Kültürümüze göre kadın kısmının gece tek gezmesini hoş karşılamıyorlar. Ama erkeklerin gezmesi gayet normal. Bence bu kuralı değiştirmek lazım :) Erkeklerin gezmesi normalse kadınların da gece gezmesi normal sadece kötü insanların komple sokağa çıkması yasak olsun. Kadınlar dilediği gibi gezsin! :) Sizce nasıl olurdu?
30 yaşıma giriyorum neredeyse gece dışarı çıktığım çok çok çok nadirdir oda yıllardır görmediğim bir arkadaşım olur ve ya işten geç çıkmışımdır eve dönüyorumdur. genelde akşam 10 olmadan malumunuz gece 10 da mağazalar bakkallar dükkanlar kapanır en geç 10 da kapanır evde olurum mutlaka 10 dan sonrası benim içinde sıkıntılı... hem gece çıkıp ne yapacaksın nereye gideceksin gece çıkan insan ya içkiye gider ya bara gider ya uyuşturucuya... yazık gitmeyin.. alışkanlığım olmadığı içinde 10 dan sonra pek sağda solda olmam :) gelir evde film izlerim çekirdek çitlerim sohbet ederim yatarım
Gayet, normal ama şöyle bir durum var. Neden normal olarak görmüyoruz biliyor musun? Mesala ben kendi kız kardeşim için örnek vereyim. Ben kız kardeşimin gece dışarısını çıkmasını istemem, neden? Kendi hemcinslerimi tanıyorum çünkü laf atanı mı, abazalık yapanı mı, taciz edeni mi dersin? Her şey var malesef. Bu yüzden bir kızın gece tek başına dışarı çıkmasını doğru bulmuyorum.
Kimse istediği gibi gezemiyor ki kadın gezsin. Gece sokaklar erkekler için de tehlikeli bulunulan yere göre. Kendine güvenen çıkar gezer. Kadının fiziksel zafiyeti tehlikelere daha açık olmasına neden oluyor sadece. Erkek kişi de bir serseri grubuna denk gelip canından bile olabilir. Gece yalnız dışarı çıkmak pek akıl kârı değil gerekli olmadıkça. Ama bir ihtiyaç durumu için kadının da rahatça istediği saatte istediği yere gidebilmesi için, suçların caydırıcı cezaları olmalı.
“Allah’a ve âhiret gününe iman eden bir kadının, yanında kendisine nikâhı haram olan biri bulunmadıkça, bir gün ve bir gecelik yola gitmesi helâl değildir.” Hz. Muhammed (Aleyhissalatu Vesselam)
Çoğu zaman, vakarla) evlerinizde oturun. Dışarıya da evvelki câhiliye zamanı/İslâm öncesi kadınlarının çıkışı gibi süslenip kendinizi teşhir ederek çıkmayın. Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! (Peygamberin ev halkı!) Allah, sizden ancak kiri (günahı) gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister." [Ahzab,33]
“Kadın örtülmesi gerekli olan bir varlıktır. Evden dışarı çıktığında şeytan gözünü ona diker. Kadın için Rabbinin rahmetine en yakın olduğu yer evinin içidir.” Hz. Muhammed (Aleyhissalatu Vesselam)
Bir kadın Resulullah`a (sav) gelerek: “Ey Allah`ın Resûlü! Kocanın karısı üzerindeki hakkı nedir?” diye sorunca Efendimiz (sav) şöyle cevap vermiştir: “Kadının, kocasından izin almadan evinden çıkmamasıdır.” Kadın, “peki çıkarsa ne olur?” demiştir. Efendimiz (sav) de: “Allah, rahmet ve gazap melekleri, bu kadına tevbe edinceye veya evine dönünceye kadar lanet eder.” diye cevap vermiştir. Kadın tekrar: “Kocası zalim olan kadın için de durum aynı mıdır” diye sorunca Efendimiz (sav) de: “Kocası zâlim bile olsa” buyurmuştur.
Kadın örtünmesi gereken yerlerini örtüp tesettüre tam riayet ederek dışarı çıktığında başkalarının bakmasıyla günah işlemiş olmaz. Kadına kötü nazarla bakan sorumlu olur. Ama bunun için kadının aynı zamanda manevi tesettür demek olan hal ve hareketlerine, yürüyüşüne, dışarıya süslenmeden çıkmasına dikkat etmesi, koku sürünmemesi gerekir. Zaten bu haldeki bir kadına başkaları baksa bile kötü niyetle bakmaz. Ekseriyetle bu böyledir. Bazı istisnalar çıkabilir bundan dolayı kadın günahkar olmaz.
Güzel olur lakin öyle bir yerki burası 5 yasındaki bebeye tecavüz oluyor bunlar bitmeyene kadar Kadının Gece Tek Başına Dışarda gezmemeli.. Ben cok kıskanç biriyim acayip denilecek sebebi erkeklerin zihniyetini iyi bilmemdendir sahiplendiğim ve sevdiğim kişinin orda o hayvani dusuncelerdeki kişilere konu mankenligi yapmasın diye dışarı cıkma derim bunu gün ortasında dahi derim ya da bir yere gidecekse beni bekle derim eger uygun görmüyorsam gitmesini.. Yani kıskaca toplumumuz sadace kadını durduran egilimlerde bunun aksi olmasını daha cok isterim mesela kadına teseture gir diyene kadar oğlum namusulu ol demeyi ögretmeli artık bu millet.. O Kadın tesettürü kendi rızasıyla yapmalı laf yemek ugruna degil dinin gereği yapmalı asıl onun temeli bu olmali..
"O saatte orada ne işi varmış" diyenler, namusu bacak arasında arayanlar, kendine güveni olmayıp olanı ayıplayanlar, gelenek diyerek gericilik yapanlar sadece geceleri değil gündüzleri de dışarı çıkmasın. Bu canlı türü önemi uygulanarak üremeleri engellensin ve yok olsun.
Elbette normal ama artık o kadar tedırgın hıssedıyoruz ki kendimizi. Dün gece 11:30 civarı metrodaydım, vagonlar genelde bos ve kadın neredeyse yoktu. Tuhaf erkekler vardı, Metrodan ınıp arabama yuruyunceye dek sozlu tacıze maruz kaldım, yol ıssız ve sakındi, arabayla metro duragı arasındakı mesafe bır turlu bıtmelı sadece 2 sokaklık bır mesafeydı, sureklı arkamı kontrol ettım, paranoya olmusuz, sankı bırı takıp edecek zarar verecek gıbı hıssedıyoruz. Bunu bize yaşatanlar kahrolsun!
Erkeklerin çoğu gececi çalışıyor o yüzden çıkması normalleştirilmis. Kadın cıkabilir ama bence tek çıkması kendi açısından iyi değil çünkü sapık bir dünyada yasıyoruz sapıkların var olduğunu bile bile dışarı çıkıyorlarsa bu normal değildir. Önce sapıkların gece geç dışarı cıkmaması lazım ki kadınlar tek başına çıkabilsin. Tek erkeklerde sapıklar yok kadınlar da var kadınları bir şekilde gasp edip kacırıp kötü yollara sürüklüyorlar. Bunu bile bile gece geç dışarı çıkmam!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır normal değil ben 27 yaşındayım daha 22:00'dan sonra dışarı çıkmamışım'dır bir insanın gece geç saatlerde ne işi olabilir erkek için'de geçerli bu erkekte aranıyor kadın'da. O saatlerde insan uyur bilimsel olarakta uyuması lazım. Lafım her iki tarafa'da Bir kız veya erkek gece dışarı çıkıyorsa zaten sevgili arıyordur bence hele bar'larda cafe'lerde takılan kızın/erkeğin amacının masum olduğunu hiçkimse söyleyemez zaten öyle de oluyor, önceden herkesin sevgilisi yoktu sevgili sahibi olmak ayrıcalıktı şimdi herkesin sevgilisi var kızlar bir gün yerinde durmuyor sırf sevgilisi yok demesinler diye sapın tekini buluyor takılıyorlar kafelere gidiyorlar iki kız sonra erkek geliyor yanlarına hooop sevgili olduk sonra hotele giderler ben böyle şeyleri sevmiyorum işte Kadın tek başına gezerse sıkıntı ama erkeğin gezmesi sıkıntı değil çünkü erkeğe hiçbir kadın taciz etmez kadını edebilirler.
Ya bi sg aranıyor falan ne demek ya bu türklerden ciddi anlamda nefret ediyorum yobazlar lan bir insanın gece dışarı çıkmasından daha normal ne olabilir gece dışarı çıkmış olay bu neden çıktığını sen nerden bileceksin belki canı sıkıldı malum türkiyede insanlar mutsuz
Kadinlar da keske erkekler gibi guclu olsa da kendilerini onlarla ayni oranda koruya bilse. Ama bile bile lades demek gibi bir sey bu.. Disarisi kötu insanlarla dolu ona ragmen inat edip cikiyorsan da pek akilli sayilmazsin.. Cikiyorsun diye laf edilmesini dogru bulmuyorum ama elinden geldigince de kendini korumak gerekiyor olabilecekleri önceden dusunmek gerekiyor.. Insanlari degistirmek iyi ya da kötu diye elemek zor..
Öncelikle her şeyi dine veya katı düşüncelere bağlamamak gerekiyor. Çünkü, bu koruma içgüdüsüdür. Kızının dışarıya dışarı çıkmasını istemeyen bir ateist baba da olabilir. Neden? Kızını tehlikelerden korumak istiyordur, olamaz mı? Oluyor. Ben lşahsen bu devirde tehlikeli bulduğum için, kendi kardeşimin de tanıdığım arkadaşlarımın da çok geç saatte dışarıda olmamaları gerektiğini söylerim.
Hayır olayı niye bu açıdan değerlendiriyoruz ki gece çoğunlukla ayyaşın berduşun vakti. İnsan yeri geliyor canından çok sevdiğini öyle ortamlara gönderir mi. Gönderiyorsa sıkıntı vardır. Sanıyorlar ki erkekler rahat bıçak çeken bir sürü it kopuk oluyor. sevdiğini riske atmak istemezsin. Hem bu sadece bizim kültürümüzde de olan bir şey değil dünyanın çoğu ülkesinde böyle gördük yani
Çok iyi olurdu ama ne yazık ki sapıklar koruma altında? hicbi ceza almıyolar? takım elbiseyi çekip hakim amcasına masum tavırlar çiziyor sonra saglam bir avukatın ezberlettigi savunma yazılıyor bisüre yatan sapıgımız dışarı cıkıyor ve!!! yeni kurbanlar? bence bu insanlar hiç dışarı salınmamalı!!! keşke kızlarımız kadınlarımız gece sokaga rahatça çıkabilseydi belki birgün umarım inşallah -Yaşamak kadınlarında hakkıdır
Keske dünya dediğin kadar masum olsaydı. Ama iyiki müslüman bir ülkede yaşıyoruz erkeklerimiz hep namuslu ve iffetli zinadan ve haramdan korkarlar Allah'tan ve hesap gününden korkarlar o yüzden Türkiye'de böyle şeyler çok olmaz olursada gelen turistlerin yüzünden ülkemizin adı kirleniyor !
Gece dışarı çıkılması bana göre herkes için tehlikeli bunun kızı erkeği yok; it var, kopuk var, daha niceleri var. Her iki cins için de tehlike arz etmektedir.
Ah keske oyle olsa. Bende cok sinirleniyorum. Bizimde hakkimiz disarida istedigimiz saatte diledigimiz gibi gezmek. Ama maalesef oyle igrenc erkekler varki onlar yuzunden yanimizda erkek olmadan cikamaz olduk.
Esiyle cikiyosa normal. Yeni evlendim universite askimla. Universiteyi bide İstanbul'da okudum. Hic gece ne disari cikardim tek basima ne de arkadaslarimla. Zaten esimle tanisinca hic hic cikamadim.
Yo gayette gezerim ki gece gezmeyi daha cok severim hep gunesten rahatsiz oluyorum da 😂😂 ozellikle mayis ayinda aksam da hava sicak sahilde geziyorsun falan mis 😂😂
Dar zihniyetli kimselerin koyduğu bir kural bu Kadın ve erkek eşitse istediğim gibi gece dışarı çıkarım kimseye de hesap vermek zorunda değilim Ben kendimden sorumluyum başkasının benim üstümde söz hakkı yoktur olamazda
Ben çıkıp geziyorum valla onların nasıl karşıladığı pek umurumda değil. Tabii mecburen Türkiye şartlarında başıma bir şey gelme ihtimalini düşürecek önlemler de almak zorunda kalıyorum.
heryerde kadın gece dışarı çıkmamalıdır.. umarm o seviyelere ulaşabiliriz.. bu arada neden sadece erkekler üzerinde değişimler yapılıyor bu kurallarda :) ben de mor olmak istiyorum
Şöyle bir algı var... Erkek gece dışarı çıkar, istediğini yapar. Öyle bir dünya yok kadınlarda çıkmalı abi bu kötü bir şey değil. Diledikleri gibi yaşamak en doğal hakları. Tabii, böyle bir toplumda biraz dikkatli olmaları gerekir hepsi bu.
@Adınıgönlümeyazdim Senin gibi, bir kadın dışarıya çıkınca aklına sapıklıktan başka bir şey gelmeyen erkekler olmasa daha rahat ederiz ama. Maalesef ki gündüz bile rahatlıkla çıkamıyoruz dışarıya..
Kadın da tek başına dışlarda gezebilmeli ama maalesef toplumumuz hala o seviyeye gelemedi. Erkeğe herşey serbest kadınlara yasak. Başka kızlarla gezen erkekler kız kardeşlerinin erkeklerle dolaşmasına karşı çıkarlar bu ne yaman çelişki değil mi?
Çok kız arkadaşı olan ya da çok kadınla birlikte olmuş olan bir erkeğe gösterilen normaldir algısının, çok erkek arkadaşı olan ya da çok erkekle birlikte olmuş bir kadına da gösterildiği zaman kadınlar özgürce sokağa çıkabilirler...
Ülkemizde ve dahi dünyanın pek çok yerinde bu mümkün değildir. Yani kalabalık ortam dahi olsa (Taksim , kutlama vs) kadınlar açısından ne yazık ki tehlike arz ediyor.
Geçen gün 9da cıkıcaktım karşı tarafta oturuyolardı yok neymiş sevgilisi varsa arabasıda vardır arabayla gidiverelim sonra ben nerde bekle dur falan dediler
bu normallik işi değil gece iti kopuğu dolu ya da tekin olnayan yerlerde gezmek riskli erkek için bile olsa ama fiziken erkek biraz güzlü oldugu için kadın narin oldugu için ve sapık dolu oldugu için risktir
En İyi Cevaplar