Hoşlantı; beğenidir , yakınlık hissidr, umuttur, heyecandır, meraktır, ilgidir. Âşk ise; nârdır, seni eğitir, çok boyutludur.
Hoşlantının sonucu kırgınlık olabilir lâkin âşık istese de kırılamaz mâşuğuna. Bâkî'nin Fânî'deki tecellîsidir. Bir fânîyi sevmek böyle ise, Bâkî'yi sevmek nicedir in öğretisidir aşk.
Aşk hiç bitmez zamanla boyut değiştirir yoğun masum ulvî bir gönül muhabbetine, minnete hürmete dönüşür.
Hoşlantı ise, hoyrattır kıskançtır bencildir ve serttir. Biraz takıntılıdır hoşlantı Hoşlantı, sancıdır. Aşk ise yara.
Şahsî görüşüm böyle en azından anlık içimden geçenler hepsi...
Bence hoşlantı elde edinceye kadar hissettiklerindir. Sevgili olunca hislerin kısa zaman sonra söner. Ama aşık olduğunda her gün yeniden bir fazla sevmeye başlarsın. Sanki kalbin onun kalbiyle bir atıyormuş gibi olur. Nefesi tükense son nefesini verecek olursun. Bu benim görüşüm.
Bence bunu anlamak için gereken iki şey biri yokluğu biride zaman O olmadan biraz zaman geçtiği zaman eğer ki eksikliğini hissedersen aşık olmuşsun demektir gibi geliyo Tabi bunun için önce hayatında var olması lazım Yani Yokluğun içinde varlık aramaya çalışmak aşk demek bence Hiçbir zaman anlayamadım
İnsanlar gece yatakta birlikte yatıp bir şeyler yapmanın adını aşk koymuşlar. O ilişkinin sansürlenmiş adıdır aşk. Ön hazırlıktır. Aşkın hedef ve amacında o vardır. Aşk gerçek değildir.
Sebebsizce sevdiğin kirsada döksede o birsey yapmadan affetmek için bahane buluyorsun sarıldığından kendini guvende hissediyorsan seni öptügunde aklından kötü birşey geçmediğini hissediyorsan aşktır o gerisı hoslanti bunları hissedebiliyorsan seviyorsundur
Aşkta yoğun bir efkar, ve ona yoğun bir özlem, kavuşma isteği basar, tamamiyle duygusal olursun. Kaplanırsın adeta onun aşkıyla. hoşlantıda tatlı bir duygusallık ve çok heyecan olur.
Aşıksan cesur ve saçma olursun, hoşlanıyosan ürkek ve kıpır kıpır, heyecanlı, titrek.
Şuana kadar bir kişiden hoşlandım o kişiye de aşık oldum. Hoşlantı içini bir hoş ediyor güzel hissediyorsun heyecanlı mutlu ama aşık olduğunda tüm dünyan o oluyor. Kendin olmayı bırakıp 2 kişi gibi oluyorsun bir anda. Sıradan cümleler bunlar ama. Aşık olduğunda anlıyorsun biliyorsun hissediyorsun bu hoşlantının sevmenin ötrsinde bir duygu
Aklınıza ilk cinsellik geliyorsa hoşlantıdır. Cinsellik gelmiyorsa, ruhu aurası kalbinizinin hızlı hızlı teklemesine yol açıyor, varlığı ya da yokluğu ruh haliniz üzerinde önemli tesirlere yol açıyorsa aşktır.
Her an aklinda dusuncelerinde o varsa, her muzik dinlediginde hayallerinde o varsa, dinledigin muzigin melodisine degilde sozlerine kulak veriyosan aşıksın arkadaş.
Ben de bişey sorayim bu konuyla alakali uzaktan sadece sanal alemdekine yüz yüze gorusmeden duyulan his nedir? Paylaşamiorm onu cok benimsedim kıskanıyorum nedir bu?
Açıkçası onu gör. Gördüğün an yüzüne bir tebessüm geliyorsa bu aşktır. Ama hatalarını veya yaptığı yanlışları dahi görmeden çok çok çok masum duygular hissetmeden birşeyler hissediyorsan iltenbu hoşlantıdır. Aradaki farkı unutma herkese aşık olunmaz! Herkes de aşkı haketmez zaten. Bana göre hayatında tek bir kişi olur doğru kişi olan onu bulduğundan emin olmaya çalış ;) İyi şanslar
Bir kişiden hoşlanılmıyorsa nasıl aşk olabilir ki? Veya bir kişiye aşık oldunuz ondan hoşlanmaz mısınız? Hem ne demiş şair; “ Güzelliğin beş para etmez, bendeki bu aşk olmasa”...
@La-casa-de-papel ona baglı tabi hareketleri yasam tarzı birde ona asık olmamı saglar birde onla vakit gecirip daha iyi tanıyarak cünku kimse tanımadıgına asık olmaz
Sevistikten sonra hala onu istiyorsam devam yok bisi ifade etmiyorsa zehirimi akitmisim der gecerim... derdim ama beni topa tutarlar simdi😀 Bu aşk mesk isleri yoruyor beni
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hoşlantı çok uzun sürmüyor. Mesela şayet ben birinden hoşlanıyorsam maksimum 1 hafta sürüyor. Sonra aniden soğuyorum.
En İyi Cevaplar