Arkadaşlar Şu an çok fena başım ağrıyor, eczaneye gidip hangisini almamı tavsiye edersiniz ?
Vermidon
Majezik
Aspirin
Novalgin
Diğer.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her ilaç her insana olmaz.Ayrıca sağlık söz konusu olunca olay değişiyor. Başım ağrıyor hemen bir aspirin alayım, demeyin.
Baş ağrısının sebepleri çok farklı olabilir.Ancak şiddetli baş arısında hemen herkesin aklına ilk gelen hastalık migrendir. Migren hastalarının yarıya yakınında baş ağrısına görmede bozukluklar, yüzde uyuşma, konuşma zorlukları gibi belirtiler de eşlik eder. Yine birçok migren atağından önce depresif ruh hali, ani duygusal oynamalar, susamışlık hissi, sık idrar çıkma, esneme gibi belirtiler izlenir. Baş ağrısı sonlandıktan sonra da ışığa ve sese hassasiyet, yorgunluk, dikkat kaybı gibi şikâyetler devam edebilir.
Ayrıca başağrısı depresyon ve kaygı bozukluklarından, uykusuzluktan ve stresten ileride gelebilir.
Önce bir doktora görünün.Ayrıca aspirin önermiyorum çünkü yurtdışında aspirin kanserojen madde içerdiği gerekçesi ile piyasadan kaldırılmış durumda.Eğer geç yattınız ve halen uykuluysanız bence gidip biraz daha yatın, dinlenmenize rağmen geçmiyorsa bir doktora gidip ondan sonra ilaç kullanın,derim.
Geçmiş olsun.
Rica ederim.Ben sadece bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanımına karşıyım o kadar.En azından baş ağrımızın veya rahatsızlığımızın nedenini bilirsek aldığımız ilacın neye faydası olduğunu biliriz, diye düşünüyorum, o kadar.
Benim migrenim var ancak ve ancak dicloflam iyi gelir o da iki tane içmem kaydıyla. :( pff zor yaa...
majezik iyi gelir
Arveles iskelet yapisindaki kemik agrilari icin en iyisi. Onun haricinde novalgin 15 dk sonra hic bir agri birakmiyor. Ama herkesin yapisi farkli ters etki edebilir.
hiçbiri. analjezikler ağrı eşiğini düşürür ve psikolojik olarak bağımlılık yapar.
Cevap
19Cevap
Sana iyi gelen bana iyi gelmez.Bana iyi gelen sende yan etki yapar
Bu sağlık konusunda böyle bence ilaç ismi sormak tavsiye almak çok sakıncalı.
Eczaneye gidip sormalısın hangisi midede erir hangisi bağırsaklarda erir.
Mideden sorunun var mıyokmu zararı olurmu falan diye.
Vermidon ne ya kaldı mı öyle bir ağrı kesici tohaf .s majezik miğdee zararlı. aspirin içilir mi şaka gibi yat uyu öyle geçerse geçsin daha iyi. novalgin mi şaka mısınız siz ya.
Favori : Arveles birde brufen (draje) ;) 5 dk bile sürmez nasıl geçtiğini anlamazsın.
HMM OK
:(
Benim midem rahatsız olduğu için ağır haplar yasak bana mejazik dolarex falan içemiyorum. Minoset ve Parol en hafif ve buna rağmen etkili olanlar başka ilaç kullanmam en fazla parol un bir değişiği olan aprol alırım o kadar
Majezik baş agrısı için kullanılan bir ilaç değildir doktorlar adet agrısına verir.cataflam veya arveles kullanmanı tavsiye ederim..apranax arkadaşlar genelde kullanmayın ilaç içeriği çok güçlü ve artık önerilmiyor.
benim migrenim olduğundan ben farklı ilaç kullanıyorum gravis etkilidir
miden hassas değilse majeziik al gerçi hassassa da sütle yutabilirsin
Majezik hafif ağrılar için.
Apranax şiddetli ağrılar için bire birdir.
Aile hekimine gidip igne yazdırmıştım.
Agrım şıp diye kesilmişti.
Tabi şiddetli agrıydı..
zannediyorum ki minoset,parol gibi parasetemol içeren ilaçlar yan etkisi en az olanlar.
Majezik gibi bir ilaç yok
en fazla 5 dk içinde ağrıyı kesiyor
Çok nadir Panadol . Onun dışında , gözlerimi kapatıp dinlendiririm karanlık bir odada .
genelde kullanmadan geçmesini bekliyorum ama dışarı çıkmam gerekirse parol alırım
İstanbul da mı yaşıyorsunuz... ?
ilaç kullanmam aslında ama majezik tek çare :)
arveles tavsiye ederim
apranax ford nerem ağrısa direk sarılırım :D
abazayım dıyon yanı ahjahahhaha
alındın bence abahfaghf
Herkeste etkisi farklı olabilir, vermidon anında kesiyor bende.
çok dayanılmazsa çak bir naprosyn fort 800 mglik.biraz uyuşukluk ta yapar ama
aprowell fort. kesin çözüm
dolarex kullan bence ilacı al ve 2-3 saat uyu hiç bir şeyin kalmaz.
B dedim geçmişolsun
majezik
bazen içmem bazen çok ağrıyınca arveles içerim
Majezik.
Majezik .
arveles baya iyi
apranax en iyisi tavsiye ederim
gripin gerçi o bakkallarda satılıyor
Dafalgan :)
Novalgin ...
Dolorex tavsiye ederim o daha iyi geliyor
Hap kullanmadan geçer.