Telefon numarasını vermeyi teklif eden, hoşlandığını dile getiren veya kısaca her ilk adımı atan kadınlar genellikle erkeklerin gözünde "basit kadın" olarak tanımlanıyor. Peki sizin ilk adımı atan kadına karşı ön yargınız var mı?
İlk adımı atan kadın, erkeklerin gözünde cesur mudur yoksa basit mi?
Bunu 2ye ayıracağım. 1- düşünmeden ilk adımı atan kadın 2- düşünüp taşınıp emin olduktan sonra karar veren ve adım atan kadın. 1 numara ilk gördüğüne düşünmeden adım atıyorsa önüne gelene adım atacak potansiyeldedir. Karşısındaki özel bir konuma girmediği gibi kendisi de basit bir konuma düşüyor. 2 numara ise baş tacı yapılası, cesaretine tapılası kadındır. Bu kadın yalnızca buna değecek olan adama yapar bunu. O kadın o güzel ilişkinin yapı taşını hazırlayarak hem cesaret göstermiş hem de takdir edilmeyi sevilmeyi hak etmiş olur. karşısındakine verdiği değeri ise anlamamak mümkün değildir.
@Iz-şimşek en azından daha önce tanıdığım komuştuğum biri olması bile bunu belli eder. Hiç görmediğin birinden bunları duyunca ister istemez 1. Kadın diye düşünürsün.
Kimin ne dusundugu degil senin ne hissettigin onemli. ben adim da atarim onunde diz cokup evlenme teklifi de ederim. neden her ilk adimi erkegin atmasi bekleniyor bunu da anlamis degilim. hiic cekinmem.
bazı embesillere göre , basit , yollu , ciddiye alınmayıp sadece takılınacak , alaya alınacak bir kızdır.. ama aklı başında bir insan için , gerçek anlamda ciddiye alınması ve şans verilmesi gereken bir insandır.. ancak yürekli ve ne istediğini bilen birisi yapar bunu.. tabi atılan ilk adım da düzgün olmalıdır.. amiyene tabirle , yavşayan bir erkek nasıl iticiyse , aynını yapan bir kız da aynı derece itici olur.. yalnız bir şeye kesinlikle katılmıyorum.. " genellikle " demişsin soruda.. hayır. ipe sapa gelmez bazı adamların yaptığını genele maletme lütfen.. ha şu da yadsınamaz bir gerçek ki.. kadınlar genelde işte o karaktersiz erkeklerden hoşlanıp onlara ilk adımı atıyor, düzgün beyefendi adamlardan ziyade.. sonra böyle olmasına da şaşırmamak gerek..
Cesurdur ve saygı duyarım çok mutlu olurun demeleri bile bunun aslında erkeklerin gözünde doğal olmadığını gösterir. Bence de cesurdur, onlarda cesurdur diye düşünürler. Ama ilişki başladı mı işte o zaman tekrar sormak lazım o erkeklere acaba birlikte olduğu insan cesur muymuş yoksa onu mecbur mu bırakmış? Yoksa aslında istemiyordum sen geldin beni buldun muymuş?
hayır.. aksine severim... kendini ifade edebilen... ne istediğini bilen bir bayanla zaman geçirmek çok ta eğlencelidir... bana kalırsa asıl zor kadınlar onlar... sevmek kolay def etmek zor.. :) çünkü bağlanıyorsunuz... heleki bu konularda çok koşu yapmış bir erkekseniz.. nerede ne yapacaklar belli olmaz.. bir adım önde olan bir kadın ilişkiyi başarıya götürür..
Erkegin istedigi seyde budur zaten onu buyuk bir stresten kurtarirsin. Kizlarda reddebilir ama erkekler pek reddetmez cunku illaki oyle bir aci cekmisdir. Peki sana soralim bir erkegin sana ne demesinden hoslanirsin anladigim kadariyla bir cok kiz seni seviyorum veya brnimle cikar misin gibi sozleri sevmiyor
Kadınların ilk adımı atması daha doğru olur neden? Çünkü erkekler ilk adımı attığında kadınlar ya köpek muamelesi çeker ya da rezil ederler ya da çirkeflik yaparlar. İşte Bana sarktı beni taciz etti vs... gibi ama kadınlar ilk adımı attığı zaman erkekler mutlaka tanımak ya da muhabbet etmek için mutlaka karşılığını verirler. Ha şöyle bişi de var kadınlar reddedilince umarım erkeklerin ne yaşadığını anlıyorlardır.
Bence çoğu şeyi aşmıştır. Türkiyede ilk adımı erkek atmalıdır diye bir ön yargı var. Bence çok saçma bu. Ne yani kızlar birinden hoşlansa bile ilk adımı o atsın diye bekleyecek mi? Çok saçma. Sonra kaçan balık büyük olur. Hayata bir defa geliyosunuz gönlünüzden ne geçiyorsa korkmayın. Üstüne gidin
Adım attığın erkeğe göre değişir basit duruma da düşersin cesur kişi konumuna da bu şeye benzer bazı kadınlar insanı rezil de eder vezir de gibi düşünebilirsin.
Hiç birisiyle alakası yok böyle şeyler sadece ötekileştirme yok ilk adımı o atar bu atarsa dünden razı demek ki tamamıyla iki tarafın egosuna bağlı bir hareket. Ve bizim milletimizden o kadar çok ki bu ego kız yazsa bacım bana hallediyor der erkek yazsa abazalar der kardeşim der bakalım orta yolu ne zaman bulacaz
@Hayatgercek ordan patlak veriyor zaten birisi niyetini belli etse hemen suistimal ediyorlar. Bence bu biraz kültür artışıyla aşılır. bir kere en büyük zaafını kadın erkek arkadaş olarak göremiyoruz ilk önce. Bunu bir aşsak problem çözülür. Görmeyince haliyle ya seks objesi yerine konulur ya arkadaş olmak isteyen erkek yaşıyor olup boyle sildiler devam eder gider :)
@Hayatgercek bilmiyorum bence senin dediğin de olabilir ama arkadaş olunmayacak diye birşey yok yani irade meselesi sonuçta kendin birisine arkadaş gözüyle bakıyorsan çarpılmış olmaz ama bir anlık başka bir portre olarak görürsen orada ipin ucu kaçabilir. Ama ben yine de arkadaşlıktan yanayım :) heralde bir kuyruk acın var bu konu hakkında sanırsam :))
Şimdi genelde bütün erkekler burada cesur kadin diyor ama aslinda içlerindende basit kadin diyorlar gerçek bu çünki erkeklerin tek derdi @ m me me kal çadir kisacasi kadin vucuduna sahip olmayi istemeyecek erkek hemen hemen yoktur yaani ya pasiftir ya da iyi niyetlidir :)
Erkekler cesur diyor ama size adım atan kıza beni istiyor deyip düşünceleriniz komple değişiyor zaten cepte gözüyle bakıyosunuz. Kızın ilk adımı atıp evliliğe giden ilişki hiç görmedim duymadımda.
Hayir maalesef neden basit olsun ki özguvenli bir kadin oldugunu düsünüyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir hanımceğiz var böyle başımda ilk adım diyemesem de o benden daha girişimci. Görücü üsulü tanıştık. Bir kere yemeğ çıkardım sonrada bir daha buluşmadım. Daha önce evlenmiş bir kızı falan var. O daha girişimci benden ama ben arada bir çocuk olduğu için kendimi böyle bir şeyin içine sokmak istemiyorum , sorunun cevabı hayır bana basit olarak gelmiyor karşımdakinin daha girişken olması.
gelenekçi düşünen tipler kaşar der evrensel düşünen bunun normal olduğunu bilir.
erkeğe açılan kadınlar genelde maskulendir fazla testeron salgılar Türkiye için konuşuyorum özellikle. Baskın dominant kadındır. ilişkide sıkıntı yaratabilir
İlk adımı ben attım ve reddedildim ama yine de pişman değilim kafamda kurup beklemektense ya da abuk subuk hareketlerle belli etmeye çalışmaktansa direk söylerim daha iyi ki yaptım da
Her beğendiği erkeğe bunu yapan kadın basittir hatta kasardır ama ömründe bir kişiye açılan kadın cesurdur kıymetini bilmeyen sonunda pişman olcaktır zaten
Açıkcası ben hep karşıdan bişeyler beklerim ama beklediğimle kaldığım için hep ben atağa geçerim sonra kabul edilmeyip eski hayatıma geri dönmeye çalışırım insanoğlu ilgi ister kız veya erkek fark etmez insanız sonuçta açıkcası ben beklerim.
Çok değişken bir soru. Birçok erkeğe göre basit olarak görünebilir fakat bana göre cesurdur. Bir kızdan etkilenmemiş bile olsam ilk adımı atan kadının cesurluğundan kaynaklı etkilenirim. Sevgililerimin çoğu da ilk adımı atan taraftı...
Çekingen Erkeğe karşı açılmazsa asla tanışamazlar bile ama bir erkeğe bildiğin yürüyorsa basittir (duygularını belli etmek farklı yürümek farklı şeyler) ve bana soracak olursanız genel olarak cesurdur.
Bende o kizlardanim, ilk adimi erkek atcak diye bir zorunluluk mu varmış? şuanki sevgilime ben açıldım, basit felan gördüğünü sanmiyorum gayet mutluyuz da yani sevince söylemek basitlikse çok şeye baştan bakmak lazim
Bence bu durumun basit ya da cesur diye bir yaklaşımı yoktur. Kadın-erkek ayrımınada pek inanmıyorum. İnsan eğer birinden hoşlandıysa veya sevdiyse duygularını kesinlikle dile getirmeli. Cesur olan karşısındaki insanda değerini göremez.
Cesurdur bence. Ben yapmadım ama siz yapın. En fazla reddedilirsiniz. Birbiriniz için uygun olmadığınızı anlarsınız biter. Benim gibi 2 yıl beklemeyin abe bacılar
çoğu erkeğe göre basit olarak tanımlanır fakat aksine o kadın yüreklidir kendini bilendir erkek o kadını kaybedersede köpek gibi arar burda kalsın bu :)
Bence saftır bu devirde herkesi kendi gibi temiz saniyordur açıldığı adam ya it çıkar onun bu durumundan faydalanmak isterse kendi ayağıyla geldi kaçırmayayim diye düşünürse?
İlk adımı atan kız diğer kızlardan bir tık öndedir çünkü çok farklı bir durum ve erkeğin bütün merakını bir anda kendi üstüne çeker
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben ilk adimi attim. Simdik evlenmeyi dusuniyoruz. Basitlik ilk adimla alakasi yok. Basitlik iletisim sirasinda hal ve hareketlerinden olur. Sen ilk gorusmede opus basitsindir. Ilk adimi bir kadinin atmasinda hic sorun yok.
Facebooktan ekledim 😂😂 Ama daha once baska birisinde yanina gidip konustum her hangi bir konu hakkinda. Eger senden hoslanirsa oda belli edicektir. Fazla dusunmeye gerek yok rahat ol kendin ol cool ol
Çoğu erkeğin yaklaşım tarzı kadınlar üzerinde farklı farklı anlaşılır. Kimi itici, kimi hoş karşılanır. Yaklaşım tarzı önemlidir. Karşılıklı hoşlanma durumunda, itirafı erkek yaparsa daha iyi olur.
Cesur olarak görür basit olarak düşünmem. Basitlik davranışlarla olur. Hoşlandığını söyleyerek numarasını vermekle değil. Tabi bu hareketi her gün bir erkeğe yapmıyor olması gerekiyor :))
Özgüven sahibi kızdır. sevilip sayilmayi en çok hakeden kızlardandır. özgüveni olmadığı için ilk adımı karşıdan bekleyen kızlardan çok çok çok ondedir.
aslinda durumdan duruma farkeder. mesela tanisikliginiz varsa ve ilk adimi atarsa kiz, basit diyemeyiz. ama mesela sokakta geçerken, konusmak isterse, insan acaba baska erkeklere de böyle mi diye düsünmekten alikoyamiyor kendini
İnsanın sevdigini hoşlandığını belli etmesi basitlik kıstası değildir. Basitlik herkese yavsayan insanlara denir. Bir insan hoşlanmis ise neden onunla konuşmasın ki.
İlk ben seviyorum dedim ilk ben öptüm ilk ben dokundum ilk ben çıkma teklifi ettim ilk ben baştan çıkardım ve ikimiz içinde ilklerdi bunlar daha da bşkası olmadı 😊 cesurmuyum basit mi?
Kadın sevmiş ise ilk adımı atıp sevdiğini söylemeli buda cesaretten gelir. ilişkinin devamında karşılıklı saygı sevgi olursa neden basitlik olsun yeter ki karşındaki adam olsun
Sonra bende soyle bir algi olistu : hangi kiza teklif etsem beni yasca buyuk gorecek veya abilerine veya erkek arkadaslarina soyleyecek ve korkutacaklar gbi geliyo ve geri cekiyorum kendimi bu yuzden birlikteligim fazla olmadi ha birde su var bu konudan dolayi bastirmaktam kaynakli her gordugum kizi ayarlamak istiyor ama cesaret edemiyorum 1 her kiz ayarlanmaz teklif edilmez ama boyle iste hastalik oldu :(
Erkeğin şeref seviyesine bağlı. Adam gibi adamların düşünceleri ve duyguları olduğu çin cesurdur. Şerefsizse ve egoistse 'basit' olarak tanımlarlar ve nedenini sorarsan açıklama bile yapamazlar pislikler
En İyi Cevaplar