Sevdiyse bir kere dünyanın en güzel duygusuna sahip olması neticesinde mesut olmalıdır. Acısına bile razı olan insanlar tanıdım. Açık yaraları sarılmasa da bahsettikçe gözlerinin içi gülen , içi içine sığmayan. Sığmadıkça dile getirmek isteyen.. Belki çok sevince korkar kaybetmekten. Belki herşeyin son bulmasından korkar. Nitekim hacca gitmek isteyen bir insan bunu kendine hayal edinir ve para biriktirir. Sonunda malum miktarı toplamayı başarır. Fakat bir faaliyet yoktur. Bunu gören bir yakını sual eder ve adamın verdiği cevap ilginçtir"Tek hayalim hacca gitmekti. Gidersem geri döndüğümde hayalimin kalmamasından korkarım" Ayrılık aşka dahildir derler. Bence aşk ayrı kalmaktır. Kaldıkça çoğalandır. Belki o kişi birleşince aşkın bitmesinden korkar. Belki de sadece korkaktır. Aşık olduğu kişiyi o kadar yüceltmiştir ki kendisi küçülmüş yetersiz kalmıştır kendince. Belki de sadece hastadır. Ölecektir. Belki de karşısındakinin yüreğine sığamamaktan korkar. Korkuları vardır.
Ona kalbini actigin an da en saf halinle beni cok kolay incitebilirsin bak diye gösterilir seni seviyorum demekle. En savunmasiz anindir bence. Ondan coook zor soylerim.. sevmedigimden falan degil yani. Haftalarca sürmüstü bende soyleyebilmem icin. Neden soylemiyosun diye sorup duruyordu ozamanlarki erkek arkadasim😂😂
Öz güven eksikli yüzde yüz diyorum öz güvenin eksikse hep korkak ve kendi içine bürünük yaşarsın yapa yanlız mesela örnek verecek olursam Bir Kızı seviyorsun ama ona bir türlü acılamıyorsun diyemiyorsun bu öz güvensizlik ve korku dersiniz ama açıla bilirseniz öz güven eksikliği kalkar ama korku başlar o korkunun üstesinden gelmek gerek
Aşkının karşılığını alamayacağından korktuğu için... Güvenememkten, reddedilmekten, acı çekmekten korktuğh için itiraf etmekten de korkar. Veya daha güzeli o kadar sever ki sevdiği söylemeye korkar çekinir. Bunun bir neden bir açıklaması yoktur. Bazen aşk öyle kolay söylenmez. İnsani susturur.
Reddedilmekten korkuyorlar galiba. halbuki ben erkek olsam alır karşıma , seviyorum seni derim adam gibi. Aşk yürek ister kuzum. sevdiğini söylemekten korkarsan, sevdiğin başkasına yar olabilir bunu da hesaba katmak lazım 😊
Özgüven eksikliği olabilir ya da red cevabı alıcağından korkuyordur bende yaşadım o duyguyu ama sonra pişman oldum söylemediğime dünyanın sonu değil kabul ederse eder etmezse canı sağolsun derim 😊
Karşı taraftan bunu yaşadım. Sevgisini dile getiremezdi ama bir defter hazırlatıp o güne kadar olan her şeyi yazması en büyük göstergeydi de işte ah bu ben..
En İyi Cevaplar