Lütfen en yapıcı yorumları görmek istiyorum. Kuran'ı bir kez bile Türkçesinden okumamış halktan ve kulaktan dolma bilgilerle yazmayın.

Lütfen en yapıcı yorumları görmek istiyorum. Kuran'ı bir kez bile Türkçesinden okumamış halktan ve kulaktan dolma bilgilerle yazmayın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Mantığıma aykırı şeyler yazıyor, bilimle ters düşen hiçbir şeye inanmam.
Mesela ne yazıyor? Bir örnek verebilirseniz sevinirim
Mesela koyduğu toplum kuralları bana mantıklı gelmiyor. Özellikle kadın-erkek arasındaki ayrım.
Kadının şahitliğiyle erkeğin şahitliği eşit değil.
Erkek üstünlüğü savunulur, kadının görevi erkeği mutlu etmek ve çocuklarına bakmaktır.
Öncelikle Kadının ve erkeğin tanıklığı eşittir. Sadece borç hukukunda kadının tanıklığı erkeğinkine göre yarım sayılmıştır çünkü kadının zarar görmesi veya zarar görmesi nedeniye fikrinden dönmediyle bu böyledir. Oysa adam öldürme, zina gibi diğer bir çok konuda erkek ve kadın eşittir.
Söz konusu ayet:
2/282:Ey inannlar! Belirli bir süre için birbirinize borç verdiğinizde yazın. Aranızdan bir yazıcı, doğru olarak yazsın. Yazıcı, Allah'ın kendisine öğrettiği biçimde yazmaktan kaçınmasın; yazsın. Üzerinde yetki olan da yazdırsın. Efendisi Allah'a yönelik sorumluluk bilinci taşısın ve ondan hiçbir şey eksiltmesin. Üzerinde yetki olan kişinin aklı ermiyorsa veya umarsızsa veya yazdırmaya gücü yok ise velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki kişi tanıklık etsin. İki erkek bulamazsanız, tanıklardan uygun bulacağınız bir erkek ve biri saparsa diğerinin hatırlatacağı iki kadın olsun. Tanıklar çağırıldıkları zaman kaçınmasınlar. Az olsun çok olsun, süresiyle birlikte yazmaktan kaçınmayın. İşte böylesi, Allah'ın katında daha adaletli, tanıklık yönünden daha sağlam ve kuşkuya düşmemeniz için daha uygundur. Alışveriş yaptığınızda, aranızda devredip durduğunuz ve peşin yaptığınız ticaret dışında tanık bulunsun. Yazana da tanığa da zarar verilmesin. Eğer bunu yaparsanız, aslında bu, sizin yoldan çıkmanız demektir.
Kadın zarar görme korkusuyla sapabilir ve ona zarar verilir işte bu yüzden bu durum böyle. Oysa diğer tüm tanıklıklarda erkek veya kadın ayrımı yapılmaz
Erkeğin veya kadının ve ırkın veya dlin ten renginin Tarı katında bir üstünlüğü söz konusu değil.
49/13:Ey insanlar! sizi, bir erkek ve bir kadından yarattık. Ve birbirinizi tanımanız için, ırklara ve soylara ayırdık. Aslında, Allah'ın katında en değerli olanınız, en çok çekinenizdir. Kuşkusuz, Allah, Bilendir; Haberlidir.
Bu ayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Lütfen Kuran' mezheplerin verdiği yasalar ile karıştırmayalım. Kuran'ı okuyalım.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!