Tm ciyim, bu zamana kadar da hayalim hep hukuk okumaktı fakat içimde bastırılamaz bir yurt dışında yaşamak aşkı var.Farklı kültürlerle iç içe olmak çok önemli benim için.Hukuğu da araştırdım bayadır fakat her ülkenin yasası farklı olduğu için yurtdışında çalışma imkanı yok diyor nerdeyse herkes. Bilgisi olan var mıhukuk okuyup yurt dışında çalışmak imkansız mıdır? Hukuğu elersek, tm de yurt dışında çalışma imkanımın en fazla olduğu bölüm hangisidir? Kesin olarak yurt dışında yaşamak istiyorum çünkü, ama kötü bir bölüme de gitmek istemiyorum ,ne yapsam bilemedim
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bunun Okuyacağın bölümün dışında bir durum. Ne okursan oku, daha sonra muhattap olacağın , çalışacağın şirkete bağlı.
Eğer uluslararası çalışan, veya Batılı büyük firmaların DC'liğini almış bir Firmada çalışırsan/ işe girersen yurt dışı imkana çok fazla olur.
Bu arada Yur dışı derken, her zaman Batıyı hedef al. Sonra Libya, Hindistan, Irak, Çin, Pakistan gibi ülkeler de yurt dılı oluyor :-))))23 Yorumla
Soran+1 yılTabiki ben direk batı olarak düşünüyorum zaten :) Peki bu şirketlere girmek bizim elimizde değil mi, yani okul sonrası başvuru şeklinde oluyordur heralde. Yabancı dil de lazımdır heralde iyi derecede. Hukuk mezunu birinin iş bulması mümkün müdür bu dediğin şirketlerde, bilgin varmı?
- +1 yıl
Hukukçular açısından bilemem, Ama Mühendis, İdareci, Yönetici, İşletmeci olarak Yabancı sermayeli şirketlere iyşi deneyimlerle gidersen dediğin olur. Ancak bunun için öncelikle kendini okul haricinde iyi hazırlamalısın. Deneyimli olmalısın. Mesela okurken, yurt dışına gidebilirsin, Uni. lerin bu konuda Öğrenci değişim programları yanı sıra, Yaz dönemi veya Staj için de Anlaşmalı Amerikan ve Avrupa uni. LERİ İLE DESTEK SAĞLAYABİLİYORLAR. Çok iyi derecede dil bilmelisin. İyi derken, Akıcı, düzgün
Gizli Üye(36-45)+1 yılher liselide olur o heves. avrupayı dizilerdeki gibi filmlerdeki gibi sanıyosunuz tabi =) ben hollanda'da yaşıyorum adamın canını çıkartıyolar üç kuruş maaş için. türkiyedeki yükselme imkanı hiçbir ülkede yok biraz aklını kullanan biraz gayret gösteren krallar gibi yaşıyor türkiyede
33 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşletme, iktisat, gastronomi, bilişim, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik bölümlerinin önü yurtdışında oldukça açıktır zaten Türkiye’de bence iş aranmaz adaletin a’sı yok yurtdışında okuyup dönsek bile okuduğumuz alan dışında dahi bir işe yerleşemiyoruz çünkü istihdam yaratılmıyor torpil olayları da zaten malum her şey ortada o yüzden üniversiteyi bitirip yurtdışında yüksek lisans yapıp orada iş bulup sonrasında bir evlilik yapıp orada kalmak lazım 🙂
50 YorumlaKanada, Avustralya veya İsveç bu ülkelerden biri önceliğin olsun. İngilizce konuşulan ülkeler dil öğrenme açısından daha kolay olur diye düşünüyorum. Fakat ekonomik durumun bu ülkelerden birinde master yapmaya müsaitse hem gidişin daha kolay hem de öğrenimin süresince dili iyi öğrenme, çevreyi iyi tanıma, çevre edinme gibi avantajlı durumları elde edebilirsin.
Bölüm olarak ise mühendislik gibi bölümleri tercih etmen daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Bol şans.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl20den fazla ülke gezen biri olarak söylüyorum yurtdışı sadece bir hevestir planlarını ona göre yapma gider gezersin hevesin geçer planlarını türkiyeye göre yap
23 Yorumla
Soran+1 yılBenim amacım gezmek değil zaten, yani elbette her yeri görmek istiyorum ama ben direk olarak bir ülkede kalıp yaşamak istiyorum aynı zamanda. Türkiye'nin haline bakarak ne plan kuracağım söyler misin? Ülkenin içine ettiler, ne özgürlük ne hak ne hukuk kaldı, torpil olmadan bişey olamıyıcam zaten burada, olsam da 2 kuruşa tamah etmek zorundayım.Yurt dışındaki rahat varken, neden bunlarla uğraşayım? Senin daha iyi biliyor olman lazım
Cevap sahibi+1 yıldaha iyi bildiğim için türkiyeye göre plan yap diyorum dışardan görüldüğü gibi değil o heves ettiğin ülkeler. onlar kollarını açmış gel sana 5bin euro maaş verelim diye beklemiyor sorun orda. senin dediğin olay 10 sene önceydi artık herkes iyi okullarda okuyor herkes iyi derecede yabancı dil biliyor :) güzel bir bölüm okuyup aklını kullandıktan sonra türkiye mükemmel bir ülke. sen gidip de kpss'den 80 bile alamayıp atanamıyosan devlet napsın
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne