Abim hasta ona nasıl çare bulabilirim lütfen yardımcı olun?

Arkadaşlar benden 2 yaş büyük 21 yaşında bir abim var ve aniden bir hastalığa yakalandı ve bu hastalık şizofreni... Ve o gerçekten çok iyi bir insandı ve inanılmaz derecedede yakışıklı bakanlar ona bakarken takılıp düşüyodu şaşırıyodu insanlar o kadar yakışıklı ama bu hastalıktan sonra kendini tamamıyla bıraktı banyo yapmıyo artık zorla yaptırıyoruz ve çok aşırı derecede sigara içiyo sonra saç tıraşı olmuyo doğru düzgün ve hiç bişey yapmadan akşama kadar öylece duruyo sürekli sigara içiyo konuşması çok çok bozuldu zaten çok az konuşabiliyo ne biliyim ya hayatını mahvetti okuluda bıraktı zaten eğitim hayatıda kalmadı. Benim babamda araba kazası geçirdi ve işi filan bıraktı başımızda babada yok bişey yapabilicek bir abim daha var benim bitek o ve ben kaldık yardımcı olabilicek o hocalara götürüyodu en son bir tane hocaya götürdük iyileştiricem dedi ama oyalıyodu sürekli bizi ve abim de onu götürmiyceğini söyledi artık bu adam sahtekar falan diye. Ama benim kardeşimin bu hale düşmesine ve böyle harcanmasına çok canım yanıyo onun için bişeyler yapmak istiyorum düzelmesi ya da kendini toparlaması için ama napıcağımı hiç bilmiyorum lütfen yardımcı olun onun için ne yapabilirim ben kendini böyle salması en kötü durum biraz mücadele etse.. ama yok.. en azından bunu düzeltebilsem keşke
Abim hasta ona nasıl çare bulabilirim lütfen yardımcı olun?