herkesin fikrini merak ediyorum elinizde yurt dışında yüksek lisans yapabilmek icin imkan olsa ama bunun size yurt dışında iş bulacağınızın garantisi olmasa yaşınızda yüksek lisans yaptıktan sonra yaşınız 30 a yaklaşıcak olsa şansınızı denermiydiniz yoksa hiç uğraşmıyıp türkiyede iş mi bakmaya devam ederdiniz?
Cevabın nedir?
Yuvarlak bir cevap olabilir, ama bunu senden daha iyi kimse bilemez. Ben 28 yaşımda ülkeden ayrıldım. Bu 4. senem.
Mesele tamamen senin ne istediğinde. Sakın ola ki birinin aklıyla bir karar verme! Sokma akıl yedi adım gitmez.
Yurt dışı da, neresi? Hangi okul? Ne bölümü? Hangi alanda master? Supervisor kim? Bunun gibi yüz tane soruyu kendi kendine sorup cevaplaman lazım ki kıyaslayabilesin.
Türkiye ya da yırtdışında (Vietnam da yurt dışı, hatırlatırım) master sonrası ne düşünüyorsun?
Yani sorduğun soru biraz da kısır aslında? Ne için master?
Türkiye'de iş mi, yurtdışında master mı, diye sormuşsun.
Ben de buradan şunu soruyorum, hangisini alayım, traktör mü, porsche mu?00 Yorumla
+1 yılben şu anda üniv. okuyorum yurt dısında.2 sene sonra da yüksek lisansı başka bir ülkede yapıcam ( bir çok ülke yüksek lisans yaptıgın zaman 1 yıl çalışma izni verir. şirketler memnun kalırsa çalışma izni almana yardıncı olurlar.) zaten istesende istemesende yüksek lisans işine girince yaş 28 29 a gelicektir.
Ama avantajı hem 1 yıllık yurt dısı iş tecrüben olur (duruma göre devam edebilirsin) ya da türkiye içi için güzel bir iyi bir referans.
Çalışma izni veren bir kaç ülke : Kanada,İrlanda,Yeni Zelanda
(ben büyük olasılıkla irlanda da yapıcam)16 Yorumla- +1 yıl
Bende polonya dusunuyorum okudugum ordada calisma izni veriyorlar bu konuda bir bilgin varmi
- +1 yıl
Evet Polonya'da da 1 yıllık çalışma izni veriyolar yurt orda yüksek lisans yapanlara.ama resmi dil lehçe olduğu için iyi araştır bence.
- +1 yıl
Evet ogrendim lehce yaparsan 2 yil veriyorlarmis izni o zaman 1 sene hazirlik okumak gerekicek
- +1 yıl
ama 1 senelik hazırlık yüksek lisans için yeticekmi ? o da var.
neticesinde akademik dil konusman gerekicek sunumlar projeler vs.
ben 1 yıl rusca hazırlık okudum su anda üniv. 2. sınıftayım ama hala sıkıntı yaşıyorum. sokak da konuştuğunla aynı olmaz. onlarıda iyi düşünmek lazım. "bence" - +1 yıl
Polonya'da eğitim almak sizlere bir çok ayrıcalık tanır öncelikle Avrupa'nın en önemli konumuna sahiptir ve diğer ülkelere göre daha ucuz fakat derecelenmiş başarılara sahip bir eğitim imkanı sağlar. Think Poland; Polonya'nın en iyi ve geniş kapsamlı eğitim danışmanlık şirketidir. Polonya'da üniversite eğitimi hakkında bilgi edinmek için eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz: consultant@thinkpoland. org
- +1 yıl
Polonya hükümeti mezun olan öğrencilere diplomalarını teslim aldıktan sonra 9 ay iş aramaları veya yeni bir eğitim alma araştırmaları için resmi olarak 9 aylık bir süreç tanır, ayrıca eğitim alırken sahip olacağınız oturum kartınızda çalışma izniniz bulunur. Böylelikle eğitiminizi alırken part-time iş veya staj seçenekleri ile okurken iş deneyimi de edinebilirsiniz. Polonya'da eğitim hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz: consultant@thinkpoland. org
+1 yılAslında sizin önceliğiniz bir iş bulabilmek olmalı, işinizi bulduğunuz zaman yüksek lisans için hem daha tecrübeli ve bilgili olmakla kalmaz üstelik işinizi dondurup yüksek lisansınızı yapmak için yurtdışında eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Yani ikiside mümkün. Yurtdışında iş bulma garantiniz olmadığı gibi Türkiye'dede çok kolay değil, o yüzden önce işinizi bulun sonra daha emin olursunuz, yurtdışında lisans yapmak isteyip istemediğinize...
210 Yorumla- +1 yıl
türkiyede iş olmadığı için zaten master olarak yurt dışını düşünmeye başladım bende iş imkanı çunku malesef cok yok bolumunden
- +1 yıl
Ne mezunusunuz?
- +1 yıl
malzeme bilimi ve mühendisliği
- +1 yıl
Ne olduğunu bildiğimi söyleyemem açıkçası yani ne malzemesi, ilaç, inşaat, ne bileyim yoksa genel mi? Fakat dediğiniz gibi belliki fazla yok, karar sizin, fazla yoksa belki iş imkanları olabilir. Mesela herkes doktor olmak ister fakat çokluktan iş yoktur. Kimse malzeme bilimi ve mühendiliği istemez fakat iş bulunur.Denemekten zarar gelmez.Benim ki sadece bir tavsiye nasıl hissediyorsanız içinizdeki en iyi cevabı size verecektir.İçİnizdeki sese kulak verin.
- +1 yıl
aslında normalde her yerde iş bulabilmemiz lazım ama türkiye şartlarında olmuyor.. içimdeki ses yurt dışına çık dönme diyor:) ama işte tabi sorularda var aklımda
- +1 yıl
O zaman içinizdeki ne diyorsa ona kulak verin. Biz sadece fikir verebiliriz.O kadar başka birşey yok yani...En iyi o anlar sizi...
- +1 yıl
Aynen, zaten yurtdışında çalışmazsan biraz zor kaldırabilirsin yaşamyı eğer ki baba parası sayesinde yaşamıyorsa o başkadır. Arkadaşım yurtdışında okudu, babasının gönderdiği para sayesinde iş aramak mecburiyeti yoktu. Başka bir diğeri ise burslu gitmişti, mecburen hem okuyup hemde b
- +1 yıl
(kusura bakmayın elim çarptı gönderdim)hem çalışıp hem de Burger king'de çalışıyordu. Ne oldu, geri dönünce paralı olanın parasını babası kesti, mecbur iş bulmak zorunda kaldı. Diğeri canı çıktı fakat geri döndüğünde işsiz kaldı. Ama yılmadı, hergün işe baktı sonunda kpss falan değil, hiç dedi çekemem sınav mınav. Özel bir yerde işe başladı. Yıllardırda çalışıyor. Çokta memnun ,ne kpss'si o kadar sınavlar yapıyor gençler birde işe girmek için sınav yapıyorlar.Daha neler çıkacak bakalım..
- +1 yıl
Arkadaslar o baba parasina bakmiyor yanlisi duzelteyim gittiginiz her ulkede okurken calisamiyorsunuz belli ulkeler size okurken calisma izni veriyor o yuzden o sekilde bakmamak lazim
+1 yılTürkiye de işlere zaten ancak "bakarız" arkadaş
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
20Cevap
diğer yorumlara katılarak bende yurt dışında yüksek lisans diyorum.
Hem dil öğrenip geliceksin hemd eorda alanını daha iyi bir şekilde hakim olacaksın. burdaki gibi ezber değil. Ben şu an erasmus yapıyorum ve imkanım olursa yurtdışında mastr yapmak isterim.10 Yorumlasana en yakın arkdasmın basına geleni anlatayım italyada yükseklisans yaptı burslu sekilde süre bitti döndü buraya burdaki ünv de devam etti y.lisansa ama iş bulamadı snra hocasının önerdiği bir yerde 1.200 e calısıyor ve yazın 8 de 9da cıktıgıda oluo cok pişman olmustu kpss ye girip atanmalıydım bn mezun oldugumdaki arkdslarımın hepsinin işi gücü var diye bence iş bul hayatını kurtar y.lisans yapıcaksanda türkiyede yaparsın cok okumanında türkye sartlarında bir degeri yok..
10 Yorumlayüksek lisans dışarda 1 yıl sürüo olsun olsun 1.5 yıl ztn yaş sınırı var die biliorum bitirmeye 30 ne alaka anlamadım ama burda doktorada 6 yıl süründürürken orda 3-4 yılda bitirip gelmek daha mantıklı ülkemizde yurtdışının adı var çünkü... o zmn iş kapıları daha çok açılır
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 6,4b cevap paylaştı. Yurt dışında yüksek lisans kendini gerçekleştirme aşamasında önemli bir adım ise yüksek lisansı seçmelisin bence. Bölüm ?
14 Yorumla- +1 yıl
malzeme bilimi mühendisliği malesef benim bölüme türkiyede iş imkanı cok az
- +1 yıl
aklımda tutacam bunu teşekkürler
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılben giderim dostum Türkiye'de düşük maaşla çalışacağıma ki o işinde zaten garantisi yok giderim yrt dışına yaparım yüksek lisansımı bir yandan da çalışırım bakarsın karşına seni sevecek bir kız çıkar evlenip orada kalma hatta oranın vatandaşlığına geçme imkanın bile olur. Ben olsam 1dk düşünmeden giderdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGit ABD'de kıytırık bi' apartman köşesinde "hede hödö" University'de master yap. Sonra TR'e gel "Ben ABD'de master yaptım" de. Her yerde iş bulursun. Neden? Çünkü etikete bakıyorlar.
Adam MIT'de mi yapmış, Ivy League'de mi yapmış, TUM'de mi yapmış önemli değil.00 Yorumlayuksek lısans yapıp yurt dısında calısmak zorunda degılsın kı orda yapıp burda daha ıyı bır ıs bulabılırsın
00 Yorumlaiş tecrübeniz olmadan yüksek lisans yapmayın bence...iş tecrübesiyle yapacağınız yüksek lisansın alanını daha efektif belirleyebilirsiniz...
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 959 cevap paylaştı.
+1 yılMaster için giderdim belki ama yüksek lisans için yurtdışına gitmezdim.
01 Yorumla- +1 yıl
master olarakta düşünebilirsin zaten
Elimde böyle bir imkana sahipsem kesinle değerlendirirdim.
07 Yorumla- +1 yıl
peki yapıp donduğünde hic tecrüben olmadan 30 yaşına yaklaşsan ve türkiyede o yaşta 5 sene tecrüben yoksa kimsenin işe almayacağını bildiğin haldemi?
- +1 yıl
bende sanmıyorum keske bize göre olsa ama iş hayatına giriş yapınca türkiyede öyle olmuyor malesef :(
- +1 yıl
kısmen var yarın ama yurt dışı eğitim fuarına katılacam isterseniz merak ettiginiz birşey varsa ve hangi ülkeyi istiyorsanız sorabilirim
- +1 yıl
kalacak yeri zaten anlaştığınız şirketin ayarladığını biliyorum neresi olursa olsun ama en iyisi detaylı bilgi için sizinde bir fuara katılmanız iyi olur
+1 yılben yüksek lisans yapıp Türkiye ye dönerdim yurt dışı devamlı çekilmez :/
ama hem çalışıp hem Türkiye de yüksek lisans yapabilirsin . yüksek lisans diyince insanlar bir tek yurtdışında yapılır havasına giriyo neden acaba ?00 Yorumlayuksek lisans ve islerini bir arada yurutebilirsin.bulundugun bolum ve calıstıgın sektorlede ilgili olacak elbet.
01 Yorumla- +1 yıl
Zaten sendeki durum olsa bende donmem gurkiyeye geri sansin bol olsun orda
Hem iş hem yüksek mümkün. Dışarda da burda da :) ha burda erkekler için fazladan bir askerlik derdi var :)
00 Yorumla
+1 yılşu ara herkes yurt dışında yüksek lisans yapıyor. Trkiyeye dönüdüğündeyse iş bulamıyor. Kısa yoldan iş bak derim ben. Şirketler yetişmiş eleman istiyor.
10 Yorumlaarkama bakmadan koşa koşa giderdim orda kalmam şart değil
00 Yorumla
+1 yıleğer türkiye de iş bulduysan sorun yok önemli olan iş bulmak ondan sonra da yüksek lisans yaparsın
02 Yorumla- +1 yıl
peki iş yoksa birkaç aydır?
- +1 yıl
ya zaten iş yoksa yapabilirsin yüksek lisans ...
+1 yılyurt dışında zaten yüksek lisans yaparken kendini gösterebilirsen yurtdışında da çalışabilirsin...
00 Yorumla
+1 yılkardes bende ayni durumdayim 24 yasindayim ise basladim fakat yurtdisi master yapasim var bende muhendisim. ya cok sikintidayim isi birakasim var insan tatmin olmuyor...
00 YorumlaTürkiye'de ne uzarım ne kısalırım. Yurt dışında şansımı denerdim. Zaman kaybı olmaz bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyüksek lisans isterdim ama şu sıralar paraya ihtiyacım olduğu için rusya da yüksek maaşlı bir iş teklifini kabul ettim yakında rusyaya gidiyorum 10 yıllığına büyük ihtimal geri dönmem
00 Yorumla22 filan olsan kesin git derim de dostum yaş ilerlemiş bence işe giriş :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyüksek lisans yap ya sacmalama ondan sonra daha iyi bir is bulursun ve cok iyi bir maasla
00 Yorumlaoku oku nereye kadar ölcez be hayatını yaşa be kardeşim
00 Yorumla
+1 yılİmkanların varsa yurt dışına lisans tartışma mevzusu bile olmaz düşünmeden git
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyurt disinda oku ve geri tr ye don o diplomayla. bende yurt disinda okuyorum ama burda yasiyorum
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 525 cevap paylaştı. artıları eksileri belirler ona göre davranırdım
11 YorumlaEğer imkanın varsa kesinilkle yurt dışında yüksek lisans yapmalısın
00 YorumlaYurt dışı yüksek lisans kesinlikle ...
00 YorumlaYurtdışı na gitmek ve geri donmemek:))
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yurt dışında iş bulmak ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyurtdışında iş bulabiliceksem giderdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyurt dışı yüksek lisans iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsonuç naptın?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi