evet sorum gayet açık :)
ne düşünüyor ne biliyorsunuz bu konu hakkında ? :)
ne düşünüyor ne biliyorsunuz bu konu hakkında ? :)
2004 senesinde bir kere epilepsi krizi geçirdim ve bu hastalığı ilk defa o zaman duymuştum doktordan. Öncesinde hiçbir bilgim yoktu. Sonra bilgi edindik ailecek, yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında. İlaç kullanmak istemedim. Bir doktor her şeyin düşüncede bittiğini söylemişti. Dedikleri gibi, her şey kafada bitiyor. Ne zaman çok üzülsem, bir şeyi kafaya çok taksam bu hastalık geliyor aklıma, ya kriz gelirse diye korkuyorum. Pozitif olmak iyi geliyor, o yüzden hiçbir şeyi dert etmemeye çalışıyorum.
Çevremde epilepsi hastası tanıdığım biri yok, ama olsa bile bazılarının yaptığı gibi ona bu yüzden acımam; çünkü bazıları hasta kişilere acıyor, samimiyetsiz yakınlık gösteriyorlar, biliyorum. Yolda tanımadığım biri bile olsa o kişiye yardımcı olurum ve sonrasında elimden geldiğince bilgilendiririm.
Her şey düşüncede bitiyor, ben buna inanıyorum. İnsan neye inanırsa öyle yaşıyor. Moral ve mutluluk, her şeyin ilacıdır.
Sara nöbeti olan 24 yaşında bir arkadaşım var anlattıgına göre dünya etrafında dönüyor gibi oluyor
ama aslında kendi dönüyor ve farkında değil yere düşüyor titriyor insanlar sinir krizi geçirdiğini sanıyor bilmeyenler tabi kolonya koklatmak gibi bir cahillikte bulunuyorlar aslında koklatılmaz. kendine geldiğinde müthiş bir kalabalık etrafında oluyor ve neye ugradığını şaşırmış üstü başı dağılmış halde ayılıyor. yani 24 yaşında bir genç kızın sokakta bu vaziyette olması öncelikle sosyal açıdan rencide söz konusu.Nöbetlerde ağzı köpürebilir bayılabilir endişe esnasında hazırlıklı olunması gereken durumdur.İlk yardım olarak kendi haline bırakıp yavaş yavaş ayılmasını izlemek sadece çarpmaması için başı desteklenebilir.
yanımda oldu o sırada dilini yutma riski var öteki türlü biryere çarpmıycak şekilde sakin bırakmak lazım yoksa birşey etkili olmuyormuş...
bir sevgilim yanımda geçirdi ne yapacağımı bilemedim
Cevap
0Cevap
Canlı olarak Ankara'da bir markette karşılaşmıştım. Adamla iki saniye önce bakıştım bir şey soracaktım sonra başka bir görevliyi gördüm önümde ona sorayım dedim. Tam dönüyordum adam yüzünün üstüne doğru düştü titremeye başladı. Çok kötüydü. Baktım sadece. Sonra adam yetmiyormuş gibi bir de benimle uğraştılar. O günden beri Allah'a dua ediyorum beni bir daha böyle bir şeyler karşı karşıya bırakmasın diye.
çok kötü malesef. allah kimsenin başına vermesin. öyleleri var ki sessizce kitlenip yığılıp kalan. resetleniyorsun resmen. sonra nöbetten sonra kaldığı yerden devam ediyor. ve yalnız bırakılanlar var dışarıda falan bence bu durum olmamalı. çünkü bunun zamanı yeri yok. allah korusun yolun ortasında gelse ne kadar feci bir durum. dikkatli olunmalı
Komik olmadigini dusunuyorum cok uzucu. Rabbim sifa versin.
ALLAH ŞAFİ adının hürmetine şifa versin diye düşünürüm
tam olarak bilmiyorum da bence çok ilginç bişey keşke böyle bir tanıdığım ya da arkadaşım olsaydı :D
sadece başını tutmak gerekiyodu galiba. üzülüyorum hallerine :/
Benim çok yakın bir arkadaşım geçiriyordu. Ama saradan daha farklıydı. Uyurken çığlık atıp bayılıyordu. İstanbul'da ameliyat oldu. Şimdi çok iyi. Çok kötü bir durum ama :/
Ne düşünmemizi istersiniz? (:
Epilepsi hastası olduğunu düşünür şifa dilerim.
tövbe bismil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar