Kafama çok takıldı düşündükçede işin içinden çıkamaz oldum. Üniversiteye bazı nedenlerden dolayı cok geç başladım. 27 yasımda mezun oluyorum. Şu an yasım 23. Sürekli hayatına birini alan bir insanda değilim. En son ilişkimden sonra Yaklasık 2 senedır hıc gorustugum biri olmadı. Yani böyle bir insanım evlenmeye meraklı biride değilim ama şöyle de bir gercek var 27 yasımda mezun olup o yastan sonra 30 yaş üstü biriyle evleniyo olcagmı dusunmek bende gec kalınmıslık hissi uyandırıyor. Yaşıtlarımın çoğu evlendi ben geç kalmısım gibi hssetmeye basladım. Bişeyleri paylasmanın keyfını cıkarmanın tadı çoktan geçmiş gibi olmazmı yanlısmı düsünüyorum sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılevlilik okul gibi şeyler önemlidir. Günü gunune saati saatine illaki 18 yasinda okula baslayacagim diye bir genelleme olamaz. Aynı durumu benim de yaşamam bu fikiri kafamda olusturmamda objektifligimi engelliyor mu bilemem (bence engellemiyor ve objektifim) sorun değil hiçbir sekilde. Evlilik erken olabilcek birşey olmamali zaten.
07 Yorumla- +1 yıl
Aslolan Galatasaraydır ha 18 de baslamıssin ha 23 de (degisik metotlar degisik sistemler degisik dusunceler degisik analizler yaparak olan durumu avantaja cevirmenin yollarini da ara. Bazen hayaller olmalı olmadan da motive olamiyor insan.(İŞİN ICINE BIRAZ IMPARATORUMSU BIR KONUŞMA TARZI KATTIM 😁)
Soran+1 yılHaklısın ama gec kalınmıslık duygusu cok kotu bsey
Soran+1 yılHahahhah ya moralm bozuk güldürdün sagol 😂
- +1 yıl
Geç kalınmış birşey yok. Bazen yanlis dusunuruz çok da uzun süre gecmese de hayat bizi farkli yerlere goturur o eski dusuncelerimizi asla kafaya takmayız veya yanlis dusunmusum deriz bu laf klasiklesmistir hep duyariz ama kendimden ornek verirsem benim de başıma geldi bu atasozu.(4. defa geliyorum bazen yarim biraktiklarimizi tamamlamaya gelmek lazim nerede kalmistik sjsksksks)
Soran+1 yılYa konusmanın sonunda oyle bsey dyosunki ortasına kadar anlayıp sonunda ne dedi bu şimdi diyorum 😄
- +1 yıl
HAYAT GÜLÜNCE GÜZEL. BİRAZ ESPİRİK OLSUN DİYE YAZIYORUM BAZİ ŞEYLERİ. ANLAMAMAN NORMAL. İNSAN HAYAL ETMELİ HAYALLERLE YAŞAMAYI OGRENMELI ÖRNEĞİN IŞINLANMAYI HAYAL ETMELI HAYALLERLE YASAYINCA BAŞARILAR GELIYOR ÇÜNKİ PARDON ÇİNKO PARDON BECAUSE 😁
Soran+1 yılYa ben hep hayal kuruyorum zaten hayal gücüm müthiştir 😄
Yanlış düşünüyorsun. Yaşıtların bir an önce yasal seks yaşamak için evlendi. Eğer olgunlaşmış olsan şu an bunları değil okulu bitirmeyi düşünüyor olurdun. 27 de mezun ol 28 de evlen. Kocan 30 ve üstü olursa daha iyi olur çünkü ikinizde olgunlaşmış olacaksınız...
08 Yorumla
Soran+1 yılBen cinsel anlamda dusunerek takılmıyorum bu aklıma bıle gelmedı. Ama sanki bayanlar 23 24 erkeklerde 26-28 yaş skalasında daha iyi vakit gecırıyorlar yani arkadaslarımdan gordugum bu. Blmıyorum belkı yanlıs dusunuyorum erkek olsam sorun etmezdım
- +1 yıl
Ben sana cinsel anlamda yazmadım ki! Arkadaşlarına o anlamda örnek verdim. Günümüzde yapılan evliliklerin çoğu rahatça seks yapabilmek içindir. Ayrıca o arkadaşlarının mutlu olduğunu nereden biliyorsun? Emin ol okulun bittiğinde aklı başında olgun bir erkek bulduğunda evlendiğinde daha mutlu olacaksın. Çünkü karşında seni anlayan dinleyen gerektiğinde hak verip isteklerine cevap verecek anlayışlı biri olacaktır. 26 Yaşındaki erkekle 32 yaşındaki erkeğin kafa yapısı dünyaya bakış açısı sence aynı mı?
Soran+1 yılSoyledıklerınde haklısın ama benım bahsettiğim yas aralıgında olup gercekten olgun olan erkeklerde var onemlı olan onlardan birine denk gelmek. O tamamen ayrı mevzu. Ben sanki yaş geçtikte ciftlerin vakit geçirmekten ne biliyim sanki 20 li yasların ortalarında aldıkları keyfı almayacaklarından korkuyorum.
Soran+1 yılİstesem şimdide gezer tozarım benim derdim bu değil. Zaten normalde gezmeyı seven bı ınsanda degılım. Lutfen dogru duzgun tanımadıgınız ınsan hakkında bu kadar acımasızca yorum yapıp damgalamaya calısmayın.
Soran+1 yılFikir alıp tartısacagım bir konu uzerınden sormus oldugum soruya geregınden fazla tepkı vermenız niye? Soruyu anlamamıssınız yukarda kişiliğimle alakalı birkac brsey soyledım onuda es geçmişsiniz sanırım. Ha bu arada kimse sizden o güzel kafanızı yormanızı istemedi. Bencece yormayın siz o kafanızı
- +1 yıl
Okudum ama oradaki ikileminizi konuya dökmedim gerek duymadım. Hem evlilik peşinde olmadığınızı söylüyorsunuz hemde geç kaldım hissine kapıldım arkadaşlarım evlendi diyorsunuz. Neyse siz bildiğinizi yapın ben uyuyacağım. İçinizdeki ikilemi çözerseniz sorunuza cevabı bulmuş olursunuz...
çok merak ediyorum bende dgs ile geçiş yapıp bitirene kadar mezuniyetim 27 yaşımda falan olacak. şu an ne yapıyorsun nerdesin okuyor musun acaba
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kariyeri ertele aile kurmaya bak iyice gec olmadan gec yasta cocugu olmk cok kotu bisey bnce
26 Yorumla
Soran+1 yıl...
Soran+1 yılYani diyorsunki okulu bırak?
Cevap sahibi+1 yılHayir ikisinide devam. ettir etirebilirsen yapamiyosan ya okulu ya aile kurmayi seciceksin
Soran+1 yılDogru soyluyorsun ama hayatımda henuz biri yokkende bu kararıda veremıyorum.
Cevap sahibi+1 yılGözlerini açmalısın öyleyse arkadaslarina flan soyle tnistirsinlar güvendikleri biri ile ya da ailen
Soran+1 yılMevzu birini bulmak degil ya zaten ben Şu an ıcın hazırda değilim bir süre daha olmam gpzukuyor. İleriyi düşünüo endişelendim hani birisi olursa okulla nasıl olur naparım diye
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiz olelim o zaman.27 de mezun oldum 6 yillik sevgilimden ayrildim gecen sene. O baskasina evet demis bile. su anda yas 30. is tecrubem yok. Ben ne yapayim soylesene. Hayatim diplerde gecti daha kotu ne olacak ki dedigim anda dahada dibe batim. Daha ne kadar batabilirim bilmiyorum. Dibin dibindeyim. Boguluyorum artik.
114 Yorumla
Soran+1 yılYaranı deştim kusura bakma herkesın acısı derdi kendince büyük işte. Allah sabır versin kardesm
- +1 yıl
yaa kıyamam :( bir gün geçecek sadece alışkın olduğun hayatından uzaksın. neye inanırsan onu yaşarsın. güzel şeylere inanman dileğiyle
Soran+1 yıl@Bir1iki2üç3456 çok tesekkurler Allah herkesın kalbine göre versin:)
Soran+1 yıl@Bir1iki2üç3456 hahah sanırım yorumu ustume alındım sitede yeniyim usttekı dertli arkadasın yorumuna cevap yazdgnızı farketmedm cok ozur :)
- +1 yıl
olsun ikinize de yazmış oldum :)) ya senin probleme gelince aynı durumdayız yaşıtız bende 25 26 arında mezun olacağım ama üzerine düşünmüyorum hayatı yaşamak gerek :) evet geç ama öğrenciliğinde tadını çıkarmak gerek evet hayatın düzenli olması güzel bir şey ama hayat bir iş bulup evlenmekten ibaret değil :) eğer maddiyatsa para kazanmanın illa yolu vardır ama bence bu devirde geç kalmak diye bir şeyyok
Soran+1 yıl@Bir1iki2üç3456 sağol bacım :))
Cevap sahibi+1 yılUmudunuzu kaybetmeyin bayanlar. Kendi adima konusmam gerekirse; Ben bitmis durumdayim. Acikcasi bir 30 daha yasamam heralde, ne zaman işe girip ne zaman para kazanip ne zaman evlenecegim, ne ara sevebilecegim bir kiz bulacağım. Iyiye gitmiyor durumum. Arkadaslarim, yasitlarim evlendi barklandi bende hala bisey yok. Hadi onuda gectim onca yillik iliskim bitmis ben hala uzuntu cekerken o baskasiyla baslamis hatta evlilik teklifi bile edilmis. Ben kaybettim. Umarim sizler kazanirsiniz.
Cevap sahibi+1 yılSansiniz umarim yaver gider. Benim gitmedi hicbir sekilde yolunda gitmedi. Afedersiniz ama bom b. k bir hayat yasiyorum. Ac degil acikta degilim eyvallah ama. Yok yani bahtsiz bedevi gibiyim. Oh simdi oldu dedim mi hersey tersine donuyor.
Soran+1 yılAranızda ne gecti bilemem ama sen ortaya yüreğini koyup kazkk yediysen emin ol oda mutlu olamaz. Birinin ahını alıp otekıyle mutlu olamaz. sen erkeksin ya yaşında cok gecmemıs silkelen kendıne gel. Kendıne bir şans ver. Ben hıc unutamam dedgm ınsanı unuttum ki ben saplantılı takıntılı zor bı ınsanım ben basardıysam herkes basarır kafana takma. Ondan sonra sevmem dıyıp sevıyorsun kısmet bu işler
Cevap sahibi+1 yılSizle ilgili konuya gelirsek. Huzurunuz yerindeyse, az birazda mutluysaniz hersey yolunda gidecektir, yeter ki vazgecmeyin. Yas olayinada takilmayin cok tanidigim insan 26-27 yaslarinda ise guce basladi ve su anda cok iyi yerlerdeler. Isterseniz basarirsiniz. Akli basinda, egitimli bayanlara ihtiyaci var bu ulkenin, sizler gibi. Merak ettim nerede hangi bolum okuyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılKismet olmasina kismette. Insanin ici aciyor iste. Seni seviyorum diyen dil artik baskasini seviyorum diyecek. Beni tutan eller baskasini tutacak. Cidden cok tuhaf oluyorum. Boyle sevmekte askta olmaz keza olmadida.
- +1 yıl
günümüz şartlarında 30 genç bir yaştır, hiçbir kız 17 sinde evlenmiyor artık. bu konuda endişelerim yok açıkçası. evlense herkes evlenir önemli olan insanın kalbine ruhuna yaraşır biri olmasıdır. yaş ilerleyince insan daha seçici oluyor sadece evet ama bir erkek için 30 çok çok genç bir yaştır emin olun yeterince olgunlaşıp tam anlamıyla bir beyefendi olma yoluna gidebilir ve ya yaşının sorumluluklarından kaçıp hala çocuk kalmak isteyecektir. bu sizin seçiminiz olacaktır. insan eşini ya bulur ya bulamaz , ya da bulur da kaybeder bunun belli bir kuralı yoktur ama düşüncelerinizi kontrol edin derim ben. bu gün neler düşünüyorsak onu yaşayacağız. 30 yaşınızda bu başınıza gelenler 20 yaşında gelse böyle düşünmezdiniz. bence umutsuz olmanıza gerek yok. tekrar ediyorum hayat evlenip iş bulmaktan ibaret değil. evlendikten sonra mutlu olacağımızın da garantisi yok ki. boşa kendini harab etmenin anlamı yok. ne olmuş arkadaşlarımız evlendiyse? çok farklı bir hayat mı yaşıyorlar sanki?
Cevap sahibi+1 yılAslinda sıkıntı şu ki, Hic birseyin artik yolunda gitmeyecegine inanmaya baslamak. Yaklasik 10 yildir tek olumlu giden sey uniyi kazanmis olmam. Baskada pek birsey yok. Ben hayallerimle, hayallerime ulaşmak icin yasayan bir insandim. Yaklasik 4 yildir bir sey icin cabaladim artik son sansimdi baya baya hazirlandim bu sefer olacak dedim cocukluk hayalimdi belkide daha kucukken gelecegim icin verdigim bir karardi. Ancak doktora gittim ve hayallerimi yuregimden sokup alan tek kelimeyi soyledi "olamazsin". Hayallerinizin pesinden kosun , onlari birakmayin. Nefes aldikca umut oluyor nitekim insanda olen en son sey umuttur neticede. Bende su anda boyle konusuyorum cunku su aralar kafam cok bozuk. Elbet kalkariz ayaga ama biraz daha zaman alacaktir.
Cevap sahibi+1 yılHangi unide ne bolum okuyorsunuz
+1 yılBen makine muhendisligi okuyorum yasim 23 ve ben de bir takim problemlerden dolayi cok gec kaldim. Daha 1. Sinifim ve makine muhendisligini birakip seneye yine sinava girmek istiyorum hivbise icin gec degil.
05 Yorumla
Soran+1 yılOlsun sen erkeksın 27 yasında mezun olacaksın ve evlenecegın kız 27 den kucuk olacak. Ben mezun oldgmda 27 yasında oluyorum işe grmesi calısıp birikim yapmasını hesaplamadım bile durum aynı değil ikimiz icin senın yerınde olsam hic takmazdım
- +1 yıl
Alala :):) kardes sen sadece ceyiz duzersin mesela. Ben mezun olacam askerlik var sonra ise girip para biriktirme var evlenmek kolay degil
Soran+1 yılHahah haklısın ama bunlar iki yılını alsa 29 bile bir erkek için gec degil bence
- +1 yıl
2 yilda evlenecek para oluyomu :) iş aramak zaten bir yil suruyor doyru durust bir is :):) o zaman okulu birak evlen :):)
Soran+1 yılYok o olmaz artk ne sekılde sekıllenır blmıyorum. Zaten yaklasık ıkı yıldır biri bile yok hayatımda orası kısmet
Alakası yok 27 yaşında mezun olursun 22 yaşında bir kızla da evlenebilrsin orasını takma kafana kardeşim sen benm bölümüm makina emin ol çoğu kişi o yaşta mezun oluyor
06 Yorumla
Soran+1 yılBen erkek deglm sıkıntı orda işte. bir erkek 27 28 yasında olmalı bayanda ondan daha kucuk olmalı dye dusunuyorum ben
Soran+1 yılZaten minyonum en fazla 20 gosterıyorum ama bununlada avunmuyorum. Gercekler acıdır 😂
Soran+1 yılŞimdilik sallıyorum hayırlısı :) Allah sizide bir yastıkda kocatsın :)
+1 yılYanlış düşünüyorsun bence. Birşeyler paylaşmak için yaşıtlarından 4 sene geride kalmış olacaksın sadece. Ve paylaştığın kişiyi seçerkende daha olgun, ne istediğini bilen biri olacaksın. Herşeyin hayırlısı tabi
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim zaten her zaman oldugumdan daha olgun oldugumu soylerler. yani Şu an alacagım kararı olgunlukla alabilirim veya ne istedgmı bilen bir insanım ama sorun şu ben sanırım genclıgımı in en guzel yıllarını sevdgm adamla paylasmak ıstıyorum gec kalmadan.
- +1 yıl
Okurken karşılaşabilirsin. Birçok insan gibi. Takma bu kadar bence
Soran+1 yılSağol hayırlısı
Universite yillarinda nisanlanip devam edebilirsin problem olmaz senin icin ama 30/yas baya gec olyor bayan icon cocuk filan derken 35 gorur ve senin icinde zor olur
020 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın benimde korkum o yönde 3. Veya 4. Sınıfta olursa olur gibi dusunmeye basladım
Soran+1 yılTabi öyle biri olursa plan o yonde gpzukuyor ama bakalm hersey nasip
Soran+1 yılOnu söylemiyim 😄
Soran+1 yılYok estagfrullah :)
Soran+1 yılBen henuz okula bile ısınamadm cogu arkadasım lanet ederek gelıyor cins cins ınsanlar var. Devlet okulu olmadıgından belkı bırazda oyle. Tuhaf bir havası var
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılDersler cok az oldugu ıcın okula cok gtmedıgmden henuz ısınamadım bakalm hayırlısı
Soran+1 yılSiyaset bilimi ve kamu yonetimi
Soran+1 yılHazırlıkta 1 senemi almasaydı iyiydi sagol ama 😄
Soran+1 yılFull ingilizce ya sorma hal ettim sanırım surunuyorum Şu an
+1 yılüzülme, sen okumana bak kafaya takılacak bişey değil bu
ben seni alırım :P :D06 Yorumla
Soran+1 yılMevzu birini bulmak degıl ya
- +1 yıl
biliyorum şakasına dedim
ama kafana takılacak durum değil onu diyorum:)
Soran+1 yılİster istemez geleceği dusunuyor ınsan.
- +1 yıl
Takma kafana, 26 da bitirdim ben
Soran+1 yılErkek olsam takmazdım cok normal 26 bence
- +1 yıl
Takmıyorum
Sen de takma diyoeum önemsiz şey
Biyandan dogru dusunuyosun ama buda bir gercekki kafana uymuyan biriyle gec kaldim hissine kapilip evlenmekde olmaz
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten hemen evleneyım kafasında deglm sadece okulum varlen iş ciddiye binerse bitirmeliyim yoksa aynı anda yurutmelımıyım konusu strese sokuyor beni
Soran+1 yılÇıkmadı ne yazıkki. Arayıstada değilim boyle cok iyiyim ama ileride bu konu yuzunden sıkıntı yasamaktanda korkuyorum
Soran+1 yılEyvallah hacı 😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılo zaman sende ünide birilerini bul sonrada evlen işte üni okurken daha ne ki
06 Yorumla
Soran+1 yılBunuda dusunmedım degil. Ama Üniversite okurken evlenmek cok buyuk bı sorumluluk heleki erkeğin üniye gitmediğini dusun.
Cevap sahibi+1 yılya olsun biraz o bakar size sonrada birlikte çalışır yaşarsınız süper işte
Soran+1 yılO kadar çok ihtimali düşünüyorumki. Üni okurken evlenmenın sorumlulugunu ben alablrm ama karsımdakı ilerde buna tahammul edemezse flan dyede dusunuyoru. Yani kendı açımdan cok karsımdakı insanın yerıne dusunuyorum
Cevap sahibi+1 yılya işte bir bul da 24-25 yaşında nişan 26-27 de de düğün al işte
Soran+1 yılKökten çözdün:)
Cevap sahibi+1 yılhaha nasıl ama
Neden takıldınki bende senin gibiyim okumanın en ideal yeri bence
00 Yorumla26 da yeni başladı. Kuzenim
00 Yorumla
+1 yılçok geç kaldık evet :(
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,3b cevap paylaştı. Evet geç kalmışlık olur
01 Yorumla
Soran+1 yıl:/...
+1 yılOo yuksek lisans yap 40ı bulursun
01 Yorumla
Soran+1 yılSagol ya
+1 yılOnu düşünme şimdi. Kısmet
00 Yorumla
+1 yıldusunme boyle rahat ol
05 Yorumla
Soran+1 yılDusunmemeye calısıyorum
- +1 yıl
en guzeli belki hem okuyup hem evleneceksin
Soran+1 yılKarşı tarafın ne düşündüğüde önemli. Bu konu ıcınden cıkılcak gıbı gozukmuyo akısına bırakıcam napıyım
- +1 yıl
ysv niye birskiyon oku nolursun
- +1 yıl
sen bir okula basla
Okurken evlenebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokurken de evlenebılırsın
06 Yorumla
Soran+1 yılBuda ilerde sıkıntı yaratabilirmiş yaşayanlardan duydugum kadarıyla
Cevap sahibi+1 yıluniversite mı okuyon sımdı?
Soran+1 yılEvet 1. Sınıfım
Cevap sahibi+1 yıl94lusun dimi
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılBence evlenebilirsiniz. gec baslamissin sende
Biz ölelim o zaman?
00 YorumlaDoğru düşünüyorsun.
00 Yorumla
+1 yılHaklısın
00 Yorumlabiraz öyle..
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz