Kendimi bildim bileli geceleri tek başıma dışarı çıkmayı çok seven biriyim. Çoğu zaman da çevremden özellikle ailemden tepki yiyorum. Erkekler çıkıyorsa kızlar neden çıkmasın diye düşünüyorum. Normal midir sizce?
Çünkü sen tek başına bir erkeğe kuvvet olarak karşı koyamazsın. Bir erkeğin tacize ve tecavüze uğrama oranı yoktur fakat kızların maalesef ki maalesef bu oranı yüksektir. Hele hele İstanbul gibi sapığın itin kaynağıdı bir şehirde yaşıyorsanız gece tek başınıza dışarı çıkmak tehlikelidir. Ha ben yanımda emanet taşırım diyorsan ve o emaneti de gerekirse kullanırım diyorsan buyur dünya senin. Yani şöyle bir algı var kızlar geride kalsın bir şey yapmasın. Ya hayır saçmalamayın, size verilen tepkinin tek sebebi karanlıkta dışarının güvensiz olması.
İnsanların gece dışarı çıkmaları pandemi dönemi dışında gayet normal. İşi olur, eğlenmek ister, ya da sebebi olmaz dışarı çıkmak ister. En doğal hakları.
Ben akşam 8 den sonra çıkmayı severim. Gece 12-1 e kadar. Gündüz işim yoksa keyfi olarak çıkmam. Akşam karanlıkta, şehir ışıklarıyla ve gündüze göre daha sakin olan sokaklarda daha güzel geziliyo.
Çok normal olmasına rağmen yaşadığım yer ankaranın ilçesi ve burda 9 dan sonra pek hayat yoktur, çıkmayı çok istesem de çıkamıyorum keşke akşam yürüyüşü yapabilsem
Normal ama bizim türkiyede bu anormal karşılanıyor bir kaç abaza sokaktan gelene geçene yazıyo okadar çok azıyosa genel eve gitsin en fazla 100 TL verir sokaktaki kızların hayatını karartınca adammı oluyo
Seninki normal, benimki anormal. Pandemiden önce gece 12'den sonra gezmem yasaktı. Ailem meraklanıyor diye arabayla makas atarcasına gazlıyordum. Gece 2'den sonra eve döndüm mü babamla şiddetli bağrışmalı kavga ediyordum.
Nerede yaşadığınıza göre değişir bu sorunun cevabı. Açıkçası ben direkt güvenlik açısından bakıyorum olaya. Özgürlük açısından düşünürsek tabii ki kadının da buna hakkı var bu ayrı bir konu.