yatayım da gelsin ev araba sahibi beni bulsun diyenler beklemeye devam etsin.
Herkes gelirine bakıyo bu devirde babası evinde yapamadığı yaşayamadığı lüksü sende arıyo kısacası kendini garantiye almak gözüyle bakıyorlar evliliğe o nedenle bende evlilik düşünmüyorum babam vefat ederse onun malını mülkünü onla paylaşamam kendi malımı mülkümü kendini garantiye almak için evlenen biriyle paylaşamam ömrümün sonuna kadar bekar kalmayı düşünüyorum
Göğsü ve kalçası küçük kadınla evlenilmez mi sorusuna eş değer, para için yaşıyorsa kişi cereyan yapar ruhu duramaz. Para sadece bir araçsa şaka gibi elbette olur.
Eskide kaldı öyle saçma şeyler. Artık çiftler birbiriyle evlenince herşeyi birlikte kurmalı. "Evi olsun arabası olsun" cümlesi hazıra konup bütün gün koltukta totosunu büyüten kadın kriterleri
benim bir arkadaşım vardı temiz dürüst ahlaklı biri asgari ücretliydi o bir kızı çok sevdi kızda onun zaten yakın akrabaydılar kızın anası babası dedi ki bu çocuk kızımıza bakamaz vs ve kızı dolgun evi ücretli arabası olan birine verdiler damatları 1 ay sonra kumar içki eve geç gelmeler kızı dövmeler ve kız sonunda canına kıydı arkadaşım hala bekar demek ki insan karakteri adamlığı para kadar ederi yokmuş lanet olsun
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Imkani varsa bir erkwgin 35 yasina gelmeden bir evi, bir arabasi olmasi gerekiyor. Evlilikte maddiyat tabi bir kriter degil ama ev icinde huzur icin maddiyat önemli, bakmaniz gereken bir cocugunuz var. Hos hastaneye yetistirmeniz gerekek, esinizle biryere gitmek isteyebilirsiniz, hep evde otura otura, mesgali olmayinca birbirine saracak ciftler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu önemli değil diyenler nerede yaşamayı düşünüyor acaba? Otağ çadırlarında mı yaşayacaklar? Binek aracı olarak at'a mı binecekler? Aşk karin mı doyururmuş? Ülkede enflasyon almış başını gidiyor belli bir kriter olmalı bence.. ha şimdi bidi bidi yazanlar olacak sen neysin ki vs diye allaha şükür kendi paramı kendim kazanıyorum..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ev 2 dairem var, iş var aracım 3 tane var, işim yıllık 80 100 bin arası gelirim var. Ama hiç bir şeyde gözüm yok ne karıda ne parada gözüm olmasada içten gelen bir duyguyla çalışmayı kazanmayı severim.
@Gs-1905 Hayatın tadı yemin ederim yok var aslında ama oda yarım saatlik 1 saatlik bir zevk işte onun dışında hiç bir şeyden tat yok gercekten.
Kardeş
İnanır mısın Para boş işler. Aslında boş da değil gecim kaynağı olarak huzur getiriyor rahat bir hal alıyorsun artık güçleniyorsun kimseye ezilmiyorsun.. Birde sağa sola sözün geciyor. Bazı aklı kıt kızlarında dikkatini cektiğini görüyorum. Paralı birine varacağına adam gibi birine varsalar daha mutlu olurlar Yani para hiç bir mutluluk getirmeyor.. Bende bir hikayemi anlatayım yıl 2013 sonları. 3.5 yıllık bir ilişkim var ama yoksulluktan gelmişiz hayatımız ya düzeldi ya düzelmedi öyle kararsız yaşıyom. Bu cıktığım kızda o dönem terk etmişti. Ne yaptım eyvallah git dedim kendi başıma işime yoğunlaştım çalıştım kazandım ve başardım. İşte 5 yılda bu seviyeye ulaştım. Bu anlattığım kız aslında çok değer verdiğim birisiydi. İşte parada böyle bişey herşeyden soğutuyor insanı
Haklisinda umursamiyorum artik reyis kim neyi severse sevsin. Az kaldi benimde uni biter is guc parayi bulayim senin yoldan devam. 35e kadar evlenmem zaten hayatimi yasarim. Sonra ya cocuk icin evlenirim ya da koy gitsin bu saatten sonra derim.
@ModSavar Çalışan kazanıyor valla günlük cürom 1000 tl yi aştığı günler oluyor. Meslek kamyonculuk ufaktan çok merakla başladım şimdi artık soğuyorum yavaş yavaş 😂 Bazı İş Arkadaşlarım var mesala aylıkları 20 25 bin TL. Kafa kullanan kazanıyor. Bide Fakirlik dönemi herşeye ihtiyaçım vardı.. Karıya Paraya eve arabaya şimdi bunların hepsi de olunca hiç bir şey tat vermiyor. Tek bir hayalim kaldı oda ahiret. Cennet Bu dünyada herşeyin basit olduğunu anladık ama o dünya nasıl olacak erişecek miyiz en önemli mesele de burası.
@Gs-1905 ya bildiğin gibi değil işte bu duruma karşı çok yenik düşüyorum.
Yoksa çok iyi niyetli bir kişiliğim var.
Bu duygular tüm yapımı bozuyor.
Onu düşün bunu düşün şunu düşün hepsini göz önüne getir falan hep hayaller böyle. Yani imkansızı yaşıyorum. Hızla yaşlanmak istiyorum aslında düzeltmek için
Kamyonculukla nasıl 25bin kazanıyorlar yav. Ben bilgisayar müh okuyorum boşa okuyoruz o zaman. Sadece 1 konuyu anlamak için 8 saat bilgisayar başında deneme yanılma kaynak taratma yapıyorum. Ne için aylık 10bin için. 25bin ise okumayalım harbiden o nasıl iş kamyonda ne taşıyorlar beyaz mı.
@ModSavar Bizim işler nakliye kardeş bende 15i aştğım oluyor ama yıl sonu bakınca bir daire parası kalıyor. Okumaya gelince zamanında baktım okumakla bir yere varılmayacak. Okuldan kactım. Bu en büyük avantajım bu oldu baya bir işçilik yaptım burdan iş hayatında tutumlu olmayı öğreniyorsun kazanmayı başarıyı kendini geliştiriyorsun. Şundanda emin ol bir çoğu okuduğuna bin pişman ama okuyup çok güzel seviyelere gelenlerde var abimin biri gece gündüz demeden ders çalışır uyku bilmez ne bilmez hiç bir yere varamadı. Yaşı olmuş 27 28 e bu adam bundan sonra ne yapabilir ya. Okulla kendini kandırdığını düşünüyorum. Kac kere abi beni dinleseydin yolun yöntemin değişirdi dediğim de annemin sözüyle odasına ağladığını öğrendim.
Kamyon işi paralı iştir şehir içi çalışıyoruz saatliğimiz en aşağı 50 tl den olsa 10 saat çalışsak 500 tl ama bu 1000 ve üstü de olabiliyor. Hani bazen de iş olmayabilir yani normal olarak yıllık gelirimi hesaplıyorum oda bu rakamlara ulaşıyor.
Bu arada kamyonum 2 tane olduğu için iş günlerin de bu mümkün yani işçilerim falan da var. Günlük 100 150 işci parası verdiğim ve bazen 3 4 kişiyle gidip 500 600 ödediğim oluyor.
@ModSavar bir tırcı dan iyi kazandığımı düşünüyorum kardeş. Mazot bu yıl baya bir zam oldu. Birilerine dolu dolu küfür ederim hayatımızla oynuyor ama sıkıntı yok bunu halka yüklüyoruz 2 misli geri cıkıyor. Yakıt dahil değil sanayi vergiler vs işçilik bunların dışında onları da eklersek 2.5 3 katına cıkar.
O tir borcu mazotu vs aylik cirosu 5bin yoksa kamyon daha iyi kazanamaz tirdan. Senin kamyonlarin borcu yoksa1 kamyon daha alirsin 3 kamyonla al yasa olene kadar rahat icinde.
tır çok masraflı iş kardeş babam 3 yıl önce oğlum madem yapıon bu işi gel 150 binTL ye tır alalım demişti düşündüm taşındım baya bir zaman Sonra ben olmaz baba dedim böyle bir riske girip batma olasılığımda var. Hiç anlamadığım iş. Güzel para kazanıyor ama onunla ne iş yapacam birde elimdeki işten olurum kazancım battığım cukurdan cıkartmaya yetmez deyip almamıştık. Hala tır teklifleri alıyorum Red ediyorum.. Hatta tır sektöründe olanlar fikrimi celmek için gel bizim tırla gidelim gezelim iş gör kazanc nasıl olurmuş onu gör daha kolay kazanc gör falan derler.. Birde tanıdığım abiler var tır alacak durumları var adamlar 10 numara işin ustası olmuşlar ama adamlar gidip 3 bin aylıkla şöfürlük yaparlar her yere giderler onlara soruyorum. Sakın bulaşma diyorlar. Yani hem alsalar onlar nie elin işini yapsınlar ki.. Bizim iş basit iş. Tırı almaya alırım ama sıktıntı vergisi cezası mesafe çok belgeleri. bin bir yerden sıktıntı cıkartıyorlar yapılacak gibi değil
Yoksa bende almaya yönetmiştim ama bir kac ay sorguladım bunu. O sıralar bir aracla işe yeni yeni tutuluyordum. Eğer cevren de yakının olup böyle işlek bir ortama atılacak olan varsa kesinlikle tavsiye ederim gelir güzel yani. Para kokusu dedin ya bu arkadaşımızın böyle olduğunu düşünmüyorum. 2. si sanaldan sevgili falan yapmam. 3. kıza para yedirmeyi pek sevmem kız parası da yemem. 4 zaten evliliğe soğuk bakıyorum. Hatta daha düşünmüyorum.
@Gs-1905 ilk sözlerim de ne dedim para için secim yapmayın. Evlenin tabi geliri güzel adamı bulursanız da ne mutlu size ama en önemli olan şey kendinize zengin değil adam bulun adammm sizi hayatınızı mus mutlu kılacak adam gibi adamla olun gercekten para kolay kazanılıyor.. Yeterki kişinin akıl yürütecek mantığı karakteri olsun.
Ya bakma Ankara sanayide calisan arkadasim var enistesinin yaninda adamin masraf kira her seyi cikinca geliri 15bin. Rangerover servis bakima bakiyor tek. Hani sorsan sanayici ama muhendis doktortan cok kazaniyor. Statu yok ama para var. Bizim yasimiz gecti memur kafasi ailede buyuyunce boyle oluyor. Lise1 de atacaklardi beni sanayiye simdi 5-6 bin aliyor olurdum. Bir kamyon soforu gunluk 150TL aliyorsa okuyanlara yazik harbiden aga. Okul harbiden tuzak o zaman.
--Gs1905 en dindarinizdan en yollunuza kadar hemen hepiniz icin para her sey demek oldugu icin saygim yok size. Umrumda değil asabin bozulmus bozulmamis. :))
@ModSavar kardeş bu iktidarla okumak bu seviyelere ulaştı ben bunu 12 yaşında hissettim. Bu yaşta herşeyi göz önüne aldım milyon öğrenci okuyur herşey zorlanıyor sen ne olmayı düşünüyorsun deyip günlük kacardım okuldan orta2 dedi daha adım atmadım. Hemen iş buldum bizim aile durumu da çok kötü baktım babamda memnun gibi derin bir ohh cektim bıraktım okulu. Ya okumak kötü değil zehir gibi akıl olacak. Aslında bende o mantık da var ama bilmiyorum ben daha mantıklı olmak istedim. Eğer güzel secimler yaparsan ciddi anlamda okumaktan çok daha güzel bir yere vardığını görüyorsun. Okuyup okuyup intihar edenler görmeye başladık artık. Oysa zamanında çok da eleştiri almıştım gelen giden kafana vuracaksın derdi onlara inat hala ayaktayım bu sözü de unutmadım.
Hakkında umarım sende başarırsın emeklerin boşa gitmesin kardeş.
Bende artık daha daha yüksek bişeyler düşünüyorum dükkan falan. Araştırma içindeyim işte
Bide şu sözüm aklına bulunsun. Para parayı su gibi cekiyor. Nasıl olduğuna anlam veremiyorsun ama kat ve kat semayen artıyor her yıl daha yüksek seviyelere cıkıyor insan... Kimi diyor ya çalışmakla ne yapılabilir die. Mantıklı Çalışan adam herşeyi yapar aslında Ne iş olursa olsun yeterki geliri en az 4 5 bin bir iş olsun
Ciftlik bank gibi seylere yatirim yapmadigin surece dedigin gibi paran artar. Zaten oyle dunyalar benim olsun derdinde degilim. Ev kirasi / faturalar / disardan yemek / sigara / kari kiz parasini karsilicak maas olsa ki en az 5-6 bin lazim yeter bana. 10bin en ideali ama. Etiket bakmadan al alacagini.
@ModSavar Benim iş şöyle kardeş mesala adam diyor ki 35 km köy. Şu bu malzeme gidecek kaca gidersin 200 250 tl diyom. İşçilik varsa ekliyorum. Bu işi 2 3 saat içinde bitiriyorum. Yakıtım 40 50 tl Bir günde böyle 5 işe gittiğim olmuştur. Yakıt falan cık bomba gibi para kalıyor. 😂 Bu parada senin saydıklarını fazlasıyla kapatıyor. 😎 Mesala Bugün şehir içi 5 saat çalıştım. 500 ö mesafeye depo malzemesi taşıdım Ben çalışmıyorum tabi kamyon ve işciler 😀 Neyse 5 sefere 300 tl aldım yanımda bir arkadaş az aldın diyor. Yakıtım 20 tl falan. Lan olum bunu aylığa çarpsan 9 bin neresi kötü dedim oda haklısın dedi. Sonra geldim yattım keyfime bakıyorum. Ooh hayat miss 😀😀
@ModSavar güldürdün beni kardeş la.😂😂😂 Ben ciddi yoksulluğu cektim. gece kondu evlerinde kiralarda büyüdük düşün çok zor günlerimiz oldu. Yine çalıştım 16 17 yaşlarında falan babama o evlerden almıştım kira verme die oda bir adam olamadı zaten 😂 Bunu böyle yaparak ilerledim.. Asla bu az şu çok demedim. E babam aynı hep çalıştı sigortasını yatırdı. Bu yıl emekli oldu onu da alamıyor..
Bu yasima geldim kazandigim tek para sanal oyunlarda yaptigim ticaret birde yazlari lisedeyken köyde calismak o kadar. Elime meslegimi alabilirsem yasarim baktim olmuyor sikar kafaya giderim. Ya hep ya hic. Neyse aga ben iftara kacim hayirli iftarlar cumleten.
Valla kızların hiç umurunda değil böyle şeyler. Evim arabam her şeyim var ama yalnızım. Çünkü kızlar hem tipe hem de ağzının iyi laf yapmasına önem veriyor malesef. :/ Fırlamanın teki değilsen, tüm dünya senin olsa yine yalnız kalıyorsun. :/
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
baltaya sap olamamış, bari bana bakacak bir adamla evleneyim de aç kalmayayım kafasını yaşayan kadınlardan sık duyduğunuz cümle. bunlar kesinlikle her başarılı erkeğin arkasında olan kadınlar değillerdir. bazı kadınlar var ki, maddi boyutlara takılmazlar. evlenelim de çalışır iyi yerlere geliriz diyebilen öz güveni yüksek kadınlar.. kocaya yolunacak kaz değil de hayat arkadaşı gözüyle bakabilen ve her şeyini paylaşabilen kadınlara sevgiler 😘 😘
Kimi ebevynler kızının huzuru ve hayatını güzelce geçirmesi için ev şart diyor. Ama evlenmeden önce bir süre nişanlı kalıp, ev alana kadar para denkleştirilir ise sıkıntı olmaz. Seven insan neler yapmaz. Farklı seçenekler de var. Hayırlısı.🌸
Olmamasi daha iyi bence cunku varsa hayatin sartlarini tam olarak ogrenememis olur o zamanda maddi sikinti çektiğinde eşine sarar tartismalar olur ama kendi calisir ailesi sadece destek cikar ayri tabi
Bu dusuncede olan kadinlar hep bekar kalir. Ev en az=200 bin Araba ort=50-60 bin 260 bin. Soru su 260 bin lirasi olan bir erkek neden tek bir kadinla yetinsin. Eger bosanirsa da yarisini kaybedecek? Sonucta cogu paragoz. Degisik degisik takilir.
Ev için araba için gelene kapı orda... Bıktım bu tarz kızlardan... Karakter meselesi adam olmak önemli sevgi önemli adam olan çalışır çabalar ailesine bakar...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eşinin çalışmasını istemeyen erkekler için geçerli sanırım. 🙃
Geçinilecek kadar para kazanıyorsa evlenilir tabi. Ayrıca evinin olmaması durumunun kötü olduğu anlamına gelmez. Çevremde milyon dolarlarla oynayıp eve para bağlamayı aptalca gören çok adam var. Kirada oturuyorlar.
Hayır öyle bir derdim yok, her şeyi beraber halledebiliriz. Sadece kariyer sahibi olsun. Vasıfsız eleman olmasın yani. Bu devirde ev sahibi olmak zor anca aileden kalacak. İki kişi el ele verirsek anca ev alabiliriz zaten
evim var ama iyi bir işi olmayan bir kadınla evlenmem. benim evim param yokken kimse bana bakmıyordu. geçmişi asla unutmam. hep bu abaza erkekler kadınları yücelttiler böyle..
Öyle bir kural mı var sevip anlaştıktan sonra ben yine evlenirim evlilik bu herşeyi birlikte oluşturabilir iki insan çalışır beraber ev de alırız araba da alırız
Her seyi 4 4luk olan adam da bir kezban gelse de hazira konsa diye bekliyordu zaten. Esitlikten bahsediliyorsa erkekler de ayni seyi bekleyebilir o zaman. Evi, arabasi, iyi maasi olan bir kadin arasin her erkek.
Kadınlar varlıklı erkeklerle evlenmek istiyorlar ama o erkeklerin evlenmeden önce mal rejimi sözleşmesi yaparak paralarını eşlerinden koruduklarını bilmiyorlar.
Garanti temel bir işi oldukttan sonra birlikte yapilabilir edinilebilir onlar fakat tabiki belli bir yasa gelmis kisi de en azindan bir ev sahibi olmali..
Evi olmayan erkekle evet şartlar zor çünkü evet bu devirde ev almak çok zor kabul ediyorum ama kirada yaşamak daha zor 2 kişi çalışsa bile geçinmek zor her şey pahalı
En İyi Cevaplar