Çok tartışılan bu muammayı çözmek için sorumuzu bir de sokaktakilere soralım istedik ve sokakroportajlari.com işbirliğiyle aşağıdaki videoyu hazırladık. Sizce "bir kadınla bir erkek sadece arkadaş olabilirler mi?", röportajlarda gelen cevaplara katılıyor musunuz? Yorumlarınız neler?
Cevabın nedir?
Acaip tartışmalı bir konu olmakla konu kişinin yaşam tarzı, hoşlandığı aktiviteler, karşı cinsten tanıdığı insan sayısı, boş zamanlarını değerlendirme şekli, arkadaş adayı ile tanışma ve ilişki şekli, tanıştığında kaç yaşında olduğu, buluşma sıklığı, sevgilisi olup olmadığı gibi bir çok etkene bağlı. Tam olarak olamaz veya olur diyemeyeceğim ancak yorumum şöyle:
Konuyu açarsak hem cins arkadaşınızla olduğunuz gibi arada kurallar olmadan, sınırlar olmadan arkadaşlık çok zor. Sırf toplumun ve çevresinin diyeceklerini önemseyen biri için bile (kendim mesela) bu büyük bir problem olabilir. Bazı insanlar teke tek vakit geçirmekten hoşlanır ancak bu karşı cins bir arkadaşlar problem olabilir. Örneğin karşı cinsten bir arkadaşınızı baş başa kalacağınız bir yere davet ederken (veya edilince) acabalar aklınızdan geçebilir(ihtimal dahilinde). Çevrenizde okuduğunuz bölüm, çalıştığınız meslek vs. yüzünden karşı cinsten pek kimse bulunmayabilir (özellikle istenen özelliklere sahip) dolayısıyla tanıştığınız kişilere bakış açınız değişebilir veya baştan arkadaşlıktan farklı amaçlarla tanışabilirsiniz. Günümüzde utangaçlık, yaşam ve toplum şartları gibi nedenlerden ötürü çevresi hem cinsleri ile dolu bir sürü insan var. Bu insan karşı cins ile karşılaştığında algılaması farklı olacaktır. Mesela ben hiçbir zaman bir bayanı evime davet etmedim, fırsat olmadı (fırsat deyince hemen yanlış anlaşılmasın, pek öyle yakın bir arkadaşım olmadı). Ek olarak kızla erkekler arkadaşlık için kasıntılık yapılmamasını (oraya davet etmek, yok sinemaya gitmem vs.) savunuyorum ancak cinselliğin de kesinlikle bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Birde kişinin pragmatik olup olmadığına bakar :))40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl0:15-> Evet katılıyorum kendisine
0:23-> O arkadaşı elbette tetikliyor olabilir ama ben buna katılmıyorum her kişide geçerli olmaz bence.
0:25-> O ne özgüven o?
0:32-> Bu çocuk ergen, uzak tutun.
0:36-> Niye kalamasınlar mı? İşte bu sorunun cevabını senden bekliyoruz :)
0:40-> Yargısız infaz diye buna derim.
0:41-> Hımm...
0:42-> Tamam sen mümkünatları yık.
0:44-> Bu kızı hiç sevmedim.
0:48-> Bunun kaşı gözü çohh oynuyor.
0:50-> Çok umursamazsın sen yaaa
0:53-> Bak o konuda haklısın, çekim oluşur illa ki.
0:57-> Mantıklı bir açıklama, En iyi cevap olabilir.
1:05-> Bak onlar güzel istisna, imrendiğin açık, darısı başına mario
1:13-> E heralde, kız son noktayı koymuş bknz: mesafe, mesafe olmazsa zaten kıvılcımlanır dimi ama, +1
1:17-> Aga o ne rahatlık ya, adamın dünya umrunda değil, içim bayıldı.
1:26-> İşte tipik örneğisin sende, ben gerçi senle arkadaşlıktan öteye geçemezdim.
1:32-> hhahaahahha :D:D:D Çekingen ama oturttu lafı, +1
1:40-> Yav yürü git şurdan, ne kesinliğinden söz ediyorsun, hiçbir açıklaman yok, kısa kes ve geç, -1
1:46-> Çirkin kız asla bu çocukla arkadaş olamaz.
1:51-> Adamsın :D
cut.33 Yorumla- +1 yıl
Can sıkıntısı :/
Olabilir, neden olmasın ? Herkes aynı değildir. Herşeyden önce bu kişilik meselesinden kaynaklanan birşey. Bazen de ortak zevklerin, aynı şeylerden hoşlanmanın bir süre sonra karşılıklı veya Erkek/Kız tarafından hoşlanmaya, sevmeye dönüşebilir.
Çoğu kişi ise ''önce bacım, sonra ihtiyacım.'' olarak algılar. Bu ise kişilik bozukluğundan meydana gelir.
Olamaz diyenler, kiminle arkadaş olduysa hepsiyle tek tek sevgili olduysalar o ayrı ve onların sorunu. Oldukça normal bir durumdur. Şöyle bir kavramda var, genellikle kızların ''olur tabi canım kaçıncı çağda yaşıyoruz'' diye cevap vermesi muhtemel olan, erkeklerin bıyık altında ''hıııı t abii olabilir (bknız: sadece çirkin kızlar için geçerlidir.)'' diyebileceğini önerme.
Yani kısaca diyeceğim şu ki, insanları kız ve erkek olarak değil, sadece insan olarak değer verenler için doğal karşılanan arkadaşlıktır.41 Yorumla
Neden olamasınlar ? Hayır birbirlerine sadece cinsel olarak ihtiyacı yoktur ki bu iki cinsin. Eğer karşı cinse sadece bu yaklaşımla iletişim kuran insanlar varsa gerçekten çok acizlik içindeler bence. Bazen sadece konuşmaya ihtiyacın olur. Yada eğlenmeye. Ya da ağlamaya... Ve bazen bir erkek arkadaşının omzu ağlamak için bir kız arkadaşınınkinden daha çok güven verir... Çok sevdiğim ve hala kardeş gibi olduğum erkek arkadaşlarım var. Tıpkı kız arkadaşlarım gibi. Onların farklılığı erkek oluşları değil hepsine "İNSAN" gözüyle bakıyorum. Bakamayanda problem vardır.. Sadece cinse odaklı insanlar.. yazık..
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
182
Cevap
255Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 5 ayGüven olduğu sürece evet. bir kadınla erkek arkadaş olabilir tabi ki de neden olmasın. önemli olan sınırı aşmamaya dikkat etmektir bence.
00 Yorumla
+1 yılBen yıllardır bunu savunuyordum,benim kız arkadaşlarımda " için fesat " diyordu bana,alın işte en büyük örnek bu video olmuş.
Hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkürler :)
Benden 7 yaş küçük bir arkadaşım vardı yıllar önce,O 20,ben 27 yaşındaydım. Abla abla deyip duruyordu,bende saftirik gibi inanıyordum,bigün bana " ben sana aşık oldum " dedi.
Anladım ki kızlarla erkekler arkadaş kalamazlar,çok zor bir ihtimal bu.
Bir süre sonra herhangi bir taraf bişeyler hissetmeye başlıyor,ve bu çok doğal bişey bence.
Bencede samimi bir arkadaş,dost olarak kalamazlar,o dostluk aşka dönüşür..41 Yorumla- +1 yıl
Ben 28 im erkek akrabamiz 20 falan benimde icimde birsey yoktu fakat benim basimada aynisi geldi. Cok tuhaf olmustum
+1 yılVideo da sizde farkına vardınız mı bilmiyorum ama 'arkadaş kalamaz' diyenlerin hepsi erkek. Bu da demek oluyor ki erkeklerin arkadaşlıktan ileri görüşleri var.Sadece kız çirkin olursa, böyle birşeyin olabileceğini söylüyorlar.Hele sondaki adamın ne diyeceğini ben baştan anlamıştım 'ateş ile barut bir arada durmaz' ne kadar yanlış bir düşünce, benimde var erkek arkadaşlarım, bekarken arkadaşlık yaptığım arkadaşlarım halen arkadaşımdır. Yurtdışında yaşayanların bu tarafı güzeldir. Çıkıyorsa çıkıyor arkadaş ise arkadaş kalıyordur. Önce arkadaşlıktan sonra olaya girmezler. Zaten niyetleri bozuk olanların hep bir beklentisi vardır. Kafa yapısını değiştirmek gerekli.
Elbette kalabilir, saygı ve karşıdakinin duygularına önem vermek.Bunlar yoksa zaten baştan hiç arkadaş olarak takılmayın.Ben eşim ile önce arkadaş olmadım. Ben eşim ile direk çıkmaya başladım.O zaman arkadaşız da şimdi evleniyoruz, diye bir tabir kullanmadım.Çok yanlış.20 YorumlaÖrnek vermek istiyorum :
Üniversitede iken kendi bölümümden bir kızla güzel arkadaşlığımız vardı 2. yııl sonrası kendisinde bana yaklaşma niyetini tavırlarında bariz anladım ben de ilişkiyi bitirdim. Kendisi de hayal kırıklığı yaşadı ve ne olduysa arkadaşlığı da kendisi bitirdi. Bir gece beni aradı birşey oldu sandım ben de onu aradım telefonuma cevap vermedi... Ben de uğraşmadım.
Ya zaten birçok birliktelik arkadaşlıktan da başlar ama önemli olan karşılıklı var mı yok mu anlayabilmekte. Benim arkadaşım yanlış yorumlamıştı gerçi belli bir süre ciddi bir ilişki niyetlenmemiştim hedefim yatay geçişti ona odaklanmıştım...
Bana göre arkadaş kalabilir de kalmayabilirde ...10 YorumlaTecrübelerime dayanarak konuşuyorum, Çok düşük ihtimal bu iki taraftan birisi mutlaka diğerinden hoşlanıyor. Kesinlikle olur diyen arkadaşlar bu zamana kadar böyle bir şey yaşamamış olanlardır, kişiliğe göre değişkenlik gösterir. Çevremdeki insanlar beni psikolog olarak görüyor. :) Bazı arkadaşlara çözüm ve yol bulması açısından yardım ediyorum arkadaşların çoğu bu tür konular hakkında yardım istiyorlar, bu insanlarda ciddi bir rahatsızlıktır diyebilirim ne yazık ki tedavisi yoktur insan insandan her zaman hoşlanır buna inanmayan arkadaşlar çok güvendiği kardeşim dediği insanı alsınlar ve 1 hafta boyunca her gece beraber takılsınlar ve mümkün olduğunca baş başa kalabilecekleri yerlerde olsunlar ve bunun sonunda bana haksız olduğumu söyleyebilen olabilecekse buyursun beklerim en azından notlarım ve arşivime güzel bir katkıda bulunur. Okuyan veya dediğimi uygulayacak olan arkadaşlara teşekkürler...
20 YorumlaBir erkekle bir kadın da kim bunlar? Hayata bakışları ne? Nelerden zevk alıyorlar, ilgi alanları ne, tahsilleri ne, aktiviteleri ne, siyasi ve dini görüşleri ne? Doğup büyüdükleri çevreden ne kadar etkilenmişler? Bu gibi şeyler kadın-erkek ilişkilerini belirliyor.
İkinci sınıf bir canlı olarak büyütülmüş, bu rolü benimsemiş ve hayatı dar bir çevrede geçmiş bir kadın, asla karşı cinsle arkadaş olamaz. Bu tarz kadınların karşı cinsle iletişiminde hep boyun eğmecilik, suspus olmak, kendi fikrini söyleyememek durumu vardır.
Militarist, milliyetçi, maço büyütülmüş bir erkek de asla karşı cinsle arkadaş olamaz. Bu tarz erkekler karşı cinsi "aşağılık" "düşük" gördüklerini sürekli ifade ederler. Kızlar eğlenceliktir, kızlar basittir onlara göre. Kızlar sustukları kadar hanımefendidir falan. Buna arkadaşlık denmiyor, yanında aksesuar taşıma deniyor.
Kafası modern olan insanlar cinsiyet farketmeksizin iyi ilişkiler kurabilir.112 Yorumla- +1 yıl
Yani diyelim senin esin eve samimi erkek arkadasini getirse eyvallah diyeceksin öyle mi?
- +1 yıl
Evli misin?
- +1 yıl
Bekara kadin bosamasi kolay olur
- +1 yıl
Siz de laf sokmussunuz. Milliyetci insanlara. Siz de dikkat edin ozaman
- +1 yıl
Tmm tartismayalim gercektende.
- +1 yıl
Kızlardaki cehalete bak tanrım.
Çıkmış diyor ki ''senin eşin eve erkek arkadaşını getirse eyvallah diyeceksin öyle mi ?''
Gelmişsin 30 yaşına sayın kızkulesi50 kullanıcı. Eşinin erkek arkadaşı karısıylada gelebilir, çocuklarıylada gelebilir. Gerekirse her iki arkadaş eşleriyle birlikte etkinliklere de katılabilir.
Cahilliğin luzümü yok. - +1 yıl
Sayin Rosebud mantiginiza saygim var, sizin de benimkine olsun;)
- +1 yıl
Sizin mantığıma saygınız varsa ki buradaki üyelerimizede saygınız olmalı. Öncelikle insanlarla fikir alışverişinde bulunurken lütfen eleştirilere olumsuz, saldırganlık yorumlarınızdan vazgeçin. Beyefendi burda düşüncelerini dile getirmiş ve siz alttan alttan laf sokma peşindesiniz.
Hani nerde saygı ? İnsan olmak evrensel bir olgudur. İnsan olmak insan olanların saygı gösterilmesi bir eylemdir.
Olamazlar.Genelde erkekler arkadaşlıkla başlayıp aşık olmaya doğru yol alıyor bazen kızlarda da oluyor bu ama erkekler ağırlıkta.
Ben çok isterdim art niyetsiz gerçekten sadece dost olabilecek bir erkek arkadaşımın olmasını.Erkeklerin arasındaki dostluk daha samimi ve gerçekçi geliyor her zaman.Amma velakin doğalarımız gereği karşı cinsten elde olmayan sebeplerden dolayı hoşlanmaya başladığımız an arkadaşlık kalmıyor.
Erkekler bile videoya kalamaz derken kızlar kendini neden kalır diye kandırır bunu da anlamıyorum.Çok mu safız :)) Biri demişti çirkin olursa belki diye sanırım hala bir umudum var :D10 YorumlaOlamaz diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum, bir erkeğin, bir tane eşi veya sevgilisi olur, ama, birden çok fazla yakın kız arkadaşı olabilir, bizim toplumumuzun, önemli eksikliklerinden birisinin bu konu olduğunu düşünüyorum, sanırım, duayen gazeteci Çetin Altan yazmıştı, Toplumumuzun, gelişebilmesi süreci, kadınların da kahvehaneye gitmeleri ile mümkün olabilecektir..Kadınlarımızı bir insan olarak görmek yerine, belirli bir amacı gerçekleştirme aracı olarak görmekten artık kurtulmamız gerekiyor..
10 Yorumlakadınla erkek arkadaşlığı doğası gereği zor örnek ikisi ıssız adada kalmıs olsalar 30 senelik kanka dahi olsalar bir süre sonra fiziki özellikleri gereği yakınlaşma yaşayabilirler ama ikisininde ayrı dünyaları vardır ve hayatlarında mutludurlar tabiki kalabiirler bu bence kişilerden birtanesinin duygularıyla alakalı o an boşluktaysa ve en yakın arakadasıylada olsa ona yakınlaşabilir benim mesela biri 17 diğeride 12 senelik çok yakın arkadaşlarım vardır ve yanyana geldiğimizde bu tarz düşünceler aklımızın ucundan bile geçmiyor buna eminim ama yinede herkesin başarabileceği birsy değildir bu durum öncelikli dirayetli olnması gereken bir husus bu
00 Yorumlakızların tamamı kesinlikle olur, erkeklerin tamamı da kesinlikle olmaz demiş. benim de çok fazla yakın kız arkadaşım var, karşılıklı hiçbir artniyetin olmadığı ama videodaki bir arkadaşın dediği gibi örnekle çok fazla karşılaştım ben de. kardeşim, dostum dediği insana birkaç ay sonra aşkım diyenleri gördüğüm için çok tasvip etmiyorum böyle bir yakın arkadaşlığı. kızlar gerçekten iyi niyetli olsa gerek ki kesinlikle olur diyorlar. iyi niyetli bir kıza da artniyetli bakan erkeğin ben zaten erkekliğine .. hormonlarını kontrol edemeyecek kadar yakın olmadığı sürece sorun yok. sarmaş dolaş arkadaşlık olmaz ama iyi anlaşıp, beraber çok fazla vakit geçirdiğin karşı cins arkadaşın olabilir diye düşünüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. Bu aslında çok karışık bir mevzu. Nasıl bir yolla arkadaş oldular hangi amaçla nasıl? Bunlarda önemli. Mesela çocukluktan arkadaşınız olan birine farklı bir şeyler hissetmek zordur. Ama arkadaş vasıtasıyla sonradan tanıştığınız birine ilgi duyabilirsiniz. Hatta tanışmanızın amacı bile ilgi duymanız olabilir. İlk baş arkadaş görünüp iş ilerleyebilir karşılıklı. Duruma göre değişkenlik gösterebilir bence. Ama birbirlerine kanka diye hitap eden ikiliyi daha sonraları sarmaş dolaş el ele görmenin çok tatlı bir görüntü olmadığı aşikar.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 488 cevap paylaştı. Bayanların yakın erkek arkadaş kavramı:
1) erkek çirkinse, bayan etkilenmiyorsa erkek yazım yazım yazılsada ya da kuul takılsada sonuç değişmez. İster bir yıl ister yirmi yıl olsun "a biz sadece arkadaşız ben seni kardeşim olarak görüyorum" saçmalığı kaçınılmaz, onun için erkek hoşlansada girişimde bulunmamalı yakın arkadaş kavramı içerisinde...
2) eğer bayan yakın arkadaşım dediği erkeği yakışıklı buluyorsa çekici buluyorsa, yazılmasına gerek yok eninde sonunda kız erkekle sıcak dakikalar yaşayacaktır, ya sevgili olarak ya da arkadaş olarak...
Biz erkekler bu konuda daha delikanlıyız...00 Yorumla
+1 yılİki tarafın niyetine bağlı birazda. Ufacık bir olayda bile bir taraf hoşlandığını fark edebilir.
Lakin kadın ve erkek doğuştan, sevişme içgüdüsüne sahipler.
Adem ile Havva mesela, onlar arkadaş olmak yerine sevişip çoğalmayı tercih etmişler. Belki de öyle emredilmiştir bilemiyorum.
Kısacası taraflardan birinin hisleri farklıysa, iş arkadaşlıktan çıkıyor.51 Yorumla
+1 yılmuamma derken panpa ? nesi muamma bunun, her insanin dünya görüsüne göre cevap degisir kimine ters kimine siradan dogal birseydir.
53 Yorumla- +1 yıl
yorumun tam muamma olmus.
+1 yılbence burada daha farklı bakış açısıyla bakıyorum erkekler kalamaz demiş kadınlar ise kalabilir ama video da da örneklerini gördüğüm gibi kalmamışlar
sevgili olmayan bir erkek ve kadın uzun zaman hep bir şeyleri paylaşırlarsa o arkadaşlıktan öteye gider sonuçta farklı cinslerden iki kişi bunu erkekler dürüst bir şekilde söylemiş ama kadınlar bu durumu kabullenememiş
Erkeklere ihtiyaçları olduğu için böyle söylüyorlar denebilir ama kadınlarda ihtiyaçları doğrultusu da sevgili olurlar o ihtiyaçları olmadığı zamanda hep arkadaş kalmak isterler
Gerçek bu!00 Yorumla
+1 yılsadece arkadaş olur.
biraz arakdaş biraz başka bişe olur.
genelde arkadaş nadiren başka bişe olur .
olur da olur.
bi de böyle bişe var mesela link00 Yorumla
+1 yılolabilirler tabiki ama zor
çünkü çok sevdiğin yakın olduğun kişiye karşı zamanla birşeyler hisedersin
enazından ikisinden biri farklı duygular besleyebilir
benimde çok sevdiğim arkadaşım vardı aşık oldum, ama o olmadı
bi kızla erkek anca birbirlerini kardeş gibi gördüğü zaman dost kalabilirler
ama büyük ihtimalle dediğim gibi olur20 Yorumlabence olamazlar cünkü ALLAH hz adem mi yarattıktan sonra havvayı yarattı ve yasak meyvayı yedikten sora anadan üryan cıplak kaldıklarında bir birlerine daha bir sevgi bakışlarla bakmaya başladılar yani tanımadıgınız bir hanımla arkadaşca kalma olayı zordur ve yaratılış yani fıtrat olarak arkadaş kalınmıyor
10 Yorumla
+1 yılOlabilirler tabii ki . Ya sonuçta Meselaa bir kız sadece kızlarla arkadaşlık kurcak değil ki...Tabiki hani ister istemez erkek arkadaşı olur.duygusal olarak değil,sadece arkadaş olarak. Yada aynı şey bir erkek için de geçerli ..Hani Hayatımızın bir kısmında muhakkak bir karşı cinsten bir arkadaşımız olur. Olmaz ya da olmadı diyen de bir yanlışlık vardır bence... Ya zaten iki tarafta birbirine karşı arkadaşlıktan öte bişey hissetmiolarsa ; neden arkadaş kalamasınlar ki ?
10 Yorumla
+1 yılBenim erkek arkadasim yok fakat olsa ve bana deseki su kadin benim "normal, samimi" kiz arkadasim, ozaman ikisinin de gözlerini oyarim:D o ne ya erkek kiz arkadasligi da neymis. Babamin eve kiz arkadasi veya annemin erkek arkadasi getirdigini hic görmedim:D sacmalamayin nolur.
15 Yorumla- +1 yıl
enteresan...diyosun ki.kadının erkek arkadaşı olmaz.kocası olur babası olur.doğru mu anladım?
- +1 yıl
Yani ne kadinin erkek arkadasi ne de erkegin bayan arkadasi olamaz. Arkadas kalamazlar. Bi taraf illaki birseyler hisseder.
- +1 yıl
Yani örnek verebilirmiyim, senin sevgilin sana bir erkegi tanistirsa bu cok samimi oldugum erkek arkadasim diye, sen adami kabul eder misin;)
- +1 yıl
Aynen canim. Cok iyi bir konuya parmak basmissin. Annem samimi erkek arkadasim diye eve getirmedi kimseti boyle bisey oldgunu dusunebiliyor musunuz :)
Cocuk bana abla abla diyip duruyordu,bana asik oldugunu soyledigi anda bitti hersey.
Ve anladim ki kadin erkek dost olamaz asla,o dostluk aşka sevgiyr dönüşür bir muddet sonra - +1 yıl
Dini acidan bakarsak Allah karsi cinse elini bile verme diyor. Bizleri yaratan bizi daha iyi tanir.
erkekler nedense " duramaz " deyip niyetlerini belli etmişler :D yani ordakiler..
Kızların hepsi " kesinlikle olur " demiş..
Bence de olur... İnsanın içinde varsa zaten hiç tanımadığı biriyle de gider çıkar. bu zor değil.. İçinde yoksa dünya güzeli de gelse bakmaz bırakın arkadaşı..10 Yorumla
+1 yılateşle barut ah yanyana durmaz
gönül dilinden anla biraz
bir dokunursan ah dokunursan
ellerin mızrap olur bedenim saz
gözlerim gözlerinden geçerken
ah yine tövbelerim bozulur
kimbilir kaç senedir sana ben
hazırım böyle hadi gel hemen hemen
fırtına bu, bu afet deprem
yıldızları gel topla benden
sarsıntılar dağıtsın bizi gel
yeniden doğuş bu vazgeç kendinden
eriyorum bak mum gibi
damlaya damlaya sel oldum al beni sar
al darmadağın al dolu dizgin
ruhum bedenime dar22 Yorumla- +1 yıl
:) evet
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. arkadaşlık durumuyla sevişme dürtüsü farklı şeylerdir.olur tabi ne var ki bunda :/
aksini söyleyecek olanı anlamıyorum.misal bir erkek bu soruya hayır olamaz derse o adamın cinsiyeti erkek olan arkadaşlarını da belli bir azgınlıktan sonra becermek isteyebileceğini savunabilirim ki haksız da sayılmam, arkadaşlık onda cinsel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir kapı gibi görünüyormuş izlenimi de uyandırıyor çünkü :((10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdi tüm erkeklik sırlarını dökmek gibi olmasın ama kızlar o yanınızdaki erkek arkadaşlarınız var ya eğer çirkin değilseniz sizi arzuluyorlar. Arkadaşlar evet ama içlerinden hep cinsellik geçiyor haberiniz ola :)
32 Yorumla- +1 yıl
ben öyle değilim benim için cinselik bir ihtiyac dahi değil her sey kafada biter cinsel ihtiyac vs kelimesi sacmalık bence ulan allah akıl vermis sana cinselik hayvani bir içgüdünün açıga cıkmasıdır ee bizi ayrıran ne akıl hayvanlardan yanlısmıyım bana göre her şey kişide ve onun akılında biter:)
+1 yılola bilir amma gerek bu kadin ve bu erkek gercekten arkadas olsunlar yani sevgilileri ya da etrafdakilar icin karamsizlik yapmasinlar ve mesele ortamda su erkeye soruluyo siz cikiyomusnuz? erkek hayir desede icden ice hoslaniyoki ay guzel kizi bana asik saniyorlar bu gibi durumlar olmasa olunur bide her seyi konusa bilmelisiniz sen erkeksin bunlari san soyleyemm durumu olmamali
00 Yorumlauzulme ben de bu sekil birsey yasadim şu an birlikteyim ama canim yaniyo iki gun once benden ayrildi bileklerimi korkunc bir sekilde kestim geldi yaralarimi sardi birdaha yapmamam gerektigini syledi baristik ve benimle iliskiye girdi hic sarilmadigi kadar. sarildi ve biraz oturdu. gitti ognden beri aramalari dahada. azaldi msjlari dahada. azaldi onceden çok skip bunaltiyordum ama birkac gundur artik sikmiyorum bakire olmadigim icin evlenenemem demiyor ama benimle sonumun olmayacagini soyluyor ama beni kaybetmemek istedigini soyluyor anlamiyorum bana yardim edin ne yapmaya calisiyor bir evin bir oglu babasi çok fena bir insan çok korkuyor beni çok sevdigini hayran oldugunu kaybetmekten korktugunu soyluyor ve benimle sonumuzun olamayacagini soyluyor birlikte çok mutluyuz herkez bize imrenerek bakiyor çok iyi anlasiyoruz lutfen yardim edin onsuz gercekten yasayamam
00 YorumlaCok arada kaldm sanki bende karakter meselesi bnce uzun zmn boyunca birbrlernize degisik gozle bkmadan arkadas klabilmk biraz zor bir taraftan bir taraf illaki biseyler hissediyo ama dedgm gbi bu gbi drumlr olmasa tek bir amac icn arkdslik gozuyle bkarsa nedn olmasn 😊😊
00 YorumlaBenim çok yakın erkek arkadaşlarım var yurt dısında okurken aynı evde yaşadık sonra tr döndük yine ev arkadaşıydık. halla çok iyi anlaşıyoruz benim için kardeşten farkları yok. bir kaçı evlendi eşleride çok yakın arkadaşlarım oldu. bende arkadaşlık cinsiyet gerektirmeyen bir şey
00 Yorumla
+1 yılTabi ki de olabilir. benim bir çok erkek arkadaşım var mesela ve rahatça onlarla dertleşebiliyoruz. Ancak bazen arkadaşlıklar çok ilerletildiğinde hoşlanma durumları ortaya çıkıyor. Sen karşındakine bir şey hissetmiyorsan arkadaşlık bağı bir süre sonra kopuyor yabancılaşıyorsunuz. Buda başıma gelmedi değil.
00 Yorumla
+1 yılarkadaş; kelime anlamına baksak mı acaba? cevap verenler arka-daş'tan ne anlamışlar acaba? Oturup uzun uzadiye edebi bir metin yazmaya gerek yok.
Ancak bu soruyu aynı zaman diliminde farklı coğrafyalarda benzer ekonomik yapıya sahip topluluklar içinden gelen insanlara sormak lazım.
Bir tahlil yapmaksa amaç: Başa dönelim ;ARKA-DAŞ diyelim. Soruya öyle cevap arayalım.00 Yorumlatabiki olabilir bunda ne sakınca varki tabiki bir ayrıntı var nemi tabiki erkeğin saplantıları genel alarak bu tür davranışlar kadınlarda nadiren göründüğü için kadınlar arkadaş kalma konusun da daha başarılı erkek nedense bazı duygu larına ayrıldık tan sonra yenik düşüp karşı tarafı rahatsız lık verebilecek kadar abartıyor bu ayrıntı olmas sa bence arkadaş olabilirler tabiki bu benim fikrim..
00 YorumlaHerkese göre farklıdır ama bana göre olunur hatta çok güzel dost da olunur anasını satayım erkeklerle bazen adam akıllı konularda konuşulmuyor ya siyaset ya futbol aşk olayından bahsediyoruz trollüğe başlıyorlar kadınlarda ise daha mantıklı davranıyorlar
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA
bence arkadaşlığın seviyesine bağlı, ilerleyen bir arkadaş ilişkisi söz konusuysa pek aynı kalamazlar gibi. level atlamıyorlar ise pek ala kalabilirler.00 YorumlaBu özellik sanrım bir tek bende var bütün arkadaşlarım olamaz derken
Ben olur diyorum bir nokta var kardeş gibi görebiliyorum
Ve gayet sağlam dosluklara sahibim ama şunu söylemeden geçemeyeceğim
Eğer beğenilen bir kız varsa onu eldetmenin bir yolu da arkadaşlıktan
Geçtiği için reflex olarak olur demek zor geliyo00 Yorumla
+1 yılOlabilir tabiki bundan daha doğal bir şey olamaz. İlla sevgili mi olmaları gerek. Benim şahsen sınıf arkadaşlarım çok iyiler. Hani hiçbirinede öyle bir gözle bakmadım. Onlarda bakmıyorlar eminim. Aynı şekilde iş okul arkadaşlıkları falan olabilir. Hala aşamadı bu toplum bunu.
00 Yorumla
+1 yılolamazlar, ben olamıyorum. sürekli gördüğüm insana aşık olma ihtimalim hep daha yüksek zaten. ama şöyle olur, benden yaşça büyük "abi" gözüyle gördüğüm, veyahut erkekseniz de "abla ya daanaç" gözle görülen bi' kızla erkek ilişkisi arkadaşlıktan öte olmayabilir. Ama aynı yaştaysanız ve arkadaş olmanıza sebep aynı fikirlere sahip, aynı müzik anlayışına sahip olmanızsa; arkadaşlık nereye kadar gider:)
00 Yorumlaİlk başta bende olabilirler diyordum. Sonuçta benimde arkadaşlarım var. Fakat hepsininde bir dönem bana daha yakın olmak istediklerinide hatırlıyorum. O yüzden herkes ilk başta '' acaba ? '' diye düşünür sonradan arkadaşlığa döner. benim görüşüm böyle :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. ısyerınde yasaklı oldugu ıcın vıdeolar ızleyemedım. bır arkadasım derdı ayıdan post hatundan dost olmaz dıye. bırıde benım yeterınce dostum arkadasım war zaten bacankaları kıllı, gerek yok derdı. :))) herkesın bakıs acısı farklı tabı. bende ıstemem sen arkadas oluyon derttası oluıyon sonra elın adamı alıyo onunla bırlıkte oluyo bu durumda arkadas olan ıcın kotu bırsey evlenmıcek mı evlenecek yanı sonra kocası aranızı sogutcak uzun vadelı de degıl
00 YorumlaOlamazlar,cunki kadin ilgi gorduyu erkeye hep meyillenir,erkeye de bu bir guzel surpriz.insan babasi,kocasi ve ogluyla arkadas ola bilir,baskasi bos,ya sonunda evlenirler,ya da evlendikleri insanda da o erkekdeki ozelliyi arar,ama bulmazlar,mutsuz olurlar.
00 Yorumlabir kadın ve bir erkek çok çok nadir arkadaş olur. Genelde birinden biri özellikle erkek olan mutlaka niyetini bozar. Sonra bir bakarsın o zamana kadar geçirdiğiniz zaman, anılarınız, hepsiii bir hiç olmuş. Şu soruyu kendi kendine sorarken bulursun kendini "ben bu insana nasıl güvenmişim" :(
03 Yorumla- +1 yıl
Bence niyeti bozma deyimi daha kötü niyetli insanlar için geçerli. Söylediğiniz şey doğru ama dostluğun sonundaki o sizin niyeti bozma olarak tabir ettiğiniz duygu masumanedir. Çünkü ben yaşadım ve biliyorum. Güvenmekten çok öte bir durum. Ha eğer ki sadece bayan ya da iki birey de evliyse sizin dediğinize sonuna kadar katılıyorum, bu niyeti bozma olur.
- +1 yıl
"Niyeti bozma" durumundan kastettiğim, onca zaman dostum dediğiniz insanın, bütün bunları hiçe sayarak size ihanet etme durumu. Düşünün yani şöyle bir durum var " ben ve benim erkek arkadaşım, o ve onun kız arkadaşı aynı ortamda bulunuyorsunuz senelerce. Bunları unutup daha sonra o insan sizden hoşlandığı ya da aşık olduğunu söylüyor. Bu ne demektir Allah aşkına..!
Aşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı. Burası İzmir tanıdım :)
Soruya gelirsek ,kız veya erkek birisi çirkinse kesin dost olarak kalırlar :D92 Yorumla
+1 yılErkeklerden hic kimse olur dememis.Yani okuldan bile kiz arkadaslari yokmu yani ilginc bir durum:)
Bayanlar arkadasliklara daha yapici bakiyorlar ki hemen hemen hepsi olabilir demis.Ama biz erkekler iste cogumuzun niyeti belli bunuda yansitmislar zaten :)
Özetle bayan erkek arkadas olabilir ama biraz niyet ve düsüncelerde önemli.Tabiki.00 Yorumlala benim bir sürü kız arkadasım var şimdi ben potansiyel sapıkmıyım vay anasını :)
Şunu unutmayın gençler "Her şey insanın kendinde biter benim önüme dünayanın en güzel kızını koyun dönüp bakmam neden çünkü ben kendimin farkındayım neyin yanlış neyin doğru olduğunu kendice ayırt edebilirim arkadaşsam -arkadaşınımdır sevgilimsen - sevgilimsindir gibi :)02 Yorumla- +1 yıl
Bizde bunu yedik a.q :))
Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. kadın ve erkeğin arkadaş kalması evlilikle mümkündür
onun haricinde erkekle kızın birbirini istemesi arzulaması düşünmesi aşk durumu!
ve buna karşılık yan yana durup bir şey yapmaması
arkadaşlığın sonlandırılmasını veya uzak durmasını gerektirir00 YorumlaAslında ipler erkeğin elinde , kaç yaşında olursa olsun düşünce tarzı artık makro düzeye ulaşmış ya da o doğrultuda ilerliyorsa olur , fakat suanki durumda biraz içli dışlı olduktan sonra kızında davranışları dogrultusunda değişir "arkadaş kalmalıyız" bilincine varmışsa ipleri elinde tutması daha mantıklı olur
00 YorumlaTürkiye standartlarında 'ateşle barut yanyana olmaz' diyen bir toplumun evlatlarıyız biz. Bize göre % 90 oranında olmaz, olamaz. Ama işin rengi öyle değil işte. Olabilir, olunabilir. Önemli olan ne olursa olsun sınırları ve çizgiyi bilmek.
Bilmedikten sonra 2 hemcins bile arkadaş olamaz bence.20 Yorumla
+1 yıl1 sene öncesine kadar tabiki olabilir derdim.
kendim olsun çevremdeki bir çok arkadaşım olsun bunun pekde mumkun olmadigini anladık.
yani arada belli bir mesafe olursa arkadasta olunur.
ama bir laf vardir ya erkekler sevişmek istemedikleri hicbir kadinla arkadaş olmaz. Eh belki.12 Yorumla- +1 yıl
Belki dedim.
+1 yılKızlar: Kesinlikle evet.
Erkekler: imkansız, asla.
Erkekler nasıl da açığa çıkarıyorlar kendilerini... Biz kızlar olarak temiz kalpli kalıyoruz sanırım bu konuda. Ama örneklerini gördükten sonra, eskilerden de bir lafla izah edersek; erkekten kadına kardeş, kadından erkeğe bacı olmaz!00 YorumlaKişinin karşı cinse bakış açısına göre değişir. Kırk yılda bir karşı cinsten biri hayatına giriyorsa arkadaştan önce sevgili olarak görmek isteyecektir.Duygusal açlıkla bağlantılı.Her karşı cinsteki kişiyi potansiyel sevgili olarak görenleri anlayamıyorum.Onların da beni anlamasını beklemiyorum.Genellikle en yakın arkadaşlarım hep erkekler oldu.Bu durumdan da rahatsız olmuyorum.Aksine hem onların dünyasını hem kadınların dünyasını anlayabilme gibi bir şansım var.
00 Yorumlavideo yu izlemedim ama; bu konuda bir fikrim var. bir arkadaşım (o benden hoşlandığını söyledi) bense ona arkadaş, dost olmayı teklif etmiştim. aldığım cevap sorunun cevabı bence. " ne arkadaşı, ne dostu sen gidip başka biriyle beraber olacaksın. ben de sana ağzımın suları akarken mutlular mı dileyeceğim. olmaz öyle şey" ...
00 Yorumla
+1 yılErkek konuya arkadaş olalım diye girmez. Ya "kısa süreli yanında durayım da faydam dokunsun" deyip arkadaşlığa dönüşür ya da "lan on numara hatun yanaşır arkadaş taklidi yaparsam belkim bir gün içimdeki cevheri keşfeder de olay farklı boyutlara taşınır" der sonra arkadaşlığa dönüşür ya da karşılıklı çıkar ilişkisi vardır. (manita ayarlamaca, ortak maddi kazanç vb...)
00 YorumlaOluyor oluyor çokta güzel oluyor. ama şu zaman ki şimdi 18 19 yaşında olupta gördüğü her kızı ya da erkeği potansiyel sevgili moduyla yaklaştığı için tabi ki olmaz. Kişilil önemli paylaşım önemli. Sevgi demek illa ki karşı cinse sadece aşk anlamnda değil değer vermek, paylaşmak, konuşmak, dost olmalada oluyor. Tabi bunu algılayıp anlayacak insan sayısı az olduğu için olması bu çevre de zor bir durum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı. şu mantık devrededır : bugün bacım yarın ihtiyacım. bu arada farkettıysenız sadece kızlar olabılır demıs erkeklerın hepsı ıstısnasız kalamazlar demıs. ıste bız kızlar hep duygularımızla hareket edıyoruz. en iyi ornek olarak :
https://www.youtube.com/watch?v=At8SXZVfIhg16 Yorumla- +1 yıl
Eşini de çok uzun süredir tanırım... Çok tatlı bir insandır... Sıkıntı çekmiyoruz...
- +1 yıl
Size de ön yargısız günler dilerim...
- +1 yıl
Reportajdaki erkeklere eşek tepsin emi. Cepten bağlandım izleyemiyorum. Ancak benim gayet samimi ve 15-20 yıllık bayan can ciyer arkadaşlarım var. Hiç de öyle bir durum aklımın ucundan geçmedi. Erkek aç ise Abazan ise öyle der tabi. Ayrıca benim zihniyetimde, benim gibiler zaten bu tarzda bir reportaj yapmaz. Bu tarz reportajı basitlediğimden değil. Bana uymaz es geçerim sıradakine yönlendiririm. Anket olsaydı farklı bir sonuç çıkardı eminim.
+1 yılUstadim simdi bu iki cins helede yasitsa bir araya geldimi bir sure sonra samimiyete gore muziplikler sakalar ard arda gelmeye baslar ve su meshur atasozu ondan sonra devreye girer.
""Erkegin sakasi dövüşe, kadının sakası si.işe gider" desturunca dost olarak kalmalarinin imkansiz degil ama zor oldugunu soylemek isterim11 YorumlaOlabilir diyen hanımlara sormak istiyorum. Siz sevgilinizin ya da kocanızın bir başka kadınla sıkı fıkı bir dost olmasını, bazen birlikte gezmelerini, hatta ---o derece aralarında hiçbir şey yok ki--- onun evinde kalmasını normal karşılıyorsanız, ben ve bütün erkekler bu dediğinizi kabul edecektir. Var mı güvenen bu dostluğa?
11 Yorumla- +1 yıl
aynen katılıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. bir erkekle bir kadının arkadaş olabileceklerini, bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. olmalı, olabilmeli de zaten. hatta ayrılınan sevgiliyle bile ( şart değilse de ) arkadaş, dost kalınabilir. insanın sindirim sistemi sağlıklı çalışıyorsa bir engel oluştumaz.. tabi karşılıklı gönüllülük esasına dayanır, çok şeyde olduğu gibi... bunu yapabildiğim, becerebildiğim için kendimi iyi hissediyorum bu anlamda...
00 Yorumla
+1 yılkızlar evet söylüyor...(avlanan)
erkekler hayır... (avcı)
baba noktayı koyuyor 'ateşle barut yan yana durmaz mutlaka alev alır'... link işin sonunda mutlaka güreş olur...10 Yorumla
+1 yılAdrina Limayla kim arkadaş kalabilir ya da hangi kız Kıvanç Tatlıtuğla arkadaş kalabilir biraz mantıklı olalım bence.
Ama şöyle bir şey de var eğer kız/erkek karşı cinsten sadece biriyle değil de bir çok kişiyle samimi olabilyorsa bence olabilir bunun dışında bir kız ve bir erkek samimiyetlerini sadece bir birlerine gösterbiliyorsa bence uzun süre arkdaş kalmazlar.00 YorumlaBece gayette iyi olurlar
Ama her iki tarafinda icinde fesatlik bulunmamali
Yoksa arkadaslik bozulabilir yani biraz seviye mesafe sart arkadas kalmak icin20 Yorumla
+1 yılOlamaz tabiki. Bu fıtraten de böyle dini açıdan da böyle ikisi doğru istikamette zaten.
71 Yorumla- Devamını Gör (377)
Devamını Gör(422)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem