Köşe yazarı İlayda Çokuslu, birkaç yıl önce erkekler ve aldatma ile ilgili bir yazı kaleme almıştı. Çokuslu, kaleme aldığı yazıda şunları yazmıştı: "Erkeklerin yüzde 97'si aldatır, yüzde 1'lik kısmı zaten erkek değildir, yüzde 1'lik kısımsa ya yaşlıdır, ya da aklından zoru vardır, geriye kalan yüzde 1'ik aldatmayan, gerçekten sadık erkeği bulmaksa sayısal lotuyu tutturmaktan daha zordur". Gazeteci İlayda Çokuslu'ya bu konuda katılıyor musunuz? Erkeklerin %97'si gerçektende aldatır mı?
"Erkeklerin %97'si aldatır" diyen köşe yazarı İlayda Çokuslu'ya katılıyor musunuz?
Tam olarak değil. Eyleme geçirmek isteyip bunu yaparsam şöyle olur diyen cok insan var bu yüzden neye göre evet Çoğunluk aldatıyor bazıları fırsat bulamıyor bazıları fırsat bulsa bile geleceğini düşündüğünden vazgeçiyor ama sevdiginden durmuyor. Bazıları da gerçekten ama gerçekten sevdiginden duruyor ama öyle insan çok nadir. Bazı insanlar zengin olsa bile hemen karısını boşayacak çok fazla erkek var. Yalan mı? Birkaç kişi sevdiginden asla bırakmaz onun dışındaki çoğu parayı gördü mü hemen rus, alman.. vs kızlarına yönelirler. Eski zamandaki insanlar sevdiklerine sadıktı. Şimdiki zamanda insanlar sadiklik var ama iliski de ilerde kadına olan değer azalıyor. Başta kadına değer veren erkek evlendikten uzun süre sonra verdiği değer çok düşük. Bunu ailem ve akrabalarimda bile görebiliyorum. Sadık ama fırsat olsa yapmayacak değiller. Bu yüzden kısmen doğru kısmen yanlış. Tabi bu durum sadece erkeklerde değil kadınlar da da var aynı sorun. Biriyle evleneceksen o kişiyi bir ömür boyu sevmeli insan. Bu yüzden o kişiyi iyi seçmeli ve başka birinin duygulariyla oynamamali kimse. O kadına ve erkeğe değerli olduğunu hissettirmeli ki adam gibi evlilik sağlam olsun. Hem iki taraf mutlu olur hemde çocuklar anne ve babasının evliliğine hayran kalır ve ilerde eşine babasının annesine verdigi değer gibi sever.
Valla diğer insanların içini bilemem ama ben aşık olduktan sonra, onunla sevgili olmadığım halde, başkasıyla olmadım; istesem olma imkanım da vardı hatta. İnsan duygularına sadık olmalı. Içten içte isteyip sırf sevgili ya da eşin var diye kendini tutuyorsan bu bir gün patlak verir. %97 oranını nasıl bulmuş acaba 100 tane erkekle ilişki yaşamış da 97 si mi aldatmış? Yüzde 1 lik kısmı erkek değildir demiş bu hakaretten de öte bir şey asla kabul edilemez. Belli canını yakmışlar ama bunu genele mâl edemez. Katılmıyorum.
aldatmanın cinsiyeti olmaz aldatma sayısal rakamlarla da sınırlandırılamaz erkek kadar kadınında aldatma potansiyeli vardır asıl problem toplumun bakış açısında erkekler aldatır tutumudur nasıl kadının bekareti çok önemli gibi görünüyor ve ilk gecede kanama olmaz ise farklı tepkiler alacak konumda bir tutum sergileniyor ise erkeklerin aldatma hususu da aynı şekilde toplumsal tutumdur böyle yazmam erkekleri savunduğum anlamında değildir yanlış anlaşılmasın tekrar söylüyorum tek sebep toplumun tutumu aslında ne aldatma ne de örnek verdiğim bekaret konusunda haklı veya doğru bir taraf düşünce yoktur herşey bir yönlendirilmeden ibaret
Aldatan kadinlarin orani hakkinda ne biliyorlar. acaba bu hanimefendi Sadece erkekmi aldatir kadinda aldatir aldatmak bence bir cinse has özellik degil
Doğru erkekler aldatmaya ve yeni partner bulmaya daha çok yöneliyor her erkek aldatır klişesi doğrudur aldatmayanda fırsatı olmadığından aldatmıyordur fırsatlar sağlanırsa o erkekler harem kurar ve bundan da gurur duyarlar gerçek şu ki ataerkil bir toplumdayız şimdi karaktersizlik falan filan diye zırvalayanlar olabilir ama bu gerçekleri değiştirmez.
Ben aldatildigim için bu görüşe katılıyorum ister istemez evet tabiki kadinlardadanda aldatan vardır bu cinse has bir özellik değil sadece erkekler veya sadece kadınlar aldatır diyemeyiz fakat ikisindede ortak tek bir özellik var. Aldatan insan şeref yoksunu karaktersiz bir varlıktır. Ve ne yasattiysa aynısını yaşamayı hak ediyordur. Konu net.
Hayır bence çok ahlaksız ve terbiyesizce yapılmış bir suçlama bunu adı yorum olamaz düpe düz suçlamadır bu eğer o kadar erkek aldatıyorsa aldattığımız sırada ilişkiye girdiğimiz kadınların hepsi yalnızmıymış yani vay arkadaş orantıya bak %97 lik kısım kadınların içinde hiç aldatan yok yani çok saçma böyle ger¡zekâl! lar nasıl köle yazarı oluyor anlamadım
Bence oranı az yazmış %99.9 u demeliydi. Aldatmayacak erkek o kadar az ki 1000 de bir ama sorsan şimdi hepsi buraya zıplar ben yapmam der :-D şöyle güzel sarışın ince belli uzun boylu bir hatun gel diyecek de bir Türk erkeği yok ben evliyim diyecek pehhhhhhhhhhh
O yüzde oranını verecek kadar kaç kişiyle birlikte olmuş -ki bu da kendi karakterini gösterir. Araştırmalar ile kendi çevresini birleştirip Konuşmuş olmak için konuşmuş işte, ilgi çekerekte amacına ulaşmış. Babası da mı aldatmış anasını? Hayır dese; lotoyu tutturan tek insan; yok evet dese Sorun kendi genlerinde o zaman.
Bu aslında çok daha temel bir güdü olarak ele alınması gerekiyor. Neye dayanarak %97 dediğine bağlı. Evrimsel sürecimizde, erkek doğası gereği hakim olma güdüsüyle hareket eder çoğu zaman ve bu sahiplik duygusunun kurbanı olduğu da aşikardır. Onu da geçtim artık modernitenin yerini post moderniteye bıraktığı yüzyılımız da kadınların da aşağı kalır yanı yok. Unutulmamalı ki, aldatan erkek aldatan kadın değil, aldatan insan sıfatıyla yüzleşmeliyiz. Elbette sadakati kime göre yorumladığımıza bağlı.
Bu tur Avsarvari kadinlar, kendileri cok fazla aldatildiklarindan herkesi boyle gormeye meyillidir. Ben de aldatildim ama birinin kotulugu herkese mal edilemez.
yalnız kadın aleni aldatmayan yüzde birin aklından zoru vardır demiş ya lea aldatmayı teşvik mi şimdi bu :D ' "Erkeklerin yüzde 97'si aldatır, yüzde 1'lik kısmı zaten erkek değildir, yüzde 1'lik kısımsa ya yaşlıdır, ya da aklından zoru vardır,'
97 oranı fazla. ama şöyle bişey var aldatmadan aldatmaya değişir bakarak mı konuşarak mı olduğuna baglı. gün içinde baska birine gözüyle bakmıştır adam aldattı dersin bu dogrudur ama öyle tam anlamıyla aldatmayı herkes yapmaz :D
genelleme yapmak yanlış. aldatmak cinsiyet değil karakter meselesi. tamam, bazı erkekler kadınlara göre nefsine yenik düşebilir ama yine de bu sayı çok fazla.
doğrusu şudur, erkeklerin 100 de 100 ü aldatır, ama aldatamaz. Çünkü 100 de 40 ı aldatacak kadın bulamaz. Kadınların 100 de 70 i aldatır, bu 100 de 70'i aldatacak erkeği her türlü bulur, türkiye de kadın elini sallasın yeter.
Düz mantık bilgiden yoksun bir yorum. Soru: Türkiye de kadın-erkek oranı eşitken ve kadınlar daha uzun yaşadığı için yaşlı kadınlar çoğunluktayken (yani genç kadın daha azken) aldatan %97 erkek kimlerle aldatıyor erkeklerle mi?
Paranoyaklık yapılmadığı sürece, herşey yolunda gidiyorsa kimse kimseyi aldatmaz. Ben aldatma olaylarına zaten karşıyım o ayrı da. Bazı insanlar da çok gereksiz paranoya yapıyor. Tam tersi duruma sürükleyebilir insanı bu.
Kac erkekle sevgili olmus ki tum erkeklere aynı muameleyi yapiyor acikcasi cok sacma Şunu bir erkek yazar söylese kadınlar hakkında Feministler hemen kendini belli eder. Biraz da erkekleri savunalım ama dmi 😂
Yani kabalaşmak istemiyorum ama aptalca yorumlar yapıyorlar. Bir köşe yazarının yazdıklarıyla sosyal medyada kızgın bir avuç gencin yazdığı bir değil. İnsanın konumunun farkında olması lazım.
Aldatmak derken neye göre kime göre. Bence seven insan gözüyle bile aldatmamalı sevgilisini. Seni seviyorum derken gözü dışarlara kayıyorsa pek inandırıcı bir sevgi değildir o. Kısacası hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Zira beyinleriyle düşünebildiklerini pek sanmıyorum.
Çok aldatılmış yoksa gocunmazdı bu ne la böyle... Ben aldatıldım daha geçen hafta cuma... Yoksa sen erkeklere g*y mı diyorsun derim o kıza çünkü beni aldatan bir kızdı erkek değil :D
haklılık payı yüksek. aldatmaktan kastınızla da alakalı bu; kimisi illa ten teması arar kimine göre bir bakış bile yeterlidir.. öyle ya da böyle erkekler aldatir.
erkekler kendi kendine yapmıyor bayanlar soruya ilginç cevaplar vermiş ama madalyonun diğer yüzünü kimse görmüyor o yüzdelik dilim içerisinde ben %3 lük kısımdayım
Müslüman erkek aldatmaz. Sayisal lotoyu tutturmaktan nasil zor olabilir ya sayisal loto 100 milyonda 1 den dusuk ihtimal Türkiye de k kadar erkek var mi
Sor bakalım o kadına kendisi kaç kez aldatmış :)) Niye intihar etmiş neden blumia hastalığıyla uğraşmış? Bence yaşadıkları sebebiyle ruhsal sorunlar yaşıyor ve kime saldıracağını şaşırmış :))
Zaten hep erkekler suçlu demii? kadınlar tipe önem vermez paraya değer vermez erkekler suçludur zaten canım öyle ya çoğu kadın paraya tipe bakıyor yüzde kaç kadın karaktere önem veriyor söylesenizee?
İlayda hanım hep aldatan erkeklere denk geldi diye böyle bir yüzdelik hesap yapmasını saçma buluyorum. Aklından zoru vardır derken"ben aldatıldım hepiniz aldatılıcaksınız!😈"demiş resmen kınıyorum
Katılmıyorum. Bu kadın bir erkeğin bir kadına bakmasına bile aldatmak demiş.. Ben çok iyi aile babası gördüm. Biri bu eşini aldatmış desin hayatımın şokunu yaşarım. Öyle insanlar.. bunun kuyruk acısı varsa bilemeyecegim.
saçma salak yazılar yazmış mk bide istatistik verilere dayanıyorya deli ediyor beni , kesin eski sevgilisi aldatmıştır ona kızıp böyle yazmıştır ne alakası var yoksa ya
En İyi Cevaplar