Çiftlerin birbirlerini Facebook ve benzeri platformlardan takip etmeleri artık herkes tarafından yapılıyor. Ancak ayrıldıkları partnerini takip edenlerin sayısı hiç de azımsanacak boyutta değil. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Facebook kullanıcılarının 3’te 1’i eski partnerlerinin Facebook üzerinden kontrol ediyor ve yaptığı aktiviteleri bu sayede öğreniyorlar. Peki sizce bu eski partnerinizi gözetleme davranışı veya eski partnerinizle arkadaş kalmanız, ayrılma sonrası duygusal olarak toparlanmanızı geciktiriyor mu yoksa ayrılık sonrası iyileşme sürecinize katkıda mı bulunuyor?
Eski sevgilinizi sosyal medyada stalklamak ayrılık sonrası ruh halinizi nasıl etkiliyor?
İnternet & Teknoloji konusunda 6,4b cevap paylaştı.
Eğer sen sevgilinden ayrıldıktan sonra.. hala onu izliyorsan yani takip ediyorsanız Facebook dan ya sen hala onu unutamdin ya da sen hala kendini kandırıyon ; yani sen onu unuttum diyon kendi kendine ama unutamadin. Ve hala takip eddikce kendine eziyet edirirsin. Eğer ayrildiysan ondan ya onunla arkadaş olarak kalırsın ya da kafandan silersin tamamen. Ona ait herşeyi ya yok edersin ya da 1 yerde saklarsin. boylelikle onu görünce sana ya 1 arkadaş ya da sadece 1 yabancı olarak görün.. ama illa mutlu yaşamak istiyorsan..." önce mutlu olmaya bak çünkü bu hayatta seni senden başkası daha fazla mutlu edemez. Mutlu olmaya bak gerisi zaten akışına gelecektir. " hiç 1 şeyi de kafana takma. Çünkü Hayat o kadar uzun değildir.. hayat sadece sürprizlerle dolu neyin negün olacağı hiç belli değil.. bu benim görüşüm..
Ha 1 de sevdiğin insanı ne kadar unutmaya calişsandan. Hala vücudunun içinde 1 hatıra olarak kalır.. yani 1 laf vardır.. affedibiliriz ama nasıl unutabiliriz. Yani ne kadar unutmak istese de hala genede biliyorsun. Sen sadece bununla nasıl yaşayacağını ya da nasıl başa çıkacağını bilin.. ve deneyim elde etmeden bu dediğimi anlayamazsiniz
Bence kesinlikle stalk yapmamalı. Size onu hatırlatacak herşeyden uzak durmalısınız.
Aksi halde acınız hergün taze kalır. bir ilişkiniz bittiğinde o ilişkşye dair herşeyi yok edin. Hiç birşeye bunun hatırası var demeyin. O hatıra hergün canınıza okur yoksa.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ayrilik sonrasi takip ediyodum takip sayisi yukseldimi hayatina birini aldi mi hemen biriyle yazismaya baslamismidir gibi seyler tabiiki karsi taraf hemen boyle seylere basliyo bu yuzden bir sure sosyal medyadan uzak durmak daha cok sosyal ortamlara katilmak baska seylerle mesgul olmak daha iyi. sonrasnda takip etmeyi birakiyodum bende mutlu olucagm seyleri yapmaya basliyodum yeni birini tanimak flörtse flört yemekse yemek sinema keyfi gezmek eglenmek kitap okuma gbi seyleri yapardim suanda evliyim ve mutlu bir evliligim var yani dertler kalici degil :)
Stalk bağımlılık yapıyor 10 dk da bir ne yapmış ne yapıyor diye bakıyordum. Sonra fazla acı çektiğimi anladım ve ona arkadaş kalalim dedim oysa ki o da arkadaşlarından beni stalkliyomus ikimizde çok sevdiyorduk öylece tekrar bizz olduk 😍 ve şu an 7 ay oldu inşallah ay saymayı bırakıp yıl saymaya geçeriz 😊
Önceden ilk ayrıldığım zamanlar meraktan "acaba ne halt yiyiyor" düşüncesi ile stalkın anasını ağlattığım oluyordu. Lakin artık öyle şeyler yapmıyorum, eski sevgililerim beni zerre ilgilendirmiyor. Allah nazarlardan korusun, çok mutlu bir beraberliğim var. Ama eski sevgililerim beni stalklıyorlarsa şayet kıskançlıklarından çatlıyor olabilirler 😄
Boktan bişey. Hayır tek gecelik birlikte olduğum kizla muhabbeti kesmeyim dedim devam etsin kız gitti başkasına daha ilk buluşmada oldu birşeyler eyvallah ama ben herşeyi yatak olarak görmedim şimdi her yerden engelliyor ben fake hesapla stalkliyorum ayrılık sözleri paylaşıyor sade gözü değil gönlü de baskasindaymis. gelse hem cinsel hem hayatin her yönünde mucizeler yaşayacak ama bilmez işte boktan bı durum özetle
Doğru olduğunu düşünmüyorum, tamamen bitmişse bağlar kopmuşsa, hala takip etmek insanı psikolojik açıdan kötü durumlara sokar. Belirli bir zaman sonra takıntı haline de gelebilir. Ne kadar acı içerisinde olursak olalım, hayat devam ediyor. Herkes kendine yoluna gitmiş, sen de önüne bakacaksın. Akla mukayet olup, kendini düşünmek lazım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında meraktan değil de ergen gibi faceden çıkarmak falan yani face insta o kadar önemli olmadığı için benim açımdan çıkarmam kimseyi bir arkadaşımla tartışmıştık beni faceden falan hep çıkarmış güldüm ya asıl böyle insanlar araştırılmalı bence ne yani sorunumuzu halledip konuşsak geri arkadaşlık mı göndercek anlamadım 😀
stalklamak değil, gizli gizli takip etmek o... güzel dilimizi ne hale getirdiniz (ler)... böyle bir şey saplantı işaretidir. kişilik bozukluğu işaret eder.
Eski sevgilimin hamile olduğunu yaymıştım. Ailesi duymuş başıma bela aldım sanarken kızın başına bela açtım. Meğer beni aldatmış bunuda böyle öğrenmiş oldum. Bir kez daha yıkıldım..
Sevsekte sevmesekte takip etmemek lazım. İnsana acı verir yediği kazığı hatırlatır vs.. ben takip ediyorum arada ama gebermişmi diye aslında yapmamak lazım ama yapıyoruz işte
Geciktirir. Bazı şeyleri gördükçe çünkü daha da sinirleniyorsun yani en azından kendi açımdan böyle kişiye göre de değişir tabiki bu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
eski sevgilim yeni sevgilimin arkadaşıydı kendimden stalk yapamıyorum engelledi beni şu an ki sevgilimden stalk yapıyorum ve baya boktan bir durum :D gerçi o da sevgili yapmış aşkı memnu çekicez yakında
Gizli gizli takipte kalmak psikolojik sorunlara yol acabilir. Hele ki karsi taraf mutlu mesut geziyorsa cildirip baskin yapip ona zarar bile verebilir.
Malesef stalk şart.. Simdi swarmdan stalk yapmam lazim. Yeni swarm actim biraz kullanayimda sonra ekleyip stalka devam.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beynimden vurulmuşa dönüyorum kendimi salak gibi hissediyorum hayatımda hiçbirşey yolunda gitmiyor zaten bir o vardı hayatımda şimdi oda gitti yalnızım
Stalk aciz adam işi konusup tam bitireceksin. Ne hali varsa görsün unutmak icin beni kullandığı sevgilisi döner de mutlu olurlar inşallah. ben ahirette alırım hesabimi.
En İyi Cevaplar