20 yaşıma kadar hiç bir erkekle konuşmadım ve göz göze gelmemeye dikkat ettim. Benimle yaşıt bir kuzenim bana laf soktu sen sevgili yapamazsın seb görücü usulüyle evlenirsin dedi söyle şeklile beni kişkirti. Ve düşüncemi degistirdim artık iş yerinde velan konuşuyorum erkelerle. Şimdi evlenmek istiyorum ama teklif eden yok ve aileme haber salanda yok ne yapmalıyım? Şimdi 22 yaşındayım Çirkin değilim kilolu da değilim makyajım abartılı degil temiz düzgün yapiyorum muhasebeci işletmeci okudum calişiyorum evlenmeye hazırım ama hiç bir Allahin kulu benimle tanışmak bile istemiyor ne yapmalıyım?
Buqune kadar boyle olmussunda simdi internettenmi koca ariyosun ne enterasan insanlar war ya madem istiyosun erkek nasil teklif ediyosa sende iffetli birini bulumca sen teklifet ya da madem internete yaziyosun sanirim erkek kalmadi dunyada adam akilli birini bul mesaj at bir konus hic deilse namahremine zede qetirme gunahdan kacin daha nediyim be sana
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnternet hiç şans vermedim kimseye nede konuştum farkındaysan ciddi biri istiyorum evlenmek isteyen internetle işim olmaz yoksa şimdi o ho birsuru it çakal karsima çikardi evlenipte Hollandaya gelmek isteyen
Ben sana cani qonulden samimiyetimle soyledim eger dikkatli okursansa icinde binlerce cwp war herkizdan ben boyle duydum yok durust olsun yok ciddi olsun yan yatti camira batti kel kizim sacliydi yok zeki murende bizi qorecekmi ws ws sana tum samimiyetimle desemki gel adam qibi bir konusalim qoruselim dusuncelerimiz kafa yapimiz ws ws ya da soyle diyim adam qibi bir omur seni sahiplenim deger werip esimi yuwami ekmeqimi bilim qozum disarda olmasin warsa yoksa sen ben birbirimize sikisko tutunalim kenetlenelim biromur ayni yastiqa baskoyalim qarantisini wererek kisa anlattim neyse boyle desem qelirmisin diye eminim diceksinki ya efendim isde Şu an dusunmuyorum sen bana qore deilsin isde naasil anlatim bilemedim kisaca bir bahane bulacaksin siz kozlarda cok arastirdim harbiden ciddi adam qbi oldunmu sanki bulunmaz hintkumasiymissiniz qibi ya da dunya sizden ibaretmis qibi bir eqolar alcakdan bakmalar ws isdemiyosuz qidip nerde capulcu heweslik olanlar ws war oyle zibidileri secersiniz
Sorada adam qbi adam yokki bir quwrnelim bir omjr qecirelim isde bizi sewsin ws ilk basda bunu kafazdan sileceksiniz sizler ifferliboldukdan sora illaki iffetli bir erkek olacakdir zaten
Ben kendi adıma konuşuyorum iffetli biriyim çok şükür bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı eşimin yüzüne anlimin akiyla bakacağım ama bu dediğin kişi internet değil gerçek hayatımda olsa 100% şans veririm birbirimizi tanımak için ben çok zor biri değil güvene bileceğim abdestli namazlı Allah korkusu olan kendini bilen biri olsun yeter. Benim istediğim bir yuvam olsun ömürlük olsun diş görünüş önemli değil yeterki dürüst evine sadik olsun. Ama daha hayatimda 1 kere bile teklif almadım
Bu öyle pat diye olacak bir şey değil öncelikle. Yani aşk öyle basite alınamaz. Aşık olacağınız kişiyi bekleyin derim. Tabi sosyal olun, etkinliklere katılın vs. bu sayede birçok insan tanıyacaksınız. Bu duyguda en önemli etken acele karar vermemek. :)
Kuzenin doğru demiş kimsenin gözüne bile bakmayıp nasıl evlenmeyi planlıyorsun? Ayrıca dindarlar islami usullere göre evlenirler yani sana ailen bulmalı... Hem herşeye haram günah dersiniz sonrada böyle zırlıyosunuz ya sana biri çıkma teklif etse sapık dersin elini tutmaya sarılmaya kalksa tecavüz edecekmiş gibi davranırsın
4
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
İlk önce kizdim ama sonra anladim hakliyli benim yaptığım iyidi ama çok abartılı ve zararı kendime verdiğimi fark ettim düşünsene evlendim ama eşimle nasıl konuşacağımı bilmiyorum benden sıkılırdı hemen
Bunlara göre gözgöze gelmekmgünah flört yasak sevgililik yasak bakmayın siz o başı kapalı sevgilisine parkta sakso çeken disko toplarına... Ama iş evlenmeye geldiğinde nasıl evlenwcwkleeinide bilmiyorlar çünkü her erkek onlara haram islami yöntemlerde tanıdıklar aracılığıyla biri bulunur evlenirler bunların ailesi onıda beceremezleer erkeklere bakmaya bile korkan kişi nasıl bir eş seçebilirki? Çoğuda iyice tanımadan evlenir zaten. Çünkü nikah olmadan aynı evde yaşamak sarılmak öpüşmek bile haram? E ben nasıl tanıycam bu adamı. Afedersin adam leş gibi bişeyse? Nerden bilicen ya da adamin penisi küçücükse? Bu kız muhtemelen bakire ve hayatı boyunca kendini bir kişiye saklamış ve düşün ki o kişide yatakta tam bir kılkuyruk. Evlenmeden önce çiftlerin birbirini her anlamda tanıması gerek ama müslümanları kafası çok karışık hem etraflarında ki özgürlüğe özenip o şekilde eş bulmak istiyorlar hemde günah ayıp diye yapamıyorlar.
Iyide evlndin diye bir omur ayni adamla gececek diye bisey yok. Olmuyorsa bosanrsin illaki bir hayirli birisi cikar. Konunun islamla dinle bir ilgisi yok. Acik olup dedigin gbide tonla kiz vvar.
Oyuncak değil bu! Olmadı boşanırsın falan. Ki bu toplum nedense evlenip boşanan gencecik kızları bile 2. El diye adlandırıyor. Sırf başından evlilik geçti diye sümüklü oğullarına layık görmüyorlar. Tabiki kapalılıkla alakalı değil inanç zaten örnek verdim kapalı olup neler yapanlar var. Ama soruyu soran durumun en önemli örneği şahsen sevgilim var diye ailemden yemediğim iftira ve işkwnce kalmadı şimdide aoruyorlar evlenceğin kimse yok mu diye. Hayatımda kim varsa teker teker korkutup kaçırsınız kim oşsun rahatladınız mı dedim bende. 26 yaşındayım bu arada. Ailem baskıcıdır hem sevgilim olmasın hemde birilerini bulup evleniyim istiyorlar. İyi de bunu nasıl yapıcam?
@is4bella Tebrik ederim sizi gerçekten çok çok güzel fikirleriniz var. Çok doğru söylediniz insan evleneceği erkeği tanımalı, onunla birlikte yaşamalı, öpüşmeli, yatmalı sonra bu olmadı, beğenmedim deyip başkasını bulmalı. Aklıma ne geldi biliyor musun? Cehennemin de nasıl olduğunu bilemezsin denemeden, ama sen çok şanslısın çünki deneyeceksin.. Anlamadığım şey neden hep sizin gibiler seviliyor. Temiz kızları kullanıp hayatını mahvedib sizi seviyorlar. Hiç bir zaman adalet olmadı ki bu dünyada. Ama olsun sizin cezanızı Allah verecek. Bide unuttum söylemeyi.. insan seçdiği ile değil Sevdiği ile evlenir.. Tabi bunun seninle alakası yok çünkü İNSAN dedim... Neyse kendi haytınız ne isterseniz yaparsınız ama başkalarının da aklını karıştırmayın..
Hayatında biri olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Nasip denen bişey var gelir seni bulur. Kendi çizginden şaşma beklemeye devam et eminim güzel bir insanla karşılaşacaksın.
Pat diye olmaz zaten olsada hayır gelmez saman alevi gibi bir anda yanar bir anda söner sabır et Allah kulunun duasını 3 şekilde kabul edermiş bekle dermiş verirmiş, hemen verirmiş, hâlâ görünende bir şey yoksa en iyisini hazırlayıp verirmiş Hayırlısı neyse o olsun sabır.
Önce tam olarak nasıl bırını istediğini bilmen lazım. Sadece senın deıl ailenin de. Ailen bu konuda ne kadar taraflı. Bu nasip işi bilenezssin. 22 yas evlılık için uygun olabılır ama 24 e kadar da beklemenın sana bır zararı olmaz. şu an kafandaki kriterlerle bir çok erkeği potansıyel eş olarak göruyor olabılırsın. Dikkatli olman lazım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Canım o öyle hemen karar değiştirdim konuşmaya başladım ama kimse teklif etmiyor denilecek bir olay değil ki. Mevzuya o kadar yabancı olma sudan çıkmış balığa dönmüşsün davranış biçimini değiştirince, böyle yapınca o an sana teklifler yağacak falan mı sandın?
Yani nasıl bir çözüm önerisi bekliyorsun onu anlamadım.. Hani ne yapman lazım ki biri sana evlilik teklif etsin? Sorusunun cevabı " üç kere zıpla beş kere takla at " gibi birşey olamaz ki.. 😁 yani bunun bir formülü yok.. dua ve sabır..
Merhaba Acun abi Almanyadan geldim şimdi size bitbaks yapcam der gibi 😅 Zaman lazım ha diyince olmaz bu işler kısmet işleri ve iyi bir işin yoksa veya çok güzel biri değilsen zor yani dengine göre biri gelir ama ne zaman olur bilinmez
Böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum. Gazla evlenmek istemek nedir yahu? Deli saçması. Sonra başka biri gaz verir, o evliliğide bitirirsiniz. Evlenmek çocuk oyuncağı değil.
Nasip Allahım inşallah karşına en güzelini çıkarır biran önce bukadar kendini kasmana gerek yok bende evli değilim ama hiçde kendimi kasmıyorum olacak ve öleceğin önüne biz geçemeyiz. Allahım herşeyin en güzelini kaderimize yazmıştır buna eminim.
10 yaş büyük fark eder mi evin herşeyini beraber paylaşırsak ve hep birlikte çalışıp bakarsak ben evlenmeye hazırım telefon numaram 5352912983 resmi nikah olur ama çok pahalı evliliklerden kaçınmanı dilerim evde huzur olmaz çok borç mutluluk getirmez
İstanbul çekmek evlenmek isteyen manevi Delikanlı bir kardeşim var ailesine bakıyor istersen tanıştırabiliirm hayra vesile olan hayrı yapan gibidir (hadisi şerif)
Görücü usulü evlenmek kötü değil. Kaderinizde muhteşem zatı Kerim sizi bulacaksa beklenmeye değer. Yaşınız daha 22. Yurt dışında kimse erken yaşta evlenmiyor. Sırf çevre yüzünden genç kızların evlenmek istemesi... bu düşünce yanlış geliyor.
Sen kızsın seni hemen havada kaparlar. Elini sallarsın ellisi gelir derken bir bakmışsın sen de âşık olmuşsun. Erkekler için zor işte. Kimse bir erkeğin peşinden koşmaz çok nadirdir.
Eğer kuzenin laf soktu diye evleniceksen hiç evlenme, her nasip vaktine esirdir sadece bekle, böyle de söyleme isyan etme.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır kuzenimle alakası yok onu demeden öncede evlenmek istiyordum sadece söylemek istediğim erkekle pek konuşkan değilim sadece iş yerinde oda mecburyeten
Kuzeninin düşüncesini doğru bulmadım sen ona bakma devam et yinee olduğun gibi erkeklerle muhattap olma taş yerinde ağırdır sen kızsın her zaman kendini bilmek hanım olmak iyidir
nasip kismet sirf evlenecegim diye her bakana yaklasma bak incele arastir ki yarina pisman olup boşanma ulkede serefsiz cok nefsini tatmin icin sana yaklasir sonra birakir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
demekki erkeklere aşırı soğuk davranan birisin. birinin dikkatini çeksen bile sana yaklaşmaya cesaret etmezler. ya bu kadar sert olma ya da bu konuda hayıflanma
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet erkeklere karşı çok soğuktum kuzenim bana öyle dedi ilk önce kizdim daha sonra hak verdim ve düşüncemi değiştirdim soğuk görünümlüyüm ama yakindan tanıyanlar beni çok sever doğalımdan hiç bir zaman ödünç vermiyorum neysem oyum ama yok karsima çikan yok
Şu devirde yüzüne bakılcak bir kızın var olduğunu düşünmüyorum güzellik icin degil
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Senin nedemek istediğin gayet iyi anladım Türkiyedeki kizların untanma ar namus kalmamış benim çevremdeki kizlar hepsi ayip diyip laf çikar diye sinif arkadaşıyla bile konusmuyor bana o lafı söyleyen kuzenim Türkiye yasiyor saten
Soruyu soran kız ben hic bir kızla hiç birşey yaşamadım evleneceğim kızın yüzüne bakabilmek istiyorum açıkçası Ama evlenecek bir kızın var olduğunu düşünmüyorum açıkçası Anladınız beni yani
Acıkcası kimseye güvenmem ben yani sizede inanmıyorum açıkçası çünkü devir ucmuş yani Gerçekten edepli terbiyeli nefsine düşmemiş evleneceğini kişiyi bekleyen o denli sadakatli vefakar saygılı bir kızın var olduğunu düşünmüyorum devir kimin eli kimin cebinde belli değil açıkçası .. kemdim gibi birinin olmadığını düşünüyorum
Beni bütün komşular sever örnek gösterir çocuklarına kızlar da sever çok şükür sevenler var 😊 bütün site sever mahalle sevmeyenler çekemeyenlerdir sadece 7 den 70 e sohbetim var cami cemaati olsun yurtlar olsun herkes cami imamları adımı bilir 😅bazıları bana selam veriyor sarılıyor ama tanımıyorum caktirmiyom hiç konuşuyoruz sohbet muhabbet arkadaş diyor bu kim bende bilmiyorum ki diyorum 😅
Ben düşünmüyorum önce ev kredim bitsin ondan sonra kimseyi bekletmek istemiyorum Zaten görüşümde yazdım bir kardeşim var evlenmek isteyen Efendi temiz isterse tanıştıririm
Aleyküm selam hoşgeldin ben evlenmeyi düşünüyorum ya sanal tanışma ya da görücü usulü sosyal medya nedir? Kapakta çocuklar var abimin abim de sosyal medya da tanıştı İstanbul'dayiz biz yengem i Bursa'dan getirdi ve çok var evlenen yanlış numara arayıp da evlenen var bende güvenmiyorum bekliyom herkes herkes değildir herkes herkese benzesede benim ev kredim var aileme bakıyorum o yüzden bekliyorum hatta dün de sordum fikir aldım burdan iki kardeşim var evli beni başkasına benzetme ön yargılı olma yoksa mutsuz olursun
Nasip kısmet kader sensin kader kulun çabasına bağlı hayra vesile olan hayrı yapan gibidir hadisi şerif müslüman müslümanın kardeşidir hadisi şerif hemen evlenin demiyorum sohbet muhabbet güvenirsen bulusursun ki ben kefilim
Kader bu gercekten. Okulda ne kizlarin sevgilisi var. Hatta evlenme niyetiyle gorustukleri var. Ben de tik yok :D Akisina birakmak lazim. Uzulmemeye calis. Takma kafana
Evlilik için evlenmeyi düşünmemelisin biraz kalbin atsın bişeyler hisset. Yaşım geldi artık evde kalmim beni isteyen adamla evlenim demen saçma geliyor bana. Temiz dürüst birisine benziyosun allah gönlüne göre versin🙏🙏
En İyi Cevaplar