Bir Ateistin, Türban ve Başörtü üzeri görüşü.

Merhaba.

Bir Ateist olarak Türban üzeri düsüncelerimi sizlen paylasmak istiyorum ve belki aranizda bunu merak edenlerde vardir. Ilk olarak bilmek gerek ben bütün Ateistler icin konusmuyorum bu benim kendi görüsüm, diger Ateist veya Dinsizlerin görüsü tabiki banbaska olabilir.

Ben konuya Ateist olarak Nötr yani bir tarafsiz sekilde dayaniyorum.

Yani benim görüsümü bir Müslümanin görüsünden ayirtan benim bu konuyu tarafsiz bir sekilde yargilaya bilmem. Ben Dini gerekleri bu konuya katmiyorum ve sadece objektif sekilde bakmaya calisicam.

Ilk önce kapanmanin amaci nedir ? Dine göre erkeklerin bakisini önlemek. Bu ise yariyor mu ? Hayir yani bu konuda kapanmak tamamen anlamsiz cünkü bakanlar, kapalilarin arkasindanda hatdaha carsaflilarin arkasindanda bakiyor.

Ben kedim Türbana karsiyim bunun bircok nedeni var ama en önemli nedeni Türbanin kadinlari asaglamasi. Müslümanlarin deyisine göre Türban kadinlari yüceltir, bu tamamen sacmadir ve hicbir seye dayanmayan bir iddadir. Bu iddayi basitce ne sekilde ve nasil yüceltiyor sorarak cökerte bilirsiniz.

Türban kadina hakaretir cünkü kadini sadece bir Cinsel obje oldugunu simgeler. Kadinin heryeri cinsellik oldugunu demek ister.

Buda kadini bir bireyden cikartir, kadinin ve erkegin esit olmadigini gösterir.

Basini kapatan kadin sadece kendisine hakaret ezmez hayir diger kadinlarada hakaret etmis olur.

Bana göre kendisini kapatan kadinlan ve diger bir heryerini acip sokakta kendisini pazarlayan kadinlan arasinda bir fark yoktur.

Birisi kendisini kapatip, benim heryerim cinsellik mesaji verir ve kendisini kücük düsürür. Digeri cinselligini ortaya atarak kendisinde sadece cinsellik oldugunu gösterir. Kisaca kendisini kapatan kadinlan , heryerini acan kadinlan arada bir fark yok.

Diger nedeni Kadinlarin türbanin arkasinda saklanmasidir. Kendilerini kapali olduklari icin dokunulmaz sanmasidir. Örnek olarak aldiklari elistirileri, alaksiz bir durumda Basörtüye baglamalaridir. Basit söylersek "Sadece basim kapali niye bunu yapiyorsunuz/söylüyorsunuz".

Türbanin bir Siyasi sembol olmasida rahatsiz edici ama bu konuya daha derin girmek istemiyorum.

Sizin düsünceleriniz ne ?
Bir Ateistin, Türban ve Başörtü üzeri görüşü.
Cevapla