Arkadaşlar nasıl gaddar olabilirim?

Arkadaşlar ben 25 yasında ve iki yıllık evliyim. şu an ev hanımıyım ama atanmak üzereyim. Benim sorunum çok güler yüzlü ve tatlı dilli olmak. Ben ne kadar iyi olduysam herkes o kadar ki üstüme geldi ve beni ezmeye çalıştı. Hep zoruma gitti iyilik edip kötülük görmek. Eşimin ailesinden dolayı. Ailesi derken kayınvalidem, kayınbabam ve görümcem dışındaki kişiler. Çünkü onlarla iyiyim ama ailesi çok tutkun. O yüzden her gitmeye teyzelerinden ve yengelerinden patavatsız olanlara maruz kalıyorum. Eşim iyi bir insan ve sana laf edene sen de cevap ver der. Gel gelelim diğer kişilere. Beni çok yıprattılar. Dayanamıyorum artık. Onlar laf soktuğunda şakayla karşılık cevap veriyorum. Çünkü kalplerini kırmak istemiyorum. Fakat dayanılmaz bir boyut oldu. İçimde birikiyor. Ben ne yapsam da vicdanımı dinlemesem? Benim suçum iyi niyetli olmak mı? Eşimin köyündeki herkes beni sever. Ben böyle iyi gelin görmedim diyorlar. O kadar değer veriyorlar ki anlatamam. Ben sadece kötü insanlara karşı kötü olmak istiyorum. Allaha bırakın diyeceksiniz ama gerçekten denesem de içimde kalıyor. Kişisel gelişim kitabı aldım insanlara sınır çizebilmek adına ama fayda etmedi. Ne yapmalıyım ben :(((
Arkadaşlar nasıl gaddar olabilirim?