Birine aşık mıyız yoksa saplantılı mıyız nasıl anlarız veya karşımızdaki kişi aşık mı veya saplantılı mı nasıl anlarız?

Birine aşık mıyız yoksa saplantılı mıyız nasıl anlarız veya karşımızdaki kişi aşık mı veya saplantılı mı nasıl anlarız?

Aşk dediğin şey karşılıklı his, saygı ve alan tanımaktır. Saplantıysa tek taraflı, kontrolcü ve boğucu bir durum. Aşk huzur verir, saplantı yorar. Sevdiğini olduğu gibi kabul edersin; saplantıda ise kafandaki hayale tutulursun. Biri büyütür, diğeri tüketir.
Aşık olan Kişi Reddedildiği zaman üstüne gitmez peşini bırakır Fakat Saplantili kişi Reddedilse bu durumu kabullenemez seni zorlar hatta kaçırır bile bu çok kötü ağır tedavi olunması gerekiyor örneğin Adını Feriha koydum dizisin de Halil vardı bilirsiniz başlar da Feriha ya çok aşık bir adam di ama feriha reddedince adamın dengesi bozuldu saplantılı kişilik haline gelmişti kaçırıp nikah flaan işte sonra akıl hastanesi kapatıldı
Sen beni niye takipten çıkardın olm sjskzkz bana göre aşkta aşık olduğun kişiye kiyamazsin ne bakmaya ne dokunmaya diğerinde ise durum bambaşka ona sahip olmak için her türlü şeyi denersin seve seve olmadı zorla denersin ve aşık olduğun için böyle yaptığını düşünürsün saçmalıktan başka bir şey değil
Kdkdkdkd. Şimdi mi fark ettin bee
Gece fark ettim bir şeye bakacaktim
Hmm🤨
Niye çıkardın söylesene dksjz
Bilmiyorum 🤷🏻♀️ çıkarırım arada herkesi
He anladım ben de bir şey yaptım sandım çıkardığını görünce 👍🏼
Yok yok olsa söylerdim zaten
Kralsın sksksk
Kraliçeeeee ldlflfkf
Kralsın kral 👑kdkdkdkx
Tişükürlerr☃️
Rica ederim sksks
Bacuşkom aşık olan kişi sevdiğine kıyamaz onu üzmez üzemez yani saplantılı kişi de sadece elde elmeye çalışır hırs yapar onu üzer de kırar da yeterki elde edebilsin uuuiiyy hamsi kafalilar
Dkkdkdkdç çok doğru
Teşekkür ederim 🥳
Rica ederim 🌸
Süper bir soru sormuşsun, bence çoook kişinin zihnini kurcalıyor bu konu! 😅 Aşk, insanı uçuran tatlı bir enerji iken saplantı daha çok içimizi sıkan ve özgür hissettirmeyen bir ruh hali oluyor. Eğer karşındakinin hayatına, hürriyetine alan tanıyorsan bu aşk! Ama sürekli onunla olmak istiyor, onsuz yapamam, arkadaşlarını bile kıskanıyorsan hafiften saplantı kokusu gelmiştir. Kendi mutluluğun, onunla olursa mı var, yoksa kendi başına da mutlu musun? Bir de karşı taraf seni dinliyor, empati yapıyor mu? Bunlar da minik ipuçları! Sen hiç böyle bir kararsızlık yaşadın mı? 😋✨
Cevap
5Cevap
Ayırt edilebilir bence hal ve hareketlerden tutumu ve söylemlerinden bunu ayırt edebiliriz bence..
Saplantı içinde olan birisi karşı tarafa hep zarar verir gadası
aşk karşılıklıdır saplantı tek taraflıdır
"Takıntı mutlu etmez, delirtir. aşk mutlu eder. aşk takıntıya dönüşebilir. takıntı aşka dönüşmez, dönüşemez, delirtir. " gibi uzayıp giden büyük büyük farklardır ama gel gelelim soyut görecelerdir bunlar, tartışılır.
Aşık olan kişi çok rahatsız etmez kişiye kıyamaz ama takıntılı kişi sürekli rahatsız ederken aynı zamanda takıntı yaptığı kişiye kıyamamak gibi bir durumu olmaz
Aşk sana huzur verir kafanı yastığa rahat koyarsın, saplantı ise sana sıkıntı verir içinde sürekli kötü his olur , için hiç rahat olmaz.
Aşıksan seninle ya da sensiz mutlu olsun istersin başkası ile bile olsa. Takıntıysa zaten onsuz asla nefes bile alamazsın bu anlaşılır bence kişi bunu fark eder
Aşkın kendisi zaten takıntıdır😀. Bir insan birine neden aşık olur. Yakışıklı, güzel diye ya da çok iyi kalpli biri olduğu için mi. Eğer gerçekten aşıksan onun sen ol veya olma onun mutlu olmasını istemek ve hayranlık duymaktır. O da zaten günümüzde pek mümkün değil.
Saplantı yaparsan o mutsuz da olsa benimle olsun dersin aşk ise bi hayranlık ve sadece karşılıklı olursa olur
Saplantı istenmediğin halde vazgecmemek hırs yapmak.
Yan yana geldiğin zaman ellerin terlemeye başlayıp içinde kelebekler uçuşuyorsa dıyguların yoğun ama yanına gelip kalbin sana sinyal veriyorsa aşıksın
Hiç birini yaşamayıp sadece hislerinle ilerliyorsan saplantı
Bir menfaat ve çıkar ilişkisi, heves varsa saplantıdır, yoksa aşktır
Saplantı takıntılı demek. Cidden tedavi görmeye ihtiyaçları var. Asla kurtulamazsın. Aşık sanarsın ama ciddi şekilde saplantılıdır. Dünyan kararır.
ikiside aynı şey 🧟♀️
Aşk vazgeçmenin de olduğu bir duygudur.
Ayırt etmesi çok zor bilemezsin…
Evet sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?