"Evlenmenin fobisi mi olur?" demeyin!. Evlenme korkusu en sık rastlanan fobiler arasinda yer alıyor. Aşık olduğunuz kişinin evlilik korkusunu yenmesi için neler yaparsınız?Gametofobi NEDİR? Evlilik korkusu, evlenmekten, evli olma halinden korkma durumu olarak da açıklanabilir. Gametofobi sahibi bireyler, evliliği başlangıç ve son olarak görürler. Yaygın olarak, evlendikten sonra hayatlarının önceki kadar iyi olmayacağına, zorlaşacağına inanırlar.
Bu hayatta birçok kişi evliliğin getirmiş olduğu veya getireceği yükümlülükleri düşünmekle birlikte çok azda olsa tedirginlik duydukları olabilir. Fakat burada fobi derecesinde bir korkudan bahsedilmektedir. Yani evlilikten aşırı şekilde korkmaya verilen isimdir.
Korkular genelde gözde büyütülen yersiz duygular oluyor. Hiçbir şey aslında korkulduğu kadar tehlike arz etmiyordur diye düşünüyorum ama yine de artısını eksisini düşünmekte fayda var. Temkinli olmak en iyisi. Ama endişeler acabalar yüzünden güzellikleri de kaçırmamak gerek. Ne çok acele etmeli ne çok geç kalmalı. Benim karşımda bu tür fobisi olan biri olsa benim elimden bir şey geleceğini pek sanmıyorum. Kendi farkındalığı ve kendi telkini ile yol alabilir ancak. Evlenmekten korkan birini evlenmeye ikna etmeye çalışmak baya gurur kırıcı bir şey olsa gerek. Ne bekarlık ve evlilik güllük gülistanlık değil. Sadece insanların tercihleri ve öncelikleri var. Hangisi o insanın ihtiyacına daha iyi cevap veriyorsa onu yapsın. Misal beni mutlu etmek için evliliğe peki diyecek ama kendi mutlu olmayacaksa asla asla gelmesin uzak dursun. Mutsuz ettiğim bir insanla bir hayatı paylaşmak istemem.
Sistematik duyarsizlaştırma taktiği ile;) Önce onunla 1 gün geçirilir... 24 saat. Sonra 2 sonra 3... Sonra birlikte uyumanın ne demek olduğunu , şefkati hissettirerek günler geçirmesi sağlanır... Sonra bir bakar ki bu güzel bir şeymiş ya... Yavaş yavaş fobisi uçar gider...
Evlilik ile alakalı nasıl bir fobisi varsa, nelerden dolayı bu fobi oluşmuşsa öncelikle bunları çözmeye çalışırdım. Sorunun derinine inmek gerek bu tarz olaylarda.
Mutlaka evlenmek zorunda değiliz ama beni gerçekten seven biriyse ve bu fobiden dolayı evlenemiyorsa, saminiyetine inaniyorsam, bir terapiste gidebiliriz veya bir süre evli çift gibi yaşayabiliriz, daha sonra resmilestiririz. Belki bu kolaylastirabilir.
Düşününce çoluk çocuk hayalde de olsa ölene kadar süren bir ilişki birine bağlı olma benim gözümde canlanıyor korkulacak da bir şey ama karşıdakini sevme durumuna göre olay değişir bence. İnsan sevdiğiyle olmak, birine ait birinin kendisine ait olmasını ister. Onu kaybetmekten korkması evlilikten korkmasından daha fazla olacağından ister istemez bence bunu zamanla aşar, olmadı terapilere giderler. Olmuyorsa da zorlamanın anlamı yok yeteri kadar sevmiyordur demek ki.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
beraber olduğum insanda vardı bu durum... yaptığım tek şey kendim olmak oldu.. evliliğin e sini duysa ürperir kaçardı resmen ortamdan ama ben hiç evlilik sözü etmeden aylarca sadece kendim olarak yaklaştım ona ilgi gösterdim.. evime davet ettim devamlı yemek pişirdim vs.. hani evlenince böyle olacak bak ben sana yemekler yapıcam modu:) şimdi kendisi hayaller kuruyor evlenmek için...
Benimde sevgilimde var bu durum. Bende aynı sizin yaptiginiz gibi tedirginligini bildiğim için hiç açmadım aylarca, sadece sevginin nasıl bir şey olduğunu anlasın diye kendim olarak yaklaştım ama sürekli bir gelgit yasiyordu bunu farkediyordum yinede bir şey demedim dediginiz gibi birlikte yemekler yaptık sofralar hazırladık güldük eğlendik birlikte uyuduk ama gelgitleri oluyordu sürekli farkındaydım aslında bir şey demedim birgün dayanamadı kendi konuyu açtı ve açtığı gün birlikte kalicaktik terledi gerildi, kalbi hızlı hızlı atmaya başladı strese girdi bir anda rahatsızlandı konu açılınca sonra düşünmem karar vermem lazım dedi çok geriliyorum vs dedi sadece onu dinledim hiç birsey demedin ama çok kırıldım kendi içimde. Sonra aradan bir kaç ay geçti ve bir konusurkensadece bir konunun içinde evlilik gecti ve birden ben evlenmeyegim şu an için istemiyorum dedi ve bilmiyorum sanki her şey çöp olmuş gibi hissettim ne kadar emek çaba harcasam da düzelmeyecegini anladım ve dün bana bu konuda tekrar öyle bir şey olmayacağını söyleyince bitirdim bende. siz sansliymissiniz geri dönüş almışsınız ama benim herşeyin sevgim saygım emeğim herseyim çöpe gitti... Allah hepimizi düzgün insanlarla karşılaştırsın tek dileğim bu,,,
Ayni evde yasamak denenebilir. ya da her isi ben yaparim diye kandirabilirsiniz. ya da cekiniyo olabilir. Kalabalik ortamlarda dikkat cekici supruzzler yaparak dugunden falan korkmamasini saglayabilirsiniz.
O fobi bende de var. Yenmeniz için evlendikten sonra da bekarlıktaki gibi bir hayatının olacağına ikna edin. Tabi ki başka kadın/erkek gircek demek değiş hayatına. Diğer bütün konularda değişim yaşamıcağından emin olmalı
Hiç uğraşmam. Aşk zorlukların üstesinden gelmektir. Beni seviyorsa bunu fobisini yenerek ispatlar. Yenemiyorsa kapı orda. Evlenirse ekime evlenmezse s.. me kadar yolu var.
Zamana bırakırdım, ne zaman kendisi açarsa konuyu ona göre yorumlardım zaten benim de fobim var. Hemen evlenelim ya da aşkım evlilik diye bir şey varmış diyemem lafını edemem zaten 😏
Ikna etmek... bana gore değil . Ki erkek istemiyorsa asla zorlamam gitti yere kadr gider bitmesi gerekiyorsa biter. Israr etmem. Heleki boyle bir konuda.
Aşıksam ve gercekten bu hayatimı paylaşacagım kişi diyebilyorsam eger 👇 Icat çıkartma başima derim gametofobini birak musait bir yere yüru evlenmeye gidiyoruz diyebilirim 😂😂 Amaan ya şakasinı yapttık ama oyle bir sey 😱
Bende de vardı bir ara ama atlattım nasıl mı oldu? Çok basit yavaş yavaş sevgilim beni kendine alıştırdı yavaş yavaş arttırarak dozu seviştik ve artık ben evlilik delisiyim 😂
Evlenmezsen sen bilirsin.. Unutma benle evlensen de evlenmeden de bir gün mutlaka evleneceğim. Bu senle olsun istiyorsan bir karar ver.. Ya evlen ya da bırak ben evleneyim
ALLAH belasını vermiş zaten, bende o belaya bulaşmamak için kaçardım herhalde. :D
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ahahah var ya bana cıksa off bende evlenmem tabı ulkenın halı kotu mıs gıbı babamın evinde yasıyorum yok dugun yok ceyız yok torun ısterler suruncegıme evlenmem daha ıyı bu ne ya gelecek planı yapıyorum parasızlıktan adım atılmıyor
En İyi Cevaplar