Malum `güvensizlik` devrinde yaşıyoruz. Kimse kimseye koşulsuz -şartsız güvenemiyor. Bu soruyu bugün ofiste konuştuk ve hemen hemen hepimiz aynı fikirdreyiz. Ben sormam. Bana sormasını da istemem özellikle yaşadıklarımdan sonra. Ya siz?
Eşinize/sevgilinize maaşınızı söyler ya da sorar mısınız?
Ayıp olur be sen ne kadar maaş alıyorsun? gibi bir soru karşısında biz ne hissediyorsak karşı tarafta aynısını hissedecektir. Bence sorulmamalı gerek yok. Hangi işte çalışıyorsa ona göre bir maaş alımı vardı biraz araştırarak sormadan da öğrenebilir :)
Bilmiyorum da, zaman bunu mu gerektiriyor acaba? Evleri maddi anlamda yöneten kadınlar nerede? Kadınına canını emanet edip, malım da en iyi sen bakarsın diyen erkekler nerede? Soyları mı tükendi noldu?
Sevgilime maaşımı söylemem. O km oluyor maaşımı soruyor. Eşime söylerim ama yönetim hakkı benimdir. Ben de onun maaşına karışmam. Ortak harcamalarımız dışında kalan parayla istediğini yapabilir. Zaruri ihtiyaç olur, makyaj vs illaki harcama yapması gerekir.
Bak şaka bir yana beni görenler tanımayanlar tanıdıktan sonra hep şunu söylemişlerdir: İlk gördüğümde kendini beğenmiş snob biri zannettim. Şimdi laf atsam konu açayım desem tersler kesin burnu havada biri vs. Ancak tanıdıktan sonra anladım ki hiç öyle biri değilmişsin. :)) Sen de beni maço yaptın ya giderim Ankara da kendimi denize atarım :))
Seni güçlü bir insan olarak görüyorum. Güçlü karakterler geçmişe takılı kalmaz. Olayi yasayan sensin. O yüzden bilmiş bilmiş konuşmayı sevmem. Benim maaşım olursa hanım yönetir iç işlerini. Erkek adam da evinden para saklamaz. O yüzden bilmesi bence uygun
Ah canım senin gibi değil her erkek ama, emim ol çok büyük ders aldım. Ben ki maaş kartımı eski eşime verip içinden çok az bir harçlık alıyordum. Al bak ne oldu onca para? :) cebini doldurdu karaktersiz.
Parayı kadın, harcamayı erkek yönetir abla... Yeni düzeninde para öğrenme veya maas bile sormayacak kadar güvenli bir nasibin olsun eğer senin için hayırlı ise. Gaflete dalma. Ayrıca şu var.. Ben olsam eşimin kartına dokunmam bile...
Değil tabi ama eş olabilmek müşterek olmaktır. Acıya da sevince de. Abla hayatımda evlilik nedir bilmem görmedim çünkü ama... kadın darlıkta erkek de bolluk zamanında belli olur.
Insanlar evlilik cağına yaklaştığında olgunlaşmalı. Bu insan ilerde çocuk yetiştirecek, yetiştirdiği çocuklara millet "seni yetiştiren ana babanın..." demesin. Insan öldüğü vakit, arkasından amel defterini açık tutabilecek ve onun yerine hayır hasenat yapabilecek tek şey evlat. Bekarken bir benze anlarım. Ama evlilik ciddi iş. Erkegin en büyük kritik secimi 1- Eş 2-iş Çok bilmisligi sevmiyom ya ama😂😂 abla keşke 30 olsaydim🤣🤣fhfhfh
Karşımda ki insana güvenmiyorsam neden sevgili olmuşum ya da neden evlenmişim? Kaldı ki benim maaşımı bilmesi ya da benim onun maaşını bilmem neden sıkıntı yaratacak bişey olsun. Özellikle evlilik şeffaflık kurumudur. Evlendiğimiz insanla para dahil her konuda birbirimize karşı şeffaf olamıyorsak ben ne anladım bu işten. Millet para diye diye kafayı yedi en sonunda. O zaman paraları ile evlensinler.
Aile aynı zamanda ekonomik bir işletmedir. Bu işletmede bir muhasebeci vardır. Gelir ve giderleri, evi idare eden. Eşine ve eş olacak sevgiliye herşey söylenmeli. Eğer ailede kasa bir değilse çok kısa zamanda o aile dağılır.
O da sizin gibi düşünebileydi aile olurdunuz. Ne yazık ki zamane gençleri sorumluluk almaktan kaçınıyorlar, evliliği seks olarak görüyorlar. Herkes kadın erkek ayrımı yapmıyorum daldan dala konma her çiçekten bal alma peşinde.
ne acayip insanlar var? biriyle yataginizi evinizi paylasabiliyorsunuz da nekadar para kazandigini mi bilmiyosunuz? Benim bildigim evlilerin cogusu ayni hesabi kullaniyorlar.
Absürd değil o absürt :D Absürd ve absudürizm farklı kavramlar, her neyse... :D Egoyla bağlantısı şu, insan aldığı maaşın miktarını söylemekten neden çekinir? Çoksa bunu saklıyorsa egodur, azsa saklıyorsa aşağılık kompleksidir. Her iki türlü durumda sakıncalı. Özgüven olacak insanda
Belki de paranın araya girmesini istemiyordur. Bu arada ben absürd sanıyordum tdk ya baktım hemen siz haklıymışsınız :) amma velakin hata yapanın siz olduğunuzu düşünsem bile böyle `egolu` uyarmazdım. Teşekkür ederiz ne kadar Egosuz ve komplekssiz olmayı bize örneklediğiniz için. İyi akşamlar :)
Gerçekten senin iş çok zor ya takım elbiseyi falan bırak iş için giymeyi hadi onu geçtim normal günde giyinmeyi onu da geçelim:D kaza ile evlensem orada bile ne yapacağım ben ya diye düşünüyordum Allahın sevdiği kuluymuşum evlenmiyorum da giyinmek zorunda değilim :D
Aslında etek normal şartlarda giymiyorum da bugün zorunlu kaldım diyelim. Evet bazen çok darlanıyorum :) Ve ben normalde spor giyinen biriyim. Skechers dan başka ayakkabı asla almıyorum. Bu kadar rahat bir kadın olunca 2 katı zor.
İyide dinlenmek için illa uyumana gerek yok ki neticede geç oldu elinde telefon pıt pıt pıt uykun olsa da uyuyamaz insan. Ayrıca sormama gerek mi var deseydin yani :)
Bir kere insan mutlu olduğu şekilde giyinmeli birilerinin göz zevki gidiyor diye kendi mutluluğunu hiçe saymamalı bence. Yani bu konuda 240 kg + taytlı biri de düşünsem değişen bir şey olmaz ;) He evet bana göre yakışmamıştır ama zaten bana giyinmediği için sıkıntı yok :D
Hımm şu yazdıklarına kendin inandın mı? insan kendi yakışanı giymeli elbette. Ama istediğini giymek ve komik olmak arasında bir çizgi var hemde kalınca :) ben vucut ölçüsüne uygun giyinmeyen insanları komik buluyorum. Ama tabi onların tercihidir
Gayet samimiyim bunu yazarken çünkü ben insanların giyimlerini pek eleştirmem neticede benim zevkim bu o da onun zevki bir şey diyemeyiz.
ama ek olarak ekledim de bence insan kendine yakışanı giymeli yani kendine biraz da dışarıdan bakması gerekiyor ya da kendi kilo aralığında ki insanların nasıl giyindiğini internetten falan bakması gerekiyor. Hiç bir insan bir başkası için değişmemeli bence ne ise o olmalı öyle sevilmeli öyle sevmeli ;)
Evette mevzu o değil di :) Bir söz vardır ben çok inanırım. İnsan kıyafetiyle karşılanır, düşündükleriyle uğurlanır diye. Ben Mevlana`nın bu sözüne çok katılıyorum. insan giyimi kuşamı kendisi hakkında pek çok şey söyler.
Vallahi burada nasıl baktığın önemli mesela sen çuvalla da gezsen kaçmam az çok tanıdığım kadarı ile he ben streç giydiğim için de kaçacaksan canın sağ olsun :(
En İyi Cevaplar