Sanırım genel olarak, Diz çökmek, yalnız gelenek yerine getirilsin diye yapılıyor, Ama ben isterdim ki erkek olan, Gerçekten aşkından ve sevgilisinden öyle etkilenmiş olsun ki, Gelenekleri düşünmeden ve elinde olmadan dizlerine çöksün. Aramızda kalsın, sevdiğin kadın için değmez mi? Bu bile az… Yeter ki 6 ay sonra diz çöktün kadına, el kaldırmaya başlama, Senden diz çökmeni istemez bile...
Diz çökmek orta çağ döneminde tamamıyla hayatımı ve onurumu size armağan ediyorum anlamına geliyordu. Özellikle şövalye ilanı edilirken diz çöktürülmesinin sebebi de hayatımı ve onurumu kralıma, kraliyetime ve halkıma adıyorum. Erkeklerin kadınlar önünde çökme gerekçesi de bununla eş değerdir. Hayatımı ve sevgimi bir ömür sana adayacağım..
Benim sevdiğim adam öyle dik duruşlu bir “adam” olmalı ki başı bir tek Allah’ın önünde eğilmeli. kimseye boyun eğmemeli ben de dahil olmak üzere. gözlerimin içine bakıp söylesin. ben önümde diz çökülmesini istemem...
Kesinlikle çökmemeli çünkü yarın öbür gün karısının kalbini ezip geçecek, kadın da aynısını yapacak... kısaca çok kötümser olmasa da daha gerçekçi yapay olmayan daha içten seçilmiş gerçek ve özgün cümlelerle teklif etmek diz çökmekten daha anlamlı
Evlilik teklifi basit birşey değildir şahsi fikrimce. Hayattaki eşinizi buldunuz ve o narin yürekli kadına onunla bir ömür boyu geçirmek istediğinizi, onunda sizinle bir ömür boyu her türlü mutlulukta ve hüzünde beraber olmak istediğini soracaksınız. Şimdi cevabı siz verin 😄
Hayır abartılı bence ve cok saçma , zaten bir omur suren evlilikler yok artık diz çökülen bir teklifin bir ömür sevgi ve sadaki olmalıdır, diz çökülüyorsa eğer buna değmeli.
Evlenme teklıfı ederken erkeğin diz çökmesi üzüntü duyulacak, küçük görülecek, utanç verici bir yenilgi değildir.. Aşka yenilmektir bir nevi ve bence diz çökmeli.
En İyi Cevaplar