AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Epilepsiyim yazabilirsin
Ağır mı oluyor krizleriniz?
Çok şükür ağır değil ama kötü olduğumu söylüyorlar kitleniyormuşum idrar kacırma agızda köpük falan yok bir de bayılmadan önce biliyorum ailem söylüyorum bayılacagım diye tutıyorlae beni
Önceleri 4 yılda bir oluyordu hayatım cok da stresliydi şimdi eve tıkandım çoğalmaya başladı uykuda oldum bir defa uyandığımda yüz göz mosmor çözemedm agır mo dğil mi senin nasıl oluyor ben çok konuştum
Benim maalesef ağır titreme falan oluyor bayağı kasılıyormuşum ve ben krizin geleceğini anlamıyorum
Tedavin nasıl gidiyor şu an hangi ilacı içiyorsun
Keppra sen? Benim ki dirençli epilepsi maalesef yani ilaçlardan pek fayda gördüğümü söyleyemem.
Allah'ın belası keppra hayatımdaki en işkenceli kötü dönemlerimin sebebi cuma gununden beri ilacım bitmişti keppra vardı mecbur içtim ben anladım ki 2 yıl boyunca bu keppra beni hep halsiz hep sinirli baş ağrısından aglayam biri yapıyormuş
Şu an ne kullanıyorsun ve ne sıklıkla nöbet geçiriyorsun
En son gidip doktora yalvardım lütfen keppra ile iyi değilim çok kötüyüm dedim lamictal 100ml verdiler şu an baş agrım halsizliğim çok şükür bişry kalmadı
Çok çok stres yapmasam kafama bişey takmasam uykusux kalmasam olmuyor hayatıma bağlı oluyor nöbetlerim Lamictal kullanıyorum
Benim her oluyor regl döneminde. Peki titreyip kasılıyor musun sende
Aa onu ilk defa duyuyorum Rabbim şifa versin. Kasılma yok ama değişik bir bumerang gibi ellerim titriyor ileri geri gidiyor bide kafamın içinde titreme oluyor sinyal gibi o an anlıyorum
Ben bayılıyorum bilincim gidiyor titreme kasılma falan oluyor yani ayaktaysam yere yığılıyorum ama senin ki benden farklı galiba düşme bayılma yok demi
Düşme var tabi senin dediğin gibi oluyorum bende çok zor bir durum ne zamandan beridir oluyor
8 yaşımdan beri var sende?
11 yaşımda deprem korkusundsn kaynaklı başladı deprem oluyordu bn sabahı hastanede gözümü acıyordum sonra korku üstümde kaldı
%40 Epilepsi hastasıyım
Ağır mı oluyor krizleriniz?
Kişiden kişiye değişiyor ama benim öyle yere düşüp bayılma gibi bir durum söz konusu değil🙂
Ne tür oluyor peki sakıncası yoksa
Ortalama 15 günde 1 nöbet oluyor. Her bir nöbetin dereceleri değişiyor. Ortalama 1-2 dakikalık anlık duraksama... Hafif geçirdiğim bazı nöbetlerde duraksama da olmuyor. Nöbet sırası nasıl bir ETKİ oluyor dersen; bende genellikle o sırada hafif KORKU atağı oluşuyor, bazen belli olmayacak kadar hafif kasılma sonucu göğüs ve iç organlara kadar etki eden bir korku mu desem? Bir uzmandan dinlemiştim zaten bilincini kaybeden insanın ilk olarak KORKULARI devreye giriyormuş. Yapacağımız her şeyi önce beynimizde planlıyor sonra uyguluyoruz; bu ayağa kalkmak veya yürümek bile olsa... her şey... Nöbet atağı sırasında beyin verimli çalışmıyor. Her şeyi de beyin ve sinir sistemlerimiz sayesinde yaptığımız için insanın da o an başta KASILMA, BAYILMA veya ANLIK DURAKSAMA olmak üzere tuhaf hareketleri olabiliyor.
Ne güzel sizin ki hafifmiş sevindim adınıza 🙂 Bende maalesef bilinç kaybı oluyor bayılıyorum kasılıp titriyorum.
Düzenli uyduğum bir ilaç tedavim var. İlacı kullanmasam veya ciddi şekilde ihmal etsem emin ol farkımız yok🙏
Çok geçmiş olsun size de teşekkür ederim
Çok eskiden 3 tane benzer ağır nöbetim oldu, gözümü hastanede açmıştım. O ağır nöbetler de ilaç ihmallerindendi zaten.
Teşekkür ederim🙏 Sizin yeni mi başladı?
Ben ilacımı düzenli kullanıyorum ama benim ki dirençli epilepsi yani ilaç pek fayda etmiyor
Hayır 8 yaşımdan beri var sizde ne zaman başladı?
Anladım, doktorları araştırmakta fayda var. Umudu tek doktora bağlarsak işimiz yaş. Benim de ilk nöbet 6 yaşında başladı. O zaman ki çocuk aklımla herkesin böyle bir durum yaşadığını sanıp kimseye söylemiyorum tabi... Ta ki nöbet sayıları artıncaya kadar...
Benim ki ağır olduğu için zaten direkt fark edilmiş her ay kesin geçiriyorum
Ameliyat hiç konuşulmadı mı peki?
Korkuyorum açıkçası riskli bir ameliyat sonuçta
İlk tahlillerimde doktor da benden habersiz bizimkilere sorduğunda riskli olduğu için kabul etmemişler, son gidişte sorunca öğrendim🤦
Ameliyat olmak evet biraz ölüm riskini göze almak gibi... Ama ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olmak da iç organlara zarar, elbet bir gün bir yerden patlak vereceğim, 24 yıldır aralıksız ağır dozaj ilaç kullanıyorum... Kısacası demek istediğim öyle de RİSK, böyle de RİSK.
Üstelik sizi ilaçlar da yatıştırmıyor, benimkiler yine neyse de... Hiç fayda etmeyen bir ilacı kullanmak yerine ameliyat riskini göze almak gerek belki de... Tabi bu konuda doktorlar da ümit verici konuşuyorsa... BU DETAY ÇOK ÖNEMLİ!