İnanın şu yaşıma kadar sevgilim olmadı. Yaşım 26. Fakat artık bende sevmek sevilmek biriyle ciddi bir adım atmak istiyorum. Nefsimle mücadele ediyorum. Flört dinimizce haramdır bunuda bildiğim için herkesi red ediyorum. Hayat zor..
Cevabın nedir?
+1 yılEgerki ailen görücü usulü birilerini bulamıyorsa cevrendede begendiğin ya da seni begenen birileri yoksa arkadaş çevrenden olsun internet ortamından olsun begendiğin ve seni sen oldugun için seven birini pekala bulabilirsin. Resmini dış güzelliğini göstermeden de kalbinin yüreğinin güzelliğine kapılıp evlenebilecegin adam gibi adam bulabilirsin. Biliyorum zor ama imkansız değil. Burdan tanıyıp biraz güven ve sevgi oluşunca bir cafede çay kahve ne biliim oturup konuşabilir görüşebilirsiniz. İlla sarılmak elini tutmak başka şeyler yaşamak şart değil. Görücü usülündede oturup konuşuluyor olursa oluyor olmazsa vazgeciliyor. Yalnız tanımak istediğin kişininde fikri ehlisünnet ve islami yönde olmalıki doğruyu bulayım derken yanlış yollara sapmayasın
02 Yorumla
Soran+1 yılÇevrede yokken bide bu sitedeki insanlaramı güvenelim?
- +1 yıl
bende senin gibi düşünürdüm eskiden ama haksızlık yapıyoruz sanal aleme. Tamam iğrenç ilişkiler iğrenç tekliflerle gelen yüzlerce hatta binlerce insan var fakat sen ne istediğini bilirsen bunların arasından sıyrılmış gönlüne ışık tutacak birini bulmak zorda olsa başarabilirsin. Çevre dediğin yüz bilemedin besyüz kişiden ibaret. Sanal alem de milyonlarca insan var. İyiyi uygunu ararken tabiki kötülerlede karşılaşacaksın bunlarada gözünü kulağını tıkarsan zoru başarıp mutluluğu yakalayabilirsin. Meşekkatli bir yol biliyorum ama sevmek sevilmek güzel bir yuva kurmak için değmez mi?
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 728 cevap paylaştı. Haram değil diyenler yanlış yapıyorsunuz. Allaha ve emirlerine şirk koşuyorsunuz.
Haram kardeşim. Kadın sofra değildir her gelenin önüne kurulmaz. Kadın sahibine yazılmış mektup gibidir. Sabret inşallah Rabbim sana da senin gibi tertemiz bir insan evladı nasip eder inşallah. Ama sabret lütfen.17 Yorumla
Soran+1 yılSesimi duyan tek kişisin biliyomusun. Allah razı olsun. şu an üzüntüden gözümden yaş akıyo. Aileme çevreme anlatamıyorum. Benim hakkım değilmi mutlu olmak evlenmek. Ama çevremdeki bütün kuzenlerim arkadaşlarım evlendi gitti. Tek kaldım ailede bekar. Ama ne gelen var ne giden. Onca yıl nefsimle mücadele ettim halende ediyorum harama bulaşmamak için. Sağol bir nebzede olsa içimi ferahlatan oldu.
Soran+1 yılBundan bir kaç sene önce çok bekar vardı beni isteyen çok kişi vardı. Ama o zamanlarda ben hazır değildim.
Soran+1 yılAmin inşallah.
+1 yılSeversin. Adam gibi. Onlar değildir o zaman. Kalbin ne zaman sevdiceginin karsisinda sozde atmayi birakirsa onun elini tut. Simsiki tut ki birakma. Dogru dedin abicim. Flort haram. Senin karsina biri cikar. Beklemekten, sabirdan anca hayir gelir. Selametle
10 Yorumla
Sevgili olmak haram ise nasıl evleneceğiz:
https://youtu.be/rLd6TE9byaY22 Yorumla- +1 yıl
video gayet eğitici teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
39Cevap
haram derken şöyle bişey var haram olan şeyleri yapmadığın sürece kadınla erkeğin birbirlerini görmesi sohbet etmesi haram değil ki flört etmek ile kast edilen elele olmak dizdize oturmak yeri gelip öpüşmek falansa bunlar elde ateş tutmaya benzer. allah aff etsin o kadar günahımız var ki
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle değil işte. Ateş ve barut olayını bilmeyen yoktur. Onca sene insan sevdiğinin elini tutmadan ona sarılmadan sence durabilirmi?
Tanismak konusmak yalniz kalnamak bibileri vastasiyla bir erkekle evlilik adimi atmak haram degildir haram olan öpüsmek sevismek haramdir birini sevmek onunla anlasmak gunah olmaz haram olan zibaya yaklasmayin der Yuce mevla onun icin sev sevil ve evlilik yokuna gir derim iysallah guzel ahlakli bir kisi kismet cikar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılflörtün haram olduğu neye dayanarak söyleniyor? flörtten anlaşılan şey beraber yatıp kalkmaksa ayrı. ama yabancı bir erkekle uygun bir yerde oturup konuşabilirsin, tanışırsınız. bu işin usulü belli. kuralları belli. elleşmediğin haddi aşmadığın günah işlemediğin müddetçe haram olan bir şey yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılSana göre olabilir. Ama Kuranı Kerime göre yanlış. Göz zinası el zinası kulağın zinası hepsi zinaya giriyo.
+1 yılne desem bilemedim. Kendine bu şekilde işkence ediyorsun. Haramsa haram. Gözgöze bakmak haram o haram bu haram yazmışsın. Ya adamla gözgöze bakmadan nasıl tanıyasın?4 kereden çok görüşmek günah demişsin. Nasıl tanıyasın. Niyeti ciddi adam belli eder demişsin. Hiçbir adam 4 gün tanıdığı birine gel evlenelim demez. Haramsa haram arkadaş günahı neyse çekerim cehennemde bu nedir
03 Yorumla- +1 yıl
4ncü günden sonra ailelerin bilgisi olmalıdır ve onların izniyle görüşebiliyorsun. Ameller niyete göredir. Niyeti kötü olan bir adam dördüncü gün sonunda aileler bilsin istemez. Cehennem ile ilgili ayet ve hadisleri lütfen gözden geçir. Günahım neyse cehennemde çekerim aklı başında bir insanın söyleyebilecegi razı olabilecegi bişey değil. Beni yanlış analama ama lütfen birazcık araştır. Bir toplu iğne deliği kadar bile cehennemden delik açılsa dünyada yaşayan birtek varlık kalmazdı buyrulmuşsa bence düşüncelerini tekrar gözden gecir
- +1 yıl
@yalnizim77 Ailelerde yanında olmalı demis arkadas altta.1-2 yıldır ailesi bilmeyip sevgili olup iyi niyetle karısı yapanda var sevgilisini. Tamam tekrar okurum ama kendimi bu sekilde kısıtlamayacağım. Sağolun yinede
- +1 yıl
bir odada yalnız kalan erkekle kadının tek arkadaşı şeytandır.. İslam bir kişinin bile zarar görebilecegi bir durum oluşursa eger onun önünü keser atar. Kurallar katı gelebilir ama müminler için olması gerekendir. Senin düşüncen saygı duyarım ama kabul edemiycem kusura bakma
+1 yılSadece sizin için doğru insanı bekleyin. Benim de sevgilim olmadı, ama hiç sorun etmiyorum. Eminim Allah karşıma çıkarıcak mutlaka. Sadece sabırlı ol
31 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin hayırlısını versin Rabbim. O neylerse güzel eyler vardır bundada bir hayr
Evet öyle gercekten dediğin gibisen anlindan öpülesi kızsin yanlış anlama
14 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun. Ama kimse bu soruma cevap veremiyo.
- +1 yıl
Bence çirkin
+1 yılİnşallah kızım sen de gönlüne göre birini bulur, işi fazla uzatmadan evlenirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun amca. Ama çevremde ailemde bir bekar ben kaldım. Bu yüzden sıkıntı çekiyorum. Ara sıra ağlıyorum gizli gizli. Kız olmak çok zor.
Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Bence çok büyük bir hata yapıyorsun kendi yapına ters bir kere insan sevmek sevilmek el ele tutuşup gezmek ister yani illa özel şeyler yaşıyacaksınız diye birşey yok yalnızlık Allah'a mahsus ben bile bunun eksikliğini hissediyorum erkek halimle
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ama kimseyle görüşmeden evlenemezsin.. Evleneceğin kişiyi tanıman ve onun senin karakterine uygun olup olmadığını görmen lazım. Bu nedenle beğendiğin birisiyle çıkabilirsin ama haramdan uzak durun dediği olay zina..
00 Yorumlaonce gormen gerek yureğın ısnırsa tanıman gerek 3 ay surede evlenmen gerek
211 Yorumla
Soran+1 yılBunun hepsini biliyorum. Hayırlı işler uzatılmaya gelmez. Zaten bir insanı tanımak içinde onca senelere vakit geçirmeyede gerek yok. Nişan söz boşunamı var? Fakat sorun şu çevremde ailemde tek bekar ben kaldım bu.
Soran+1 yılYıllar önce soran çok oldu ama ozaman ben pek hazır değildi. Yakında 27 yaşıma giricem. Dua ediyorum ama olmuyo işte
Soran+1 yılAmin inşallah. Sağol
Soran+1 yılVar allaha şükür
Soran+1 yılMesaj kutumu açtım.
Soran+1 yılX per yetmedi
+1 yılGünahını ben üstleniyorum. Sözüm söz. Dilediğince yaşa ve özgür ol.
Olmayan değerler için hayatını ve en güzel anlarını harcıyorsun. Bir daha bu yaşlara gelmeyeceksin.00 YorumlaKalbin sevgi görsü çokta ducar kurma etrafina bence yas gidiyor sonra keske deme
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten sevmediğim biriyle evlenmek istemiyorum.
Cok sacma hareket ediyorsun sende insansin yasa hayatini
20 Yorumla
+1 yılE bu kadar dindar yaşarsan zor tabii. Görücü usulü evlenebilirsin sadece, sana başka yol yok.
00 Yorumla
+1 yılKonuşur sohbet edersin evleneceğin kişiyi tanimak hakkın (zina değil) anlasirsan evlenirsin
16 Yorumla
Soran+1 yılUzun süre biriyle konuşmak zinaya giriyo. Bırak konuşmayı göze derin bakmak bile göz zinasına giriyo.
- +1 yıl
o kadar dini derin yaşayamam o zmn konusmadan nikah yapmk lzm
Soran+1 yılDinimiz en fazla 3-4 gün müsade ediyo oturup konuşmayı. Aileden birileri olmak şartıyla. :)
- +1 yıl
O zaman görücü usulu evleneceksin bahtıma ne çıkarsa bu işin oluru bu
Soran+1 yılAma görücü kimsede yok çevremde. Yinede sağol
- +1 yıl
istersen sanalda konusalim anlsrsak direk isteyebilirim seni
+1 yılulan flörtün haram olduğu hangi kitapta yazıyo flört olmadan nasıl evlenilecek?
12 Yorumla- +1 yıl
ulan diye cümleye başlaman zaten senin karakterini ve islamla alakalı olmadıgının bir göstergesi.. Çok kasma herkes kendi ettiğini çekecek
- +1 yıl
@yalnizim77 yanlış anlaşılmışım neyse
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İstiyorum diyorsun zaten, nefsine hakim olamamışsın neyin sömürüsünü yapıyorsun şimdi?
13 Yorumla
Soran+1 yılİstemekle yapmak aynı şeylermi? Ben evlenmek istiyorum açık konuşim. Çevremde bekar bir adayım bile yok. Orda burda görenler yaklaşmaya çalışıyo ama hepsi boş flört etme çabasındalar sevgili yapma derdindeler. Ben sevgili yapmak istemiyorum. Adam gibi birini kısa sürede tanıyıp ciddi bir adım atmak istiyorum. Ama nasıp yapıcamı inan bilmiyorum. Hayırlı geceler..
Soran+1 yılYıllardır bekliyorum zaten. Neyse yine sağol
+1 yıle öyle direk evleneceksin
212 Yorumla
Soran+1 yılNasıl ama?
- +1 yıl
görücü usülü ile
Soran+1 yılÇok istiyorum zaten görücü olmasını. Ama kimse kalmadı çevremde bütün kuzenlerim arkadaşlarım evlendi gitti. O yüzden zorluk çekiyorum nefisle mücadele etmek okadar zor ki..
- +1 yıl
bence sen çok dolmuşsun sanki içini dökmek istiyorsun
Soran+1 yılTamam bişe istemiyorum.
- +1 yıl
kızacak ne varsa
Soran+1 yılGörücü usulü evlenenler sevmeyerekmi evleniyo sanıyorsun?
Soran+1 yılBak kardeşim sevip uzun yıllar sevgili olanların sonu ne oluyo biliyomusun? Cevap vermeye gerek yok gayet iyi biliyosun. bir insanı tanımak için 3 yıl flört etmeye gerek yok. Görücü usulünde niyetler belli ve işin içinde aileler olunca gerçek yüzünü daha net görebilirsin.
- +1 yıl
@barıss33 tartışmanızı özel mesaj yoluyla yapabilirsiniz uzatmanız durumunda silmeye başlayacağım site kurallarını çiğniyorsunuz
+1 yılSohbet edersin belli seviyede niyetin değişirse kesersin sohbeti
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArtik evlen Nisan donemi bunun icin var. 24-25 den sonra b isler zorlanyor. Tecrubeyle sabit.
00 Yorumlasenin bir yerlerin kabarmış. yaşın ilerledikçe cinsel arzuların da artar. Bir an önce evlen bence. yoksa bu gidişle yanlış şeyler yaparsın
00 YorumlaFlört dinimizce haram değil ki evlenene kadar öpüşme sorun yok
20 Yorumla
+1 yıletmeyeceksin..
dinine inanıyorsun..10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir yerden başlamak gerek
10 Yorumla
+1 yılBu kafayla devam et bu saatten sonra da.
10 YorumlaTek şey evlenmek kalıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten evlenmek istediğim için konuşmak istiyorum. Ama yok işte kimse.
Yanlış yerde aradığına eminim
00 Yorumla
+1 yıle flört etmeden nasl tanismayi düsünüyorsin?
00 Yorumla
+1 yılozaman evlen arkadaşım doğru insanı bulda
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı. nasıl seveceksin nasıl evleneceksin peki?
12 Yorumla
Soran+1 yılNiyeti ciddi Adam kendini az çok belli eder. İşi uzatmadan evlenir.
+1 yılHelal sana
20 Yorumla
+1 yılyiyişip içişip sevişmezsen haramlık bir durum yok.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı. Nefsine hâkim ol. flört etme
00 YorumlaSende gorucu usuluyle yap
10 Yorumla
+1 yılEvlen o zaman direk niye flört
00 Yorumla
+1 yılÇok isteğin vardır şimdi seninn.. işin zormuş😉
12 Yorumla
Soran+1 yılİsteğim derken?
- +1 yıl
Her anlamda
Gizli Üye(36-45)+1 yılkonusup dertlesmek ıstermısın arkadas gıbı?
12 Yorumla
Soran+1 yılSorumun cevabı bu değildi
Cevap sahibi+1 yılbende bu konuyla ılgılı dıyorum ıste anlasana sımdı burdan yazıp kısa kısa denk gelmek zor olucak tam konusamıcaz o sebbeten dıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılDende geride kalmışsın
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHaram mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet.
Evlen o zaman
04 Yorumla
Soran+1 yılKimse yok.
Soran+1 yılBen evdemi arıyorum dedim. Çevremde bekar kalmadı diyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılCarsafliysan bnmle yap
00 YorumlaEvlen
00 Yorumla
+1 yılBenimle evlenir misin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılKim demiş haram olduğu nu
22 Yorumla
Soran+1 yılKuranı kerimi aç oku.
- +1 yıl
👏👏👏
Gizli Üye(25-29)+1 yılFlört etmeden evlen?
00 YorumlaSaçmalık
00 Yorumla
+1 yılSen bence salaksin
20 YorumlaNe haram
20 Yorumlakim diyor haram diye
20 Yorumla
+1 yılEvlen
00 Yorumla
+1 yılHaram falan değil.
19 Yorumla- +1 yıl
Değil ama. Hatta evlenmeden önce konuşmak sünnettir.
- +1 yıl
Tamam da kız flörtü sormuş.
Soran+1 yılCanım benim kuranı kerim bize zinayı yasaklamış. Zinanın kaçından haberin var? Erkeğin gözüne bakmak bile zina. Tokalaşmak zina. 4 günden fazla görüşmek haram. Aile bireyleri yanında olmak şartıyla görüşebilirsin sadece. İşi uzatmadan nişan yapılır. Flört batının bize dayatmış olduğu bir durum. Ama nefsimle yılardır mücadele ediyorum. Bende istiyorum birini tanımak ciddi bir adım atmak ama görücü bişe kalmadı çevremde.
- +1 yıl
Sen kurana bakarsan ohohoh
- +1 yıl
kurana bakmıycazda sana mı uyacaz anlamadımki sen hangi kitaba inanıyorsun pardonda
Soran+1 yılBoşver böylelerine bişe anlatamazssın.
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası