Erkek arkadaşım benimle ciddi mi yoksa takılıyor mu sizce? Benim nasıl bir adım atmam gerekiyor?

Erkek arkadaşım ilişki esnasında benden sürekli konuşmamı istiyor. Normalde söyleyemedigim seni seviyorum u zorla söyletti. Bir daha yapmayalım , aşkımızı kalbimizle yaşayalım diyor o esnada. Ben senin erkeğinim, sen kadınımsın. Yüzük takmak ister misin gibi sorular soruyor. Ben de onunla ciddi adımlar atmak istiyorum hatta ilişkiye girmemek istiyorum ama olmuyor yine de tutan taraf ben oluyorum. Normal zamanda cinsel ilişkiyle ilgili konuşturmuyor beni konuyu kapattiriyor.2 ay sonra askere gidecek ama yaşı büyük. Annelerimizi tanıştıralim hafta sonu diye teklif etti tamam dedim ama ses yok hala. Annem ilişkimizi biliyor ve yüzük takılmasını bekliyor o da. Sizce tanisma konusunda ben mi atayım adımı? Hatırlatmak gibi? Çünkü çok az bir zaman kaldı gitmesine. Daha önceki konuşmalarında da gitmeden yüzük takılır dedi ama evlilik teklifi almadım. Ailesi ve butun akrabalarıyla tanıştım.
Erkek arkadaşım benimle ciddi mi yoksa takılıyor mu sizce? Benim nasıl bir adım atmam gerekiyor?