Simyacı özellikle son yıllarda fazlasıyla okunan, üstünde konuşulan ve okuyanların büyük çoğunluğunun beğenisini kazanan bir kitap. Çağımızın önemli ve görece verimli yazarlarından biri olan Paulo Coelho'nun da en sevilen kitabı. Peki dillerden düşmeyen ve çok beğenilen bu kitabın konusu ne?
İspanyol bir çoban olan Santiago'nun bir dileği vardır; Santiago, yaşadığı yerdeki diğer çobanların yaptığı gibi o bölgeye hapsolmak yerine dünyayı keşfetmek, dolaşmak ister. Bu isteğin temel sebebi ise gördüğü bir rüyadır. Bu rüyayı iki kez üst üste gören genç çobanımız rüyayı görme sebebinin altında Mısır piramitlerinin yanında bulacağı hazine olduğunu öğrendiğinde Afrika'ya doğru yola çıkar ve yolculuk başlar."Yeryüzündeki her insanın, kendisini bekleyen hazinesi vardır.''
Bu kitabı okuyalı çok oldu ama çok iyi bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Ama benim en çok üzülüp kendimden geçtiğim ve etkilendiğim kitap Fareler Ve İnsanlar kitabıydı cidden muazzam düzeyde hissettiren bir kitaptı ve o kitabı da Simyacı kitabı ile beraber almıştım o dönem.
George ve Lennie hayatlarını idame ettirmek için, ırgatlık yapan iki zavallı, evsiz, gezgindir. Çok nadir görülen ve çıkarsız bir dostlukları vardır. George ufak tefek, zeki bir adam. Lennie ise koca cüsseli, hayvani ve orantısız bir güce sahip, zeka geriliği olan bir karakter. George sürekli olarak yeni işler bulur. Ama Lennie bir şekilde başlarını belaya sokup, işten atılmalarına sebep olur. Arada ondan kurtulmak istediğini söyleyip isyan eder George. Ama anında pişman olur, yumuşar. Tıpkı bir anne şefkatiyle üzerine titrer, arkasını kollar, sahiplenir Lennie ' yi. Fareler ve İnsanlar, birbirine tamamen zıt iki insanın tuhaf dostluğu...
John Steinbeck'in- gazap üzümleri kitabı da toplumsal eleştiri alanında okunması gereken önemli bir romandır.
Aga be şimdi hikayeyi tekrar söyleyince Lenie ye üzüldüm. Muazzam bir eser ve okumayan herkese tavsiye ederim. Benim gibi duygusal olmayan bir adam dahi sonunda aşırı üzüldü diyebilirim.
İsmini çokça duymama rağmen daha okumak nasip olmadı. Kitabın konusu oldukça ilgi çekici. Normalde "moda" haline gelen kitapları pek merak etmem ama bu kitap her seferinde alıp okuyacağım dediğim bir kitap. Ama dediğim gibi daha nasip olmadı. Okuyunca beğeneceğimi düşünüyorum 🌿
bu kitabı almış olmam lazım ama henüz okumadım. eğer almadıysam gelecek ay alırım. enpara kampanyasından 100 tl'lik kitap alacağım ilk sıraya yazarım bunu.
Hangi kitapları okuduğunuzu veya ne tür kitaplardan hoşlandığınizi bilmiyorum. Şimdilik Dünya Klasikleri ile başlamanızı tavsiye ederim daha spesifik yazarlara ve kitaplara yonebilirsiniz.
Okudum ama övüldüğü kadarki etkiyi bırakmadı bende. Yani kitapta çok güzel cümleler var, anlatılmak istenen de hoş ama beni etkileyen bir kitap değildi malesef.
Onunda yorum yapmasını, soruyu görmesini istediğim için etiketledim. Temel olarak kitap- okuyalı bir oluyor - eğer bir şeyleri çok istersen evrenin bu konuda bize yardım ediceğinden bahsediyor. Kitaba göre işaretlerle dolu etrafımız ve amacımızı gerçekleştirmek için bunları görmemiz gerek. Bütün bunların benzerinin bizlerin hayatımızda olduğuna da inanıyorum. Bir şeyleri başarmak istemekten ve Santiago'nun yaptığı gibi yola koyulmaktan geçiyor.
Bi de aşkın çöl kadar eski bir duygu olduğuna değinilmesi çok hoşuma gitmişti 🌸🌸.