Haklı olduğunuz halde haksız duruma düşürüldüğünüzde sustunuzmu hiç?
Neden?
isteyen nedenini yazmayadabilir.
Neden?
isteyen nedenini yazmayadabilir.
Evet oldu. Eski iş yerimde...
Terlik, ayakkabı perakende satıyorduk. Yaşlı bir patronum ve ben. Beraber işletiyorduk diyebiliriz. Çalıştığımız yer Mahmutpaşa idi. Çok kalabalık olan bir yer olduğu için işlerimiz hep yoğun geçerdi. Hergün, hatta çoğu günler müşteri kalabalığından çok bunaldığım ve sinirlendiğim olurdu ama hep idare ederdim. Bir Cumartesi aşırı derecede kalabalık vardı. Dükkan'da küçücük biryer olduğu için bütün kadın müşteriler akın etmişti. Biz bütün terlik ve ayakkabılarımızı dışarda tezgah üstünde sergiler, içeriden numarasını verir satardık. Ancak müşteriler ısrarla içeriden yardımcı olmamızı istediler. E haliyle öyle de oldu. Biri kucağında bebeğiyle tabureye oturmuş, bebek ağlama sesleri, biri çocuğu için terlik alacak çocuğu bağırıyor çağırıyor, biri abiye terlik alacak, biri spor ayakkabı alacak, şunu alacak bunu alacak derken hepsi aynı ağızdan birşey isteyince haliyle dayanamıyordum, ama yine de sabrediyor, hepsine yetişmeye çalışıyordum. Çok hızlı ve aktif oluyor her müşterinin işini görmeye çalışıyordum. İşin en kötü yanı ise müşterinin istediği mallar hep üst katta kutularda olması. Bu yüzden kadın müşteriler çok kararsız oluyor sık sık model ve numara değiştiriyorlar, beni habire in çık yaptırıyorlardı. Dedim ya tezgahta gösteriyoruz ürünleri diye. Bunlarda içeride olunca terliklerin olduğu seriler poşetli halde raflarda duruyor. İşte herkese yardımcı olucam, in çık yapıcam derken, bir kadının seri poşetlerini yırtıp içinden terlik aldığını ve denediğini gördüm. Yani o kadar kalabalık içinde beni 1-2 dakika beklemiyor, sabretmiyor, ama ben bu kadar müşterinin isteğini sabırla karşılıyorum. Hal böyle olunca kadını gördüm işte seriyi bozarken dükkanı biraz mahfetti. Elimdeki malları bıraktım gittim yanına. "Hanımefendi ne yapıyorsunuz ?" diye. Kadın "Hiç yardımcı olmuyor sunuz. Bende kendim arıyorum terliği." diye yüksek sesle söylendi. Bende " Ben bu kadar kalabalığa sabrediyorum sen 1-2 dakika sabredemiyor musun ?" diye söylendim, zaten bebek, çocuk vs. ağlama sesleri, kalabalığın sabırsız istekleri, kadınların kararsızlıkları başıma bela olmuş, bir de günlerce düzenleyip rafa yerleştirdiğim serileri bozunca baya sinirlendim ve dayanamadım. O sözümden sonra "Bayan gider misiniz ?" dedim. Sonra kadın bağırmaya başladı, "Sen kimsin, kim oluyorsunda beni dükkandan kovuyorsun ? Ben müşteriyim, haddini bil, haddini bil" gibi sürekli bağırmaya başladı. Sonra dükkanı terk etti. Patronum da namazdan yeni gelmişti. Bu bağrışmadan sonra bazı müşteriler dükkanı terk etmeye başladı. Patronuma durumu izah ettim, bana çok kızdı ve olayı tam anlatamamışken susturdu, konuşmadım. Burada haklı olmama rağmen haksız duruma düştüm ve üzerine mazeretimi anlatamadan patronum susmamı söyleyince moralim çok bozuldu ve daha çok sinirlendim, ağlayacak gibi oldum.
Yani anlayacağınız o gün bu gündür kadınlar psikolojimi çok bozdu, bir süre çalıştım sonra işten ayrıldım. Şimdi çok rahat bir işim var, çok mutluyum. O kadınlardan nefret ediyorum.
okuyamadım
bir kez değil bir kaç kez. Eğer haksız duruma düşürüldüğüm de bulunduğum ortamdaki insanlar tnıdığım insanlarsa susarım. Demek ki beni cidden tanıyamamışlar ve bu haksızlığı bana kondurabiliyorlar, bana inanmayan insanlara kendimi asla ifade etmek istemem deyip susarım.
Cok hakli oldugum halde haksizliga ugramisim askta iste okulda ;(((((((((((
Çok düştüm çoğu zaman da sustum.gücüm yetmiyor napim baska
Cevap
29Cevap
düştüm. çünkü karşımdaki cahil olunca ona laf yetiştirip zaman harcayamazdım. o harcıyacağm zamana değmedkleri için sustum çok kez.
sustuk tabi karşındaki insan lafdan anlamayan bir mal ise yapacak bir şey yoktur .. söz var cahille tartışma asla kazanamazsın dıyor
Böyle bir duruma düşmedim.
Haklı olduğum durumu,
sonuna kadar savunurum.
hiç susmadığım için "haklımıyım yoksa haksız mı?" şeklide bir durum değerlendirmesi yapmama gerek kalmıyor.
haksızken bile haksız olmayı kabul edemeyip haklı konumuna çıkarım, haklıyken mi haksız konumuna düşücem :D
Durum sussam olmuyor susmasam olmaz a geldiyse duruma göre ruh halimin etkisiyle davranırımç
susmadım...neden susimki karşımda kinin benden bir fazlası yoktur hiç bir zaman...hep bu görüşteyimdir
Şu an ben de diğer ks üyeleri gibi susmuyorum hiçbir şekilde ama ileride,elimizden ekmek bekleyen birileri olunca,özel sektörde işverenler karşısında susmamız gerekecek,ailemiz aklımıza gelecek vs.
Anlatınca anlamayacaklardı ondan. Anlamak istemiyordu bazıları da..
kar zarar hesabı diyelim
patronunuz sizi bu duruma düşürürse
işinizden olmayı göze alamayınca susuyorsunuz mecburen
evet uğraşamadığım için konuşuyorum konuşuyorum anlayan yok bende bıktım sustum artık
Susmasam çok kişi yanacaktı en azından sadece ben yandım.
susmam hatta iyice deliririm haklıyken haksız duruma düşmek kadar sinir olduğum şey yoktur.
Tam açıklıyodum isteyen yazmasın demişsin mk insan bir ısrar eder hevesim kursağımda kaldı
safmısın kızım :D
Düştüm.
İleride, başka başka olayları birbirine bağlayarak kendisi "Vay anasını uS. haklıymış" desin diye bıraktım.
Her zaman yaşadığım şey. Eskiden susuyordum şimdi susmuyorum
Hep arkadaşlarım üzülmesin diye sustum ama neden yaptığımı bilmiyorum onlar benim için hiç öyle şeyler yapmadılar ki
soruldu bu soru hemde aynı şekilde.değiştir
ilk ben sordum canıms
sustum, büyüklük bende kalsın
evet bazen.bazı ınsan tiplerıyle başa çıkamıyorum.
haksızken susmayı beceremeyen ben..
haksızken bile susmuyorum
sussam
bile
lastiklerini keserim o şahsın!
uğraşamam o tiplerle ııyy
bazen susmak en güzel cevaptır tatlım...
haklıysam susmam hakkımı ararım..
Haklıyken haksız duruma düşersem susmam.
ne susması ziker atarım.
Kızlara karşı başka seçenek kalmıyor ki
Susmadım , daha fazla haksız durumuna düştüm
Haksızken bile susmadığım olmuştur :)
dır dır cısın yani heee :)
Bazen :))))
Çok sustum, nedenini öğrenmeye çalışıyorum ben de.
Susamam. Yapımda yok.
istemsiz olabiliyor bazen
en nefret ettigim şey elimden geleni yaparım
bazen sustum, bazense susmak zorunda kaldım...
Genelde susarım
ne yanı profil resmıne bakıp etkilenmeli miyiz.?
Susmam
Sustum aşkım.
Evet oldu
adamın hamına...
Susmaaam
Susmam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar