Ve mükemmel olmaya çalışmak gereksiz.
Bizleri biz yapan kusurlarımız sizlerin gözüne batar mı?

Unutmamalı insan şayet Allah örtmezse hepimizin kusuru haddinden fazla, heralde hayattaki en güzel şey bütün kusurlarımıza rağmen bizim muhteşem olduğumuzu düşünen birine sahip olmaktır. Ama maalesef herkes bilir ki kalpten önce kusura bakılır.
İnsan kendi ile barışık olmalı mesela :
Kusurlarımı seviyorum. ! Darılınca suratımı asmayı.. Canım sıkıldığında sebepsizce bağırmayı.. Olur olmaz yerde kahkahalar atmayı, kıskançlıgımı.. Normal olmamayı seviyorum.. Sadece canımın istediği şeyleri yapmayı.. Tembelliğimi.. Bazen düşünmeden aklıma geleni birden söylemeyi.. Bazen her şeyi yüzüme gözüme bulaştırmayı.. Öfkelerimi.. Kızınca küsmeyi.. Heyecanlarımı.. Bazıları haketmediği halde, Onlara çok değer verip onları Sevmeyi… İçimdeki çocuğu… Beni seviyorum.. Çok mükemmel değilim.. Ama benden bir tane daha yok.. Beni seven böyle sevsin..
İnsanları değiştirmek yerine bir kalıba sokmak yerine olduğu gibi sevmeyi deneyin ;)
Unutmayın marifet kusurlarıyla sevmekte saklı ✌️
Evet
Zaten kusurlari olan insani seven olmuyor , çikin oldugum için sevenim de yok , sevdigimde olsada zaten bana bakmiyacagini , tersleyecegini bildigimiz icin umursamadan konusmam bile :)
Wabi-Sabi = Kusurda Güzellik Aramak.
Cevap
18Cevap
Kusursuz insan mı var ki? Sevdiğimizin kusurunu görmezden gelmeyeceğiz de sevmediğimizin mi geleceğiz
Sevgi kusurlarıyla sevgidir. Herkes kusurlarıyla seviyor demi? Ama iş gerçeğe döküldüğünde kimse kusurlarıyla sevmiyor.. Kusurlar göze batar söz olur, sözler ise bir hançerdir. Hakikatli sevmek gerekir oda çok zordur.
Kul kulu kusurlarıyla severse mutlu olurmuş der büyüklerimiz. Kusurlarımızı saklamaktan çıkıyor bütün kavgalarımız.
hiçkimse mükemmel değildir hem sevmek zaten kişiyi kusurlarıyla birlikte kabullenmek demektir
sevince göremiyorsun o yüzden şu an bir kusur göremiyorum nişanlımda :)
Kusursuz bir insan yoktur herseyi kabul edersin düzeltilebilicek seylerse bırlıkde halledılebılır eger o da istiyorsa yoksa no problem 👍
Evet.. biliyoruzki yeryüzünde kusursuz insan yok, mükemmel insan hiç yok.. sevdiğini değiştirmeyeceksin olduğu gibi seveceksin..
Kusursuz seviyorsan kusuru yoktur. Görüyorsan kusursuz sevmiyorsundur.
Kusurlarını ortaya cıkarmak benı rahatsız eder cunku ben onu tercih etmısımdır benim kusurum varsayarım
Sevdiğin insanda kusur görmezsin ki görmezden gelesin
Konuşmaması yeter çok sessiz huzurlu oluyor insan onunla başbaşa olunca
Eğer birini sevseydim o kişiyi kesinlikle el ustunde tutardım, kusursuz ne kelime...😊
İlkin görürdüm fakat şimdi öyle değilim. Sevdiğin kişiye kızıp bunun bedelini göstericem konuşmayacam deyip uyanınca onu affetmek çok güzel bir duygu. Çünkü sevgi küçük kizginliklarimizdan daha önemli. Kızdığımız şeyler gelip geçici bir gün düzelir.
Bunu genelde körü körüne sevenler yapıyor ama kusurlar asla örtülmez ki kusur işleyen yine işler yani..
Kusura ve o kusuru diğer kişisel özellikleriyle me kadar kapattığına bağlı. Fizikselse görmem bile.
Evet, onlarda bizim kusurlarimizi gormezden gelmiştir elbet.
Evet, kusur ararsan her insanda mutlaka bulursun bu nasıl baktığınla alakalı.
Seven insana o kusurlar güzel gelir, sevilir o kusurlar.
Sevdiğim insanda kusur olsa bile göremem ki
benim gözümde dünyanın en kusursuzudur..
sevdığımde kusur aramam ki göreyim
Yani kusuruna bağlı :)
İnsan severse kör olur kusura.
Kusurlardan nefret ederim
Kör olur, değnekle bile gezerim😅😅😅,
Kesinlikle görmezden gelirim
dunyanin en kotu insani olsa da bana melek gelir
görüp kapatırım daha çok.
Görmezden gelmem kusurlarıyla severim
Ask gözü kör eder ne kusuru
Biryere kadar kadar gormezsen gelinir 🙄
takintiliyim görmezden gelemem
Ask varsa zaten gormez
Seversek her türlü 🌸
Önemli olan kusurlarıyla sevebilmek değil mi?
Abi kusursuz ya sevgilim kusur göremiyorum ki
Sevdigim insan zaten kusursuzdur gozumde...
Direkt kusuru severim👉 (görüntü olarak)
gormezden gelirsem ben gorunmez olurum
Sevdiğim insanda kusur aramam
Hayır hocam.
Evet görmezden gelirim
Ever gelirim
kusurlarini söyleyen zaten seni sevmemistir ki
Her zaman geldik
onun kusur sandigi herseyine asigim
Evet :)
Kusur mu? Oda ne? :)
Gelirim ama dozu korumak önemli