Eşim bana ve kararlarıma saygı dumuyor ne yapmalıyım?

5 yıldır evliyim 2 yaşında bir kızım var doğum yaptığımdan beri rahar değilim çocuğumu doğurduktan sonra eşimi işten çıkartdılar şansımıza 2 yıldır iş beğenmedi parasını beğenmedi smmm sınavına hazırlanıyor hayalim onun sınavı kazanıp bir an önce iş bulupev hayatından bir an önce uzaklaşması tek istediğim bu aslında çünkü her defasında bir tartışmanın ortasında buluyorum kendimi. kızıma bakan olmadığı için bende çalışamıyorum.
aslında sorunum bana saygı duymaması ev iş çocuk ve eşimle hemen hemen 24 saat ilgileniyorum kaynanamlar geliyor hizmetimi yapıyorum annemlere gidelim diyince gidiyorum. bazen biz gidelim diyorum. fakat ben annemlere gidelim dediğimde hep tartışıyoruz bir kere bile duymadım ağzından annenlere gidelim diye her gittiğimdede burnumdan getirmiştir. oysaki anemlerde seviyor ama bu tepkileri üzdü herkesi. ben arada kalıyorum annemlere gelemicem diyince tepki gösterir eşime gidelim diyince tepki gösterir ama kendi ailesinde böyle sorun yaşamadım hiç NE OLUR SEN BİLİRSİN , CANIN NASIL İSTİYORSA ÖYLE YAP , KENDİNİ NASIL İYİ HİSSEDİYORSAN , demesini erkeklik taslamanın ailesine birşeyleri kanıtlayıp beni üzmesinin ne faydası var ona ailesi nasıl istiyorsa öyle olsun istiyor. burum beni bizi çocuğumuzu etkilediğini bilmiyor. ne yapmalıyım iyilikle konuştum dinlemez televizyonu daha çok sever benden.
Eşim bana ve kararlarıma saygı dumuyor ne yapmalıyım?