+1 yılInan senin gini pek çok insan var. Ben de senin gibiyim. Hayır demeyi bilmiyorum. Etrafımda 24 saat beni üzen insanlar bile olsa ben şu onlar üzülmesin diye diye bi cümle söyleyecekken 10 kere düşünerek konuşuyorum. Biri beni yanlış anladığı zaman ay amaaaan istediğin şekilde anla diyemiyorum kendimi doğru anlatmak için uğraşıyorum birde bu şekilde haksız duruma düştüğüm düşünülüyor. Yani sanki suçluymuşum da kendimi aklamaya çalışıyormuşum gibi. Bende kendimi değiştirmeyi çok istedim. Insanların beni kırmasına müsaade etmemek için bu sefer de ben kırıcı olayım dedim bende olamadım. Yani o an için olamadım. Ama karşımdaki kim olursa olsun, zamanla karşındakine olan bu alttan alma hissi geçiyor. Bu kadar kırılma karşısında artık içimde de karşımdaki insana karşı bir tahammül kalmamaya başlıyor. Yani bu sebeple ben istediğim zaman kırıcı olamadım ama tahammül seviyem azaldığı zaman. Istemedigim bir şekilde bile karşımdakini kırar oldum. Inanirmisin bu durumdan çok memnunum. Insan kırmak iyi bisey değil elbette. Ama bizi kıran insanlara, onların bize davrandığı gibi davranıyor olmak. Artık insanların kum torbası olmamak iyi bir his veriyor. Muhtemelen sende öylesin güzelim. Kendi isteğinle kırıcı olamayacaksın. Artık kalbin daha fazlasını kaldıramayacak ve tahammül seviyen inicek. Sanırım ancak o zaman sende karşındakini kırmaya başlayacaksın. Yani öyle düşünüyorum bende öyle oldu.
23 Yorumla- +1 yıl
Beni anlatmışsın
Sevmediklerimi bana zararlarının dokunduğu kişileri kırabiliyorum
Ama diğer insanları kıramıyorum istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalıyorum bu yüzden
Teşekkür ederim🌸 - +1 yıl
Rica ederim. 🌺
- +1 yıl
Bir insanın kalbini Üzmekten kırmaktan korkacak kadar hassasiyetle davranan , merhametli temiz koca yüreklere selam olsun 🙌 bugün olmasada eninde sonunda mutlaka bir gün iyilik kazanacak.. bende bu durumla cok çeliştim kendimle yeter kendine yaptığın bu kötülük dedim, aman yanlış anlamasın aman gönlü kırılmasın diye düşünüyorsun hic çekinmeden, az da kendini düşün gelenden bir darbe gidenden bir darbe yeter bu kadar parçalandığın dedim, sonuçta senin düşündüğün kadar kimse düşünmüyor umursamıyor seni, şu sözü okumuş ne kadar gerçekçi anlamlı bulmuştum, BU DÜNYA HASSAS KALPLİ LER İCİN BiR CEHENNEM👏👏
insanlar artık çok bencilleşti saygısızlasti tahammülsüzlesti, eskiden büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bilirdi bizim çocukluğumuzda ergenliğimizde, simdi insanın insana saygısı kalmamış ki, hele ki şimdiki yeni nesil (istisnalar dışında)(vallaha leş billaha leş) iyi ki bu gençliği görmemiş atam kahrından per perisan olurdu😪
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanın en iyi dostunun ailesi olduğunun farkına vardığım zaman daha mutlu oldum çünkü onlar beni tüm benliğimle kabul eden, ben oluşumu seven tek insanlar. Arada ki bağ kopmuyor hiçbir şekilde çünkü bu bağ sevgi ile sıkı sıkı kör bir düğüm atılmış şekilde bağlı. Arkadaşlarım sadece çıkarı amaçlı yanımda olan şanssızlıklarımdan ibaret. Şanssızlık diyorum çünkü gerçekten dost olan, birbirini seven insanlara lafım yok. Şanslı kesim çok nadir ama. İnsanlara anlam yüklemediğin müddetçe, onları önemsemediğin müddetçe daha mutlu olursun. Kırmak çözüm değil. Yanlış bir kalbi yanlış şekilde kırarsın o gerçekten üzücü sadece kimseye ihtiyacın olmasın, insanlarla aranda duygusal bir bağ kurma bu şekilde daha az üzülürsün yoksa kimi kırıp kimi kırmaman gerektiğini kestiremezsen boşa üzülmekten üzülürsün o daha kötü. Ailemin değerini annemin hastalığından sonra daha iyi anladım. Onlar beni her koşulda seven biri. Yarın bir gün bir kaşık sofrada eksik olabilir bu durum daha kötü. Sadece aileni önemse bu hayatta aslında roman yazarak anlatmaya çalıştığım şey bu. İnsanların güzel sözüne, kaşına, gözüne muhtaç hissine kapılma çünkü kırmak hissine kapılmışsan yeterince kırılmış, dikkate alınmamış bir cennettenbirçiçek var o zaman sende çok fazla anlam yükleme insanlara. Bu kafada bitiyor ama. Mantığının kalbini yenmesi lazım.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
Evet öyle oluyor kiramadigim insanlar beni kırıyor çoğu kez. umarim düzeltebilirim bu durumumu 🌸 - +1 yıl
Rica ederim, ne demek.
Neden böyle biri olmak istiyorsun ki , anladığım kadarıyla üzmediğin için üzüldüğünü düşünüyorsun. Aslında hayır diyemediğin için üzülüyorsun , hayıe demeyi öğrendikten sonra her şey normale dönecektir.
Kişiliğin gayet iyi tek eksik Hayır diyememen :)44 Yorumla- +1 yıl
Başıma bela oluyor bu "hayır" diyememem ınsanları kıramıyorum
Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. - +1 yıl
Kesinlikle 🌸
- Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılSenin yaptığın empati kurmak. Bu güzel bir şey. Ama her şeye evet dememen gerek. Hayır demelisin hiç tereddüt etmeden ki sen de rahat edesin.
14 Yorumla- +1 yıl
Üstünde denemeye başlarım 😄
- +1 yıl
hahaha her an :D
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Ricalar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. kırıldıkça kırmayı öğrenirsin zamanla😃
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım 👻
+1 yılMerhaba,
İnsanlara karşı kırıcı olmak değilde buna gerektiğinde "hayır" diyebilmek. Hoşnut olmadığınız bir yerde "orada dur..!" bakalım diyebilmek ve bir kesim insanlara karşı Çizginizi muhafaza etmek diyelim.
Kırıcı olmak pek hoş olmayan bir durumdur. Bunu ziyadesiyle zaten bilirsiniz. Sadece yapmanız gereken, istemediğiniz hiçbir şeyi yapmamak ve " hayır" diyebilmektir.210 Yorumla- +1 yıl
Diyemiyorum işte, yardim isteyen herkese koşuyorum
Sanırım değişemeyeceğim - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Değişim değil de içgüven probleminden kaynaklı yani Özgğven adı altında gelişim gösterememek diyoruz buna.
- +1 yıl
Bilemiyorum
Haddinden fazla yufka yurekliyim bence 😄 - +1 yıl
Bu güzeldir, merhametli olmak. Bunu konuşuruz. Daha fazla dramatik hale getirmemek gerekir diye düşünüyorum.
Sen duruşun ve çizginle iyi bir arkadaşsın. Merhametli olman da harika bir olgu.
Sadece istemediğin bir şeye hayır diyebilmek kalmış, o da zamanla oturur. Üzülme ve kimsenin seni üzmesine izin verme. - +1 yıl
Çok sağ ol
Bu konuyu bi ara konuşalım seninle🌸 - +1 yıl
Elbette.
Önceliğin , hayatinin merkezinde insanlar değil kendin olmalısın.
Sigara gibi düşün uzatana hayır demeyip alırsan bu sende bağımlılık yapar ve bırakamazsın sana zararı oldugu halde vazgeçemezsin. insanlar sürekli senden yararlanır nasıl olsa veriyor yapıyor hayır demiyor seni sürekli kötülüğe gönderen zarara ugratan insanları yanında barındırmak ne kadae normal. Insanoglu bir verdin mi 10 istiyorlar önünu kesmedigin sürece kullanıyorlar ve sadece menfaati uğruna hatırlıyorlar seni buna dikkat etmelisin. Bazi insanlar kırılmayı hakediyorlar onlara elini uzattin mi iyi insan demiyorlar degerini kıymetini bileyim demiyorlar. O zaten bize hep yardım eder ona gidelim diyorlar. önüne duvarını örmediğin sürece yıkan yaralayan çok olur seni umarım değiştirirsin bu özelliğini 💎11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Umarım 🌸
Seni çok iyi anlıyorum. Yumuşak yapıya sahip birinin kırıcı olması demek, hep kırıcı olan birine davrandıklarından daha sert çıkışlar ile karsilasman demek. Kırıcı olmaya çalışmak yerine daha az konuşmayı dene bence. Bariz bir sessizlige sahip olabilirsin. Bir iki kesin etkisi görülür. En azından bende işe yaradı.
12 Yorumla- +1 yıl
Deneyeceğim 🌸
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. Yunus Emre şöyle der
Bir kez gönül yıktınısa
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Bir gönülü yaptın ise
Er eteğin tuttun ise
Bir kez hayır ettin ise
Binde bir ise az değil
Sen , sen ol kırıcı olma. Yapıcı ol.
Mevlana ise şöyle der ,
Elbet biz de biliriz lafı en inceden dokundurup, içini acıtmasını. Lakin kıyılıyoruz ama kıyamıyoruz sevdiklerimize işte.13 Yorumla- +1 yıl
Güzel anlatmışsınız 🌸
- +1 yıl
Bir bilgenin öğrencileri bir gün sormuşlar:
"İnsanlar neden kötü alışkanlıkları daha kolay ve iyi alışanlıkları daha zor edinirler?
Neden iyi alışkanlıklarını uzun süre muhafaza "edemiyorlar?
Yaşlı bilge:
"Peki ben size şöyle bir soru sorayım:
Eğer iyi tohumu güneşte bırakırsak ve kötü, çürümüş tohumu toprağa gömersek ne olur sizce?" demiş.
"İyi tohum kuruyacak güneşte, kötü tohum ise hastalıklı filizler verecek
ve sağlıklı bir meyve oluşmayacak" diye cevaplamış öğrenciler.
Bilge devam etmiş:
"İnsanlar da bu şekilde davranır:
İyilikleri ruhlarında saklayıp filizlerini
büyütmektense açığa çıkarıp kayıp ediyorlar. Diğer yandan da günahlarını ve kötü taraflarını başkalarından saklamak için içlerinde gizliyorlar. Onlar orada büyüyüp insanı kalbinden yok ediyorlar...
Ancak siz, bilge olun..." - +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum, iyi niyetimizi gizleyebilirsek eger kimse bizi oradan vuramaz.
+1 yılÖncelikle bu huyundan dolayı seni tebrik ederim. Belli ki bu durumu kullanan insanlar var çevrende bu yüzden değişiklik yapmak istiyorsun. Bence kırıcı olmayın çünkü bir insanın kalbini kırmak günahtır dolayısıyla rahatsızlık duyduğunuz insanlar ile mesafeli davranın ama kalp kırmaya gerek yok
10 Yorumla
+1 yılHak edene hak ettiği gibi davranarak. Senin kalbini kırmaktan çekinmeyenlere acıma. Seni kırmaktan korkanları üzme sadece. Herkese karşı kırıcı davranırsan etrafında insan kalmaz bu sefer.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı. Aslında ya ağır sert bir olay yaşayacaksın, ya da bildiğin gibi devam edeceksin.
30 YorumlaKırıcı olma ama hayır demeyi bil sadece
kalp kırmakla eline hiç bişey gecmez, kırdıkca üzülen yine sen olursun..
sanırım sende benim gibi yufka yüreklisin:)11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef Rose:/
- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yıl12 Yorumla- +1 yıl
Aydınlandım baya
Hepsini deneyeceğim
Çok teşekkür ediyorum - +1 yıl
Rica ederim. 🙏
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu yapamayan da yaşamasın
connect 51.89.40.50:27041
Böytl12 Yorumla- +1 yıl
Faceit ip atmışım hay ya
- +1 yıl
Ajsdsd
+1 yılÖyle olunmuyor malesef ben yıllardır deniyorum insanlari bırak kırmayı hayır bile diyemiyorum vicdanım sızlıyor sonra
13 Yorumla- +1 yıl
Bende de aynı durum mevcut.
- +1 yıl
Dünyayı iyilik kurtaracak olsun 🙂
- +1 yıl
Böyle avutalım kendimizi
+1 yılHak eden insanlara ağzına geleni say, mis gibi kırıcı oluyorsun ama haak ettiler anlamıyorlar da hak ettiklerini.🙃
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle👌
Başkaları nasıl düşünür diye sen ben ne istiyorum diye yaşamalısın. Yani kısacası hayır demeyi bilmelisin.
13 Yorumla- +1 yıl
Sorun değil
Teşekkürler
+1 yıl13 Yorumla- +1 yıl
Jsfsds
- +1 yıl
İnsanları pek takma derim takılacak insan yok keyfine bak.
- +1 yıl
Teşekkürler
Deneyeceğim 🌸
Adi olalım, şerefsiz olalım, itin uğursuzun önde gideni olalım, zındık olalım, hayin olalım, güvenilmez olalım, orrr olmayalım ama
12 Yorumla- +1 yıl
Ajsdsd
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bencil ol, hayır demeyi ogren, kendi rahatını ön planda tut her zaman.🙄😂
22 Yorumla- +1 yıl
Denerim 👻
Sen kendini düşünemezsin artık alışmışsin... Senin istemenle değişmez bu, hayat seni o tarafa götürür... En güzeli önce kendini düşümen gereken yerlerde bunu karşı tarafa hatırlatıp, bunu onun yapmasının gerektiğini söyleyeceksin... Daha temiz 😂
10 YorumlaHayır demekle işe başla hadi deneme yapalım :)) gerçek adını söyler misin?
13 Yorumla- +1 yıl
Merve 🤠
- +1 yıl
😂 hayır diyecektin ya
- +1 yıl
Tamam denerim
Herşeye hayįr diyeceğim 👻
+1 yılNeden bunu istiyosun ki kimsenin kalbini kirmaya gerek yok belli ki kalbin kirilmis zamaninda o kişileri de ciddiye alma hayat kısa boşver insanları kendine bak
10 Yorumla
+1 yılSenin sorunun insanlarla değil kendinle. Sen kendine eksik değer verdiğin için karşı taraftan değer görmüyorsun ya da görmediğini hissediyorsun. Yılların alışkanlığından bir anda kurtulmazsın. Bence önce biraz yakın cevrenle olan ilişkilerini bir kağıda yaz artılarını eksileri. Ve öncelikle kendine değer ver.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantığınızı da kullanarak, daha doğrusu duygularınıza yenik düşmeyerek.
Dozunda bencillik güzel bir şeydir.14 Yorumla- +1 yıl
İşte yapamıyorum onu duygularımın esiriyim 😄
Cevap sahibi+1 yılNe desem bilemedim ki.. 🙁Düzelir umuyorum.
- +1 yıl
Umarım 🌸
Cevap sahibi+1 yıl☘️
Bi insan neyse odur malasef. Bunu bende çok düşündüm ama değişemedim. Sanırım bir gün kayışı koparınca değişicek kafada bişiler ancak öyle olur. Başka türlü oluru yok
10 YorumlaYapı meselesi sanırım :) Genelde istemeden kırıyorum çünkü :D
114 Yorumla- +1 yıl
Ohh ne mutlu sana 😄
- +1 yıl
Kendi istediklerini yapıyorsun sadece ne güzel 👻
- +1 yıl
Canım çekti 😂
- +1 yıl
Bencil olmayi 👻
- +1 yıl
Nesin 😄
- +1 yıl
Bende öyle oldugumu düşünüyorum , sadece yufka yurekliyim birazcık
Sevmediklerini kırmaktan hiç cekinmiyorum
Ama diğerlerine öyle deģilim onlarada kirici gamsiz olmak istiyorum🤠
Bütün mesele bu😄 - +1 yıl
Sevineyim o halde 👻
Allaha havale et kardesım gunahkar ınsanlar yuzunden gınahkar olma iyilik eden iyilik bulur iyi düşün iyi olsun mottolarına ınan <3
10 YorumlaSusarak, umursamayarak. Senin sinirlerini zıplayacak birşey dahi söylediklerinde onlara istediklerini vermeyerek gülüp alaya alarak
10 Yorumla
+1 yılKendini düşünmelisin öncelikle. Başkalarının umrunda bile değilsin. Dünya iyi kalpli insanlar için cehennemdir.
10 YorumlaHayır diyebilmeyi öğrenmek belkide bunların en başında geliyor başkasını kırmamak adına herzaman kendini kırmak doğru deyil sonuçta
10 Yorumla
+1 yılHer zaman vicdanının sesini dinle... O seni yönlendirir... Kötü olacağım diye, kendini asla bozma...
16 Yorumla- +1 yıl
Ne geldiyse vicdandan geldi başıma zaten.
- +1 yıl
Bunun yanında aklını kullanmayı da ihmal etmemelisin... Akıl ve vicdan bir bütündür... Sebepsiz olarak kırıcı olursan kendini kötü hissedersin...
- +1 yıl
Doğru söylüyorsun..
- +1 yıl
😊🙏
Kendine değer vermeyi unutma... - +1 yıl
🌸🌸
- +1 yıl
🌺🌺
Seni kırabileceğini düşündüğün kişilerle fazla samimi olma, onlardan uzak durmaya çalış 😊
20 Yorumla
+1 yılKırıcı olmak yerine o insanların hayatından çıkmasını sağlayabilirsin. Öfke sadece sana zarar verir.
20 Yorumla
+1 yılHadi kırıcı oldun diyelim insanları kırınca eline ne geçecek? Ben cidden anlamiyorum böyle insanları ya. Kendini düşünmek bencillik ve kendini beğenmişlikten başka bir şey değil, insanların gözünde değerin düşer.
00 Yorumla
+1 yılKırıcı olmana gerek yok, sınırlarını belirle, hayır demesinj bil
10 Yorumla
+1 yılKırıcı bir insan olmak sana hiç yakışmaz. Her talebe evet demek zorunda değilsin.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hatalı olan tutumunu başka hatalı bir davranış ile düzeltmeye çalışıyorsun.
10 Yorumla
+1 yılÖfke seni yorar. Dost düşmanını bil, sırrını farş etme yeter evladım
10 YorumlaÇözümünü bulursan bana da söyle ya. Aynı durumu yaşıyoruz resmen.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 560 cevap paylaştı. Eğerki yapında bu yoksa hiç deneme çünkü başaramasın.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılÜslubu bozmadan, saygı ölçüsünü kaçırmadan söyleyeceğini söylemekten vazgeçme...
10 Yorumla
+1 yılKırıcı olmanın sana faydası olacak mı?
İnsanlardan uzaklaşman daha doğru olmaz mı?14 Yorumla- +1 yıl
Ama istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalıyorum sırf onlar üzülmesin diye.
- +1 yıl
Hayır kelimesi en büyük nimettir. Onları üzmemek için kendinizi üzmeye değer mi?
Onlar sizin için aynısını yapmadığı halde Barış Özcan`ın Başarılı olmak için öğrenmemiz gereken en önemli kelime nedir? videosunu izlemenizi öneriyorum
- +1 yıl
Mutlaka izleyeceğim, teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Kendi ayakların üzernde durabiliyorsan yapabilirsin ancak
10 YorumlaHiç kırıcı bir insan olmadım ama sürekli doğruları söyler kırıcı olabilme ihtimalin var. Doğruları söylerken ciddi ve kaba bir dille söylersen daha çok kırıcı olabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBunun için kırıcı olmak yerine sıranın önüne geç bu sende başlıyor ve sende bitiyor kimse bana yumusak ol naif ol demiyor buna şartlanmış digilsin❤
10 Yorumla
+1 yılKırıcı olma yaw değmez duvar gibi ol umursama
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam olurum
+1 yılHayır demeyi öğrenerek inan bunu söyle zaten direk kırıcı olursun çevreye karşı
10 YorumlaGerçekleri söylemen yeterli. Gerçekler kırıcı olabilir ama bu seni kırıcı biri yapmaz.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar okursan oku kalbinden ne geçiyorsa onu yapıyorsun bu senin karakterin
10 YorumlaKırıcı olma ama hayır demeyi bil ve kimse için gereksiz fedakarlıkda bulunma.
10 YorumlaKırıcı biri olmamak lazım ama gereğinden fazla yumuşak da olmamak lazım
10 Yorumla
+1 yılİnsan kazık yiye yiye kalbi kırıla kırıla kalbini kırmasını da karşı tarafın öğreniyor.
10 YorumlaBu şekilde düşünebilen birisi çok da iyi sayılmaz zaten.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılDuruşundan taviz verme
20 Yorumla Sen buyuk insan olmak istiyorsun 😄
20 Yorumla
+1 yılBencil olmaz seansları yap
10 Yorumla
+1 yılHayır demeyi ogrenerek
10 Yorumla
+1 yılKirici olmadan da sınırlarını çizebilirsin
10 YorumlaHe aynı ben ama artık öyle olmamama kararı aldım
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle hayır demeyi öğrenmelisin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 871 cevap paylaştı. Icinden gelmyosa olamazsin
10 Yorumlaİmalı konuşun şikayetçi olun
10 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne