Görücülerimi yoldan çevirip kendi kızına ayarlayan öz teyzem nasıl bir davranışı hakediyor sizce?

Kuzenim çocukluğundan beri benim olan herşeyi aşırı kıskanırdı ve kendini yırtıyor diye benim olan şeyler üzülmesin diye ona verilirdi sürekli, sonra büyüdük ben 26 o 23 yaşında ama hala her konuda sahip olduklarımı benden almak istiyor, bir gömlek ayakkabı da olabilir bana evlenme teklif eden insanda olabilir, benimle kim ilgilense sevse, hemen ona aşık oldum diye yaygara koparıyor, teyzem de (senin sevdiğin insanı senden vazgeçirip evlenebilir bence birinin kuzenin sevdiğini çalması normal erkeğin fikri değişirse neden olmasın diyor) kuzenim de sürekli evlendiğim adamı ayartmaktan ve beni boşatmaktan bahsediyor, teyzem de iki gün evvel benimle görüşmek için annemle konuşan görücülere benden evvel kendi kızını gösterip görücülerimi yola çıkacakken vaz gecirip kendi evine davet etmiş, annem ise teyzen kötü düşünmüyordur onun kalbi temizdir hayırlısı böyleymiş diyip pasif pasif duruyor, şimdi kuzenimi görmeye geleceklermiş sizce teyzem ve kuzenim nasıl bir davranış biçimini hakediyor siz olsanız ne yapardınız? Teyzem daha önceki görücüleri de siz fakirsiniz kendiniz gibi fakir e bakın babası prof. Olan damat size yakışmaz senin baban amele demiş ve babama göndertmişti. Bu kendi kızına çevirdiği de çok zengin, para mühim değil benim için illa zengin olsun demiyordum, üni okudum çok da iyi bir meslek üstelik ama Çok kırılmıştım ama bu sefer iyice canıma tak etti, aileme ses etmedim size bu insanlara terbiyesizlik yapıp ele güne rezil olmadan yaptıklarının karşılığında mantıklı ve zekice nasıl bir adım atmam gerek?
Görücülerimi yoldan çevirip kendi kızına ayarlayan öz teyzem nasıl bir davranışı hakediyor sizce?