pasaport fotoğrafınızı beğeniyor musunuz ?
Cevapları okuyayım dedim de, epey güldüm.
Hemen açıklama getireyim sana.
Bazı ülkelerde oranın vatandaşı olduğuna dair olan belge pasaport diye tabir ediliyor. Ancak Türkiye'de pasaport olarak telaffuz edilmemekte. Burada pasaport, yurtdışına çıkmak isteyen kişilerin kullandığı "passport" olarak geçmekte. Yani sen pasaport derken, aslında bizde kullanılan "kimlik" ya da "nüfus cüzdanı"ndan söz etmişsin.
Burada TC. vatandaşı olduğunu belirten ve senin bazı bilgilerini içeren belgeye kimlik ya da nüfus cüzdanı denir. Pasaport, sizin kullandığınız passport olarak geçer.
O yüzden herkes seni garipsemiş. Aslında sen bildiğin şeyi belirtmişsin fakat Türkiye'de farklı nitelendirildiği için yanlış anlaşılmış.
Umarım anlamanı sağlamışımdır. Ayrıca çok güldüm cevaplardaki yorumlara, haha.
ortalığı karıştırdım ya diyorum Allah Allah burda pasportun olmasa ceza yiyorsun bunlar zorunlu edeğil ki herkeste olamıyor diyorlar şaşırıyordum :D artık anladım sağol
Burada 16 yaş süresi de yok, doğar doğmaz nüfus cüzdanı almak zorunda herkes.
Rica ederim. Millet sana saymış epey. Günahın da yok oysa.
Neyse açıklığa kavuştu.
yok orda çok farklıymış
doğar doğmaz aldığımız şey var ama ona türkçe nasıl diyorlar bilmiyorum iyikide bilmiyorum yoksa onuda sorar ortalığı ayağa kaldırırdım asdfgh
sonra işte 16 yaşa girdiğinde pasport ve yurtdışı pasportu almak istiyorsan alıyorsun ama 16 yaşında olanlar ve pasportu olmayanlar yurdışı için pasport alamaz onlar için farklı şeyler var oda çok para :D neyse sneinde başını karıştırdım :)
Kafa karıştırmadın. Detayıyla anlatsana, bilmiyordum bunu.
Merak ettim şimdi. O halde bazı ülkelerde bizim kimlik diye tabir ettiğimiz, onlarda passport olarak geçmiyor.
Nedir o zorunlu ve o ülke vatandaşı olduğunu gösteren şeyin adı?
Anladım ve anlamadım gibi oldu, neyse hayırlısı...
Evet beğeniyorum.Özellikle süslendim püslendim çektirmeden önce :).Yıllarca kullanıcağım için özen gösterdim.
Sen pasaportu farklı bir şey mi sanıyorsun yoksa biz mi yanlış biliyoruz. Pasaport yurtdışına çıkışlarda gerekli olan bir belgedir diye biliyorum ve benim yok çünkü yurtdışına çıkmıyorum yurtdışına çıkmıyorsam niye gidip o kadar para verip alayım pasaport üstelik zorunlu falan da değil. Büyük ihtimal sen bizim kimliklerimizden yani nüfus kimliklerimizden bahsediyorsun yanlış anlamadıysam. Fotoğrafımı beğeniyorum gayet düzgün çünkü. Pasaportum yok ama.
ukraynca pasport sizin kimlik mi nüfüz cüzdanımı herneyse o şey işte :D ben türkçe pasaport benim bildiğim pasport sandım :D yurdışına çıkarken aldığımız şeyede pasport deniyor türkçede farklıymış o yüzden ortalığı biraz karıştırdım sanırım :D ama ne frrkeder kinmlik olsu nüfüz cüzdanı olsun her yerde fotoğrf aynı olmuyor mu :/
hıı tamam )
hahaha soruyu cok begendim :) ben pasaporttakini begeniyorum ama bence havaalında pasaport memurları pasaportlu alırkene surata bakıyorlaya bize ordaki fotoğrafa benzetiyosun hemen suratını bişey olmasın diye o cok hoşuma gidiyor :) tipden tipe sokuyon kendını
Cevap
32Cevap
ahahahahhahaah çok güldüm sağol :D
yeşil pasaportun üzerindeki kötüydü , 18 yaşından sonra iptal oldu
sonra yurtdışında okuma sebebiyle normal pasaport çıkarttım orada gayet iyiydi.
ama herkeste pasaport olmaz ki ne bu nüfus cüzdanı mı :)
allahım eokul fotom bile bin kat daha güzeldi o derece iğrenç bir foto. neyse ki görevli pasaportuydu çok ülkeye rezil oldum ama geri aldıklar, tanıdıklarımdan kimse görmeden imha edildi :-)
her vesikalık fotoğraf gibi işte. pasaport memuru açıp bakınca karşısında duranla bir görüyorsa sorun yok.
Kimlikte yer alan, vesikalık diye tanımlanan ancak yan durarak verilmiş stüdyo pozundan daha güzel.
Uzaktan bakınca tabii.
Nefret ediyorum yha resmen öcü gibi.cikmisim :D gümrükde bile soruyorlar bu resimdeki gercekten senmisin diye o kadar yani :D
pasaportunu yeni almış heyacandan kaç kere sormuş...
alaka ?
pasaport'um yok ama zamanında çekilmiş olan e okul foto mu çok beğeniyorum gördükce katıla katıla gülüyorum tipe bak la diye :D
Çok kötü bir fotoğraf. Türk pasaportları o kadar değil de, benim başka bir ülke pasaportum da var ordaki sistem fotoğrafı iğrenç :)
Hayır yeşil olan pasaportumun üzerindeki fotoğrafı beğeniyorum.
Böyle soruya böyle cevap :)
ulan bir tek ben beğenmiyorum heralde o boktan resmi çok tipsiz çıkmışım
Pasaportum yok :( ama olsa da beğenmezdim kesin. Kepçe kulaklarımla pek seksi olamıyorum.
niye pasaportunuz yok sizin anlamıyorum :/
Niye pasaportunuz yok anlamıyorum deyip durmuşun :)
sürekli yurtdışına gidiyorz sanki . kaç kişide vardır acaba çok merak ediyorum.
yurt dışı ne alaka ya :/
acaba türkçede pasaport başak birşey mi şüphelenmeye başlaım :/
Pasaport, yabancı bir ülkeye gidecek olanların kimliklerini ibraz etmelerini sağlayan, İngilizce ve/veya bir başka yabancı dille birlikte hazırlanmış olan ve sahibinin kimlik bilgilerini içeren uluslararası bir kimlik belgesidir.
peki seni türkiye vatndaşı olduğunu gösteren şeyin adın ne ? :/
Nüfus cüzdanı kimlikte denilir ama pasaport denmez
hmm garipmiş
pasaport süper de vize görüşmesinde çektikleri foto hiç bana benzemiyor :)
sırf pasaportum var benim demek için sorulmuş bir soru :D
ne alaka yaa :D
bırak şimdi :)
benim pasaportum yok da farklı mı çıkıyoruz ki orada?
Biometrik fotograf.Yani kaşlarını almadıgın,makyaj yapmadıgın,kısaca sabah yatakdan kalkıp klozete işemeden aynaya baktığın görüntü :)
pasaportum yok ama, nüfus kağıdındakini beğenmediğime göre onu da beğenmem
21 yaşındasın ve pasaportun yok öyle mi :/
meksikalı pezolara benziyom o yüzden havaalanı polisi beni görünce alarma geçiyor ://
beğeniyorum 15 yaşındayken çekilmiş fotoğrafım var :)
keşke önce varsa deseydin...
niye yok anlamıyorum :/
hani türkiyenin şeylerini bilmiyorum ukraynada pasaportlar 16 yaştan alıyorlar 16 yaşa girdikten 2-3 ay geç kalsan ceza kesiyorlar türkiyede herkese vermiyorlar mı :&
verıyorlar bız nıspet olsun dıye soba da yakıyoruz naparsın turk aklı işte ...insanların cogu ekmek alamıyo kızım ne pasaportu...
Hiç beğenmiyorum iğrenç .D
pasaportun üzerinde fotoğraf mı var :)
Kaç kişinin pasaportu var desene lan.
nasıl ya :/
yurt dışına gitmedim hiç ama türkiyede yaşamıyorum
16 yşımdan beri pasaprtum vr burda 16 yaşa girdikten 2-3 ay pasaportun olmasa pasaport almaya gitiiğinde para cezası veriyorlar
eh :D enazından korkunç değil :D
yok ondan değil :D pasaport fotoğrafları farklı yani
poz veremiyorsun sonuçta :D
öhö öhö :D
pasaport cıkarmışsın belli hayırlı olsun :)))
valla olsada begensek :D
Beğenmiyorum o ne öyle ergen resmi :P
beğenmiyorum ebleh gibi duruyor resmim
pasaportum olsaydı beğenirdim herhalde :D
ııyyk iğrenç çıkmıştım beğenmiyorum tabii ki :D
Evett Çok iyi hatta:)
Beğeniyorum valla nasıl olduysa iyi çıkmış
Bakısım yeter :))
Diplomat gibiyim..
pasaportum yok
İllaki Karadayı
Beğeniyorum