Türk toplumu, özellikle kadınların giydikleri kıyafetlere göre yargılamaya ve sınıflandırmaya programlanmış gibi. Peki siz bir kadının giydiği kıyafete göre yargılar mısınız?
Bir kadının değerini giydiği kıyafete göre ölçer misiniz?
Yargılamam diyen yalan söyler herkes yargılar. Ayrıca bu olay toplumdan çok inançla alakalı bir durum. Kadınlar doğası gereği beğenilmek ister bunda bir sıkıntı yok fakat sıkıntı etek boyunun kısalması veya dekoltenin artması ile doğru orantılı düşüncesi yanlış. Bundan elli yol önce ki kadınlara baktığında çirkinler miydi hayır tabiki o eski moda çizgisi denilen yerlerde Türkan şoraylar hülya koçyiğitler vardı biraz daha geride Marilyn Monroe çokmu açıklardı hayır şimdiye göre kapalı sayılabilir hatta. Ama şu an bile o kadınların efsaneliğini asilliğini kimse tartışmaz.
Giyim kuşam olayı farklı bir etken olabilir ama hiç bir zaman bu tarz cümleler kullanmam haddime değildir öncelikle kişiliğini yansıtır mı insanın kıyafet evet yansıtır ruh halini yansıtır ben iki secenek sunmak istiyorum birincisi yakışanı giyer bu açık ve ya daha absürd olabilir ama yakıştırmıştır giyer ikincisi ise zaten bizim toplumumuzda bırak bu tarz giyinmedeki bakma ya da kötü anlam çıkarmayı tesettürlüye kadar düşüp hayal kurup değer biçen kişiler var
Bu kıyafete göre yargılamak değil, yanlış lanse edilmesin. Kapalı veya açık farketmiyor. İmân kimde bu bilinmez. Ve farketmeksizin kadının bir özeli olmalıdır. Kadın kelimesi nu kadar basitleştirip, yozlaştırılmamalı. Yani şahsi görüşüm; Çarşafa bürünsün demiyorum. Ama orasını burasını göstermekten haz almasın. Bedenini satılık bir mal gibi örselemesin. Kadın ANA'dır. Özeldir. Kendisine saygısı olmalı bir kadının.
Genel olarak sadece kadın değil tüm insanları giydikleri kıyafetlere göre yargılıyor değerlendiriyor karakterini damgalıyorusuz. insanlar etiket atmayı seviyor ve atmadan duramıyor. sonrada herkes birbirinin aynı marka aynı kalite aynı kumaşta fakat farkı stillerde kıyafetleriyle malzeme vermemeye bakıyor tek çıkarı olan markalar oluyor.
Bana göre kroluğa kaçıyor bu iş. Nasıl bir erkek gömleğinin düğmelerini açıp göğüs kıllarını teşhir edince brzo diyorsanız bir kadında kendi göğüslerini açığa vuracak şeyler giyince kro oluyor bana göre. Asla hafif kadın tarzı şeyler söylemem, o insanın içinde olan bişey açığıda kapalısıda yapıyor ama çok açmakta bana göre görgüsüzlük.
Aynen kıyafete baknayacaksın nıce acık hatta daha acık kız gordum kalbı temız yardım eden nıce sadece sus dıye kapalı olmuş kız gördüm arabada sakso çeken durum bu kıyefetse her bokta var
Evet, giyim çoğu zaman karakterin dışavurumudur. En çok da kadınlarda yansıtır karakteri. Bir kadının giyiminde eğretilik gördüğümde onunla ilgili ilk izlenimlerim olumsuz olur.
İyi ya bende göreyim erkeklerin kıyafetlerini bu piçin teki bu bacım evladı diye olumsuz bir izlenim bırakayım ya hadi ordan gidin her insan istediğini giyer onu öyle değerlendiremezsiniz Sana çok yazık yazık Türbanlıları görüyorsun dimi? Onlar çok mu olumlu ya çoğu bacım çıkıyor ana avrat sövüyor saç baş kavga ediyorlar dedikodu yapıyorlar Çünkü çoğu yedikleri haltlar yüzünden zorla kapatılıyorlar ama akıllanmıyorlar Bu yüzden sen beyinsizin acınacak halde olan it kopuğun tekisin
Zaten her kadın giydiği şeyi taşıyabiliyor ki giyiyor fakat Aten açım ya da kapalı ne olursa olsun kişi kendini belli ettikten sonra giysinin hiç bir mbemi yok
Bir kadın asla giydiği kıyafetle değeri ölçülemez kadının değeri nedir biliyor musunuz kadının değeri kalbindeki iyilik dolu kişiliğini muhafaza etmesidir
insalari disgorunuseve kilik kiyafete gore yargilamak bizim haddimize degil ne elbise gordum icinde insan yok ne insan gordum ustunde elbise yok derler
Asla !!! Insanlar yetistigi ortama gore giyinir. Oyle alismislardir çünkü. Ben sadece kiskancim ama illa oyle uzun giymeli demem. Her zaman bir ortak yol vardir.
Tabiki hayır. Ama ortama ayak uydurmak diye bir şey var mesela denizde kapalı kıyafetlerini çıkarmayanlar nasıl tuhaf görünüyorsa, mevlüde gelmiş çok açık giyimli bayanlarda tuhaf görünüyor
Bir ara ölçerdim. Çok açık giyinmiş kim bilir nasıl diye vs. Sonra biriyle tanıştım bir kapalıyla yapmadığı kalmamış bildiğiniz gibi değil. Demek ki kıyafet insan karekterini belirlemez
Kimsenin bir diğer insanın giydikleriyle kişiyi yargılamaya hakkı yoktur. Fakat ne yazık ki toplumsal kültürün yozluğu kendini hep böyle belli ediyor başta.
Sen kıyafete göre degil içine göre kalbine göre yargılıcaksın tanıdıktansonra yargılacaksın her açık giyinen bacım da her kapalı giyenen namuslu mu oluyor
Özgür bir ülkeyiz giyim moda ya ayak uydurmak serbest devletin karısmadıgı bişeye 3 5 adam diye gecinen erkek hele hiç karışamaz biz müslüman bir ülkeyiz ama herkesin ayrı ayrı birey hakları var bu ülkede serbest giyim de bu haklardan sadece biri
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şimdi herkes istediğini giyer diyecem ama ben karıma kısa bişey de giydirmem dizine kadar normaldır... aslında yerine göre ne giyildiği önemli
Kadının değeri giydiği kıyafete göre hesaplayan belirleyen var mı ya gerçekten.. En kral yerden giyinse çok değerli en ucuz yerden giyinse değersizmi? Soru saçma bence
Ben niye görmedim ama? Sen kadınların götlerine bakıyorsun yani kabul ediyorsun Çoğu öyle yapmıyor bu arada sen ya ya yerlere gittiğinden görüyorsundur Kadın kelimesi sana yakışmıyor yazma lütfen bir daha
Yer elması. sen gelip varoş yerde yaşıyor isen görmezsin. Ben karşımdan gelen insana bakarım herkes bakar erkek kız fark etmez geriden göz geniş alır iç çamaşır giymeyince herşey belli olur sıkı tayt ile.
Hadi resim atalım at özelden boydan ks de paylaşak bende atayım bak sana nasıl cüce deyip dalga geçiyorum 😃 175 diyip angelina atmada geçen ki gibi ha 180 olsan ne yazar cüce sin.
Bende değerlendiririm erkekleri o zaman bu piçin teki bu o... bu çocuğu Türbanlıların çoğu o... sbu yedikleri haltlar yüzünden zorla kapatılıyorlar ama akıllanmıyorlar o yüzden kes sesini
@-Wolfy_X işte bir önyarğılı arkadaş kimseyi eleştirmek haddim değil o söylediğin kelimeleride hayatta kullanmadım kimseyede yakıştırmam mesela karşıdan kız ya da erkek geliyor kız hanım hanımcık giyinmiş ya da bacağında pantolan yarısı yırtık kollarında abuk subuk dövmeler ya da erkek düşük beden pantolaon poposunun yarısı açıkta kulğında küpe kirili sakan birde normal sade ğiyinmiş biri yanına hangisini yakıştırırsın senin dediğin ğibi kimseyi eleştirmek haddimeme herkesin zevki kimse kimsenin iç dünyasını bilmez
En İyi Cevaplar