Saplantılı bir insan karşı tarafı elde etmek için her türlü yolu dener öyle bir hal alır ki bazen karşı tarafın sevgilisi varsa bile peşini bırakmaz ayırır ve aynı şekilde devam eder.
Aşık insan sevdiğinin mutluluğu için aradan çekilmeye bile razı olabilir.
Saplantılı insan karşı taraf ile hayal kurmak yerine şüpheci düşünceler içerisine girer sürekli.. Acaba beni seviyor mu? Diye sorular sorar. Bencildir.
Aşık insan hayal kurar. Sevilmediğini düşünmek bile istemez.
Saplantılı insanın tutkusu karşı tarafı elde ettikten sonra tükenir, heyecanını kaybeder.
Aşık insan ilişkiye hep bir yenilik getirmek ister.
Uyanırken aklına düşer, gördüğün her şeyi onunla bağdaştırırsın, soluduğu havanın ısısından tutta ayakkabısının rahat olup olmadığına kadar onun iyiliğini istersin bu aşktır😍 Beni niye seçmedi beni niye dinlemedi bana niye değer vermedi vb iç kemiren duygular saplantıdır.
saplantili olan habire ugrasir bir rahat vermez adini da sevgi ask koyar bildigib butun cirkeflikleri yapar guya askindan ama normal seven acisini hisslerini icinde ceker. ayri kalir uzak durur ama yine de yeterki mutlu olsun iyi olsun der yoluna bakar
Ask karsilikli ya da birini gördügünde kalbinin hizli carpmasidir ve ne yapacagini sasirmandir. Saplanti ise birinin her seyini bilip bu bildiklerini ondan gizlemen stalk halinda onu gözetlemendir ya da hayatina karismandir
Çok ince bir çizgidir. Sınırın ötesi oldukça rahatsız edicidir. Saplantıya girmiş bireyler karşı tarafı akla hayale gelmeyecek sebeplerle rahatsız ederler. Herkesin hayatından böyle tiplerin uzak olması dileğimle, gereksiz ve sıkıntılı.
Aşk da sabır vardır karşılığı olmasa bile kişi sevdiğini karsıdan izler bekler onu rahatsız etmez. Saplantılı kişi ise surekli ugrasir kapıdan bacadan her biyerden girip rahatsız eder😄
Aşkta tutku, bağımlılık ve hastalıklı bir ilişki doğurur, akli melekeler sağlıklı çalışmaz dolayısıyla kişi doğru kararlar veremez bu da ilişkinin bekasını önemli ölçüde zedeler.
Olmayacak kişiye aşık olursun ve ısrar edersin bu saplantıdır. Olabilecek kişiye aşık olursun ama sonuç alınmaz; bu efsanedir. Olabilecek birini seversin, o da seni sever bu aşktır. Olmamak üzere birini seversin, saplantıdır ama kontrollü ve zararsızdır; bu da platonik olur. Sonuç olarak --bir kere hariç- aşk yalandır!
Aşkın uğrattığı anormal duygu depreminden olsa gerek kişiler de net duruş görülemez. Çelişkili, kendine ve çevresine zarar veren ruh haline bürünür. Bu kişilere saplantılı diye hitap edilir.
Aşk karşılık beklemeden sevmek, sen üzülsen de onun mutluluğunu istemek bunun için çabalamaktır. Saplantı ise kendi mutluluğu ya da egonun tatmini için sevdiğini üzmek, üzülmesine sebep olmaktır.
Onu gormek gogsunde uyumak hep benimle olmasini istiyorum onun her acisinda derdinde sevincinde yaninda olmak istiyorum ama bu takintimi sevhimi bilmiyorum
En İyi Cevaplar