ben müslümanim. aklinda binlerce soru ve şüphe olan bir müslüman. ama kurana bir insan gözünden ve insan doğrularina göre bakmamaya çalişiyorum. mesela kuran bana fazlasiyla arabi geliyor. yani ne biliyim çok fazla araplara göre ve evrensel olmadiğini düşünüyorum. bir kere bu zamana göre kesinlikle değil. madem kuran incil ve tevrati o zamanki insanlara göre indirdi neden kuran en son kitap? neden kuran şu zamana uygun olmadiği ve 6 milyar insanin inanmadiği ve tahrif edilme derecesine gelmiş bir kitapken yeni bir kitap ya da mesaj gönderilmiyor?
Cevabın nedir?
+1 yılBak şöyle söyleyeyim, bir yola çıkmak istediğinde ne yaparsın?.
Önce gideceğin yer ile ilgili bilgi edinirsin, sonra oranın iklimine göre üst baş alırsın, yanına belki harita belki bir kitap, orada yaşayan kişilerle konuşursun, oraya varınca da gezersin, sana tavsiye edilen yerleri, filmlerde gördüğün ya da duyduğun yerlere gidersin ve gittiğin yerlerde başka yollar da görürsün oraya da uğrarsın, keşif gibi yani..
Şimdi burdaki kafirlerin yorumu şu olmuş; " aferin doğru yoldasın "
Müslümanların yorumu ise; " imanın eksik, tartışılmaz şu bu.."
Sorgulayacaksın! Ki hakikatı görebilesin diye. Hz ibrahim sorgulama evresinden geçmiştir mutlaka oku o bölümü. Lakin sorgularken önce niyetini belirle kafanda, ben açık arıyorum yargılamak için ve inanmamak için diye çıkarsan bu yola, sadece açıklar görürsün ve diğer nimetleri kaçırırsın gözden. Ama ben hakikatı anlayıp yüzümü dönmek istiyorum diye çıkarsan yola, işte o zaman belki bizim bile görmediklerimizi görürsün. Kısaca ben ne yaptım söyleyeyim ve sana da tavsiye edeyim, önce meal ve tefsir okudum sonra internetten araştırmaya gücüm yettikçe araştırdım. Sonrasında ise bilen kişilerle konuştum. En önemli faktör KİTAP !
Ateist denen kafirlerle çok konuşmak istedim o ara belki sen de istiyorsun, hep frenledim kendimi çünkü bilgi edinmeden konuşmak anlamsızdı, bilgi edinmeden biriyle konuşursan seni vakum gibi çekmeye çalışırlar. Boş bir kova olarak görürler seni ve içini onlar neye inanıyorlarsa öyle doldurmak isterler. Dikkatli olmalısın.
Allah yardımcın olsun.
Saygılar..11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler.. kimse beynimi dolduramaz. ben sadece insanlarin fikirlerini merak ettim.
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Kim Kuran'ı kendi kafasına göre yorumlamaya çalışırsa, isabet etmiş bile olsa hata etmiş olur"
Hadis-i Şerif.
Kuran'ı tefsirli şekliyle okumalısın.
Madem kuran açıklanmaya muhtaç neden Allah böyle gönderdi diyeceksin; eğer öyle tefsir edilemeyacak bir şekilde gönderilseydi asıl o zaman sadece o zamanın insanlarına hitap eden bir kitap olurdu. Dünya yaşlandıkça Kur'an gençleşir. Kendini yeniler.
Elmalılı Hamdi Yazır'ın tefsirini tavsiye ederim..
Hayırlı geceler..44 Yorumla
Soran+1 yılallah kuranda diyorki ben size apaçik gönderdim. eğer kurani anlamak için başka şeylere ihtiyaç duyuyorsa insan, allah sözünde yanilmiş olmuyormu? senin dediğin şey ne biliyo musun? kitabi zamana göre uyarla demek. sanada hayirli geceler
- +1 yıl
Tek şey biliyorum tatlım, senin anladığın şey benim söylediğim şey değil :) Söylediklerim yalnız senin anladığın kadar maalesef ki.
Tefsir kuranı al zamana göre uyarla demek değildir. Onun temel kaidelerini sarsmak demek değildir.
Hayatında bir kez olsun tefsir okudun mu acaba sorabilir miyim?
Bilmeden yorum yapıp ahkam kesmek en sevdiğiniz şey zaten..
Kendi ağzınla söylediğin şeyle çelişiyorsun..
Allah aşkına şu cahilliği üzerinizden atın bir kerede olsa
Allah ilmi neden farz kılmış diye sorun.
Soran+1 yılne kadarda kendinden eminsin. bana cahil diyorsun ama en büyük cahillik birşeye emin olmaktir. ne biliyorsun belki sen en büyük cahilsin?
- +1 yıl
Ben herşeyi bildiğimi iddia falan etmedim ki.
"Tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimdir." Sözünü size armağan ediyorum.
Canm beni benim kızdığım sen değilsin. Sadece Türk milletinin bu ahkam kesme huyunu hiç sevmiyorum. Ya adamın konuşmasından belli bu konuda bir halt bilmiyo. Ama bakıyon bilenden fazla konuşuyo. Burda brnim bilen kişi olduğumu vurgulamıyorum dediğim gibi. Bunu başka olaylarda gözlemledim sadece..
- Aşk İlişkileri konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılKuran da herşey açık ve net belirtilmiştir. bu kadar basit..ama yobaz hocalar sağolsun ayetleri kırpa kırpa değiştire değiştire müslümanlığı ne hale getirdiler..merak ediyorum Allahın karşısına nasıl çıkacaklar !
Allah kuranda herşeyi belirtmiştir.insana da akıl vermiştir..uyup uymamasını da iradesine nefsine bırakmıştır..bu kadar basit...
ama KURANIN yeniden yorumlanmasını tabiki istiyorum bende tabii düzgün kişiler tarafından yobaz bağnazlar yorumlayacaksa aman kalsın..yok o günah yok bu günah filan diyen yobaz takımından bahsediyorum..02 Yorumla- +1 yıl
sen salakmısın arkadaş! bence senin beyninde problem var...*git dövmeyeyim seni!
Merhaba Hanımefendi :) sorunuzu tesadüfen gördüm. Kuran-ı Kerim'i doğru anlamanın kaynağı, sadece meal okumak değildir maalesef. Gerek Kuran-ı Kerim'de bahsedilen sırları bilmek, gerek hikmetini anlamak ve gerekse her zaman tarafsız ve vicdani bir düşünce, inanmak isteyen herkese gerekli cevabı gösterir. Çok teferruatlı ve uzun bir mesele olması sebebiyle, siz de takdir edersiniz ki, 3 - 5 cümle ile geçiştirmek olmaz. Bütün sorularınıza, Allah rızası için cevap vermek isterim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
21Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorun da kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
Kuran tabiki evrensel degildir.
Kuran ortacagda Muhammed tarafindan ortacag standartina ve ahlak anlayasina göre yazildi.
Kuranin bircok Ayeti Muhammedin ölüsünden sonra anlamini kaybetti.
Kuranda sadece Arap bölgesinde yasayan hayvanlarin Ismi gecer, diger bölgelerde yasayan hayvanlar üzeri konusulmaz.
Kuran genel celiskilerlen ve bilimsel celiskilerlen dolludur. 21. yüzyillda kurana göre yasamak sacmaliktir cünkü ortacag kültürünü tasiyan bir kitapa göre yasamis olursun.
Iyi yoldasin, sorgulamak aydinlanmanin basidir.22 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancında şüpheleri olanlar bakabilir. Sayfa ismi islamındelilleri. com
+1 yıl1-2 yıl öncesine kadar ben de müslümandım. okulum bitti ve kendime biraz vakit ayrıdım kutsal kitapların çoğunu okudum. ozaman anladım ki, bu kitaplar hukuk kitabı ve otorite olarak da kimsenin görmediği bilmediği korkutucu bir güç var. bu dünyaya binlerce din gelmiş geçmiş hangisinin gerçek olduğunu nasıl tayin ediyoruz ? anamız ne öğretiyorsa ona doğru diyoruz. tamamen nerde doğduğumuza bağlı. şimdi sen kuranı yargılayamıyorsun, çünkü küçüklüğünden beri onun dokunulmaz ve tartışılmaz olduğunu beynine işlediler. aynısı bende de oldu.
24 Yorumla
Soran+1 yılha işte onu demeyi unuttum kuranda allah yarattiği insanlari cehennemle, korkunç işgencelerle korkutuyor. inanmayan insanlari yakiyor. bunlarda aklima takildi. bu kadar üstün bir varlik neden böyle birşey yapar? aslinda kendimi daha iyi ifade edebilirim ama kafam çorba oldu.
- +1 yıl
kuranı yazan kimse sorgulanmaması ve devamlılığının sağlanması için çeşitli yöntemler uygulamış. kurallara uyarsan müthiş ödüller, uymazsan en ağır azap. sürekli şüphesiz ifadesi kullanılmış, hem korkutup hem de bu kelimeyi kullanınca epey etkili oluyor,ödül de var zaten. eğer baştan inanıyorsan bırakman mümkün değil. baştan inandırmayı da, çocuklarına öğretmeyenleri korkutarak sağlamış.
+1 yılbu sorularının her birinin cevabı ayrıntılı şekilde var. kulaktan dolma bilgiler yerine biraz araştırırsan inan sorularına yanıt bulabilirsin. bu konu burda kısaca anlatılacak bir konu değil. müslümanım diyorsun ama dinden çıkma durumuna gelmişsin. bence iyice araştır.
10 Yorumla
+1 yılben ne alimim nede bilgin aklını karıştıran atesitlerdir ve gerçeği doğruyu gerçek bilene sor ben öyle yaptım bu şekilde hakikatlere ulaşırsın burda sana ne söyleseler yalan olur gerçekden bilen imamlara sor
18 Yorumla
Soran+1 yılimamlarin çoğu subjektif yaklaşiyor.onlar sadece kendi fikirlerini söylerler. nasilsa söylediğim apaçik ortada olan bir gerçek. ama yinede sorucam risalecilere falan.
- +1 yıl
peki senin inancağını düşünmüyorum sonun iyi deqil allah yardımcın olsun ne kadar yaşayacağımız belli deqil kemiklerimiz toz toprak olacak o vakte kadar umarım dogru yolu bulursun hiç bir şey amaçsız deqildir bunu unutma
Soran+1 yıltabiki amaçsiz değildir. bunu doğada, evrende görüyoruz. allahada inaniyorum. sadece kurani sorguluyorum.
- +1 yıl
bak inanmıyan ülkeler fikrimce neden inanmıyor biliyormusun hristiyanlığın yaşandığı ülkelerde hristiyanlık daha yaygın hale gelip ülkece resmi din haline geliyor mesela italya hristiyanlığın merkezi roma zamanında resmi din olarak geliyor halkın %100ü hristiyan ama kimse sorgulamak istemiyor ben müslümanım ben ne kadar hristiyanlıga geçmem zorsa onlar içnde öyle
Soran+1 yıltüm müslümanlarin bir iddiasi vardir ve aslinda adalet içinde bu gereklidir. çoğu kişiye göre islam her insanin karşisina çikarmiş ve seçim insanin elindeymiş. yani başka bir ülkede ve kültürde olman farketmiyor. bilinçli ya da bilinçsiz inanmayan çok büyük bir kitle var. milyarlar.. tabi ben kendi inançlarimi bir dinin inanan sayisina göre belirlemem o ayri.
- +1 yıl
kuranı kerim neden son kitaptır diye düşünme allah c.c hangi halk sapıtmışsa oraya kitabını dinini indirmiştir arap kavmi son derece sapıtmıştır kız cocuklarını gömüyor put satışı ve zinalar artıyordu vesselam peygamberimiz iner ve tüm sapkınlığı yok eder hiç düşündün mü onca suikaste karşı neden hayatta kaldı çünkü onu koruyan vardı bak güzel kardeşim senin allaha inanman inanmak değil dini kitapı hiçe sayarak kendini büyük ateşe atıyorsun mantıken sana bir çok örnek veririm ama inançsız insan
- +1 yıl
inançsız insanalra ne kadar dil döksek inanmazlar kalbleri mühürlü kendi bildiklerine inanırlar o yüzden umarım sende onlardan değilsindir allahtan korkmayan insandan korkarım ben bu devirde
- +1 yıl
Allah'ın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancında şüpheleri olanlar bakabilir. Sayfa ismi islamındelilleri. com
Kuranin yanlis oldugunu gösteren bir Kanit daha, hereks icin.
link00 Yorumla
+1 yılDeğil zaten. Araştırmaya, düşünmeye başlamışsın. Doğru yolda olduğunun garantisini veririm sana. Doğrulara çok yakınsın ;)
10 YorumlaBunun yanitini burdan alamazsin , din adamlariyla konuş ya da bir hocayla
25 Yorumla
Soran+1 yılbir kişi böyle bir soru sormuştu ve cevap alamadi hocalardan. aslinda bunun cevabi yok sadece üzerinden fikirler yürütülür
Soran+1 yılben kurani bile sorgulayan insanim bir beşeremi inancam.
+1 yılhadi arapçasını geçtim de türkçesini okusan bir kere o bile yeter sana.ötekinden berikinden duyduklarınla soru sormuşsun burada.ben sana ne diyim ki inanışını kuvvetlendirmek için.mesaj neden gönderilmiyor? :)..bunun bile cevabı var.aç oku.nette hocalık yapmıyom ben
04 Yorumla
Soran+1 yıldemekki ortaçağ insani gibi düşünüyorsun bu yüzden sorumun içeriğini anlayamadin. senin ve benim bakiş açimiz belliki çok farkli. benim akim sana kara gelir.
- +1 yıl
bak benim 2 ev arkadaşım ateist biride aleviydi.burdan sana ne desem yalan olur.saçma düşünüyorsun ve anlamak istemiyorsun.eğer Kur'an-ı Kerim-i n türkçe meailini okursan bir defa herşeyi anlayacaksın.bunun ortaçağdaki düşünceyle alakası yok.sen bildiğin dinsiz imansız olmuş onu kabullenmiş ve bana da bunu diretmeye çalışıyorsun.içinde şüphe varsa o iş olmaz.
Soran+1 yılhayir hala müslümanim snada hesap vermek zorunda değilim. sen kurani okumuşsunda gerçekten benim baktiğim gibi bakmamişsin. bu yüzden tartişmaya gerek yok uzar gider çünkü.
- +1 yıl
hala müslümanım derken ne :).Allah yolunu açık etsin bacım
- https://youtu.be/fQVCoD3spOQ
ataistlere kapak olsun. Bilimde ne varsa kuranda zaten vardi.
02 Yorumla
Soran+1 yılyalniz sorum allah var midir değil arkadaşim yanliş anladin heralde.
+1 yıllink sorularına cevap bulma dileğiyle ...
00 Yorumla
+1 yılaferım sana cıdden aptalca ınanmaktansa dogruyu arayıp bulman guzel kuranda evrensel olmayan neler var tartısırız okursan
20 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=OMNwjx5bp9cKuran okudukça ateist olmakla ne kadar haklı olduğumu anlıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
"Kur'an mü'minin imanını kafirin küfrünü arttırır."
(Müddeseri:31)
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüzgün bir şekilde okursan sorularına gayet açık ve net cevaplar bulacaksın, kuranikerim bir hazinedir
46 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen bunu nerde okuduğunu söylermisin?
Görmek istiyorum
Cevap sahibi+1 yılSağol bu ayeti kuranda bulmaya çalışacam
Cevap sahibi+1 yılKardeş bunu yazan adam çok fena saptırmış olayı, dilini kalemini iyi kullanan bir arkadaş ama herşeyın bir mağnası var benim kötü türkçem ile iyi anladım şeyleri o güzel türkçesi ile anlamamış ise daha ne diyeyim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArkadaşım sen ne söylediğini bile bilmiyor gibisin ? Sahi kaç yaşındasın ?
22 Yorumla
Soran+1 yılgayet biliyorum. sen kaç yaşindasin? kafam almadi desene.
Cevap sahibi+1 yılBen ne dediğimin farkındayım arkadaşım... Kur'anı kerimi dağdaki çoban bile anlar... Aldın okudun mu ? Okudun da neyi anlamadın söylermisin ?
+1 yılKuran diyorsun dimi sen bu kadar değiştirilmeye çalışılan ama başarılamayan bir kitap gördün mü
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. Sen eğer Müslümansan İmanın şartlarını biliyorsundur.Bunların içinde Kurana imanda geçer.İçinde şüphe varsa Müslümanlığını sorgulamalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece araplara değildir. Muhammedin özel hayatına dair de ayetler inmiştir. Bir kutsal kitap peygamberin cinsel hayatından neden bahseder anlamam.
11 Yorumla
+1 yılBenim için yüzbinlerce insanın ölümüne yol açan ve hala da devam ettiren bir kitap
00 Yorumla
+1 yılametübillahı derım susarım
00 YorumlaOkumadığım için yorum yapamıyorum.
00 YorumlaBeni pek sarmadı.
10 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026