Evlenince eyvALLAH çeker misin? Yeri gelicek maddi durumumuz sarsılacak, bana manevi destek olabilecek misin? Bana destek olup yuvamıza kendini vericek misin? Olurda yatalak olursam, muhtaç olursam beni terkeder misin? Çözemediğimiz sorun olmadıkça evimizin sırrını anne babada dahil dışarıya vermemeye söz verir misin? Kadınsin, elbet isteklerin olacak, yetişemediğimde bana, saygı gösterebilecek misin?
Tek bir soruya bağlı kalamam, hepsi birbirinden önemli...
Soruyu sorarız sormasınada ne kadar doğru cevap gelir orası malum.. En önemli soru benim için☟☟☟ Evlilik, ağır bir yük , sorumluluk ister senin bana, benim sana karşı sorumluluklarımızı bilmemiz gerekiyor. Ben kendime, inanıyorum, fakat İyi günde, kötü günde gerçekten ama gerçekten et ve tırnak gibi o olabilecek misin?
Sana iyi olmak için sürekli motive ettim kendimi.. Sana yakışıklı gözükmek için bakım yaptırdım modayı takip ettim. bir sürü para harçadım.. vs... bunları bu zamana kadar gördün.. bundan sonra göreceklerinin bir kısmında bunlar olmayacak hazırmısın :)
iyisiyle kötüsüyle benimle ömür boyu ciddi ciddi bir yolculuğa varmısın? açkende, tokkende, varlıktada, yokluktada... bana iyi günde destek kötü günde köstek olmayacağına şeref sözü verip hayat arkadaşım olmayı kabullenebilecekmisin? Allah halimize zeval vermesin ama Peygamber efendimizinde dediği gibi "Bir göz oda, bir lokma, bir hırka" prensibinde benimle geçinebilirmisin?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sorulmasından ziyade o kişiyi test ederim. Çünkü soracağım soruya dürüstce cevap vereceğini sanmıyorum verse de insan şüphe duyar bu yüzden karakterini ortaya çıkarmak için denerim onu. Beni korkutan şey aldatması. Bu yüzden bakışlarından, davranışlarından anlamaya çalışmalıyım. Ve en önemlisi çevresini sezinlemem lazım.
Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, yoksullukta ve bollukta, ölüm bizi ayırana kadar beni seveceğine ve eşlik vazifeni yerine getireceğine yemin eder misin?
Namaz kılıyor mu? Allah tan korkuyor mu? Imani ne kadar güçlü. ? Bunlar. Sadece bunlar
13
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim için evlilik sonsuzdur. Bu dünyada ve ahirette sonsuza dek benimle olmaya varmısın? Seninleyken ve sen öldükten sonra bile ben sana sadık kalıcam başka biriyle asla olmıcam sende ben öldükten sonrada bana sadık kalabilirmisin? Yoksa hayat devam ediyo deyip başkasıyla evlenirmisin? Ben bunu sorardım
Bu ülkede namus kavrami üç beş denyonun agzina sakız olduktan sonra evlenecek adamin karsısında ki kadına bakire misin sorusunu sormamasını nasıl seçenek haline getirebilirsiniz ki? Sen zaten o kadını taniyamadiysan herşeyiyle yaninda olmayi biyerlerin yemediyse evlensen nee evlenmesen neee m
Yorumlara bakınca herkes mükemmel insan ve mükemmeli arıyor.. Benim soracağım en önemli soru ; "ben mükemmel değilim, sen de değilsin.. seni tüm eksikliğinle ve zaaflarinla kabul ediyorum , aynı cesarete sahip misin?" olurdu
Soru sormak biraz boş cünkü çoğu kişi doğruyu anlatmıyor sırf evet desin diye karşısındakinin duymasını istediğini söylüyor ve davranıyor.. ben şahsen hiç izlerim görüştüğüm her an ve bunu asla belli etmem
Geçmişi irdeleme zihniyetinden kaynaklı. Erkek için bitmiştir. Sen irdeledikçe gün yüzüne çıkar bazı acıları ve sevinçleri. Senin de mazidekilerden eksik olduğunu görür ve hooop ilişki bitti. Sonra da düşünürsün "ben nerede hata yaptım?" diye.
Ben soru sormam. Soracağım sorular illaki olacak ama yalan söyleyip söylemeyeceğini test ederdim bir şekilde. İnsanların birbirine karşı her zaman dürüst olması çok önemli.
@delimidirne insan hakikaten karşısındaki kişiyi anlamak istediği şekilde anlıyor. Ben o anlamda demiyorum hayatı benimle yaşar misin bizi yaşayabilir misin yasatabilir misin anlamında soruyorum
Ten uyumu ve cinsel yeterlilik önemli günümüzde en çok boşanma sebebi bu. Benim için yeterli olabilecen mi diye sormuştum kesmedi ayrıldık 😅 Sorun ciddiyseniz benden demesi sonra got olmayın 😉😂😂 🖖
Haklısın, ama benim dinim hoşgörü ve bütünleşme üzerine kurulu. Sen hangi dindesin merak ediyorum. Ha bir de benim dinimde çok güzel bir kalip vardır. Günde 5 vakit de söyleriz bunu. "Ben sizin inandıklarınıza inanmak zorunda değilim, siz de benim inandığıma inanmak zorunda değilsiniz. Benim dinim bana, sizin dininiz sizedir" deriz. Hangi dine göre namazdan bahsediyorsun?
Allah rızası için evlen benimle ne olursun eşim ol gene eve gitceme eşime yaşar yedirir. Allahın peygamberin için muhtacim bir kadına yalvarıyorum Zina işlerme bana kitabın için evlen benimle güzelliğin sadakası için ne olursun başıma vurdu kurbanın olam
En İyi Cevaplar