Yapılan araştırmalara göre, "Önce iyi bir arkadaş, sonra sevgili olmak gerek" diyolar! İlişkiler böyle daha uzun süreli oluyormuş. Sizce arkadaştan sevgili olur mu?
Önce iyi bir arkadaş, sonra sevgili olmak gerek! Sizce arkadaştan sevgili olur mu?
Arkadaştan sevgili olunur hatta iyi giderlerse eş bile olabilirler ama bu şu akıllarda soru işaretine sebep olmasın istiyorum. Bakın, arkadaştan sevgili olunur ama sevgiliden arkadaş olunup tekrardan sevgili olunmaz. Her insanın bir geçmişi veyahut bir geleceği vardır. Bu geçmiş kötü, iyi geçmiş olabilir. Ha arkadaş olarak ha sevgili olarak. Ama arkadaş ortamlarında tanışıp arkadaş olup sonradan evli olan bir sürü insanlarımız var. Bu neden olmasın ki?
çünkü arkadaşlıktayken karşıdaki insanı iyice tanıma fırsatın oluyor takıldıgı ortamlar nasıl bir arkadaş çevresini görmüş olursun nasıl birisi çevresi ile nasıl anlaşıyor insanlara olan davranışı nasıl yani kısaca arkadaş iken herşeyini çözmüş olursun sonrasında karar verirsin sana layık olup olmadıgına bence önce arkadaş sonra karar verilmeli
Oluyor, çokta güzel oluyor. Sebebi, birbirinizle yakınlaşma sürecinizin uzun sürmesi ve bu süreçte birbirinizi iyisiyle kötüsüyle tanımanız. Sevgili olmak için başlayan görüşmelerde genelde insanlar uzun bir süre sadece iyi yüzlerini gösteriyorlar. Ancak arkadaşlıktan sevgililiğe geçildiğinde o kişiyi her haliyle tanıyorsun.
İnce bir çizgi aslında bu. 'Kanka muhabbeti' dediğimiz evreye geçmez, eğlenceli vakit geçirmekle kalırsa bu arkadaşlık evet çok iyi bir ilişki olabilir. Ama kız/erkek arkadaşların anlatıldığı laçkalaşmış muhabbetlerin döndüğü bir arkadaşlıktan ne yazık ki sağlıklı bir ilişki doğmaz.
Yapılan araştırmaların amacı sanırım neyi sevip sevmediğini, nelerden nefret ettiğini, ne yapılsa hoşlanmadığını bildiğin için öyle diyolardır ama yanlış.!
Yaptıklarını biliyorsun iyisiyle kötüsüyle ileride yanlışlarını suratına vurur insan hatalarını dile getirir. Güzel dostluklar bozulmamasından yanayım
Sevgili demek zaten yerine göre abi, baba, arkadaş olabilmektir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olay şu ki iyice tanımadan birisiyle sevgili olamazsın. Bu tanışma esnasında ister istemez arkadaşlık kuruluyor. Yalnız arkadaşlık var, arkadaşlık var. Bu konuda dikkatli olunması lazım.
Arkadaş olarak tanıdığın kişi ile sevgili olarak tanıdığın kişi arasında inan çok fark var. Arkadaşken iyi gözlem yapılmalı.
benim için başka türlüsü düşünülemez zaten. ben tanımadığım insanlara bu konuda ön yargıyla yaklaştığımdan hiç o gözle bakamıyorum. en fazla arkadaş olma adına tanışırım. sonuçta hoşlanırsam zaten olur bir şeyler.
Bu durum Ileride hem erkek hem bayan için birtakım trip bahaneleri bulmak için zemin hazırlayabilir. Örnek: Erkek: Aşkım gece halı sahaya gidiyorum Kız: Hayır. Erkek: Keşke hep arkadaş kalsaydık vs vs.
Kesinlikle öyle. Sevgili olacağın kişi önce en iyi arkadaşın olmali, seninle sana uyduğu icin degil, gerçekten de keyifli zaman gecirebildigin için yaninda olmali.
Katılıyorum Arkadaşken, karşınızdakinin huyunu suyunu karakterini daha tarafsız bir gözle görürsünüz. Direk sevgili olunduğunda duygusallık ağır bastığı için bazı şeyleri göremezsiniz. ;)
Niye 1 yıl sürmüştü o zaman. bence o kişisine göre değişir karaktere göre ama ben karşıyım bence en baştan sevgili gibi ilerlenmeli zaten yapılar uymazsa ne arkadaş kalınabilir ne sevgili
Şimdi olayın özünü kaçırmış olanlar için ufak bir hatırlatmada bulunayım; bu işlere bir zamanlar hayat arkadaşı bulmak gözüyle bakılıyormuş. Daha da söze ne hacet?
Arkadaştan sevgili olur mu bilemem ama bence Sevgili ile arkadaşta olabilmek çok önemli. En iyi arkadaşınız sevdiğiniz adamsa çok şanlısınız demektir. @GreeyWolf
arkadaştan olunca daha iyi biliyorsun partnerinin çünkü arjadaşının yanında bazı konularda daha rahat oluyor sen de daha iyi tanımış oluyorsun böylece sevgilini
Evet öyle olmali zaten o süreydde flört dönemi deniyor. Yani sadece arkadas degilsin hafif bir ilginde var hemde henuz tanimaya yeni calisiyprsun vsyr derken olaylar gelisiyo
Araştırmalar ilk defa doğruyu söylüyor. Bence de hemen çıkmak iki tarafı da kapalı kutu olmaya itiyor. Ama arkadaş olunca herşey dobra dobra söyleniyor.
Arakdaslarima hic o gozle bakmadim. O yuzden bilmiyorum. Ama once sevgili olup sonra ayni anda arkadas olabilirsek o zaman mutluluga ulasabiliriz diye dusunuyorum..
Hayır yani yorumlara baksana herkes arkadaştan sevgili mi olur demiş. Olur bal gibi olur. Sonuçta en yakın arkadaşındı, güveniyordun, samimiydiniz. Bu ilişkiyi biz dah aileri taşıyıp daha bağlı kalmak istedik.
Günümüzde insanlar her şeyi çok aceleye getiriyorlar. Ancak karşında ki insanı arkadaş olarak tanımak ve ilişki boyutuna taşımak çok daha akıllıca bir davranış.
Olmaz bence bir insanın arakadasina karşı hisler beslenmesinin sonucu sevgililik değil evlilik olmalı. birbirlerini tanıyan insanların flört le vakit kaybetmesi gereksiz
En İyi Cevaplar