ben 25 yaşında eli yüzü düzgün bir kızım çevre baskısı malum neden evlenmiyosun falan diye laflar oluyo isteyenimde oluyo ama ben beğenemiyorm bu ara birisi görücü geldi ve konuşmak tanışmak için çok ısrar ediyo ailemde tanıyormuş iyi birisi diyolar evi falan var ama inşaatte kalıpçi olarak çalışıyormuş lise mezunu tipide fena değil sizce ne yapmalıyım mesleğinin olmaması beni düşündürüyor
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirazdan yazacaklarım için baştan özür diliyorum.Ama size yardımcı olmak için yazıyorum.Ben bu sektörü bilirim.İnşaat üzerine büyük bir şirketin varisiyim.(Şirket babamın yani.)Ben aynı zamanda bu sektörde ilerlediğimiz için inşaat mühendisi oldum.Şuan Ankarada şirkete bağlı 2 şantiyenin yürütme işlemini ben gerçekleştiriyorum.Bunlar çok kalın kafalıdır.Söyleneni anlamazlar.Tam anlamıyla öküzdürler.Şiddete genel anlamda yatkınlardır.(Gönderdiğim şantiye şefini dövdüler.)Kız gördükleri zaman yiyecek gibi bakarlar.Toplumun ezilmiş çocuklarıdır bunlar.Evde muhtemelen şiddete baş vururlar çünkü işleri bilek gücü gerektiren yorucu ve pis bir iştir.Hem toplumda eşin ne iş yapıyor sorusuna inşaat işcisi diye cevap vermek çok iyi olmasa gerek.Bence başka taliplerini bekle.Umarım hakkında hayırlısı olur.Ama yukarda ifade ettiğim özellikler tamamıylka doğrudur.Haa bu arada ekonolmik olarak yazın inşaat döneminde çalışır kışın genelde işsiz kalırlar.Yazında ekonomik olarak zor geçinirler.Böyle bir hayatı kaldırabileceğini ilerde çocuklarının okulda baban ne iş yapıyor sorusuna inşaat işcisi diye cevap vermesine alınmayacağını düşünüyorsun problrm yok..
218 Yorumla
Soran+1 yılteşekür ederim valla çok açıklayıcı olmuş ben cevabımı aldım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.Sadece gerçekleri ifade ettim.Umarım hakkında en hayırlısı olur.Ama söylediğim gibi şuan itibariyle en hayırlısı başka taliplerini beklemek gibi duruyor...
Soran+1 yılbanada öyle geliyor yani siz işçileri yakından tanıyosunuz bilgiler doğru karar vermemi sağlayacak
Cevap sahibi+1 yılUmarım doğru bir karar veriesiniz.Mantıklı düşünebilen bir insana benziyorsunuz.Bu arada aşağıda bazı arkadaşlar işçi-işveren ilşkisi diye betimlemiş yazdıklarımı.Bu yazdıklarım tamamıyla doğrudur.Artı birde dik kafalıdır büyük çoğunluğu.Gönderdiğim şantiye şefini döver; mühendisi kovmaya kalkıişanları bile var.Ne çekiyoruz bazılarından bilemezsişniz.Hatta biz şirket olarak bu inşaat işlerini büyük çaplı yaptığımız halde bile oldukça başımızın ağrımasına neden olan insanlar.
Cevap sahibi+1 yılKusura bakmayın aşağıda yorum tarafı dolduğu için burdan devam ediyorum.Her davranışı yaşanılan örneklerle destekliyorum.Şimdi kızlara bakma konusuna geldik.Bizim şantiyelerimizde mühendislerimiz ve şantiye şefleriyle değerlendirme toplantısı yapılır ve bayan asistanlarımız ve mimarlarımız yanımda şantiyeye gelip prefabrikte yapılan şantiye değerlendirme toplantısına katılrlar.İnanırmısınız 19 yaşındakinden 45 yaşındakine kadar hepsi o bayanlar arabadan inip prefabriğe girene kadar bakarlar..
Soran+1 yılben anlamıyorum okumamış insanlar yapıyorda okumuş insanda yapıyor bu işi sonuçta lise mezunu birisi kalıcı bir iş arayabilir diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılBulabilir tabiki biraz gayret ve çaba sonucunda belki mağzalardan birinde çalışmaya başlayabilir.Ama biraz sabır gayret gerektirir.Artık dönemimizde üniverste mezunları dahi zor iş buluyor.Şuan biz sekreterleri bile işletme mezunu alıyoruz.Dönemin şartları zor maalesef bence bekleyin hem yaşınız daha geçmemiş.Eli yüzü düzgün bir bayanım demişsiniz bekleyin elbet daha iyisi karşınıza çıkacaktır.
Soran+1 yılşimdiye kadar evliliği fazla düşünmedim ama çevre işte birde ya doğru insansa ve ben elimin tersiyle itmişsem ve daha kötü biriyle evlenirsem gibi sorular var aklımda
Cevap sahibi+1 yılBu düşünceler ve korkular herkeste vardır.Ama insanoğlu an itibariyle gördüğü şeylerden öte bilgi sahibi olamaz ki.Bu nedenle bulunduğu şartlar altında drumları değerlendirir.Onun doğru insan olup olmadığını şuan anlayamazsınız ama görülen en açık noktalara göre hareket ederk doğru olanı bulmaya çalışırsınız.Ben size bu açık noktaları yukarda yansıttım.Gerisi size kalmış.
Soran+1 yılteşekür ederim
Soran+1 yılkalıpçıymış
- +1 yıl
Seni mühendis yapanlar senden daha aptallar belli. Bende inşaat işçisiyim. Mesleğim Elektrik sistemleri. İnşaat işçileri sandığınız kadar kötü değiller ki zaten kötü değiller. İçlerinde bir kaç bozuk insan çıkabiliyor. Mezun olup atanamayan öğretmenler duvar örüyorlar, doktorlar su tesisatı ile uğraşıyorlar. Ve bizler zor şartlara maruz kaldığımız için insanlara kolaylıklar sunup yormamak isteriz. Kırıcı olmamaya çalışırız. Çünkü diğer sektör çalışanları bizleri hor görüp aşağılayabiliyorlar. Bizler sizlerin oturmakta oldukları evleri, gezmekte oldukları AVM leri, Tedavi olduğunuz hastaneleri, ürünlerini kullandığınız fabrikaları hayata geçiren iyi insanlarız. Benim görevim elektrik. Karanlıkta kalmayın diye aydınlatıyorum. Siz yorulmayın diye asansörleri besliyorum, sizler ısınıp, seriinleyin diye klimalara hayat veriyorum. Ve sosyal hayatım da aktif. Gitar çalabiliyorum, motosiklet klübüm ile güzel yerlere gidiyorum. Yani işimi seviyorum. Siz o mühendis bozuntusuna bakmayın.
- +1 yıl
bacım çocuğu bende inşaat işçisiyim senin yan gelip yattigin evide inşaat işçileri yaptı inşaat işçileri olmasa muhendisler bok yer kendiniz yapin binalari okadar bilmişler gunluk 5 tane muhendise demir gramajlarini anlatmaktan bıktım okumakla adam olunmuyor işte
Birde huzur evlerinde ayakkabicilarin çöpculerin işçilerin değil doktorlarin mimarlarin muhendislerin ana babaları dolu - +1 yıl
Sen belkı mühendis olmuşsun ama adam olamamışsın o inşaat işçileri olmasaydı sen senin başını sokacak bir evin olmazdı benim eşimde eskiden inşaatcıydı ve Şu an patron oldu ama adam gibi adam senin gibi inşaatcıları hor görmüyor oo inşaat işciler senden namusludur coluguna cocuguna karısına ekmek götürmenın peşindeler senın gıbı haylaz haylas baba parasından mühendislik yapmak kolay baban olmasaydı ne yapardın aceba sen dışardakı kızlara yiyecek gıbı sen bakmayasın senın gıbı şahsiler zaten dövülür demekkı pislik bir insankı dövmüşler şantiye sefini allah bilir paralarını vermemiştir ya da pisliktir ve bu konuyu soran kışıye dıyorum çok zengin olupta senin ağızına sıçarsa ozaman görürsün senın hor gördügün insan senden benden iyi kazanıyor 🤮🤮🤮🤮 midem bulanıyor sizin gibi şahsilerden
- +1 yıl
B. k aldın cevabını 😡
- +1 yıl
Senin gibi mühendisi * belkide bu kadın vok güzel yuva kuracakti belkide eşi büyük yerlere gelecekti ya çocuğu seni mühendis yapanın avradını * ben seninde beynini * bacım çocuğu sen evde karına söz geçiremiyorum kaşarlık yapiyodur karın biyerlerde biz en azından agirligimizi koyuyoruz bizden korksunlar diye değil sevgimize saygı duysunlar diye ya cocu bilip bilmediğin yere konuşma çok sinirlendim bu yazdıklarına Allah seni bildiği gibi yapsın bunlar çok kalın kafalidir demişsin lan bana ulaş kurban olim bana ulaş ben sana ağzının payını vericem
hakkınızda hayırlısı sırf çevre etkenleri kesinlikle sizi etkilemesin ama yaşadığınız çevre şartları bi yerde sizi kilitliyor istediğiniz eş tipini bulma imkanınızı elinizden alıyor.. ailesi iyi evi falan var bunları duymak güzelde nedense hepte öyle deniliyor ama aslında hiçte öyle olmuyor oda bir insan sonuçta ekmek parası için çalışıyor çabalıyor ama sizin aile yapınıza uygunsa anca öyle anlaşırsınız bence yoksa aile yapısı düşünceleri farklıysa isterse en iyi işte çalışssın mutlu etmez çok karışık bir durum tecrübeli evli size yakın ve samimiyetine inandığğıınız birisi size bu konuda daha yardımcı ve aynınlattıcı fikirler sunar bence tekrar hayırlısı olsun diyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılçevre yapımıza uyuyor ama işi bana uymuyor herhangi bir mazada çalışsa sigortası olur devamlı işi olur ama bu durum farklı
- +1 yıl
katılıyorum böyle düşünmektede son derece haklısınız evliliğin en temel sorunlarından biri ekonomik sıkıntılar sevgi o bu bi tarafa kalıyor sigortada çok önemli malum insanoğluyuz sağlık problemleriyle karşıkarşıya kalıyoruz hem bu yönüyle hem emeklilik v.s. sigorta şart.. diğer konularda olumluysanız sabit bir iş sigortalı bulmasını istiyebilirsiniz bunu yapan bir çok kişi var
Gizli Üye(36-45)+1 yılen iyi cevap veren gizli kullanıcı sana sadece ' yuh' diyorum! helalinden para kazanan,evini çoluğunu çocuğunu bu işten kazandığı parayla geçindiren,alın teri döken o emekçilere bu yakıştırmayı nasıl yaparsın..okudukça yazdıklarını o şirketten nasıl rahat rahat para yediğine şaşırdım kaldım! birde bu işin içindeymiş! benim babamda inşaatta fayans ustasıydı 10 sene öncesine kadar şimdi ise belediyede çalışıyor aynı meslek!en okumuş paralılara taş çıkaran bir aile hayatım var! madden manen çok şükür Allaha mutlu ve huzurluyuz..bir tek ben değil bu işten ekmek yiyen çok tanıdğım var ama bu senin saydıklarınla zerre alakaları yok! bbu senin dediğin karakter,fıtrat meselesi yaptığı inşaat işiyle ilgili değil! yazık ne diyim,hor görme düşmez kalkmaz bir Allah,o laf söylediğin işçinin işe muhtaç kalırsında,ne oldum dersin..Yazık..
60 Yorumla
+1 yılAcikcasi insaatta çalisan erkekler nedense hep yakisiklilar :) Bosuna oralarda harcaniyorlar yahu :)
Soruna gelince sen univesite mezunu musun? Ya da yaptigin meslek nedir? Eger gerçekten iyi bi meslegin ve çevren varsa kendi seviyendeki biriyle evlenmen daha mantikli. Cunku arada seviye olmasi ileride sorun yaratabilir...01 Yorumla
Soran+1 yılhayır iyi bir seviyede sayılmayız babam ahçı annem ev hanımıydı bende okuyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
Sayın soruyu soran kardeş,bence insanları tanımadan yaptığı işe göre değerlendirme,birisi ben inşaat şirketinin sahibiyim bunlar çok kalın kafalı falan yazmış Allah aşkına ne zamandan beri insanlar karakterine göre değilde yaptığı işe göre değerlendiriliyor,öyle olsaydı her inşaatcı kalın kafalı her doktor mühendis vs.inçe düşünceli olmazmıydı?hiç görmedikmi doktor mühendis olup kalın kafalı olanları?...her ne ise sana tavsiyem ister inşaat işçisi olsun,ister çok üst düzey işi olan biri olsun tanımadan evlenme,bakarsın o inşaat işçisi çok iyi karakterli çıkar,bakarsın mühendis olan kalın kafalı biri çıkar hiç belli olmaz tanımadan karar vermeyin bence
10 YorumlaEger tek sıkıntı meslegi isi bence sans ver. Üniversite bitirenler bile (bknz-ögretmen adaylari, ibbf mezunlari vs) issiz kalabiliyor artik sartlar agirlasiyor, zanaatkarlik da gayet degerli,illa üniversite mezunu olup beyaz yaka is yapiyor olmasi gerekmez bence. İnsaatta sıvacı olarak calisanlar, demir ustalari, vs 2-3 ayda 8-10 bin lira kazanabiliyor, hic de kücümsenemez. Eger olabilecegini düsünüyorsan, biraz tanimaya calis ve o arada da gelirini az cok ögrenmeye calisir evlenmelik mi diye kontrol etmis olursun :P
00 Yorumla
+1 yılSektörün içinde yer aldığım için biliyorum gördüğüm en kalın kafalı insanlar inşaat işçileridir. Çoğu insana göre iyi para kazanırlar. Ekmeklerini de zor koşullar altında çalışarak taştan çıkartırlar. Karar sana ait sen mesleğine işaret etmişsin bende bu yüzden bu meslekte çalışanları tanımladım.
04 Yorumla
Soran+1 yılya bilmiyorum acelemi ediyorum ama devamlı bir iş değil sonuçta
- +1 yıl
İyi bir işçi aç kalmaz çoğu insana göre daha garantidir işleri. Sen o insanla mutlu olabilirmisin onu düşün
Soran+1 yıldaha tanışmadım benden haber bekliyolar buluşacakmışız severek evlenmeyi yeğlerdim
- +1 yıl
Unut gitsin öyleyse bu kişi sana göre değil
bal gibi de var çocuğun mesleği. sen şuna "amele" gözüyle bakıyorum de. insanları işiyle cüzdanına giren çıkan parayla seçersen işin zor
26 Yorumla
Soran+1 yılyarın evlenince birde çocuk olunca kışın iş olmayınca bizim masrafımızı sen mi vereceksin ileriyi düşünmek şart bence
Soran+1 yılişçiliğin pozisyonunu genel olarak açıkladığı için seçtim haklı bulduğum için yani
Soran+1 yılben işveren gözüyle bakmadım sadece işçilerin genel psikolojisini anladığını düşünüyorum sonuçta onlarla en çok zaman geçirenlerden biri
görücü usulünde biriyle tanışıcam dedikten sonra direk evliliğe götürmüyolarsa işi tanıyabilirsin bence hoşlanmazsan ayrılırsın
ama direk evliliğe gidiyosa iş içinde bi tereddüt var ve bu ilerde pişmanlık yapabilir00 Yorumlaevlenmek ıstıyorsan evlen yoksa sevmen yeterlı bence, yoksa bankadan daha uugun sartlarda kredı bulabılırsın
30 YorumlaEğer dinini biliyorsa parasını helalinden kazanıyorsa bir engel yok. Millet inşaat ustası amele kalın kafalı yazmış da. Aha markete giriyorsun kasiyer edebiyat öğretmeni yok efendim tarih öğretmeni bilmem ne vesaire vesaire. Ben üniversite mezunuyum bahçıvanım ulan😂😂 kalıp ustası olmak da aklımdan geçmedi değil. Hayat şartları zor. Okumakla adam olunmuyor.
10 Yorumla
+1 yılinşaatçı diyerek ezme bence ...
mesleğinde iyi ise bir müdür kadar para kazanabiliyorlar bence ...10 Yorumla
+1 yılMesleği yok dediğin adam senenin 8 ayı çalışır günlük 250 lira.. sen kazanabiliyormusun ?..
20 Yorumlaeeee meslegı yok ama ınsaat ısçısı?o nasıl oluyo ya
10 Yorumla
+1 yılinsaat iscisimis yani meslegi var...eyer kaffalar uyarsa neden olmasin
10 Yorumlabence boşver elinde daha düzgün meslegi olanlar var daha yaşında daha erken 25 yaşındasın ooo elinin sallasan ellisi o yüzden bşver önüne daha kac kişi cıkar=)
03 Yorumla
Soran+1 yılya arkadaşlık teklif edenler var sevgilimdende yeni ayrıldım ama evlenilecek insanlar değildi çevremdede bakımlı güzel olduğumu söylüyolar ama çevrenin baskısı beni kötü ediyor işte
- +1 yıl
Hsjsjssj sırf mesleği için evlenenleri de görüyoruz aslan parçası. Kimse namazını kılıyor mu diye sormamış işin garibi. Dinini ne denli yaşıyor diye sormamış haha. Gerçekten komik. Nevşehir'de 2023 senesinde 2.500 kişi evlenmiş 1000 kişi geri boşanmış haha. Mesleği için evlenenler belli;)
Kalıpçılar iyi kazanıyor. Tabi oturacağınız yer de önemli mesela Ankara gibi bir yerde kış boyunca yatıp yazın çalışıyorlar.
10 Yorumlainsanları meslegi ve cüzdanı dışında şeylerle degerlendirin ozaman daha mutlu bir elilik yaparsınız.
11 Yorumlasenin meslegin ne, sosyal cevren ailenin kültürel yapısı ne ? bunları da yazsaydın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya oda olmasaydı boş boş gezseydi bugün bir inşaat ustası günlük 150 tl alıyor güzel meslek
02 Yorumla
Soran+1 yılkış ayında ne yapıyor yazın aldığını kışın yiyor ama
Cevap sahibi+1 yılhayır kışında inşaat içinde çalışıyor tuğla dizme vs benim tanıdıklar war öyle çok kişiler
Gizli Üye(36-45)+1 yılmesleği varmış söylediğine göre. senin mesleğin nedir?
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Mesleği var işte nasıl mesleği yok .
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHahahah kızım elin yüzün düzgün olsa güzel olsan inşaat işcisi değil mutahit ister seni :D :D
13 Yorumla
Soran+1 yılresmimi koyarım bak ... olursun insan gibi soruyoz öyleleride istedi ben beğenmedim bu çocuğunda tipi düzdün yoksa allahım ya
+1 yılAdamın mesleği varmış. Senin bir mesleğin var mı?
22 Yorumla
Soran+1 yılokuyorum
- +1 yıl
Ne okuyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkabul etme.işçisin sen işçi kal şarkısını gönder ona.sakın evlenme
01 Yorumlahayirlisi ne ise o olsun hanim efendi
00 Yorumla2 tavuhh bir horoz hemide irisindennn
00 Yorumlasen ne vaat ediyorsun
20 Yorumlaadı üstünde amele değil mi
02 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 382 cevap paylaştı. bence kabul et
10 Yorumlasenin mesleğin ne ?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İnşaat işçisi bir isteyenim var sizce ne yapmalıyım yol gösterin!
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat